Spring naar bijdragen

The Black Mathematician

Members
 • Aantal bijdragen

  4896
 • Geregistreerd

 • Laatst bezocht

Over The Black Mathematician

 • Rang
  CrediRog

Contact Methods

 • MSN
  BlackMath APENSTAARTJE live.nl
 • Website URL
  http://forum.credible.nl/profile.php?user=2573

Recente profielbezoeken

Het blok recente bezoekers is uitgeschakeld en wordt niet getoond aan andere gebruikers.

 1. The Black Mathematician

  Oproep aan de meelezende gasten

  Allemaal leuk en aardig, dit soort maatregelen, maar ondertussen weet denk ik iedereen waar het grootste probleem werkelijk ligt. Namelijk één user, Fundamenteel, die constant off topic gaat, zelfs in dit topic. Je kan allemaal regels gaan verzinnen, maar ik geloof er helemaal niet in dat dat ook maar iets gaat helpen als er toch nauwelijks gemodereerd wordt.
 2. The Black Mathematician

  Opgelet! Criminele oplichters actief op het forum.

  Hier een derde knappe user haha.
 3. The Black Mathematician

  Oproep aan de meelezende gasten

  Groot gelijk dat je de discussie mijdt! Of zoals Mark Twain het zegt: Never argue with stupid people, they will drag you down to their level and then beat you with experience.
 4. The Black Mathematician

  Oproep aan de meelezende gasten

  En dus helemaal niets 😄
 5. The Black Mathematician

  Oproep aan de meelezende gasten

  Helemaal eens met Quest en Dingo. Heel veel berichten van aluhoedjes waar ik aan wil toevoegen dat ze vaak ook wel erg rechtse sympathieën hebben. Ik kan er maar sporadisch zin op brengen om er tijd aan te besteden.
 6. The Black Mathematician

  Zelfs niet in geval van verkrachting en incest!

  Als zelfs Breitbart al beweert dat de wet in Alabama alle abortussen behalve in het geval van levensgevaar van de moeder verbiedt... "Globalistische media", ik weet niet wat je daar mee bedoelt, maar als zelfs Breitbart daar onder valt, blijft er niet veel media meer over behalve het plaatselijke suffertje.
 7. The Black Mathematician

  Zelfs niet in geval van verkrachting en incest!

  Dank je voor deze invalshoek. Wat betreft intenties van wetten vs van wettenmakers heb je natuurlijk gelijk. Ik weet niet in hoeverre je de overheid in de VS kan aanklagen ondanks de claimcultuur. Het is in ieder geval geen issue wat betreft de opstellers van de wet in Alabama betreft, want daar is nu abortus in geval van verkrachting verboden. Het gezichtspunt dat de overheid aansprakelijk gesteld kan worden in geval van het verbieden van het opheffen van de gevolgen van een strafbaar feit vind ik wel heel erg interessant. Dit soort invalshoeken worden echter volgens mij volstrekt genegeerd door de meeste conservatieve rechters, ik heb niet echt heel veel vertrouwen in hoe objectief de amerikaanse rechters zijn (ook de liberale niet), ik krijg toch vaak de indruk dat ideologie erg belangrijk is. Maar het is zeker een interessante invalshoek. Verder bedankt dat je een beetje in de gaten hebt proberen te houden wat ik wel en niet wilde bediscussiëren.
 8. The Black Mathematician

  Zelfs niet in geval van verkrachting en incest!

  Ik ben heel erg cynisch over claims omtrent het beschermen van het kind omdat daar waar men dit soort wetten daadwerkelijk probeert te introduceren (lees: bepaalde staten in de VS) men verder weinig doet aan het beschermen van kinderen zodra ze eenmaal geboren zijn. Er wordt nauwelijks iets gedaan voor kinderen uit arme gezinnen, en niet voor niets is zijn de kindersterftecijfers het hoogste in de staten waar de grootste roep om anti-abortus wetten is (zie bijvoorbeeld hier voor een overzicht van de cijfers). Dit is wellicht de context die je mist, al kan ik me voorstellen dat in een filosofische discussie dit soort contexten geen rol horen te spelen. Ik moet overigens bekennen dat ik jouw motivatie voor het toestaan van uitzonderingen mis. Vanuit het standpunt van iemand die tegen abortus is lijkt me eventuele psychische schade bij een moeder minder erg dan de dood van een kind?
 9. The Black Mathematician

  Zelfs niet in geval van verkrachting en incest!

  Omdat het suggereert dat een zwangerschap een soort van straf is, die echter kwijtgescholden wordt in geval van vrouwen die verkracht zijn en er dus niets aan konden doen. Ik zeg niet dat iedereen die anti-abortus en pro-uitzonderingen is zo denkt, en zeker jou wil ik niet van dergelijk cynisme betichten, maar mij bekruipt het gevoel sterk dat dit voor velen (met name in de VS) de motivatie is. Ook omdat deze mensen vaak ook zo hun ideeën hebben over kuisheid. Het is een extra moment waar voor mijn gevoel de aap uit de mouw komt. Omdat dat topic over een Bijbel passage gaat waar discussiëren over een door mensen opgestelde wet off topic zou zijn?
 10. The Black Mathematician

  Zelfs niet in geval van verkrachting en incest!

  Dank je voor deze reactie van grootse toevoegende waarde!
 11. The Black Mathematician

  Zelfs niet in geval van verkrachting en incest!

