Spring naar bijdragen

Raido

Members
 • Aantal bijdragen

  14557
 • Geregistreerd

 • Laatst bezocht

Over Raido

 • Rang
  CrediOrca

Contact Methods

 • Website URL
  http://grofvolkoren.blogspot.com

Profile Information

 • Interesse
  Muziek, Geloof en Poltiek
 • Beroep
  Orb

Recente profielbezoeken

Het blok recente bezoekers is uitgeschakeld en wordt niet getoond aan andere gebruikers.

 1. Raido

  Nieuw festival: SummerFlavor

  Daarom was Flavor ook maar éénmalig? Dit is echter wel het enige algemene christelijke (cultuur) festival
 2. Raido

  waarom zijn er zoveel soorten protestanten?

  Vertel eens wat meer over de Anglicanen en over de Lutherse kerk beide protestants. Lijkt me zeer amusant. Je noemt wel twee uitzonderingen in het protestantse landschap Ik denk dat je gerust kunt stellen dat één van de oorzaken voor het bestaan van de vele soorten protestanten het ontbreken van een centrale autoriteit c.q. leergezag is. Daarnaast denken protestanten gemiddeld genomen wat meer exclusief over de inhoud van geloof. Iets is wat sneller 'goed of fout' waarbij twee kampen ontstaan, en later twee kerken.Verschillen kunnen daardoor miniem zijn of lijken, maar geef het een paar generaties en ze staan of mijlen ver van elkaar of komen weer samen.
 3. Raido

  Nieuw festival: SummerFlavor

  Ja, vrijwilligers van Flevo begonnen Flavor, vrijwilligers van Flavor begonnen SummerFlavor nadat een groot festival financieel niet van de grond kwam.Hoe dan ook, ja ik ga
 4. Raido

  Jesus is on his way people.. REPENT!

  Voor de eindtijd heb je anders wel een bunker, blikvoedsel, een M16, een Hummer en de King James Version nodig. Voor het oordeel heb je genoeg aan de King James Version.
 5. Raido

  Noah de film

  Volgens de film vergaat de wereld omdat ze niet goed met de natuur omgingen. Als er termen gebruikt worden als 'gebaseerd op' 'dramatische hervertelling van' is het meestal niet helemaal 'het echte ding'.
 6. Raido

  Vlaggen

  In de statenvertaling komt de banier alleen voor in het Oude Testament.. *Oude Bedeling enzo*
 7. Raido

  Metalcafé

  Ja ik heb zelf niet zoveel met dat soort muziek. De cover is overigens erg christelijk, een duivel gespietst op een pentragram?
 8. Raido

  Metalcafé

  Deathcore begind inderdaad wel wat saai te worden als je er te vaak naar luisterd. Zelf luister ik meer Death metal dan Deathcore. Deathcore vind ik opzich ook wel prima als het maar niet al te emo word (asking alexandria enz.). Hoe is asking alexandria deathcore dan? Dat is wat mij betreft toch echt een beetje zeggen 'Zelf luister ik meer death metal dan black metal, als het maar niet zo klinkt als Manowar. Monotheist, Antidemon, Extol, Shadows Of Paragon, The Famine, Living Sacrifice
 9. Raido

  Mosquito II met helse herrie van 140dB 2e kamer

  Zo'n telescoop aanwijsstok?
 10. Raido

  10 vragen aan evolutionisten

  Dat geloof ik graag. Als jij geloof ondergeschikt maakt aan de rede is het snel met het geloof afgelopen. Dus zet jij de survival mode in. Nogal wiedes. Geloof = geloof, rede = rede. Dat wil niet zeggen dat geloof redeloos is of anti-rationeel. Het is een beetje inherent aan 'geloof' en 'rede' dat ze verschillend zijn. Jouw uitgangspunt is dat geloof ondergeschikt (zou moeten zijn) aan de rede, mijn uitgangspunt is dat geloof rede overstijgt. Jij hebt daar rationele argumenten voor, ik heb daar gelovige argumenten voor. Dat vraag ik mij dus stellig af. Jij zit Gods ingrijpen dan teveel als een miraculeus gebeuren, terwijl dat niet het geval hoeft te zijn. En belijdenis zoals in Artikel 13 van de Nederlandse Geloofsbelijdenis: "Daarom verwerpen wij de verfoeilijke dwaling van de epicureeërs, die zeggen, dat God Zich nergens mee bemoeit en alles aan het toeval overlaat." zegt niets over hoe God zicht bemoeit, enkel dat Hij dat doet. Het feit dat 'de zwaartekracht werkt' kan ik plaatsen in de onderhouding en voorzienigheid van God. Dat daar nog andere verklaringen voor zijn, zijn voor mij niet meer dan de beschrijvingen van het uurwerk wat de Klokkenmaker gemaakt heeft. Absoluut. Vanuit een rationeel of vanuit een gelovig standpunt?
 11. Raido

  Er zijn geen protestanten meer

  of tegen de Kerk en voor Christus
 12. Raido

  De 'Krim crisis'

  Volgens mij boycotte een groot deel van de Oekraïense en Krim-Tataars bevolking het referendum, dus die uitslag is niet heel bijzonder. Alsof volksraadpleging zo nuttig was in de Sovjet-Unie. Daarnaast, het land is dus geschonken aan Oekraïne. Dat was volgens mij internationaal 'erkend'. Ergo, het is Oekraïens. Het is wel een vreemde redenering dat iets wat je geeft nog steeds van jezelf is. Tenzij je terug gaat redeneren, maar dan moet je niet stoppen bij 'het is Russisch', maar doorgaan naar 'het is Turks' (en daarvoor was het vast wel weer van iemand anders). Dat is toch wel een beetje als van mening zijn dat Manhattan eigenlijk van Nederland is.
 13. Raido

