Spring naar bijdragen

Naeva

Moderators
 • Aantal bijdragen

  10031
 • Geregistreerd

 • Laatst bezocht

Over Naeva

 • Rang
  CrediOrca

Profile Information

 • Geslacht
  Vrouw

Recente profielbezoeken

656 profielweergaven
 1. Boekentopic

  Ik ben halverwege Het Rosie Project. Tegenvaller, te stereotype en oppervlakkig. Sinds zondag heb ik trouwens een Kobo abonnement
 2. Geloofsverhaal

  Het zou treurig zijn als iemand anders voor mij bepaalde wat ik wel en niet mocht. Maar dit is mijn keuze. Ik zit niet sip in de kerk iets te missen, hoor. Ik denk alleen dat mijn pad uiteindelijk nog wel eens een andere kant op kan slingeren. Buurten en oecumenische diensten is geen enkel probleem, hoewel ik daar zelf niet zoveel behoefte aan heb. Wat ik wel nodig heb is af en toe een bezoekje aan een klooster. En ook dat kan gewoon. Maar iets bezoeken is iets anders dan ergens deel van zijn, dat is de crux.
 3. Wat is de betekenis van het 'Onze Vader' voor jou?

  Graag volgende keer je bron (http://www.btronline.nl/BT_bekijken_Compleet.asp?IdT=1589&SessieIDcode=lees1) even noemen gezien het knip- en plakwerk.
 4. Actieve donorregistratie.

  Het lijkt mij terecht.
 5. Geloofsverhaal

  Dank je voor je interesse, Olorin. Ik voel me niet (meer) aangetrokken tot een bepaalde stroming. Heel lang heeft het me pijn gedaan dat ik niet katholiek ben, want daar past mijn geloof inmiddels eigenlijk het beste in. Als ik er blanco in zou staan - dus niet met mijn gezin aangesloten was bij een gemeente - dan zou ik zonder al teveel moeite katholiek worden. Maar dat is niet de situatie, ik heb me met mijn gezin verbonden aan onze gemeente en daar kan ik me niet met goed geweten van losscheuren. Daarom heb ik ervoor gekozen om van onze gemeente, binnen mijn mogelijkheden, mijn thuis te maken. Ik zeg “maken” omdat ik denk dat je ergens thuis gaan voelen geen passief proces is maar interactief. Het thuis-gevoel zit ‘m voor mij in me verbinden aan de mensen, samen gemeente zijn. En deels op geloofsinhoud. In spiritueel opzicht zal ik me er nooit helemaal thuis voelen, denk ik. Maar ach, wie zegt dat het ergens anders wel zo is? Misschien is dat ook maar een typisch gevalletje gras bij de buren. Ik heb het idee dat ik ooit nog wel een move zal maken naar een meer contemplatief leven. Geen idee wanneer. Misschien als ik een oud weduwvrouwtje ben.
 6. Welke hardware/software gebruik je om hier te komen?

  Ik moest Googlen om te weten hoe mijn apparaten heten Maar volgens mij heb ik een iPhone 5s een iPad Air en een Microsoft Surface Pro.
 7. Wel of niet lid van christelijke verenigingen

  Je hebt hier in de buurt trouwens nog wel wat katholieke gilden, dat vind ik wel echt iets episch.
 8. Schriftlezing tijdens de eredienst

  Bij ons is een kerkdienst zonder schriftlezing ondenkbaar. Wij hebben altijd twee lezingen. Meestal een uit het oude en een uit het nieuwe testament, maar dat hoeft niet per sé. Ik heb wel katholieke vieringen meegemaakt waar (i.p.v. schriftlezing) een zelfgeschreven verhaal werd voorgelezen en een remonstrantse voorgangster die bij wijze van verkondiging een boeddhistische soetra voorlas en de kerkgangers daarover liet mediteren. Needless to say dat ik daar het mijne van dacht.
 9. Een aantal vragen voor een schoolopdracht!

