Spring naar bijdragen

Wouter Philippaerts

Members
 • Aantal bijdragen

  6
 • Geregistreerd

 • Laatst bezocht

Over Wouter Philippaerts

 • Rang
  CrediGup
 • Verjaardag 03/24/1983

Profile Information

 • Geslacht
  Man
 • Locatie
  Belgie
 • Religie
  Christelijk
 • Interesse
  Bijbel, zingen, wandelen
 • Beroep
  arbeider

Recente profielbezoeken

71 profielweergaven
 1. Wouter Philippaerts

  Bijbellezen

  De Bijbel lezen op papier met veel uitleg erbij en dwarsverswijzingen samen met het leesrooster van de NBG zijn voor mij het leukst. De StudieBijbel met de NBV (NBG/KBS) gebruik ik graag. Voor vertalingen te doen gebruik ik wel de app van biblehub en de app van de NCV. De Biblica Hebraica Stuttgartensia, de LXX (Deutsche Bibel Gesellschaft) en de Novum Testatamentum Graece (Importantia Publishing) voor de grondteksten. 2 Tim. 3 [16] Elke schrifttekst is door God geïnspireerd en kan gebruikt worden om onderricht te geven, om dwalingen en fouten te weerleggen, en om op te voeden tot een deugdzaam leven, [17] zodat een dienaar van God voor zijn taak berekend is en voor elk goed doel volledig is toegerust.
 2. Wouter Philippaerts

  Stille tijd

  ik vrees dat God inderdaad 'misleidt' zoals men schreef: Dit leest de SW in Ex 20: 20 En Mozes zegt tot het volk: "Jullie moeten niet bang zijn, want de Elohim kwam om jullie te testen en opdat vrees voor Hem over jullie gezichten zal komen, zodat jullie niet zullen zondigen."
 3. Wouter Philippaerts

  Stille tijd

  Luisteren is voor mij ook heel aangenaam in stilte want, zoals de grondtekst zegt in Pr 10:4: אִם־ר֤וּחַ הַמּוֹשֵׁל֙ תַּעֲלֶ֣ה עָלֶ֔יךָ מְקוֹמְךָ֖ אַל־תַּנַּ֑ח כִּ֣י מַרְפֵּ֔א יַנִּ֖יחַ חֲטָאִ֥ים גְּדוֹלִֽים Als de geest van de heerser zich tegen je keert, verlaat je thuis niet, want 'genezing' kalmeert grote zonden. Dit vers wordt in de NBV vertaalt met: Wanneer de koning tegen je uitvaart, onderga zijn woede dan gelaten, want kalmte helpt je te voorkomen dat je jammerlijke fouten maakt. Stilte, kalmte, rust en vrede zijn noodzakelijk om God lief te hebben: Mc 12:39-30 Jezus antwoordde: ‘Het voornaamste is: “Luister, Israël! De Heer, onze God, is de enige Heer; 30. heb de Heer, uw God, lief met heel uw hart en met heel uw ziel en met heel uw verstand en met heel uw kracht.”
 4. Wouter Philippaerts

  Relatie verbreken: ja of nee?

  Voor een groot deel bedoel ik feitelijk naar je hartslag luisteren. Werkelijk de vrede als vrucht van de geest. gal. 5:22. Echt naar je verstand luisteren lijkt me ook niet helemaal gezond omdat de Bijbel heel vaak spreekt over het hart en ook de geest bedoelt. ik denk dat we het eens zijn dat de werken van het vlees veel vijandschap teweegbrengt. gal. 5:20.
 5. Wouter Philippaerts

  Relatie verbreken: ja of nee?

  Dag Jesusloverr, Je hart volgen in de eerste plaats. De Bijbel zegt: 1 Kor 7:9. Maar wanneer ze dat niet kunnen opbrengen, moeten ze trouwen, want het is beter te trouwen dan te branden van begeerte. Het Grieks leest hier: εἰ δὲ οὐκ ἐγκρατεύονται, γαμησάτωσαν, ἐγκρατής betekent lett. in de macht zijn en γαμέω heeft twee betekenissen nl. trouwen en gemeenschap hebben. Dus mijn stelling is dat je beter jezelf in de hand houdt tot je bereid bent om je volledig aan je partner te binden. Over de vraag of je daarom je relatie moet verbreken denk ik natuurlijk nee omdat God vergeeft. oa. Lucas schreef in Lc 6:37: Oordeel niet, dan zal er niet over je geoordeeld worden. Veroordeel niet, dan zul je niet veroordeeld worden. Vergeef, dan zal je vergeven worden. Je kan ook de gerelateerde tekst 'geen seks is beter' eens lezen op debijbel.nl bij 1 Kor 7:9
 6. Wouter Philippaerts

  Ik ben Wouter

  Dag vrienden, Ik dacht me even voor te stellen. Ik woon in Borlo een klein dorpje in Zuid-Limburg in België. Daar ik al even op zoek was naar een Bijbelgroep ben ik op dit forum uitgekomen. De Bijbel en zingen van christelijke liederen zijn hele grote interesses van mij. Wandelen is dat ook, ook al doe ik dat vooral om in conditie te blijven. Ik werk momenteel half-tijds als productiearbeider in de namiddag. Dat geeft me tijd om te studeren met de Bijbel. Het liefst lees ik de Nieuwe Bijbelvertaling. Als steun volg ik het leesrooster van het Vlaams/Nederlands Bijbelgenootschap. Als ik me echt verdiep in een bijbelvers of gedeelte neem ik de grondtekst. Het Grieks en Hebreeuws studeren is voor mij een toffe uitdaging. Onze dichtsbijzijnde kerk is Katholiek en daar ging ik voor Corona graag naartoe. Protestantse diensten kunnen ook heel mooi zijn. Dit forum lijkt me een mooie kans om leuke gesprekken te voeren over bepaalde thema's met de Bijbel onder de arm.
×

Belangrijke informatie

We hebben cookies op je apparaat geplaatst om de werking van deze website te verbeteren. Je kunt je cookie-instellingen aanpassen. Anders nemen we aan dat je akkoord gaat. Lees ook onze Gebruiksvoorwaarden en Privacybeleid