Spring naar bijdragen

debutler

Members
 • Aantal bijdragen

  100
 • Geregistreerd

 • Laatst bezocht

  Nooit

Berichten geplaatst door debutler


 1. Ik kan me voorstellen dat sommigen mijn blog over They Sold Their Souls...

  niet helemaal lezen omdat het zoveel tekst is.

  Kortgezegd vindt ik dat er op veel, veel betere manieren een kritische beoordeling op de popcultuur kan worden gegeven.

  Joe Schimmel, maker van de video, hoe aardig ook, heeft obsessies die hem erg intens maken in zijn manier van communiceren. Dat werd snel duidelijk toen ik hem een aantal keer zag spreken en twee en een half uur lang interviewde. Hij is van mening dat popmuziek grotendeels gevaarlijk en satanisch 'geinspireerd' is en zijn research werkt zo: alles wat zijn mening onderschrijft wordt aangehaald.

  Belangrijkste punten van mijn kritiek hierop:

  - journalistisch niet verantwoord (een te sterk persoonlijk gekleurde mening i.p.v. alleen feiten)

  - pedagogisch niet verantwoord (o.a. door het opzadelen van kinderen met angst)

  - omdat hij zelf obsessief bezig is vindt ik hem niet geschikt om tieners/jongeren te helpen


 2. Quote:

  [...]

  Namens jezelf, maar niet voor iets wat je zelf hebt gedaan. Je biedt je excuses aan voor al die nepfiguren die hebben geklaagd over dat concert en die het lef hebben om zich net als jij christen te noemen.

  Ik heb mezelf niet Christen genoemd, dat hebben anderen gedaan. Ik heb, bewust van mijn verbondenheid met een aantal mensen die onwaarheden hebben verspreid over Madonna's show, een gebaar gemaakt naar Madonna, via een aantal van haar fans. Goedgelovig heeft de pers ingelicht.

  Ik ga er niet vanuit dat de mensen die de valse info over Madonna hebben verspreid nepfiguren zijn. Dat deze mensen zich Christen noemen en zo ruim met de waarheid om gaan enj er zelfs een een bommelding doet, vond ik verontrustend.

  Het leek me goed om op een luchtige manier, maar met een serieuze ondertoon, een signaal te geven.


 3. Quote:

  Dat wel, maar niet naar Madonna.

  Kieskeurig?

  Laat maar zien hoe je dat kunt verantwoorden...


  Samengevoegd:

  Quote:

  [...]

  Dus je spreekt over jezelf in koninklijk meervoud?

  Gaan we ook nog iets doen om te laten zien dat we betere dingen te doen hebben dan artiesten lasteren? Gaan we leren om op respectvolle manieren een dialoog aan te gaan met mensen waarmee we een verschil van mening hebben? Gaan we die onvoorwaardelijke christelijke liefde bewijzen?

  Deze brief gaat helemaal niet over jouzelf. Hij gaat over een bepaald soort "gristenen" die jij blijkbaar veracht en waarvoor je je blijkbaar schaamt. Van mij mag je, maar wees er dan tenminste eerlijk over.

  Ik spreek excuses uit namens mezelf maar ben verontrust over de dingen die gedaan zijn.

  Zucht... mierenhupser


 4. Ik spreek namens mezelf. Was dat nog niet duidelijk?

  Jezelf klein maken en oprecht excuses maken voor iets waar je je voor schaamt heeft zo een bepaald effect. Op de mensen aan wie we ons excuus aanboden en op onszelf. En omdat we excuus aanboden voor wat we hebben gedaan is er geen zuur gevoel naar de mensen die het gedaan hebben.

  Ik kan het jullie allemaal aanraden.


 5. Hallo allemaal!

  Vandaag, dinsdag 2 september, ga ik, in samenwerking met Goedgelovig, bij de Arena flyers uitdelen tijdens het concert van Madonna dat daar binnen plaatsvindt.

  Ik heb een tijd lopen denken wat nu een goede reaktie zou zijn op de toestanden rondom de 'kruisings act' van bijna twee jaar geleden en ik vond dat een positief statement nodig was. Daarom deze parodie met serieuze ondertoon.

  link

  Ik ben nog steeds op zoek naar mensen die willen helpen. Als je dit wil steunen door mee te doen tussen 16.30 en 20.30 dan zou ik dat leuk vinden!

  Kom om 16.30 bij de Pathe Arena Bios, net buiten station Bijlmer Arena.

  Vanaf 16.40 ga ik langs de rijen wachtenden om de flyers uit te delen.

