Spring naar bijdragen

Aimé

Members
 • Aantal bijdragen

  4532
 • Geregistreerd

 • Laatst bezocht

  Nooit

Over Aimé

 • Rang
  CrediRog

Contact Methods

 • Website URL
  http://www.watchtower.org/o/index.html

Recente profielbezoeken

Het blok recente bezoekers is uitgeschakeld en wordt niet getoond aan andere gebruikers.

 1. Aimé

  Retroseksueel

  Quote: Op zondag 17 oktober 2010 12:21:15 schreef Bonaventura het volgende: [...]Wat zit je dwars? Ik zal altijd ageren tegen mensen die het roken promoten. Ik denk dat dit de weg van het gezonde verstand is!
 2. Aimé

  Retroseksueel

  Quote: Wijlen Joe Strummer vond ik wel een 'manly man'. Kan me niet voorstellen dat hij van ballet hield. Altijd veel last gehad van suïcidale neigingen!
 3. Aimé

  Retroseksueel

  Quote: Op zaterdag 16 oktober 2010 22:28:14 schreef Ol Moth het volgende: [...] Ik heb geen behoefte in al die linkse propaganda op mijn Pro-Real-Life topic. Een ieder mag bepalen waar hij zij van geniet en of gelukkig van wordt en voldoening mee behaalt. Dit topic is niet tegen maar voor. Als er mensen zijn die voor dezelfde geneugten en de tendens van dit topic zijn wil ik een gezellig gesprek met ze voeren en ideeen uitwisselen. Maar je azijn mag je in blaas laten zitten. In sommige dictaturen mag je inderdaad je azijn in je blaas laten zitten. Veel succes met je egotripje!
 4. Aimé

  Retroseksueel

  Quote: Op zaterdag 16 oktober 2010 22:19:38 schreef Ol Moth het volgende: [...] [afbeelding] Een goede pijp of sigaar roken is zeker mannelijk en retro. In de eerste instantie omdat het daadwerkelijk lekker is en in tweede instantie omdat een van onze stichters dat goede voorbeeld gaf. Ik vind dit in één woord zwak. Retrozwak zou ik zeggen. Sullig.
 5. Aimé

  Mar 8: 22-26 + Mar 9: 30-34

  Jezus hield rekening met anderen en hij spaarde hun gevoelens. Denk bijvoorbeeld aan de keer dat er een man bij hem werd gebracht die doof was en nauwelijks kon praten. (Markus 7:31-35) Kennelijk merkte Jezus dat de man zich niet op zijn gemak voelde, en daarom deed hij iets wat hij normaal gesproken niet deed als hij anderen genas: ’Hij nam hem apart, buiten de kring der schare.’ Toen hij alleen was met de man, weg van de starende blikken van de menigte, genas hij hem. Jezus toonde net zo’n consideratie toen mensen een blinde bij hem brachten met het verzoek hem te genezen. Jezus „nam de blinde bij de hand†en „bracht hem buiten het dorpâ€. Toen genas hij de man in fasen. Misschien deed hij dit om de hersenen en de ogen van de man geleidelijk te laten wennen aan de oogverblindende, duizelingwekkende aanblik van de zonovergoten wereld om hem heen. Wat een consideratie toonde Jezus!Mooi voorbeeld ter navolging.
 6. Aimé

  Slaven in Genesis?

