Spring naar bijdragen

Iggi

Members
 • Aantal bijdragen

  3290
 • Geregistreerd

 • Laatst bezocht

  Nooit

Over Iggi

 • Rang
  CrediRog

Recente profielbezoeken

Het blok recente bezoekers is uitgeschakeld en wordt niet getoond aan andere gebruikers.

 1. Iggi

  Tussenuren

  Quote: Op maandag 22 september 2008 01:07:11 schreef diakio het volgende: Als wij tussenuren hadden gingen we, eh, oeps, misschien beter van niet
 2. Iggi

  Tussenuren

  Quote: Op vrijdag 19 september 2008 19:02:30 schreef gewoon Paultje het volgende: [...] Alleen? Heeft ze geen vriendengroepje in haar klas dan? Zoals ik al eerder in deze topic heb geschreven hebben die dan les. Ze is als enigste bij 2 keuzevakken overgeplaats naar een andere leraar (tegen haar keuze in, die ze dacht te hebben) Lees anders het topic nogmaals even door.
 3. Iggi

  Tussenuren

  Quote: Op vrijdag 19 september 2008 18:43:11 schreef gewoon Paultje het volgende: Als uw dochter tijdens haar tussenuren weg mag van school, zie ik het probleem niet... Wat een lol om dan alleen door de stad ze zwalken. Naar huis gaan kan niet, de afstand is te groot. Wanneer ze thuis is kan ze bijna gelijk weer op de fiets springen om naar school te gaan.
 4. Iggi

  Tussenuren

  Quote: Op vrijdag 19 september 2008 13:31:22 schreef Sacerdos het volgende: Niks geen flauwe opmerking, wetenschappelijk is een uur een uur en tussen uur bestaat niet. Je zal het wel weer weg halen maar daar geef je je zieligheid mee aan want winnen zal je het nooit,want een uur is een uur, valt niet tegen te spreken. Uiteraard, je hebt groot gelijk... Overigens kontakt gehad met school, de coördinator gaat er mee aan de slag. Schijnt weer (niet voor de eerste keer) een miscommunicatie te zijn tussen coördinator en roostermaker. Hopelijk komt het goed. En... spijbelen is m.i. geen optie, ook al is het godsdienst en gym.
 5. Iggi

  Tussenuren

  Quote: Op vrijdag 19 september 2008 11:14:02 schreef Sacerdos het volgende: Op vrijdag 19 september 2008 11:12:10 schreef Machiavelli het volgende: Je kunt er weinig aan doen. Ze mogen het doen en hebben vaak ook weinig andere mogelijkheden. Begrijp ik ook wel, alleen hadden ze haar voor de roosterwijziging gevraagt wat ze wilde. Les bij dezelfde leraren + een iets gunstiger rooster (ook wel tussenuren maar niet zoveel) Haar wens was te blijven, werd goedgekeurd maar nu blijkt dat ze het anders hebben gedaan!
 6. Iggi

  Tussenuren

  Quote: Op vrijdag 19 september 2008 10:40:55 schreef Sacerdos het volgende: Tussenuren bestaan niet je hebt alleen maar uren die bestaan uit twee half uren en vier kwartieren en 60 min. Tussen uren hebben ze misschien in een ander melkwegstelsel. Grapjas, schooluren zijn periodes van 50 min. waarin een leerling les krijgt van een leraar. Een tussenuur is een periode van 50 min. waarin een leerling vrij heeft van school, geen les heeft van een leraar. Quote: En op school moeten ze gewoon hun best doen meer niet. Uiteraard, dat doet ze! Heeft goede cijfers, examenjaar. Samengevoegd: Quote: Op vrijdag 19 september 2008 10:50:10 schreef hopeloos het volgende: Bij ons mocht dat wel vroegah. Maargoed, wij konden dan gelukkig wel lekker de stad in tussendoor.... Jeps, maar haar vriendinnen hebben dan les. Naar huis kan niet, de afstand is te groot. Samengevoegd: Quote: Op vrijdag 19 september 2008 11:00:20 schreef RobertF het volgende: Wat ik had begrepen moet een school per jaar minimaal zoveel uren lesgeven. Hoe ze die uren dan verdeeld, is vervolgens aan haar. En tja, als je dan te maken hebt met een grillig roosterbureau in de buik van een groot bureaucratisch monster genaamd school, dan kan het inderdaad gebeuren dat je de meest onmogelijke tussenuren hebt. Heel vervelend, maar ook heel normaal op de grotere scholen... Ja, leuk die grilligheid. Hebben haar *tegen haar wil* als enige bij 2 vakken bij een andere leraar geplaatst. Woensdag 1 tussenuur, donderdag 2 tussenuren achter elkaar en vrijdag 3 tussenuren achter elkaar. Ze baalt als een stekker.
 7. Iggi