  10 vragen aan evolutionisten

  Natuurlijk, een gelovige beperkt zich niet tot enkel de fysieke-materiële werkelijkheid. Dat 'beperkt' kun je op twee manieren opvatten. De een als een neutrale manier van spreken, omdat een gelovige (waaronder ik) gelooft in meer 'tussen hemel en aarde'. Je kunt het ook neerbuigend opvatten, dat zie ik nogal eens gebeuren in discussies. Ik geloof dat geloof de rede overstijgt. Ik vind dan dus ook dat alles in fysieke-materiële werkelijkheid 'waarneembaar' is. Ik geloof ook dat de kernpunten van het geloof (God bestaat, Jezus stief etc) maar ten dele bewijsbaar, waarneembaar, toestbaar of wat dan ook is. Ik ben ook van mening dat God proberen te bewijzen met wetenschap a) onmogelijk is neerbuigend richting God is c) zinloze verspilling van tijd is. Nou ja kijk, dat ligt er dus maar net aan hoe je het ziet. Het gros van het 'vaste iets' is interpretatie en waarneming. Denk even terug aan dat boek, de letters en het verhaal. Wat is werkelijk? Voor mij is het verhaal opgeschreven in de letters net zo 'wezenlijk' als de letters. Voor mij zijn de neurochemische processen in mijn hoofd en de ervaring die ik 'liefde voor mijn vrouw' noem even waar, even werkelijk en even wezenlijk. Zonder de processen zou de liefde er niet zijn, toch geloof ik dat de liefde meer is dan de processen. Niet met het blote oog nee, gelukkig is de wetenschap niet enkel empirisch.
 14. Raido

  10 vragen aan evolutionisten

  Ik bemoei me verder niet met je fittie met broer konijn, dat ik me eigenlijk gestolen worden. Ik probeerde aan te duiden de werkelijkheid sowieso al multi-interpretable is, voor mij is jouw visie helemaal zo gek niet, alleen geloof ik (jep, inderdaad geloof ik, ik zou niet anders durven te zeggen) dat wat jij werkelijkheid noemt een deel is van de werkelijkheid waarin ik geloof.Net als ik zonder problemen geloof dat onze 'geest' een emergente eigenschap is van ons lichaam. Dat geestesziekten ook gewoon lichamelijk ziekten zijn, dat religieuze ervaringen opgeroepen kunnen worden door elektrodes te plaatsen op onze hersenpan. Nee, ik geloof ook niet dat het vaak nuttig is om God overal bij te halen. Dat God een goede verklaring is. Een appel valt naar beneden. Omdat de aarde een magnetisch veld heeft. Omdat de aarde een kromming veroorzaak in het ruimte-tijd continuüm, omdat God het geschapen heeft. Ik weet niet of dat zozeer diepe filosofie is, maar ik zou verwachten van iemand die stampt op de 'waarneembaarheid' van de werkelijkheid. Als jij dan al zegt 'de werkelijkheid is waarneembaar' en iemand komt aan met iets onwaarneembaars dan is dat per definitie on-werkelijk.I confess that I have no argument to convince through reason. Faith transcends reason.
 15. Raido

  Het woord van God en de Heilige Geest

  Bijbelcitaat {SIMPLETEXT}:10 Verder, mijn broeders, word gesterkt in de Heere en in de sterkte van Zijn macht. 11 Bekleed u met de hele wapenrusting van God, opdat u stand kunt houden tegen de listige verleidingen van de duivel. 12 Want wij hebben de strijd niet tegen vlees en bloed, maar tegen de overheden, tegen de machten, tegen de wereldbeheersers van de duisternis van dit tijdperk, tegen de geestelijke machten van het kwaad in de hemelse gewesten. 13 Neem daarom de hele wapenrusting van God aan, opdat u weerstand kunt bieden op de dag van het kwaad, en na alles gedaan te hebben, stand kunt houden. 14 Houd dan stand, uw middel omgord met de waarheid, en bekleed met het borstharnas van de gerechtigheid, 15 en de voeten geschoeid met bereidheid van het Evangelie van de vrede. 16 Neem bovenal het schild van het geloof op, waarmee u alle vurige pijlen van de boze zult kunnen uitblussen. 17 En neem de helm van de zaligheid en het zwaard van de Geest, dat is Gods Woord, 18 terwijl u bij elke gelegenheid met alle gebed en smeking bidt in de Geest en daarin waakzaam bent met alle volharding en smeking voor alle heiligen. 19 Bid ook voor mij, opdat mij het woord gegeven wordt bij het openen van mijn mond, om met vrijmoedigheid het geheimenis van het Evangelie bekend te maken, 20 waarvan ik een gezant ben in ketenen, opdat ik daarin vrijmoedig mag spreken, zoals ik moet spreken. Ik denk zelfs dat de Geest niet of nauwelijks werkt zonder het Woord van God. Nu moet ik wel zeggen dat de Bijbel (de Schrift) niet één en hetzelfde is als het Woord van God, dat is namelijk Jezus Christus.
×

Belangrijke informatie

We hebben cookies op je apparaat geplaatst om de werking van deze website te verbeteren. Je kunt je cookie-instellingen aanpassen. Anders nemen we aan dat je akkoord gaat. Lees ook onze Gebruiksvoorwaarden en Privacybeleid