  Onder de Mozaïsche wet kon een Israëliet die zichzelf wegens economische omstandigheden in slavernij had verkocht, door een terugkoper worden losgekocht. Slaven konden in het patriarchale huisgezin een zeer eervolle positie innemen, zoals het geval was met Abrahams bediende Eliëzer. De Wet beschermde slaven tegen een hardvochtige behandeling. Een slaaf moest in vrijheid gesteld worden wanneer hij door mishandeling van zijn meester een tand of een oog had verloren. Aangezien een slaaf gewoonlijk dertig sikkelen waard was , zou zijn vrijlating voor zijn meester een groot verlies hebben betekend en derhalve was deze regeling een krachtig afschrikwekkend middel tegen mishandeling. Binnen de bepalingen van de Wet werden ook aan slaven bepaalde voorrechten geschonken. Aangezien alle mannelijke slaven besneden werden , mochten zij van het Pascha eten, en slaven van de priester mochten van de heilige dingen eten . Slaven waren op de sabbat ook vrijgesteld van werk. Gedurende het sabbatjaar hadden zij het recht om dat wat uit gevallen korrels opgeschoten was en de druiven van de ongesnoeide wijnstok te eten. Zij moesten ook delen in de vreugde die gepaard ging met het brengen van offers in het heiligdom en het vieren van de feesten.
 7. Aimé

  kerken in Leiden

  Jehovah's Getuigen Koninkrijkszaal Bonairestraat 19 Leiden
 8. Aimé

  Dood en opstanding

  Quote: Op vrijdag 27 augustus 2010 18:48:55 schreef P. Strootman het volgende: Over het algemeen gelooft men dat eens, aan het einde der tijden, de doden letterlijk uit hun graven zullen verrijzen. Het is echter duidelijk, dat de Bijbel hierover iets geheel anders leert. Ten diepste zijn dood en opstanding namelijk gééstelijke gebeurtenissen, want vlees en bloed zullen het Koninkrijk Gods niet beërven schreef Paulus. Vóórdat de lezer beweert, dat het niet waar is, wijs ik op Johannes 5.24, waar Jezus tegen zijn hoorders zei: ’Voorwaar, voorwaar,Ik zeg u: Wie mijn woord hoort en Hem gelooft, die Mij gezonden heeft, komt niet in het oordeel, want hij is overgegaan uit de dood in het leven’ En ook Paulus spreekt in dezelfde termen, als hij schrijft: ’Ontwaakt gij die slaapt en sta op uit de doden en Christus zal over u lichten’ Dit gaat dus over de geestelijke dood en over de geestelijke opstanding! Inderdaad mensen zouden een opstanding in de hemel krijgen: (Johannes 14:2-3)  In het huis van mijn Vader zijn vele woningen. Anders zou ik het U hebben gezegd, want ik ga heen om een plaats voor U te bereiden. 3 En wanneer ik heenga en een plaats voor U bereid, kom ik terug en zal U thuis bij mij ontvangen, opdat ook GIJ moogt zijn waar ik ben. Nu is de vraag ,wat gaan ze daar doen in de hemel,rijstpap met gouden lepeltjes eten? U als Bijbelkenner zult wel beter weten denk ik!Wat is voor een beperkt aantal mensen in het vooruitzicht gesteld?
 9. Aimé

  Wat geloven christenen over Jezus?

  Quote: waarom heeft jezus dan een speciale aanduiding als de enige zoon van god.. Wat is het verschil van Jezus tenopzichte van Adam. En waarom wordt dat verschil gemaakt. Jezus is de enige die door zijn vader Jehovah werd geschapen. Daarna heeft Jezus al de rest geschapen! (Kolossenzen 1:15-16) 15 Hij is het beeld van de onzichtbare God, de eerstgeborene van heel de schepping; 16 want door bemiddeling van hem werden alle [andere] dingen in de hemelen en op de aarde geschapen. . . ....maar ik ben dan ook een Getuige van Jehovah!
 10. Aimé

  Electrische fiets voor 'pendelen'

  Quote: Op maandag 16 augustus 2010 14:44:29 schreef wateengedoe2 het volgende: En het wandelen/veldwerk? Natuurlijk is dit gezond en zelfs leuk onder moeders paraplu. Maar ervaring leert mij dat mensen bij mooi weer toch hun deur ietwat langer openhouden.Daarbij komt nog dat papier en regen ook niet zulke vriendjes zijn! Zondagvoormiddag was het heel mooi weer en heb fijne gesprekken met mensen gehad! Ps: Ik reken het werk achter mijn pc niet als veldwerk. En nu.... terug op de fiets!
 11. Aimé

