Spring naar bijdragen

BouG

Members
  • Aantal bijdragen

    453
  • Geregistreerd

  • Laatst bezocht

    Nooit
  1. BouG

    Letterlijk of figuurlijk...

    Wat zou jij doen met een kaart van de ANWB waar allerlei fouten in zitten?
  2. BouG

    Letterlijk of figuurlijk...

    Ten eerste: Heb ik tegen jou gezegd: "en omarm daarom de Koran!"? Ten tweede: Ik neem aan dat jou einddoel de hemel is? Stel dat jou einddoel punt B is en je wil daarnaartoe, is het dan niet beter om een kaart te hebben die de juist informatie geeft? En niet de ene keer a zegt en de andere keer b?
  3. BouG

    Letterlijk of figuurlijk...

    Ja dankje wonderfulstar. Het klopt gewoon niet. In Exodus 30:22 lezen we dat we de gezicht van God niet kunnen zien zonder te sterven. En vervolgens lezen in Exodus 24: 9-11 dat 70 mensen de gezicht van God hadden gezien zonder te sterven. Samengevoegd: In Lucas 9:3 lezen we dat ze geen staven mee mochten nemen en in Marcus 6:8 lezen we dat ze wel hun staven mee mochten nemen.
  4. BouG

    Letterlijk of figuurlijk...

    Dus jullie vinden het niet erg wanneer er een scheppingsverhaal verkeerd staat? Zo staat er dat God eerst de mens en daarna de dieren heeft geschapen, en vervolgens lezen we ergens anders in de Bijbel dat de dieren als eerst geschapen zijn en daarna de mens. En zo zijn er veel verhalen waar er bij een ene stuk uit de bijbel een verhaal wordt vertelt en in een andere deel wordt er een ander verhaal vertelt terwijl het wel over hetzelfde gaat.
  5. BouG

    Letterlijk of figuurlijk...

    En als ik wel met tegenstrijdigheden en fouten kom?
  6. BouG

    Voor de vrouwen...

    Wat jij wil Eli7...
  7. BouG

    Voor de vrouwen...

    @ Eli7: Ook voor de vrouw geldt dat zij alles maar dan ook alles mag wensen in het paradijs. Ze krijgt wat ze maar wil en waar ze ook maar naar verlangt.
  8. BouG

    Letterlijk of figuurlijk...

    Quote: Op donderdag 04 maart 2010 22:47:21 schreef Iriacynthe het volgende: [...] Aangezien de Bijbel geschreven is door mensen, die niet almachtig of alwetend waren: ja. Maar je mag niet uit het oog verliezen dat de Bijbel niet één boek is, maar een hele verzameling boeken, met verschillende auteurs, uit verschillende tijdperken, plaatsen en sociale milieus. Boeken met heel verschillende stilistische en inhoudelijke nadrukken ook, een boek met wetteksten is niet te vergelijken met een boek met poëzie of met verslagen over het leven van Jezus. De Bijbel toetsen aan de zelfde stand
  9. BouG

    Letterlijk of figuurlijk...

    En hoe denk je dan over de tegenstrijdigheden en fouten in de bijbel? Een mensenfout?
  10. BouG

    Letterlijk of figuurlijk...

    Oh? Jij bent de eerste die ik zo hoor praten over de bijbel...
  11. BouG

    Letterlijk of figuurlijk...

    Hoe zie jij de bijbel dan in je leven? Niet als het woord van God?
  12. BouG

    rokken

    Ik zeg toch ook: of de man of de vrouw mag het dragen, maar niet allebei...
  13. BouG

    rokken

    @Jalikaatje: Deut 22:5 bijvoorbeeld. Als het gaat over de spijkerbroek, dan is het zo dat of de man of de vrouw de spijkerbroek niet mag dragen. Het kan niet zo zijn dat ze het allebei gaan dragen.
  14. BouG

    Letterlijk of figuurlijk...

    RobertF, ik lees de bijbel en niet het woord van een sterveling... Samengevoegd: Quote: Op maandag 01 maart 2010 22:40:42 schreef Eulogía het volgende: [...]In welk opzicht? Jezus had tijden waar hij bang was, om maar een voorbeeld te noemen.
  15. BouG

    Letterlijk of figuurlijk...

    Quote: Op maandag 01 maart 2010 22:25:24 schreef Ursa het volgende: [...] 36 Niemand weet wanneer die dag en dat moment zullen aanbreken, ook de hemelse engelen en de Zoon niet, alleen de Vader weet het. Er staat dat de Vader het weet en de Zoon niet. Er is blijkbaar een gezagsverhouding tussen Vader, Zoon en Geest. Zie bijv.: Joh. 14:26 Maar alle 3 zijn ze 1? En toch zijn ze in verhouding niet aan elkaar gelijk? Samengevoegd: @Eulogia: Zijn karakter is zeer zeker veranderd.
×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

We hebben cookies op je apparaat geplaatst om de werking van deze website te verbeteren. Je kunt je cookie-instellingen aanpassen. Anders nemen we aan dat je akkoord gaat. Lees ook onze Gebruiksvoorwaarden en Privacybeleid