Spring naar bijdragen

Wouter Philippaerts

Members
 • Aantal bijdragen

  114
 • Geregistreerd

 • Laatst bezocht

Alles door Wouter Philippaerts geplaatst

 1. Wouter Philippaerts

  Gelovige vrienden

  Toevallig kwam ik dit verhaal tegen. Het gaat over een gelovig meisje dat verliefd wordt op een ongelovige man. Ze vertelt hoe haar gevoelens haar toch doen kiezen voor haar vriend. Het is natuurlijk mogelijk dat deze twee mensen perfect samen passen. Zoals het beschreven wordt mist de ene kant toch overeenstemming, denk ik, in de dingen die ze graag doet vanuit haar geloof. Zoals bijbellezen, bidden, naar de kerk gaan, kinderen gelovig opvoeden. Hoe denken jullie over het verhaal?
 2. Wouter Philippaerts

  Valse profeet

  Dood aan alle profeten, en afgoden. Het leesrooster van het Nederlands Bijbelgenootschap reikt ons vandaag Zach. 13.2-6. Een moeilijk stukje voor mij omdat men spreekt van alle profeten radicaal te doden. Wie ook maar durft de profetemantel aan te trekken moet doorstoken worden. Het woord profeet ( נָבִיא) komt van נָבָא dat verklaren betekent. Hoe begrijp je dan dat profetie de hoogste gave is in 1 Kor. 14.1? Waar moeten we vandaag ook heel direct mee afrekenen of de afgod groeit boven ons hoofd?
 3. Wouter Philippaerts

  Valse profeet

  Hebreeuws is gewoon de grondtaal van het oude testament. De naam van God wordt niet uitgesproken (יְהוָֹה). In de plaats leest men adonai (mijn heer). JHWH (de naam van God zonder klinkers) in het Hebreeuws komt van הָיָה (haawaa) en bekent ook: zijn, gebeuren, worden, ... bron: Biblehub, StudieBijbel NBV.
 4. Wouter Philippaerts

  Tegen de duisternis

  Vandaag lezen we de bouw van de lampenstandaard voor de tabernakel in Ex. 25: 31-40. Achter deze lampenstandaard of menora gaat heel wat symboliek te keer. Zijn 6 of zeven armen, zijn boomstructuur, de aanwezigheid van God en zijn gebruik in literaire opbouw. Wat is voor ons het licht dat altijd brandt in onze tempel?
 5. Wouter Philippaerts

  Selecte redding

  God kiest voor Juda. Op de Sionsberg bouwt hij zijn tempel. Omdat het volk in het eerste deel van psalm 78:52-72 blijft zondigen, verwerpt Hij eerst het volk om dan voor die éne stam te kiezen met David als herder. Wat wil God van ons om als de stam Juda uitverkozen te worden? Hoe kunnen we als David, zijn kudde leiden?
 6. Wouter Philippaerts

  Selecte redding

  Laat me je even nuanceren, 'Dat beloof ik'. Niemand kent de Bijbel volledig. Rom. 11:33. Ook David en al zijn daden moeten gelezen worden in het licht van Jezus. 2. Kor. 3.14.
 7. Wouter Philippaerts

  Vaccineren of niet?

  Het huidige gezag is door God ingesteld. Rom. 13.1. Ik kan je volgen dat als de verplichte vaccinatie komt dat je daarvan afzegt.
 8. Wouter Philippaerts

  God is boos

  In psalm 78:17-31 schrijft de psalmist een stukje van het verleden toen het volk de Heer om eten vroeg. De Heer was woedend. Vertrouwen is een moeilijk woord. Toch mogen we weten dat God ons liefheeft en ons geeft wat we begeren. Joh. 16:27, Rom. 8:39 Hoe gaan we best om met gevoelens van twijfel over de liefde van God?
 9. Wouter Philippaerts

  Over brood

  Onze tabernakel moest ook een tafel hebben om het brood op te presenteren. Die tafel wordt in Ex. 25: 23-30 beschreven en moet weer moet goud worden versierd. Het brood moet daar altijd voor God liggen. Wat is de betekenis van het brood? Zijn broodoffers de enige manier om met God te vezoenen?
 10. Wouter Philippaerts

  Zwak vlees

  Teleurstelling genoeg voor God. De zonden van het volk stappelen zich op. In psalm 78:32-51 gaat het verder over het erbarmen van God over zijn ontrouw volk. Ondanks al de wonderen die God voor hen deed in Egypte bleef het volk vergeten zoals adem die gaat en niet terugkeert. Welk gedeelte in de bijbel spreekt jou aan om niet op te geven om mensen in nood te helpen?
 11. Wouter Philippaerts

  Zwak vlees

  Hoe ik naar andere overtuigingen kijk is dat die mensen zelf zoekend zijn op gebied van de grond van hun geloof. De Geest getuigt immers over Jezus. Joh. 15:26
 12. Wouter Philippaerts

  Zwak vlees

  Het mag in de bijbel staan. 2 Tim. 3:16. Weet je zelf wat je bedoelt met de zin na die vraag? Wil je zeggen dat je vanuit je natuur moet antwoorden?
 13. Wouter Philippaerts

