Spring naar bijdragen

Zola

Members
 • Aantal bijdragen

  161
 • Geregistreerd

 • Laatst bezocht

Profile Information

 • Geslacht
  Niet bekendmaken
 • Religie
  agnost

Recente profielbezoeken

Het blok recente bezoekers is uitgeschakeld en wordt niet getoond aan andere gebruikers.

 1. Zola

  Inspirerende quotes

  En zo is Niets Alles geworden en Alles Niets. Niets blijkt mogelijk.
 2. Zola

  Eerste vrouwelijke GKv dominee.

  Nou dat is weer een heel christelijk antwoord. Mensen manipuleren door te proberen zich belachelijk te laten voelen, peer pressure, proberen een groep, in dit geval een christelijke, op de been te krijgen voor uitsluiting tegen een persoon wiens mening, visie, of levensbeschouwing je niet verdraagt, typische kenmerken van een sekte. Een barre tijd inderdaad en ik hoop dat er spoedig een einde komt aan de macht van zulke sekten.
 3. Zola

  Eerste vrouwelijke GKv dominee.

  Jij bent gewoon stikjaloers dat een agnost een inhoudelijk antwoord heeft gegeven. Je hebt zelf nog niet een inhoudelijke reactie gegeven. Ik heb heel goed inhoudelijk antwoord gegeven. Dat bevalt je niet en je startte meteen een heksenjacht. Wat een rare man ben jij. En nu draai je weer je mantra af. Jij bent gewoon jaloers op vrije vrouwen volgens mij. En je kunt niet zelf nadenken en herhaalt als een robot je mantra’s. Wat vind je daar nou inspirerend aan? Ik begrijp daar niks van. Wat ik trouwens ook heel raar vind is jullie gezagsprobleem. Daar gaat het onderwerp helemaal niet over. Het gaat over de eerste vrouwelijke dominee in de GKV. Het gaat niet over een cipier of zo maar over een dominee. Zelf vind ik het fantastisch dat die vrouw dat gaat doen. Dat ze het op zich neemt om middeleeuwse rollenpatronen te doorbreken. Van mij mag de overheid paal en perk gaan stellen aan discriminatie tegen vrouwen in kerken en genootschappen. Een vrouw kan elk ambt uitvoeren. Een vrouw kan electriciën zijn, een vrouw kan advocaat zijn, een vrouw kan arts zijn en een vrouw kan dominee zijn. En als dat niet kan dan heeft die kerk geen bestaansrecht. Dat vind ik. En als ik die mening niet mag hebben dan heb jij een probleem. Niet andersom.
 4. Zola

  Wetten van Mozus

  Ik vond het erg leuk, die spelfout. Onbedoeld verluchtigend en speels. Heb ervan genoten.
 5. Zola

  Eerste vrouwelijke GKv dominee.

  “een vrouw ‘hebben’” Een vrouw ‘houden’ lijkt het meer. Zoals je kippen houdt of honden. Dat ben ik met je eens. Nu begrijp ik denk ik wat je bedoelt. Was de toon anders dan was er een opening naar ontwikkeling. Nu blokkeert hij die voor zichzelf. Je hebt een duidelijk inhoudelijke reactie gegeven en hij reageert op een manier alsof ie een holenmens is. Hoe komt dat, vraag ik me af. Vaderlijk voorbeeld gehad dat zo was? Het Jahwistische godsbeeld? Als je babies tegen de rotsen dood slaan als van God afkomstig kunt blijven verdedigen, waartoe ben je dan in je geweten nog meer in staat ? Vraag ik me af.
 6. Zola

  Eerste vrouwelijke GKv dominee.

  Prima hoor al die afdelingen. Maar mensen zijn niet in hokjes te delen. Laat ze gewoon vrij om te zijn wie zij willen zijn en voer je gesprek gewoon op inhoud.
 7. Zola

  Eerste vrouwelijke GKv dominee.

  Want? Dan kun je hem tenminste een paarse ster opplakken? Allemaal in hokjes is wel zo duidelijk voor je, dat vind je fijn. Maar zo zit het leven niet in elkaar. Dus jammer joh, ik ben en blijf agnost. Maar als ik geen agnost was dan was ik atheïst. Ik heb veel vrienden die atheïst zijn. Of seculiere moslims. Heel wat beter mee te leven dan al die pseudodominees. Marokkaans eten is trouwens ook erg lekker. Ik denk dat als Jezus nu rondliep op aarde, dat hij ook wel eens atheïst of agnost zou kunnen zijn, of een seculiere moslim, of hindoe. Maar geen Jehova Getuige. Dat is voor mij onmogelijk dat Jezus een Jehova Getuige zou zijn. Uitgesloten. Tenzij een pimo. Dat zou kunnen.
 8. Zola

  Eerste vrouwelijke GKv dominee.

  Nee. Een transgender weet het tenminste van zichzelf. Maar jij niet. Jij bent gezond.
 9. Zola

  Inspirerende quotes

  He who sees me in all things, and all things in me, is never far from me, and I am never far from him. Lord Krishna
 10. Zola

  Wetten van Mozus

  De zus van Mohammed. Ik vond het wel een grappige titel.
 11. Zola

  Eerste vrouwelijke GKv dominee.