  Verschillende staten in de VS zijn nu in het nieuws door het introduceren van zeer zware anti-abortus maatregelen. Het doel lijkt duidelijk te zijn: de zaak voor het hoge gerechtshof te brengen, waarvan men dan hoopt dat ze de beslissing in de Roe vs Wade zaak herroepen, de beslissing om abortus toe te staan. In Georgië betreft het een wet die abortus verbiedt vanaf het moment dat er een hartslag te detecteren valt, wat vanaf zes weken is. Vrouwen komen er doorgaans niet zo snel achter dat ze zwanger zijn, dus dit zou een erg effectieve maatregel moeten zijn als je abortus daadwerkelijk wilt verbieden. Alabama gaat zelfs verder en verbiedt abortus helemaal en maakt geen uitzondering voor verkrachting en incest. Met name dit wekt een hoop woede op bij veel pro-choice mensen. Ik ben zelf ook pro-choice, en maak donaties aan Planned Parenthood en zie het liefste die wetten zo snel mogelijk verdwijnen, zeker nu in de staat waarin ik woon ook een dergelijke wet voorbereid wordt, maar om eerlijk te zijn kan ik nog wel enige sympathie opbrengen voor het standpunt dat je geen uitzonderingen maakt. Als je daadwerkelijk gelooft dat een embryo een mens is vanaf de conceptie, waarom zou je uitzonderingen maken? Verzwakt het feit dat je tot een uitzondering bereid bent eigenlijk niet je hele motivatie voor een verbod? In mijn opinie zeggen uitzonderingen in een wet ook iets over de intenties van een wet. Met een uitzondering voor verkrachting en incest is de boodschap duidelijk: seksualiteit is iets slechts en vrouwen die ongewenst zwanger raken hebben het aan zichzelf te wijten tenzij in de duidelijke gevallen van verkrachting en incest. Ik sluit zeker niet uit dat de voorstanders van wetten zonder uitzonderingen dezelfde intenties hebben, maar in geval van uitzonderingen is het in ieder geval duidelijk. Wat niet belet dat als er dan toch een verbod op abortus komt, ik liever een wet met uitzonderingen heb. De intenties mogen in mijn ogen vals zijn, maar het feit dat sommige vrouwen (nota bene de meest kwetsbare) toch de mogelijkheid tot een abortus hebben is veel belangrijker voor mij dan het zijn van een ideologische scherpslijper. Ik open dit topic niet met de intentie om abortus te bediscussiëren. Ik ben meer geïnteresseerd in de standpunten van de tegenstanders van abortus omtrent deze uitzonderingen. Of van de voorstanders van abortus wat hun gedachte zijn over de intenties van de uitzonderingen.
 12. The Black Mathematician

  Een mens vanaf de conceptie vs de Bijbel

  Betekent dit dat voor jouw standpunt de Bijbel niet leidend is in dit soort discussies? Ik weet overigens niet of men toen zo onwetend was. Een foetus lijkt al snel erg op een mensje, en men zal dat vast al bij menig miskraam opgemerkt hebben. Ik wil niet zaken in het belachelijke trekken, maar in hoe verre is het feit dat het bouwplan al klaar ligt relevant? Je kan dit verder trekken (en dit doe ik niet zozeer om het in het belachelijke te trekken) en beargumenteren dat menstruatie en zaadlozing ook zondig zijn, omdat twee bouwplannen die alleen nog maar samengevoegd hoeven te worden weggegooid worden. Een losse eicel en een losse zaadcel hebben natuurlijk op zichzelf geen potentie tot het uitgroeien tot een kind. Maar datzelfde geldt voor de meeste bevruchte eicellen aangezien volgens wikipedia mogelijk 90% van alle bevruchte eicellen leiden tot een miskraam. In hoeverre kan je dan zeggen dat het bouwplan al klaar ligt bin de conceptie?
 13. The Black Mathematician

  Een mens vanaf de conceptie vs de Bijbel

  Dat staat in die passage, als zij verwond is, dan geldt er oog voor oog, tand voor tand etcetera. In die speciale tijd is kennelijk het leven van een ongeboren kind minder waard dan dat van een geboren kind. Je laatste zinnen zijn wel interessant. Als het met die babies wel goed komt, waarom maken we ons dan druk om abortus?
 14. The Black Mathematician

  Een mens vanaf de conceptie vs de Bijbel

  Ik begrijp hieruit dat jij voor de doodstraf bent en kwastjes aan je kleding (Numeri 15:38-41; Deuteronomium 22:12) draagt?
 15. The Black Mathematician

  Een mens vanaf de conceptie vs de Bijbel

  Dat verklaart wellicht waarom de meeste christenen niet alle geboden in het OT volgen. Maar dan nog kan je hieruit wellicht afleiden dat God het leven van een ongeboren kind minder waardevol vindt dan van een geboren kind? Ook als een regel niet voor ons geldt, kunnen we er toch uit afleiden wat de opsteller voor intenties in het algemeen heeft?
×

Belangrijke informatie

We hebben cookies op je apparaat geplaatst om de werking van deze website te verbeteren. Je kunt je cookie-instellingen aanpassen. Anders nemen we aan dat je akkoord gaat. Lees ook onze Gebruiksvoorwaarden en Privacybeleid