Spring naar bijdragen

JoostG

Moderators
 • Aantal bijdragen

  23836
 • Geregistreerd

 • Laatst bezocht

Over JoostG

 • Rang
  Credible Leviathan

Profile Information

 • Geslacht
  Man

Recente profielbezoeken

Het blok recente bezoekers is uitgeschakeld en wordt niet getoond aan andere gebruikers.

 1. JoostG

  Mag een christen zich laten steriliseren

  Het is jouw topic, dus ik heb het hernoemd Al vind ik niet dat dat de lading dekt van je openingspost, aangezien je het hier ook hebt over 'voor het zingen de kerk uitgaan', wat natuurlijk wezenlijk iets anders is dan steriliseren.
 2. JoostG

  Mag een christen zich laten steriliseren

  Titel gewijzigd naar iets dat meer de lading 'dekt'.
 3. JoostG

  Is Jezus Michael de aartsengel?

  Nou, liever niet. Je hoeft niet zo te schreeuwen. We zijn niet blind..
 4. Iedereen kan al meepraten. In 'geloof' gaan we uit van de christelijke grondbeginselen zoals aanvankelijk bepaald in Nicea en tegenwoordig (blijkbaar) in de Apostolische Geloofsbelijdenis maar iedereen is daar welkom om mee te discussiëren. Dat is al zo sinds de oprichting van Credible en is nooit (of tenminste nauwelijks) een probleem geweest. Dat jij het nodig vindt om -tig topicreports in te dienen als iemand daarvan afwijkt (vooral Sjako) verandert daar niets aan. Sorry dat ik het zo bot breng maar ik vind dat je nu onterecht de onschuld zelve speelt. Grote woorden.. Mag ik vragen om welk topic het ging? En waarom is het gesloten? Zat daar een bepaalde context aan?
 5. JoostG

  Jezus Christus is in het vlees gekomen

  Heren, zijn we nu uitgespeeld?
 6. JoostG

  Jezus Christus is in het vlees gekomen

  Topic is verplaatst naar 'Godsdienst en spiritualiteit' om ruimte te maken voor discussie.
 7. JoostG

  Jezus Christus is in het vlees gekomen

  Deed ik dat dan? 🤔
 8. JoostG

  Jezus Christus is in het vlees gekomen

  Ik begin me dan sterk af te vragen waarom je dit topic hebt geopend...
 9. JoostG

  Jezus Christus is in het vlees gekomen

  Hoe verklaar je dan dan Jezus in Johannes 10 vs 30 zegt: "Ik en de Vader zijn een"?
 10. JoostG

  Drie-ene God

  Het lijkt me niet dat dit gezien wordt als Bijbel-vervalsing. Het wordt door andere gebruikers gezegd in een discussie en je hebt er geen mod-opmerking/waarschuwing/berisping voor gekregen.
 11. JoostG

  Het Koninkrijk van God

  Je stelde een aantal vragen die door iedereen vrij te beantwoorden zijn, ook door JG en eventuele joden, moslims, atheisten etc. en dus niet alleen door mensen die een bepaalde christelijke leer aanhangen. Lijkt me ook wel zo bevorderlijk voor de diversiteit van de discussie, overigens.
 12. JoostG

  Christelijke kaders

  Topic gesloten op verzoek van TS.
 13. JoostG

  Christelijke kaders

  Je gaf zelf al aan dat een antwoord op persoonlijke basis niet gewenst was, dus vanuit dat oogpunt kan ik niet antwoorden. Voor een eenduidig antwoord hebben we het management (=Rommel) nodig en die schittert helaas door afwezigheid. Dus nee, ik vrees dat er op dit moment geen antwoord kan worden geformuleerd, anders dan wat Trajecto eerder in dit topic heeft gedaan. Op persoonlijke basis (als dat mag van @Thorgrem ) lijkt me dit de enige juiste christelijke visie.
 14. JoostG

  De Naam van God is onweerlegbaar Jehovah

  Op zich lijkt het me wel handig om dan aan te geven over welke teksten je het dan hebt. Alleen 'er zijn heel veel teksten' zegt niet zo veel.
 15. JoostG

  Verschillende wijzigingen

  De discussie over de verschillen tussen Nicea en de AP is verplaatst naar dit topic. Ik besef dat deze discussie indirect te maken heeft met de vraag van Michiel en daarmee ook met de mededeling van Rommel maar het werd nu toch wat onoverzichtelijk.
×

Belangrijke informatie

We hebben cookies op je apparaat geplaatst om de werking van deze website te verbeteren. Je kunt je cookie-instellingen aanpassen. Anders nemen we aan dat je akkoord gaat. Lees ook onze Gebruiksvoorwaarden en Privacybeleid