  Electrische fiets voor 'pendelen'

  Quote: Op maandag 16 augustus 2010 09:05:44 schreef wateengedoe2 het volgende: [...] Nou ... als het rotweer is, verfoei je die fiets ook wel eens hoor, het gras bij de buren is niet altijd groener! Maaruh, als jij je veldwerk niet achter de computer, maar IRL van deur tot deur uit gaat voeren, is het toch ook gezond (wandelen)? (j/k) En fietsen in een licht regentje(regen),heeft ook zijn charmes,wanneer je een beetje op temperatuur bent en er op gekleed bent! Tussen 17:00-18:00h ga ik een uurtje joggen in de regen ,in één woord: Zalig!
 12. Aimé

  Als Christen in het leger ?

  Quote: [...]Inderdaad moeten mensen geen oorlog voeren, maar zolang er nog oorlogen en slechte machthebbers zijn, moet er gevochten worden. Ook moeten regeringen en politie niet meer optreden tegen criminelen, maar zolang er nog criminelen zijn, moet dat nog wel. Denk jij dat God nou deze wereld systematisch aan het verbeteren is?
 13. Aimé

  Als Christen in het leger ?

  Quote: Op dinsdag 20 juli 2010 20:41:50 schreef Eulogía het volgende: [...]Aimé, ik bedacht me laatst het volgende. Vóór WOII besloot Nederland zich pacifistisch op te stellen en een hele kleine defensie te onderhouden. Toen viel nazi-Duitsland Nederland binnen en vermoordde vele Jehova's Getuigen. Was het wereldwijd niet beter geweest voor de JG's als alle landen zich sterk gewapend hadden tegen de nazi's? Blijvende vrede kan nooit worden bereikt zolang mensen leren doden. Eeuwen geleden schreef de profeet Jesaja: „Indien gij slechts werkelijk aandacht aan [Gods] geboden zoudt schenken! Dan zou uw vrede worden net als een rivier†(Jesaja 48:17, 18). Als mensen nauwkeurige kennis van Gods Woord krijgen en Gods wet leren liefhebben, gaan ze geweld en oorlog weerzinwekkend vinden. Jehovah’s Getuigen bemerken steeds weer dat Gods Woord de kracht heeft om iemands persoonlijkheid te veranderen. — Hebreeën 4:12. In overeenstemming met die profetie houden Jehovah’s Getuigen zich met een wereldomvattend onderwijzingswerk bezig waardoor al miljoenen mensen zijn geholpen de haat te overwinnen die de oorzaak is van de oorlogen van de mens.
 14. Aimé

  Electrische fiets voor 'pendelen'

  Quote: Op zaterdag 14 augustus 2010 23:00:48 schreef Thorgrem het volgende: Nog geen 10 kilo zo te zien. Maar gebruik je deze ook voor woon/werk verkeer. En zo ja heb je er dan spatborden op laten zetten of niet? Ik heb namelijk wel een mountainbike gehad met (slechte) spatborden maar als ik door de regen heen moest was mijn hele rug vies. Een groot gedeelte van mijn job bestaat uit verplaatsingen met de wagen!Niet te verwonderen dus dat ik ietwat jaloers ben op mensen die fietsen naar en van hun werk. Dus bij mij is fietsen bijna uitsluitend recreatief !Daarom geen spatborden nodig.Maar de kans zit er dik in dat ik binnen een paar maanden overschakel naar een andere fiets en dan zullen er toch spatborden en lichten op gemonteerd zijn. Maar terug zo licht mogelijk!
 15. Aimé

  Electrische fiets voor 'pendelen'

  Voor mij ook geen elektrische,met deze ben ik nog steeds tevreden: link let even op het gewicht !
×

Belangrijke informatie

We hebben cookies op je apparaat geplaatst om de werking van deze website te verbeteren. Je kunt je cookie-instellingen aanpassen. Anders nemen we aan dat je akkoord gaat. Lees ook onze Gebruiksvoorwaarden en Privacybeleid