Spring naar bijdragen

bmenw

Members
  • Aantal bijdragen

    168
  • Geregistreerd

  • Laatst bezocht

    Nooit
  1. Slaan slaat nergens op! (even een vrolijke noot)
  2. Van de EO/EVA Twee opvoedkundigen aan het woord Kan opvoeden zonder slaan? De laatste tijd wordt er veel gediscussieerd over het wel of niet wettelijk verbieden van het slaan van kinderen. Maar waarom slaan ouders eigenlijk, wat doet slaan bij een kind en kan opvoeden ook zonder tik? Een aantal basisvragen die door twee opvoedkundigen*) soms verrassend verschillend! beantwoord worden. link naar EO/ Eva Edit: smaller maken van de post om de pagina binnen perken te houden
  3. Misschien bij hoge uitzondering. Eerlijk gezegd denk ik dat je dat pas kan beoordelen als je zelf kinderen hebt. Elke dag een corrigerende tik is ook mishandeling.
  4. Uit onderzoek is gebleken dat ouders die onder grote spanningen staan (door werkloosheid bijv.) ook eerder hun kinderen slaan. Dus als de overheid dit wil voorkomen dan moet ze ook op andere terreinen verbeteringen aanbrengen.
  5. Als je wilt slaan dan moet je op honkbal gaan!
  6. Met kinderen moet je respectvol omgaan zodat ze later ook repectvol met anderen omgaan.
  7. Er gebeuren soms vreselijke dingen binnen gezinnen en dan wordt het goed gepraat met dat je je ouders moet gehoorzamen e.d. Kinderen worden dan het zwijgen opgelegd met:het staat in de Bijbel. Mishandeling is niet Bijbels.
  8. Daar ben ik het grotendeels mee eens. In de Bijbel mogen dan opvoedkundige aanwijzingen staan, ouders mogen niet voor hun eigen verantwoording weglopen of veel erger met "de Bijbel in de hand" hun kind slaan. Opvoeden is een kunst en de overheid moet zich daar niet tot in detail mee bemoeien.Kindermishandeling is niet toegestaan en volgens mij is het met zoals zoveel dingen dat de wetten niet veranderd moeten worden maar nageleefd/gehandhaafd. Zoals anderen al zeiden elk kind is anders en ouders moeten daar rekening mee houden.
  9. Ik ben in principe tegen slaan. Dat heb ik eerder in deze discussie al gezegd. Maar als ik in mijn omgeving kijk hoe mensen in de vernieling kunnen raken door drugs dan zou ik me wel kunnen indenken dat ouders uit machteloosheid een pak rammel zouden geven.
  10. Bovenstaande heb ik neergezet vanwege de duidelijke definitie van kindermishandeling. Blijven bij mij een paar vragen over: Als de overheid zich zo in detail met de opvoeding gaat bemoeien (wel of niet slaan/corrigerende tik) ontneemt ze de ouders dan geen corrigerende middelen in de opvoeding? Mag je een kind die steelt of drugs gebruikt slaan?
  11. Wat is kindermishandeling? Onder kindermishandeling wordt verstaan: “Elke vorm van voor de minderjarige bedreigende of gewelddadige interactie van fysieke, psychische of seksuele aard, die de ouders of andere personen ten opzichte van wie de minderjarige in een relatie van afhankelijkheid of van onvrijheid staat, actief of passief opdringen waardoor ernstige schade wordt berokkend of dreigt te worden berokkend aan de minderjarige in de vorm van fysiek of psychisch letsel†De definitie omvat verschillende vormen van kindermishandeling: * Lichamelijke mishandeling Het toeb
  12. Een enkele keer een tik mag, maar met een heilig boek in de hand slaan goedkeuren vind ik gevaarlijk.
  13. Ik denk dat het Donner goed uitkwam (na die paniekerige discussie over Godslastering) snel de aandacht te verleggen naar een ander onderwerp.
  14. Hosea 4:6 My people are destroyed for lack of knowledge: because thou hast rejected knowledge, I will also reject thee, that thou shalt be no priest to me: seeing thou hast forgotten the law of thy God, I will also forget thy children.
  15. bmenw

    Tongentaal

    Volgens mij vinden sommige kerkgangers mede kerkleden beter als ze tongentaal spreken.Waarom is dat? Is het niet gewoon een soort trance die mensen kunnen ktijgen?
×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

We hebben cookies op je apparaat geplaatst om de werking van deze website te verbeteren. Je kunt je cookie-instellingen aanpassen. Anders nemen we aan dat je akkoord gaat. Lees ook onze Gebruiksvoorwaarden en Privacybeleid