Spring naar bijdragen

The Black Mathematician

Members
 • Aantal bijdragen

  4879
 • Geregistreerd

 • Laatst bezocht

Over The Black Mathematician

 • Rang
  CrediRog

Contact Methods

 • MSN
  BlackMath APENSTAARTJE live.nl
 • Website URL
  http://forum.credible.nl/profile.php?user=2573

Recente profielbezoeken

Het blok recente bezoekers is uitgeschakeld en wordt niet getoond aan andere gebruikers.

 1. The Black Mathematician

  Leaving Neverland

  Alsof feilloosheid van rechtbanken mijn punt was 🙂
 2. The Black Mathematician

  Leaving Neverland

  Niet gezien, maar van wat ik er allemaal over heb meegekregen heb ik de neiging de beschuldigingen te geloven. Niettemin vind ik nog steeds dat iemand pas schuldig is als de rechtbank dat vastgesteld heeft, en dat zal nu wat lastig zijn nu hij dood is. De oproepen om zijn muziek in de ban te doen komt op mij overigens over als een damnatio memoriae.
 3. The Black Mathematician

  De EO glijdt af

  Dat artikel is bijna 20 jaar oud!!! De vraag: "Is de EO inmiddels afgegleden" lijkt me meer van toepassing.
 4. The Black Mathematician

  Niet meer interessant

  Ik word altijd zo moe van mensen die moeten laten weten dat het niveau niet hoog genoeg is en dat ze weggaan of niet meer reageren, terwijl ze vaak gewoon zeurend blijven en na verloop van tijd weer een nieuw topic openen om te laten weten dat ze nu echt weggaan. Kunnen deze mensen niet gewoon weggaan? Wat mij betreft krijgt iedereen die een afscheidstopic opent per direct een permaban.
 5. The Black Mathematician

  Atheïsten zijn afhankelijk van een mirakel

  Waar deze discussie feitelijk op neerkomt is of bewustzijn iets materieels is of niet. De TS gelooft van niet en meent op grond daarvan dat atheisten in een mirakel moeten geloven als je de dood in beschouwing neemt. Hij of zij lijkt ervan uit te gaan dat het voor iedereen duidelijk moet zijn dat het bewustzijn los van de materie moet staan, maar menig atheist gelooft dat het bewustzijn volledig voortvloeit uit de materiële configuratie van de hersenen en de processen daarbinnen en ziet daarom het mirakel niet. De vraag of bewustzijn iets materieels is of niet hangt overigens ook erg samen met de vraag of we een computer kunnen creëren die bewust is. Zij die geloven dat dat mogelijk is, geloven vaak ook dat de menselijke geest puur voortvloeit uit de materie.
 6. The Black Mathematician

  Atheïsten zijn afhankelijk van een mirakel

  Ik weet niet of mirakels altijd voldoende zijn om mensen te overtuigen dat God bestaat. Ik bedoel, Ajax vorig jaar in de Europa League finale, dat was een groots mirakel, toch overtuigt het me niet van het bestaan van God.
 7. The Black Mathematician

  Koningsupdate

  Nope. Tenzij je post net door mij geliked it (wat ik zelf niet zie) dan werken de likes bij mij nog steeds niet.
 8. The Black Mathematician

  Koningsupdate

  Ik lijk posts niet langer meer te kunnen liken. Edit: ik gebruik de laatste versie van Chrome. Ook de laatste versie van Firefox heb ik geinstalleerd, en daar lijken de likes ook niet te werken.
 9. The Black Mathematician

  Jesus Christ Superstar

  Nieuwe versie nooit gehoord, ook niet veel interesse in. Ik weet nog wel dat de EO ooit Jesus Christ Superstar uitzond en er een boze brief in de Visie (want wij waren lid van de EO) kwam waarin geclaimd werd dat Jesus Chris Superstar godslasterlijk was omdat er geen gewag van de opstanding gemaakt werd. Ik vroeg me af of de schrijver van die brief dan ook de Matthaüs Passion van Bach godslasterlijk vindt. Daar vindt immers ook geen opstanding plaats.
 10. The Black Mathematician

  Stephen Hawking

  Natuurlijk staat het je vrij om andere interesses te hebben. Ik vind zijn werk uiterst interessant, omdat hij eigenlijk degene is die wiskundig bewezen heeft dat het heelal een begin heeft. Dit heeft behoorlijk wat filosofische implicaties.
 11. The Black Mathematician

  Zoenende mannen op poster? Hoe denken jullie hierover.

  Deze vraag is te open en te onduidelijk om te beantwoorden.
 12. The Black Mathematician

  Zoenende mannen op poster? Hoe denken jullie hierover.

  Of ik een pedofoob ben of niet boeit me geen zier en ik laat het graag aan pedofielen over of ik al dan niet pedofoob ben. Ach ja, zodra je last krijgt van een bepaalde bewering die je hebt gedaan is de "het is uit z'n verband gerukt" tactiek altijd wel een handige uitweg.
 13. The Black Mathematician

  Zoenende mannen op poster? Hoe denken jullie hierover.

  Nare vent die Milo. Promoot pedofiele relaties tussen mannen en jongens Iets anders: wat mij opvalt is dat wanneer de zinsnede "Ik heb de zondaar lief, maar haat de zonde" concreet gebruikt wordt (dus niet in een of ander abstract betoog over zonde in het algemeen), het vrijwel altijd homoseksualiteit betreft. Vrijwel nooit over andere concrete "zondes" (tussen aanhalingstekens omdat ik homoseksualiteit niet als zonde zie). Spreekt hier misschien dan toch een zekere homofobie uit?
 14. The Black Mathematician

  Stephen Hawking

  Tja, er zijn inderdaad mensen die begrippen uit theorieën niet als feit willen aannemen, maar het slechts als werkbare constructies beschouwen, die weliswaar tot nauwkeurige meetresultaten leiden, maar die resultaten zijn ook weer het gevolg van interpretaties van theorieën etcetera. Oftewel: constructivisme. Allemaal prima, maar je eigen ogen kunnen ook beschouwd worden als meetapperatuur, waarbij je hersenen ook alle input interpreteren en hoe weet je nu echt dat de wereld is zoals je haar beschouwd? Prima als je zo denkt hoor, maar communicatie wordt wel lastig zo.
 15. The Black Mathematician

  Stephen Hawking

  Zwarte gaten zijn prima waar te nemen. Bijvoorbeeld door naar sterren te kijken die om iets onzichtbaars draaien. Dat onzichtbare is dus een zwart gat. Of door middel van de zwaartekrachtsdetectoren, die recent spectaculaire zaken hebben laten zien. Ja, je ziet het allemaal niet met je eigen ogen, maar we zien elementaire deeltjes ook niet direct met eigen ogen, en toch neemt zowat ieder weldenkend mens het bewijs van elementaire deeltjes aan.
×

Belangrijke informatie

We hebben cookies op je apparaat geplaatst om de werking van deze website te verbeteren. Je kunt je cookie-instellingen aanpassen. Anders nemen we aan dat je akkoord gaat. Lees ook onze Gebruiksvoorwaarden en Privacybeleid