  Als je later dan 16.40 komt kun je me zoeken langs de rijen. (Let op; het wordt druk!)

  De Telegraaf, EO en andere media hebben al een berichtje geplaatst over dit nieuws.

  link

  Bedankt!

  Misschien tot later?

  link


 6. Er zijn vrij veel schrijvers die christen zijn en fantasie schrijven. Ikzelf schrijf voor een Game Developer een game storyline met een mix van theologische en science fiction elementen.

  Je kunt het niet in 5 eenvoudige stappen uitleggen of verantwoorden, iedereen heeft zijn eigen ervaringen, vragen, twijfels en gedachten hierover.

  God dienen houdt o.a. in dat je in je leven nadenkt over wat je wil en waarom je het wil en dat je door bijbelstudie, gebed en goed overleg met elkaar ontdekt hoe alles wat je leert in de praktijk te brengen.

  Ik vraag mezelf af wat ik met een verhaal doorgeef. Het verhaal als geheel zal een bepaald idee achterlaten bij de lezer, er kunnen dingen in beschreven worden die niet goed zijn maar die de overheersende moraal van je verhaal ondersteunen.

  Met magie ligt het moeilijk omdat bij Tolkien niet een zwart wit verschil op te merken is in de zin van 'slechte mensen beoefenen magie en goede doen dat niet'.

  CS Lewis had het o.a. over diepere magie, wat hij als symbool bedoelde voor praktisch geloof in God en daar vanuit leven.

  Joanne Rowling gelooft niet dat magie echt is en gebruikt het daarom zeer detailistisch in de Harry Potter verhalen, wat lastig is voor mensen die magie hebben beoefent en daarna christen zijn geworden.

  Ik raad je aan om eens het een en ander te lezen over Tolkien, Lewis en Rowling, om meer te ontdekken over hun manieren van schrijven en hoe literaire kenners, zowel christelijk als algemeen er op regaeren.

  Vraag vooral zelf om wijsheid aan God en wees bereid om te leren van anderen.


 7. Afzeiken en veroordelen is altijd makkelijker dan iets goed onderzoeken voor je er een oordeel over vormt.

  Ik ga dan liever voor wat Dresdendoll1810 zegt dan al het agressieve afwijzen wat ik hier ook zie.

  Wat zou Jezus doen? Niet afzeiken, niet veroordelen en geen gemene dingen zeggen. Wel liefhebben, wel interesse tonen, wel meedenken met iemand en kritisch zijn zonder veroordeling. Merk ik hier af en toe nog weinig van...


 8. Oordelen zou ik niet aanraden. Want je wordt zelf geoordeeld zoals je oordeeld.

  En over Marilyn Manson valt een hoop hoop te lezen, ook dingen die hij zelf heeft geschreven.

  Maar wat ik er ook over weet; het is in de hand van God, en het is niet aan om iemand te veroordelen.

  Dat hebben de conservatieve christenen in Amerika trouwens al gedaan en het heeft niets goeds voortgebracht.


 9. Marilyn is idd misbruikt en heeft nogal vervelende dingen meegemaakt op school. Hij is vernederd en getreiterd vanwege zijn uiterlijk. Hij kreeg zieke dingen te horen en te zien in de kerk en op een christelijke school.

  Er blijft altijd 50% eigen verantwoordelijkheid voor wat je doet ook als mensen je erge dingen hebben aangedaan. Maar ik vindt wel dat ik begrip moet leren hebben voor mensen die zulke dingen mee hebben gemaakt.

  Als ik meen Jezus te volgen en geen compassie toon dan is mijn liefde alleen maar aandachttrekkend lawaai wat nergens op slaat.

  Ik vindt, artistiek gezien, Marilyn Manson een erg interessante shock rock artiest. Hij heeft een aantal erg mooie dingen gemaakt. Alice Cooper, die nu christen is, ook en daar koop ik nog steeds platen van (Marilyn niet omdat zijn teksten voor mij vaak te ver gaan).

  Ik bidt voor een gemeente van Christus die grote liefdevolle armen slaat om mensen als Marilyn en ze ook met rust laat als ze dat vragen. Ik bidt ook dat de christelijke kerken zullen stoppen met het kweken van 'Marilyns.' Want het is mij duidelijk geworden dat de mensen die door de kerk vaak als vijanden worden gezien in veel gevallen door de kerken beschadigd zijn...