  God is boos

  Wat daar staat in Mat. 7:7 is 'Aiteite' afgeleid van 'aiteω' in het Grieks wat zoveel betekent als 'verlang'. Heel toegepast op vers 7 is 'in gebed vragen'. Kan je dat zien als begeren?
 14. Wouter Philippaerts

  God is boos

  Begeren is niet fout. Zolang je het doet voor God. 1 Kor. 10:31. Verlang naar dingen die de Heer wil en je zal het krijgen. Mat. 7.7, Jak. 4:3. Zelfzuchtige begeerte brengt zonde. Jak. 1.16
 15. Wouter Philippaerts

  Hongerige magen

  Jezus was verdrietig aan het begin van Mat. 14:13-21. Hij ging weg om alleen te zijn en zo kon hij zijn verdriet verwerken. De mensen, hongerig als ze waren, moesten hem volgen. Het medelijden van Jezus bewoog hem om te genezen. Hoe kunnen we onze aarde zo vruchtbaar maken dat iedereen te eten heeft? Danken we wel genoeg en kijken we wel genoeg naar de hemel voor ons voedsel? PS: ik schrijf voornamelijk om discussie op gang te brengen. 1 Kor. 14:26-33
 16. Wouter Philippaerts

  Op God gericht

  Aan gelovigen vertellen over de roemrijke daden van God kan al wat denkwerk vragen. Aan kinderen vertellen over God en wat hij gedaan heeft is misschien het moeilijkste. Psalm 78 is de tweede langste van de psalmen. In vers 1-16 herinnert ze de fouten van de voorouders en de tocht uit de woestijn. Helpt deze psalm om te vertellen over God? Wat is de betekenis van het tegenhouden van het water toen het volk door de zee trok?
 17. Wouter Philippaerts

  Op God gericht

  het was inderdaad betekenis (vergeef me). je schrijft zelf dat het over geloof gaat dat mensen kan voeden. Waarom kan hij dan niet bedoelen dat we de verborgen waarheden in ieder woord kunnen ontdekken? Mat. 10:26
 18. Wouter Philippaerts

  Op God gericht

  wie heeft jou de bekentenis van die vers Mat. 13:35 dan ingegeven? 2 Petr. 1:20
 19. Wouter Philippaerts

  Op God gericht

  De hele bijbel is één gelijkenis. Mat. 13:35
 20. Wouter Philippaerts

  Op God gericht

  Negativiteit: ongeloof in de redding van de Heer. In Ex. 14:28 zal heel het leger van de farao worden gedood door het terugstromende water. Door toe te geven aan de zonde wordt het de mens uiteindelijk noodlottig. Rom. 8.13.
 21. Wouter Philippaerts

  Over brood

  Het toonbrood lag altijd op de tafel in de tabernakel zo denk ik dat we voor God altijd bereid moeten zijn om mensen energie te geven. Joh.6:35
 22. Wouter Philippaerts

  De macht van begeerte

  Een boeiend verhaal in Mat. 14:1-12. Begeerte kan echt veel kwaad veroorzaken. Neem dit verhaal waar Herodes alles wil geven aan een meisje waarmee hij niet mag trouwen van Johannes de Doper. Het was Herodias zelfs ingegeven door haar moeder om het hoofd van Johannes te vragen. Gaat dit verhaal wel over een natuurlijk verlangen naar een meisje of eerder de honger naar heerschappij van Herodes? Zijn we allemaal niet een beetje beïnvloed door onze eigen hartstocht om soms goede raad af te wijzen? Hoe kunnen we ervoor zorgen dat frustraties niet aan ons hart komen?
 23. Wouter Philippaerts

  De ijdelheid van 'presteren' en 'winnen'

  Mijn standpunt is dus dat God de liefde zelf is en dat Hij dus niet de Mammon is. 1 Joh. 4:8. Welk belletje rinkelt er bij jou?
 24. Wouter Philippaerts

  Op God gericht

  even kijken, het is een hele mooie psalm dus ja ze helpt. Ze begint ook met luisteren. de tocht door de zee. Ex 14:21. Het water staat voor negativiteit die voor de Israëlieten door God wordt tegengehouden en voor de Egyptenaren fataal is. Wat betekent die oostenwind feitelijk?
 25. Wouter Philippaerts

  Over brood

  ik bedoel die in de bijbel staat tenzij die van jou een andere tabernakel beschrijft. Ex. 26:1-14 De betekenis van het brood op de tafel in het tabernakel is volgens mij om te zijn als brood voor mensen. Joh. 6:35 Verzoenen met God is moelijker. In het OT wordt wat gesproken over offers om verzoening te bewerken bij God. Brood werd geofferd (Ex. 25:30), maar ook bv stieren Ex. 29:36
×

Belangrijke informatie

We hebben cookies op je apparaat geplaatst om de werking van deze website te verbeteren. Je kunt je cookie-instellingen aanpassen. Anders nemen we aan dat je akkoord gaat. Lees ook onze Gebruiksvoorwaarden en Privacybeleid