  Je begrijpt het niet. Maar dat geeft niet, ik zal het je nog een keer uitleggen. Als jij een onderdanige vrouw wilt dan kun jij wel denken dat je de liefde bedrijft en zelfs zij kan in die illusie geloven, maar in werkelijkheid ben je haar geestelijk aan het verkrachten en is zij geestelijk aan het hoereren. Je onderdrukt haar namelijk doordat je een onderdanige vrouw wilt. Je dwingt haar haar androgyne mannelijke deel te amputeren. Oftewel de Christus. Je verkracht de Christus in haar. En zij hoereert (om de enige termen te gebruiken die jij nou eenmaal verstaat), want ze staat jou toe jouw androgyne vrouwelijke zelf te amputeren, oftewel de Heilige Geest te amputeren, te bedroeven. Was jij het niet die beweerde dat de genade onvoorstelbaar hogere eisen stelt dan de wet? Het tegendeel is waar. Genade is overvloeiende liefde. En als jij daar geen kanaal van wilt Zijn kun je die ook niet ontvangen. Simpel zat. Wie de Heilige Geest niet heeft heeft ook de Vader niet. Wie de Heilige Geest niet heeft heeft ook de Zoon niet. Wie geen heilige geest heeft is een verkrachter en een hoereerder. De Heilige Geest is God de Moeder. Bekijk je dit op het niveau van de wereldziel dan begrijp je ook waarom er steeds meer transgenders zijn. Het leed in het collectief onderbewuste komt tot uitdrukking in de materie. En wat doet het christendom weer? Die mensen veroordelen. Maar, zeggen ze, God bestaat.
 12. Zola

  Eerste vrouwelijke GKv dominee.

  Als een van de twee ondergeschikt is en vrees heeft voor de Ander is er sprake van verkrachting. En “hoerering”. Om het even op scherp te stellen. Als God bestaat dan is God voor mij Liefde. In een man die een vrouw wil overheersen kan Christus niet zijn. Want Christus wil niet overheersen maar beminnen. Overheersen is wat de Jahwistische nepgod de mensen wijsmaakte. Dat is een recept voor verdriet en gebrokenheid. En dat kan niet blijven bestaan. Als je het mij vraagt dan.
 13. Zola

  Eerste vrouwelijke GKv dominee.

  Misschien nog wat toelichten: ieder goddelijk mens is ten diepste androgyn. Als een goddelijke vrouw een man zou hebben die het hulpje wil hebben die de Jahwistische nepgod hem heeft beloofd, dan zou die vrouw het mannelijke deel in en van zichzelf moeten amputeren om die man te laten overheersen. Andersom als een goddelijke man een vrouw zou hebben die de heersende man wil hebben die de Jahwistische nepgod haar heeft beloofd, dan zou die man het vrouwelijke deel in en van zichzelf moeten amputeren om over haar te heersen. Herstel is terugkeer naar de Heelheid. Eerst en vooral in jezelf. Zodat je ook de Heelheid in die Partner kunt liefhebben. En dat is ware liefde. Thomas logos 22 Jezus zag kleine zuigelingen. Hij sprak tot zijn leerlingen: Zij die ingaan tot het Koninkrijk, lijken op die zuigelingen. Zij vroegen hem: Moeten we dan kinderen worden om in te gaan tot het Koninkrijk? Toen sprak Jezus tot hen: Als jullie de twee één maakt en als jullie het binnenste maakt als het buitenste en het buitenste als het binnenste het bovenste maakt als het onderste en het onderste maakt als het bovenste en als je het mannelijke en het vrouwelijke een en het zelfde maakt, zodat de man niet meer een man is en de vrouw niet meer een vrouw als jullie het vleselijke oog vervangt door een innerlijke schouw en je lijfelijke hand vervangt door een geestelijke tastzin en je loopbaan vervangt door een levensweg, en je uiterlijke verschijning vervangt door het beeld van God in de ziel dan zullen jullie ingaan tot het Koninkrijk. Oftewel zoekt het Koninkrijk eerst (in jezelf). De rest zal je worden toegeworpen.
 14. Zola

  Eerste vrouwelijke GKv dominee.

  Wil je een slavin of wil je gelukkig worden? Wil je een hulpje of wil je Heelheid? Een goddelijke vrouw wil een goddelijke man en vice versa. Daar kan met geen mogelijkheid sprake zijn van onderschikking of bovenschikking. Want als ie bestaat dan laat God zich niet onderdrukken. Wil je bij God zijn dan kun je dus geen slavin hebben. Gewoon logica.
 15. Zola

  Eerste vrouwelijke GKv dominee.

  Met figuren als Kaasjeskruid en Hermanos kun je toch alleen maar diep medelijden hebben? Ze willen een hulpje die hun Jahwistische godheid hen heeft beloofd. Geen Partner, een hulpje. Nou dan zitten ze in deze wereld goed. Kunnen ze het beste inderdaad moslim worden. Hoewel de meeste moslima’s in het westen dat soort figuren ook allang is ontgroeid. Kleine pikkies hebben een slaaf nodig want een Partner kunnen ze niet aan zich binden. Iedere volwaardige vrouw kijkt nog niet een keer naar zo’n onvolwassen figuur om. Om een Partner waardig te zijn moet eerst het volwaardige huwelijk in zichzelf plaatsvinden. En zolang een man vrouwen wil onderdrukken, zolang kan hij niet een worden in zichzelf. Hij zet zichzelf gevangen. Dat hebben trouwens al die abrahamitische religies met elkaar gemeen. Een gestoord mensbeeld. Vind ik. Als je een slavin nodig hebt om jezelf te denken te kunnen zijn, dan is er van binnen iets grondig mis. Ga dat eerst eens herstellen zodat je een Partner kunt zijn in plaats van een baas. Want hoe meer je van een partner een slavin wilt maken, hoe meer je van jezelf een despoot maakt. Echte liefde wil geen despoot en geen slavin van de Ander maken. Echte liefde is Heelheid.
×

Belangrijke informatie

We hebben cookies op je apparaat geplaatst om de werking van deze website te verbeteren. Je kunt je cookie-instellingen aanpassen. Anders nemen we aan dat je akkoord gaat. Lees ook onze Gebruiksvoorwaarden en Privacybeleid