  Ik vindt het overigens niet eerlijk om te stellen dat hij op veel geld verdienen uit is omdat hij wat van zijn producten op de markt laat brengen. Iemand die zo creatief is als hij doet er goed aan om daar met een zeker zakelijk instinct (van hemzelf of zakenmensen die hem helpen) manieren voor te vinden om deze producten aan de man te brengen.


 10. Als al die andere christenen ophouden met liegen, roddelen, bedriegen, manipuleren, kinderen slaan, sexverslaving, vrouwonvriendelijk gedrag, drugsmisbruik, liefdeloos preken, veroordelen, oneerlijk zakendoen etc. dan moeten christelijke homo's ook maar eens nadenken over wat God tegen hen zegt over relaties, trouw en Gods wil wat betreft deze dingen.

  Want erg eerlijk is het niet om van mensen met een bepaalde sexuele geaardheid zwaardere regels op te leggen. Het wordt eerder geaccepteerd in veel kerken als je iemand zwanger maakt dan wanneer je geaardheid niet hetero is (zelfs wanneer je niet praktiserend bent).

  Maar we zondigen allemaal dagelijks. Hoe kunnen we het medemensen met een homosexuele geaardheid dan zo anders behandelen?


 11. Bono (U2) and Daniel Lanois - Falling At Your Feet

  Every chip from every cup

  Every promise given up

  Every reason that's not enough

  Is falling, falling at your feet

  Every band elastic limit

  Every race when there's nothing in it

  Every winner that's lost a ticket

  Is falling, falling at your feet

  I've come crawling, falling at your feet

  Everyone who needs a friend

  Every life that has no end

  Every knee not ready to bend

  Is falling, falling at your feet

  I've come crawling, now I'm falling at your feet

  All fall down

  (All the manic dazed faces that you pull)

  All fall down

  (All the action is not under your control)

  All fall down

  (The graffiti rolling down off of your tongue)

  All fall down

  (And the compromise you make for some)

  Every teenager with acne

  Every face that's spoiled by beauty

  Every tamed by duty

  They're all falling at your feet

  Every foot in every face

  Every cop's stop who finds the grace

  Every prisioner in the maze

  Every hand that needs an ace

  Is falling, falling at your feet

  I've come crawling, and I'm falling at your feet

  (All fall down) All the books you never read

  (All fall down) Just started

  (All fall down) All the meals you rushed

  (All fall down) Never tasted

  Every eye closed by a bruise

  Every player who just can't lose

  Every pop star howling abuse

  Every drunk back on the booze

  All falling at your feet

  Oh I'm falling at your feet

  (All fall down) All the information

  (All fall down) All the big ideas

  (All fall down) All the radio waves

  (All fall down) Electronic seas

  (All fall down) How to navigate

  (All fall down) How to simply be

  (All fall down) To know when to wait

  (All fall down) This plain simplicity

  (All fall down) In whom shall I trust

  (All fall down) How might I be still

  (All fall down) Teach me to surrender

  (All fall down) Not my will, thy will

  (van The Million Dollar Hotel Movie Soundtrack)


 12. Het artikel over Crowley in de Visie is slecht gedocumenteerd, kijk maar naar de bronnen, erg vaag allemaal. Raar dat ze bij de EO nog steeds zulke vage research toelaten voor het schrijven van artikelen. Zo informeren ze mensen niet echt maar helpen ze de verwarring in stand te houden.


 13. De backward masking hype is ooit losgegaan toen iemand had 'ontdekt' dat de Beatles via dergelijke boodschappen (ook fotomanipulaties op de hoezen e.d.) de wereld willen vertellen dat Paul McCartney dood was en vervangen was door iemand die er precies op leek. De platenmaatschappij zou hen verboden hebben om dit nieuws wereldkundig te maken en zijn toenmalige vriendin zou daarom zijn vervangen zijn door de Amerikaanse fotografe Linda.

  Daarna zijn christenen gaan luisteren en afhankelijk van hun fantasie allerlei 'satanische' boodschappen gaan horen.

  Larry Norman, een van de eerste christelijke rockartiesten beluisterde Stairway To Heaven van Led Zeppelin achterstevoren maar hoorde niet 'Satan is Lord' maar njeff njeff isn njogja.

  Leuke hobby, maar niet iets om je theologie op te baseren.

×

Belangrijke informatie

We hebben cookies op je apparaat geplaatst om de werking van deze website te verbeteren. Je kunt je cookie-instellingen aanpassen. Anders nemen we aan dat je akkoord gaat. Lees ook onze Gebruiksvoorwaarden en Privacybeleid