  1. Het christelijk geloof, oftewel het geloof in Jezus Christus. 2. Dat zijn er teveel om op te noemen. De tien geboden worden vaak genoemd als belangrijke christelijke normen en waarden. Daarin staat bijvoorbeeld dat je niet mag stelen en mag liegen. Maar in de Bijbel worden nog veel meer geboden en regels gegeven, vooral in het oude testament (het eerste deel van de Bijbel). Aan Jezus werd een keer gevraagd: Wat is nu het belangrijkste gebod? Jezus heeft toen gezegd dat het allerbelangrijkste is dat je oprecht van God en je naasten (de mensen om je heen) houdt. Als je dat doet, heb je alles gedaan wat er in de geboden staat. 3. Dat leven met God alles veel meer betekenis geeft, dat het je rust geeft en dat je je hele leven lang kunt groeien in je geloof. 4. Dat het vaak moeilijk is om uit te leggen wat je precies gelooft. 5. Ik zou wel willen dat het ons allemaal wat beter zou lukken om te leven zoals Jezus. 6. Ik heb geen mening over andere geloven, ik accepteer ze en hoop dat we iets van elkaar kunnen leren. 7. Dan zou ik waarschijnlijk boeddhistisch of ongelovig worden. 8. Ik heb het idee dat er heel weinig samenwerking is. Het zou van mij veel meer mogen. Het mooiste vind ik het als gelovigen samenwerken om iets goeds voor de mensen om hen heen te doen, zoals het het helpen van arme of hulpbehoevende mensen.
 10. Een aantal vragen voor een schoolopdracht!

  Hoi Siawash, leuk dat je dit onderwerp kiest voor je schoolopdracht. Voor welk vak is het? Ik wil je vragen op zich wel beantwoorden, alleen loop ik er tegenaan dat ze zó breed zijn dat ik over iedere vraag een boek zou kunnen schrijven. Als ik ze in een paar woorden of zinnen beantwoord dan vind ik het weer erg kort door de bocht, als je begrijpt wat ik bedoel. Maar ik zal het proberen.
 11. Wel of niet lid van christelijke verenigingen

  Ik vind het niet belangrijk, tenzij die vereniging inhoudelijk ook iets met geloof doet. Maar dat heb ik nog nooit meegemaakt, voor zover ik me herinner. In ons dorp is een christelijke muziekvereniging, volgens mij is dat het enige. Maar er is sowieso niet zoveel te beleven, om eerlijk te zijn. Wat ik overigens prima vind. Volgens mij zijn er in de omgeving nog wel aardig wat katholieke verenigingen.
 12. Hoe geef je je christen-zijn in de praktijk vorm?

  Ik wil niet vervelend zijn, maar daarmee heb je nog steeds geen van de topicvragen beantwoord. Een concreet antwoord bijvoorbeeld kunnen zijn dat je tijd maakt voor het invullen van je website en het reageren op fora. En of je met buren of familie over het geloof praat, of je bidt op je werk, etc. Zelf merk ik dat het integreren van mijn geloof in mijn leven steeds makkelijker is. Als jongere was is veel bezig met: wat geloof ik eigenlijk? Wat vinden anderen? Wat doe ik wel of niet? Die vragen heb ik nu minder, het is verweven met wie ik ben. Ik ben niet iemand die niet snel uit zichzelf begint over kerk of geloof. Het is een kwetsbaar onderwerp wat ik niet te grabbel gooi. Op mijn werk bid ik bijvoorbeeld ook niet openlijk voor mijn eten. Maar desgevraagd, of als een gesprek over geloof gaat, ben ik wel open over wat ik geloof en wat dat voor me betekent. Ik merk dat als mensen eenmaal weten dat je gelovig bent, ze ook wel eens met serieuze vragen komen of hun eigen twijfels of verlangens delen. Dat vind ik echt een kadootje, heel mooi. Verder speelt onze gemeente een grote rol in ons leven. We gaan op zondagochtend naar de kerk en hebben veel contacten en taken in de gemeente. Diaconie en hulpverlening vinden we erg belangrijk als het gaat om onze uitgaven. Onze kinderen gaan ook naar activiteiten van de kerk (kinderclub, kindermidddagen) en nemen daar wel eens een vriendinnetje mee naartoe mee. Zo al met al is het dus concreet aanwezig in alle aspecten van ons leven.
 13. is dat trollen?

  We zijn er mee aan de slag Lobke.
 14. Hoe geef je je christen-zijn in de praktijk vorm?

  Maar lieve mensen, hij vraagt hoe je het in de praktijk vormgeeft. Niet wat je theorieën zijn over gered worden. Dus graag ook concreet reageren: hoe merken anderen dat jij christen bent? Wat doe je wel en niet? Spreek je over je geloof? Hoe gaat dat op je werk of familie waar misschien geen andere gelovigen zijn?
×

Belangrijke informatie

We hebben cookies op je apparaat geplaatst om de werking van deze website te verbeteren. Je kunt je cookie-instellingen aanpassen. Anders nemen we aan dat je akkoord gaat.