  Tussenuren

  Wie weet toevallig wat het aantal maximale aantal tussenuren is wat een school mag geven. Een van mijn dochters kreeg vandaag een nieuw rooster. Nu moet ze vrijdagsmorgens het 1e uur beginnen, heeft dan 3 uur les, 3 tussen uren achter elkaar en dan weer 3 uur les (Godsdienst en 2 uur gym) Kortom van s morgensvroeg tot half 5 in de middag. Mag dat volgens jullie of hoe werkt dat bij jullie op school?
 8. Iggi

  Het gras is altijd groener...

  Tja Olorin, de waarheid is hard. Gras is altijd groen, zelfs wanneer het goed gedroogt is dan is hooi mooi knapperig groen. Overigens ken ik de uitspraak dat het gras bij de buren altijd groener is beter. Alleen is dat zo? Pas wanneer je het van dichtbij bekijkt blijken er ook dorre of kale plekken in voor te komen. Of... is het niet eens gras wat je zag.. maar mos.
 9. Iggi

  Welke kloof?

  Quote: Op maandag 08 september 2008 15:55:01 schreef Raido het volgende: Wel dan kan ik het niet verder uitleggen, dat is dus m.i. een duidelijke kloof tussen bijvoorbeeld gereformeerden en katholieken. Kloof? Waar dan? Ik zie hem nog steeds niet. Quote: De visie op de genade van God en het geloven van de mens. Dat moet je - heel flauw - beleven. Waarom moet je dat be-leven? Ik begrijp je nog steeds niet, volgens mij is er geen verschil.
 10. Iggi

  Welke kloof?

  Quote: Op maandag 08 september 2008 15:35:20 schreef Raido het volgende: Ik doelde niet zozeer op die kloof. Ik weet het niet, maar volgens mij ging daar nu juist deze topic over. Quote: Echter, jij bent een zogenaamde overstapper en na een overstap heb je vaak van 'grut, zo groot was het eigenlijk helemaal niet (of zelfs helemaal niet). Of... 'jij' dacht een kloof te zien die nooit heeft bestaan. Zelfbedrog. Quote: Net als over een sloot springen wat je misschien niet durft omdat hij zo breed lijkt. Over een touwbrug lopen met een gapende afgrond (terwijl het wel mee valt). Of de overgave in het geloof (in de gereformeerde hoek wordt tot geloof komen ook wel overgave genoemd, je gewonnen geven, verslagen zijn door het evangelie). Op het moment dat je onbekeerd bent lijkt God zo groot, zo heilig zo ver af, en jij zo zondig, verkeerd en slecht. Echter wanneer je door de kracht van God tot Hem komt, door zijn genade gewerkt dan kijk je terug en denkt 'waarom ben ik niet eerder tot geloof gekomen'. Terugkijkend is het altijd zo logisch, zo 'makkelijk' terwijl, op het moment zelf dat iets reusachtigs is. Sorry, ik begrijp je niet. Geloof is een gave van God (wat je er daarna mee doet is aan 'jou') geen idee waarom het lijkt(?) alsof Hij dat wel aan de één en niet aan de ander geeft. En daarnaast geloof ik dat er ook mensen zijn zonder geloof die werken vanuit geloof in God.
 11. Iggi

  Welke kloof?

  Quote: Op maandag 08 september 2008 15:08:43 schreef Raido het volgende: Dat is net zoiets als zeggen dat geloofsovergave in Christus geen grote stap is, omdat wanneer je terug kijkt het helemaal niets groots was maar een 'logisch gevolg' van de genadewerking. Wat nog steeds niet wil zeggen dat het voor de overgave geen moeite kostte. Geen idee. Ook mensen die niet geloven worden geoordeeld door één en hetzelfde Evangelie van Jezus Christus... dus waarom is overgave dan zo belangrijk in het kader van de kloof die er zou zijn?
 12. Iggi

  Welke kloof?

