Spring naar bijdragen

essie

Members
 • Aantal bijdragen

  6402
 • Geregistreerd

 • Laatst bezocht

  Nooit

Over essie

 • Rang
  CrediShark

Contact Methods

 • MSN
  esther@neo-hippie.nl

Profile Information

 • Interesse
  Muziek, poëzie, spiritualiteit, religie, psychologie , erotiek, SM, filosofie, dieren & de natuur
 • Beroep
  Verkoopster & Schrijfster
 1. essie

  Rechter: "SGP is een discriminerend

  Dat is dan iig consequent. Ik vind dat dus niet kunnen, vind dat politiek los moet staan van religie, geaardheid, geslacht of leeftijd. Maar idd, als je álles accepteerd, lost het probleem zich weer vanzelf op. Nu alleen maar hopen dat niemanmd op Nederlands-KKK gaat stemmen, en dat NL-Taliban ook klein gaat blijven...
 2. essie

  Rechter: "SGP is een discriminerend

  Precies, en het gekke is dat iedereen het maar accepteert. Als ze zouden zeggen "negers mogen in onze partij geen gebruik maken van hun passief kiesrecht" waren de reacties heel anders geweest. Gelukkig heeft Aletta Jacobs nog enige invloed gehad op onze grondwet, en dat is maar goed ook. De vergelijking met een voetbalclub of vrouwenvereniging is natuurlijk heel wat anders. Daar zitten mensen voor hun plezier, met een bepaald doel, in hun vrije tijd. Dat is natuurlijk heel wat anders dan politiek, iets wat voor iedereen toegankelijk moet zijn. Dat je bij het passief kiesrecht geacht wordt achter de doelstelling van de partij te staan is natuurlijk logisch. Maar deze doelstelling mar nooit tegen de grondwet ingaan!
 3. essie

  Rechter: "SGP is een discriminerend

  Quote: Op woensdag 07 september 2005 13:09:24 schreef RobertF het volgende: In een zuivere democratie is dit een kwalijke zaak. Immers, een politieke partij heeft het recht haar principes consequent uit te voeren. En elke vereniging mag bepaalde groepen mensaen uitsluiten van lidmaatschap. Simpel voorbeeld: een voetbalvereniging mag tennissers uitsluiten van lidmaatschap. En een vereniging voor vrouwen en hun problemen hoeft ook geen mannen toe te laten. Verder is het eigenlijk heel simpel: Ben je het oneens met de partij, dan stem je er niet op. Ben je het eens met de partij, dan stem je er wél op en kun je zelfs lid worden. De tijd zal dan wel leren hoever de SGP hiermee komt. En mocht deze partij ineens de meerderheid van stemmen halen, dan is dat op zuiver democratische wijze gebeurd en mag je die "stem van het volk" niet zomaar negeren. Het is dus een kwestie van óf de democratie zuiver houden, óf een andere regeringsvorm uitoefenen. Als je echter meent dat daardoor democratie moeilijkheden geeft, dan zij het maar zo. Democratie betekent ook dat er iets kan gebeuren waar jij absoluut niet achterstaat, maar de meerderheid (die de SGP bij lánge na niet heeft) wel. Als er alleen dingen mogen gebeuren waar de overheid achterstaat, dan hebben we geen democratie meer. Wat subsidie betreft lijkt het me duidelijk: óf de overheid subsidieert alle politieke partijen, óf geen enkele politieke partij. Subsidieren op basis van partijdigheid lijkt mij absoluut onacceptabel in een zuivere democratie. Volgens mij staat onze grondwet nog altijd BOVEN onze democratie, en is discriminatie dus gewoon overal verboden (gelukkig maar).
 4. essie

  Rechter: "SGP is een discriminerend

  Quote: Op woensdag 07 september 2005 12:41:46 schreef mocroflavour het volgende: Die groeperingen stelden dat de SGP, door vrouwen het passief kiesrecht te ontzeggen,in strijd handelt met het Vrouwenverdrag.De rechter onderschrijft dat en stelt dat de staat onrechtmatig handelt door een discriminerende partij te subsidiëren.
 5. essie

  Drank en drugs

  Quote: Op donderdag 01 september 2005 01:25:26 schreef Josminator het volgende: De nicotine is dus een los staande stof die je binnen krijgt van de joint waarmee je de wiet rookt. De wiet zelf is lichamelijk dus niet afhankelijk, als je het zou eten bijvoorbeeld. Ik heb het nog eens opgezocht, en je hebt idd gelijk. Misschien lees ik ook gewoon teveel sprookjes
 6. essie

  Drank en drugs

  Quote: Op donderdag 01 september 2005 01:06:15 schreef Josminator het volgende: Wiet is geestelijk verslavend, lichamelijk niet. Ik citeer de site: http://www.novadic.nl/Hoofdsite/Middeleninfo/hasj/ Hasj / weed Afhankelijkheid Lichamelijk niet, geestelijk in het algemeen gering maar kan groot zijn (bij intensief gebruik). Quote: Op donderdag 01 september 2005 01:09:12 schreef bart1984 het volgende: Klopt, weed is niet lichamelijk niet verslavend Wiet bevat nicotine, en is lichamelijk net zo verslavend als sigaretten. Voor de lichamelijke verslaving maakt het echter niet uit of je wiet rookt, of tabak.
 7. essie

