Spring naar bijdragen

JoostG

Moderators
 • Aantal bijdragen

  23778
 • Geregistreerd

 • Laatst bezocht

Over JoostG

 • Rang
  Credible Leviathan

Profile Information

 • Geslacht
  Man
 1. Duiveluitdrijving in de 21e eeuw

  Daar ga ik wel vanuit, ja. Lijkt me vanuit christelijk oogpunt gezien ook niet vreemd. Dat. En/of zijn demonen zijn in staat om mensen te 'bezetten'. Ik ga er niet vanuit dat dit het geval is bij iedereen met psychische problemen maar ik sluit ook niet uit dat dit vaak wel degelijk het geval is. Dat bedoelde ik niet met mijn opmerking dat de duivel zicht niet aanpast aan de tijdgeest. Natuurlijk doet ie dat wel met betrekking tot de middelen (al duizenden jaren als slang rondkruipen wordt ook zo doorzichtig), maar niet in de vorm; "oh, het is de 21ste eeuw, laat ik maar ophouden om te bestaan want mijn bestaan is niet meer van deze tijd.' Maar goed, dat begreep je zelf ook wel. "The greatest trick the Devil ever pulled was convincing the world he didn't exist." Precies, ja..
 2. Duiveluitdrijving in de 21e eeuw

  Als beiden in naam van Christus doen dan is er inderdaad weinig aan de hand. Of je daar nu specifiek rook, kruiden, veertjes, wierook en/of wijwater voor nodig hebt durf ik te betwijfelen. Nee, maar ik denk ook niet dat de duivel zich aanpast aan de tijdgeest.
 3. Duiveluitdrijving in de 21e eeuw

  Bedoel je duivelsuitdrijving in z'n algemeenheid of het feit dat alleen priesters dat zouden moeten kunnen na een opleiding en toestemming van de bisschop?
 4. Ik wil graag enkele Oppeppers met jullie delen

  Beste Piet, Wat is precies de bedoeling van dit topic?
 5. Voorstelling van een 'wereld' reiziger

  Welkom, Piet! Zou je kunnen vertellen hoe je nu staat in je geloof? Bezoek je bijvoorbeeld een gemeente?
 6. Dan ben ik benieuwd in welke kerk je zit. De enige kerk waarvan ik weet dat je als homoseksueel in je waarde wordt gelaten is in de meeste PKN gemeentes. Goed, de meeste kerken zullen je niet mishandelen maar je wordt op z'n minst 'anders' behandeld. In mijn gemeente (evangelisch) mag je bijvoorbeeld geen lid worden als je praktiserend homo bent.
 7. Het paasverhaal in het Twents

  Het verschil is dat voetbal op zich al een afgod is. Dit filmpje is wellicht discutabel qua niveau, er wordt geen vergelijking gemaakt met een idool. Daar moet ik overigens bij zeggen dat het enige dat ik daadwerkelijk niet respectvol vind, het grapje op het einde is over de gaten in z'n handen. Voor de rest is het gewoon het paasverhaal. Weliswaar kort en in het Twents (dus met bijbehorende humor), maar verder..
 8. Het paasverhaal in het Twents

  Het haalt niet het niveau van Kroamschudd'n in Mariaparochie, maar verder: Natuurlijk niet het meest respectvolle filmpje dat er bestaat maar als je het aantal views bekijkt dan worden er wel mensen mee bereikt. Wij tukkers zijn soms nu eenmaal wat ongeanceerd.. En het gaat tenminste niet over hazen en kuikentjes...
 9. Mijn dank aan credible als een puzzelstuk

  Nadiya, een indrukwekkend (en lang ) verhaal! Dank daarvoor!
 10. Naar aanleiding van dit artikel op CIP; Hoe zie jij dit? Hoor je elke week in de kerk te zitten of kun je ook heel goed christen zijn als je niet, of niet regelmatig naar de kerk gaat?
 11. Online Bijbels / Voor- en nadelen van diverse vertalingen

  Omdat Thorgrem met 'oecumenisch' gewoon bedoelt dat Credible niet gebonden is aan een denominatie. Als je daar verder op in wilt gaan dan open je maar een topic
 12. Online Bijbels / Voor- en nadelen van diverse vertalingen

  Nogmaals offtopic posts verwijderd. @Kaasjeskruid, nogmaals het vriendelijke doch dringende verzoek om ontopic te blijven. Dit topic gaat niet over de definitie van oecumene..
 13. Je roeping in het leven

  Shame on me! Je hebt helemaal gelijk. Ik heb het aangepast in de OP
 14. Je roeping in het leven

  In het topic over kloosterordes maakte Robert Frans een interessante opmerking: Ik vraag me af hoe je weet wat deze roeping is? Zelf speel ik gitaar en zing ik in de kerk, werk mee aan dit forum, heb een radioprogramma bij een christelijke omroep en werk bij een bedrijf dat christelijke media faciliteert (het streamen van kerkdiensten). Op zich genoeg bezigheden in de christelijke hoek dus, maar zijn dit roepingen of 'hobby' (en werk)? Moet een roeping überhaupt in de christelijke hoek worden gezocht of juist niet? Op mijn vorige werk (in de horeca-automatisering) sprak ik tenslotte meer niet-gelovigen. Wat is een roeping eigenlijk? Hoe zit dat met jou? Een hoop vragen, ik ben benieuwd hoe een ieder dit ziet
 15. Online Bijbels / Voor- en nadelen van diverse vertalingen

  Enige posts verwijderd wegens offtopicheid. En nu weer ontopic, aub. Dit topic wordt te rood door de waarschuwingen
×