Spring naar bijdragen

Silent

Members
  • Aantal bijdragen

    520
  • Geregistreerd

  • Laatst bezocht

    Nooit
  1. En Diana was de Romeinse godin van de jacht en heeft niks met Babyloniërs te maken.
  2. Quote: Maria is nl niet Maria, maar diana, een babylonische godin, die niets met Jezus te m,aken heeft, en is door de katholieken verchristelijkt, en berust daarom niet op de bijbel, volgens de bijbel is maria de moeder van Jezus en daarmee is de kous af. Oh het is dus 'gewoon' de moeder van Jezus die 'toevallig' de moeder van Jezus werd?
  3. Quote: De curie kan de paus afzetten op het moment dat hij de christelijke beginselen verloochend en de Leer in twijfel trekt, op het moment dat de paus zich schuldig maakt aan ketterij zal hij dus zijn ambt verliezen. Ok. Ik wist niet hoe het precies in elkaar zat. (Gaat mijn topic over israelische haat tegenover Christenen nog open?)
  4. Quote: Ik zie ze als de herders van de kudde die door de heilige Geest uit worden gekozen om de kudde te leiden. Dit betekend niet dat alles wat ze zeggen meteen van God zelf komt, je moet het nog steeds aan de Leer toetsen. Ach gelukkig maar. Maar wat als een Christelijk Instituut zich toch schuldig maakt aan ketterij, zoals het toestaan van homohuwelijken. De Anglikaanse Kerk om precies te zijn. Hoe wil je ze dan 'afzetten' als je ze zoveel macht hebt gegeven?
  5. Quote: Op zondag 26 december 2004 13:05:08 schreef Tom het volgende: [...]Wat als de patriarch van Moskou zich teveel laat beïnvloeden door invloeden van buitenaf en afdrijft van het christendom? Amerikaanse Katholieke Bisschoppen op hun knieën voor joden Dit zie ik de Patriarch van Moskou niet doen. Quote: [...]Ik niet. Dus je ziet ze als letterlijke boodschappers van God op aarde?
  6. Quote: Zoals ik al zei is het erkennen van het Vaticaan gewoon een invulling van Christus' geboden volgens een bepaalde interpretatie. Maar wat als de Katholieke Kerk (het Vaticaan) zich teveel laat beïnvloeden door invloeden van buitenaf en afdrijft van het Christendom? Ik denk dat je ze op deze manier teveel macht geeft.
  7. Quote: Bovendien zie ik de Paus een soort afgoderij er zijn veel mensen die meer de Paus en Maria 'aanbidden' dan tot God en dat is erg verkeerd. Wat is er mis met het vereren van de Heilige Maagd Maria? Wat de paus betreft ben ik het eens met jullie. Ik heb zelf ook nooit gesnapt waarom er een soort internationaal kerkelijk instituut nodig is.
  8. Quote: Op dinsdag 21 december 2004 16:49:19 schreef Jay het volgende: Maar hoe zit het dan met de indonesische moslims kunnen die wel samen met christenen gaan? Nee. Dankzij een socialistische dictatuur werd de islam onder de duim gehouden in Indonesië. Maar nu moslims weer democratie hebben laait het geweld op. Op sommige plaatsen is zelfs de sharia ingesteld.
  9. Een overtuigd moslim kan niet met een overtuigd Christen samenleven, binnen een liefdesrelatie. Het leven van een Christen wordt dan namelijk altijd onmogelijk gemaakt, assimileer of anders. Ik ken een Christen/moslim familie waarbij een moslimman met een katholieke vrouw getrouwd is. Zij is katholiek gebleven, maar helaas zijn de jonges besneden en hebben ze islamitische namen.
  10. Silent

    Tattoo's

    Quote: Natuurlijk zal zo'n kleine tattoo niet zichtbaar zijn ergens op je arm, maar toch wil ik ook met schoolactiviteiten, bijv zwembad, niet ZO duidelijk uitdragen dat ik Christen ben. Quote: Verder draag ik altijd een kruisje om mn nek. Draag je hem dan zichtbaar? Want ik snap niet wat je bedoelt met 'Zo' Christen. Als je een kruisje zichtbaar draagt, dan maakt een tattoo meer je heus niet Christelijker.
  11. Silent

    Tattoo's

    Quote: nemen mensen een tattoo voor hunzelf of voor een ander? Een tatoo kan dienen als een statussymbool aangezien ze niet al te goedkoop zijn. Het kan intimiderend werken. Het kan ook zijn dat iemand z'n gedachten wil uitdragen door middel van een tekening op z'n lichaam. En het kan ook zo zijn dat iemand ontevreden is over zijn lichaam en daardoor er iets aan wil veranderen.
  12. Silent

    haat tegen moslims

    Mooi geschreven Abdul, maar het gaat niet om hoe het hoort te zijn. Het gaat om hoe het in de praktijk tot uiting komt. En er komt weinig terecht van de 'verlichte' islam. En vrouwen, de zogenaamde hoeren, hebben het nog altijd 10 keer beter in een Christelijk land dan in een islamitisch land.
  13. Silent

    Tattoo's

    Quote: Op zaterdag 11 december 2004 00:21:15 schreef Angelin het volgende: Ik had er nog niet over nagedacht, omdat ik eerst wilde bepalen OF ik er 1 zou nemen en zo ja: waar? Maar ik heb verscheidene mooie gezien. Zowel, christelijke als gewone. Mn vriend heeft er trouwens 7. Maar als hij een t-shirt aanheeft zie je ze niet (twee iedere arm en 3 op zn rug). Sja dat vind ik niks. Als ik er 1 zou nemen zou hij sowieso niet zomaar zichtbaar mogen zijn, en ik zou een kleine nemen. Het zou inderdaad niet 'zomaar' zichtbaar zijn. Mijn hals en mijn onderarmen zouden dus 'schoon' blijven
  14. Silent

    Tattoo's

    Quote: Op zaterdag 11 december 2004 00:01:47 schreef Angelin het volgende: Okeej, beetje oude discussie maar toen was ik er nog niet. Ik overweeg zelf een tattoo te nemen maar ik wil mn keuze baseren op de bijbel.... Ik heb alles even gelezen en ik vind het moeilijk om er wijs uit te worden. Aan de ene kant van: geldt dat stuk uit Leviticus hier en nu voor ons? Aan de andere kant denk ik: Sja, als er ook maar een kans bestaat dat God dit niet van mij zou willen, dan zou ik het zelf ook niet willen. Maar ja, aan de andere kant denk ik van: ik vind het een mooie eeuwige getuigenis... M
×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

We hebben cookies op je apparaat geplaatst om de werking van deze website te verbeteren. Je kunt je cookie-instellingen aanpassen. Anders nemen we aan dat je akkoord gaat. Lees ook onze Gebruiksvoorwaarden en Privacybeleid