  Drank en drugs

  Quote: Op donderdag 01 september 2005 00:49:22 schreef Gorthaur het volgende: De naam drugs is veradelijk. Tussen drugs soorten zit een ziekelijk verschil. Het één is extreem verslavend, het ander niet, het één heeft erg "fijne" effecten op je gezondheid, het ander weer een stuk minder. Op één hoop gooien is lastig. En soft drugs, hard drugs is al helemaal zo'n kunstmatige scheiding. Weed zul je geen bad trip mee krijgen en zul je ook niet snel verslaafd aan raken. Je zult je hoogstens wel extra k*t voelen als je niet lekker in je vel zit. En het heeft op je gezondheid een zooi nadelen. Dat ben ik met je eens. Wiet is lichamelijk en geestelijk verslavend. Schadelijk is het niet echt, behalve dan bij dagelijks gebruik. Je kunt er net als bij tabak longkanker van krijgen. Verder kan het bij veelvuldig gebruik zorgen voor moeheid, concentratieproblemen en depressies. Paddo's zijn lichamelijk niet verslavend, aangezien je lichaam antistoffen aanmaakt. Je kunt het dus maximaal 1x per 2 weken gebruiken. Hoe vaker je paddo's gebruikt, hoe minder het werkt, en meer ervan eten heeft geen nut. Op een gegeven moment doet het niets meer... Lichamelijke gevolgen zijn er niet. Geestelijk kan het echter wél verslavend zijn, omdat het gewoon een heel erg leuke en geweldige ervaring kan zijn! Zie het als een leuk dagje uit, waarna je zoiets hebt van "hee, dat gaan we vaker doen!". Omdat de werking van paddo's afneemt, is de stap naar LSD soms heel erg verleidelijk. En LSD is zowel lichamelijk als geestelijk zeer verslavend. Het effect is dan ook veel sterker als bij paddo's. Een bad trip kan zeer ernstige gevolgen hebben en blijvende psychische problemen. Zo kun je bijvoorbeeld denken dat je verkracht bent, terwijl dit helemaal niet zo is. Bij LSD ben je niet meer bewust van wat echt is en wat niet. Bij paddo's kun je dit verschil nog wél zien, en ben je bewust van je 'tastbare dromen'.
 8. essie

  Drank en drugs

  Bij paddo's kun je idd wél een bad trip krijgen, maar je kunt er niet in blijven hangen. Bij LSD kan dat wel, maar dat is dan ook een harddrugs.
 9. essie

  Drank en drugs

  Quote: Op donderdag 01 september 2005 00:36:13 schreef Alexej het volgende: Als je zoveel maatregelen moet nemen ivm een bad trip of een slechte reactie erop is dat voor mij een teken er maar niet aan te beginnen. Ik wordt er een beetje bang van als ik dit allemaal zo lees. Als je er bang van wordt dan is dat idd reden genoeg om er niet aan te beginnen. Als je bang bent voor een bad trip is de kans groot dat je die ook krijgt. Het is net als met dromen, als je in bed steeds gaat liggen denken "ik hoop dat ik geen nachtmerrie krijg" is de kans groot dat je eng gaat dromen. Paddo's laten je diepste gevoelens zien. Je dromen, verlangens, fantasie. Je onderbewuste word opeens werkelijkheid. Je moet jezelf erg goed kennen en hier niet bang voor zijn, wil het ook echt positief uitpakken. Als je onbewust erg bang bent om te trippen, zal die angst in de trip ook zeker naar boven komen.
 10. essie

  Drank en drugs

  Quote: Op donderdag 01 september 2005 00:34:30 schreef bart1984 het volgende: [...] Werkt dit ook bij weed als je een bad trip hebt of weet je dat niet? Nee, dat werkt niet bij wiet. Van wiet kun je dan ook geen bad trip krijgen, aangezien het geen middel is waar je van gaat hallucineren.
 11. essie

  Drank en drugs

  Quote: Op donderdag 01 september 2005 00:27:14 schreef bart1984 het volgende: Wat zijn de regels dan essie? Neem de juiste hoeveelheid. Ze worden doorgaans ook verkocht in de juiste hoeveelheid. Te weinig zorgt ervoor dat er niet gebeurd. Teveel kan zorgen voor misselijkheid en andere problemen. Gebruik geen alcohol!!! Zorg dat er altijd iemand bij je is die je vertrouwd, die nuchter is en ervaring heeft met paddo's, of er iig genoeg van afweet. Deze persoon heb je nodig ter begeleiding, als er iets mis gaat. Zorg dat je in een veilige omgeving zit, waar je vertrouwd mee bent. Zorg dat je alleen met mensen samen bent die je erg goed kent en vertrouwd. Geen harde muziek of andere dingen in je buurt die je zouden kunnen irriteren. Zorg dat je vitamine C en druivensuiker in de buurt hebt. Dit heb je nodig bij een evt. 'bad trip'. Deze middelen verzweakken de werking van de psylocybine.
 12. essie

  Drank en drugs

  Quote: Op donderdag 01 september 2005 00:02:31 schreef Gorthaur het volgende: [...] Klinkt idd leuker dan het meisje van toen ik nog op de middelbare school zat. Die had na paddo gebruik haar gezicht helemaal open gekrapt. Die heeft zich dan niet aan de regels gehouden die belangrijk zijn bij paddo gebruik...
 13. essie

  Drank en drugs

  Quote: @Essie Echt supercool beschreven! Thanx Wil het binnenkort eens voor een tweede keer doen, samen met mn broer en zijn vrouw
 14. essie

  Drank en drugs

  Quote: Op woensdag 31 augustus 2005 23:27:29 schreef Josminator het volgende: Wat voel je als je zo'n paddo ophebt? En zijn die krengen niet ongeloofelijk smerig? Dit voel ik dan...
 15. essie

  Drank en drugs

  Van af en toe Paddo's wordt je heel erg blij
×

Belangrijke informatie

We hebben cookies op je apparaat geplaatst om de werking van deze website te verbeteren. Je kunt je cookie-instellingen aanpassen. Anders nemen we aan dat je akkoord gaat. Lees ook onze Gebruiksvoorwaarden en Privacybeleid