  Quote: Op maandag 08 september 2008 14:38:14 schreef Sacerdos het volgende: De ervaring is dat protestanten altijd maar contact zoeken met Katholieken Oud en Rooms met Orthodoxen en maar willen praten en meedoen,een behoorlijke opgefokte toestand bij die protestanten ,en maar niet snappen dat er een kloof is en niet gering,dat is de realiteit tussen de Kerk en protestantse kerkgemeenschappen in zover het kerkgemeenschappen zijn; kortom de kloof is er tussen Katholiek en protestant. Nee, er is geen kloof.. zelfs nog niet eens een klein greppeltje waar je overheen zou moeten springen. We zijn allemaal mens, we worden allemaal geoordeeld volgens één en hetzelfde Evangelie van Christus. We gaan allemaal dood, nou ja.. valt nog te bezien (maar ga er voor het grootste deel wel van uit ) Kortom... jij mag een kloof zien. Ik zie em niet.
 13. Iggi

  Masturbatie en fantasieën

  Quote: Op dinsdag 12 augustus 2008 15:41:52 schreef Taquoriaan het volgende: Seks hoort alleen thuis binnen het huwelijk. Alle vormen van seks buiten het huwelijk en alles wat je doet wat je lichaam onrein maakt wordt door God afgekeurd. Masturbatie is per definitie op jezelf gericht, het is seks hebben met jezelf. Dit is een vorm van seks die God niet toestaat, want zoals meerdere passages in de Bijbel aangeven hoort seks binnen het huwelijk en tussen man en vrouw. Het geeft al te denken dat het geweten, als je masturbeert opspeelt. Mensen proberen wel rationeel te roepen dat het best wel kan, maar die stem van binnen die het er moeilijk mee heeft, geeft al aan dat het toch niet de bedoeling kan zijn. Just my two cents. Toch knap dat er elke keer weer mensen zijn die precies denken te weten wat God nu wel of niet wil. Samengevoegd: Quote: Op dinsdag 12 augustus 2008 16:37:20 schreef The_Eyez het volgende: En als je vrouw nou ontzettend opgewonden wordt van het kijken naar jou als je aan je piel zit te sjorren? Dan is het toch (minstens óók) op haar gericht...? Ach je kan ook samen masturberen toch? D'r kan zoveel. Wie bepaald wat rein of onrein is? En het 'geweten', die wordt m.i. mede gevormd door ervaringen en leerstellingen van mensen.. en is mede gekleurt door opvoeding.
 14. Iggi

  Van puberteit naar....

  Quote: Op maandag 11 augustus 2008 15:41:49 schreef Pius_XII het volgende: Herken je dit verschijnsel? Naar Jezus, de Kerk, naar je ouders, de maatschappij, wellicht zelfs naar vrienden? Wat doe je ermee? Ja, ja, ja, ja, ja, ja en ja. Op het moment even niets, alleen maar 'zijn'... en tot op zekere hoogte me afsluiten 'voor'.
 15. Iggi

  Waarheid en arrogantie

  Quote: Op zondag 20 juli 2008 17:32:36 schreef Pius_XII het volgende: En met uitdragen bedoel ik dan nog niet eens dat je staat te evangeliseren, maar gewoon in discussies en gesprekken waarin het relevant is? Uitdragen? Juist in de laatste berichten die ik las in deze topic bekruipt me wederom het gevoel van 'bahhhh' en wordt verdrietig en moe van dit soort discussies.... Ik hoef niet meer, heb er meer dan genoeg van. Niet omdat ik denk beter te weten maar omdat een gevoel van machteloosheid me overvalt. Ik draag in woorden niets meer uit qua geloof. Leef m'n leventje met gezin en paarden en daarmee is het genoeg. Geen kerkgang, geen bijbellezen, niet meer studeren op het onderwerp 'geloof'. Alle hoop verloren, misschien wel.........
×

Belangrijke informatie

We hebben cookies op je apparaat geplaatst om de werking van deze website te verbeteren. Je kunt je cookie-instellingen aanpassen. Anders nemen we aan dat je akkoord gaat. Lees ook onze Gebruiksvoorwaarden en Privacybeleid