Spring naar bijdragen

fourradi

Members
 • Aantal bijdragen

  45
 • Geregistreerd

 • Laatst bezocht

  Nooit
 1. fourradi

  Aliens vanuit bijbelsperspectief

  Grote dank robert! Prachtig stuk inderdaad echt fascinerend. Ter antwoord op uw reactie "Ik zie geen reden om de bijbelse ontmoetingen met God als ontmoetingen met buitenaardse wezens te zien, vooral ook omdat de godsverschijningen steeds erg van elkaar verschillen en dus niet zo eenduidig zijn. Daarbij kun je iets dergelijks alleen geloven als je er al vanuit gaat dat er aliens zijn die ons daadwerkelijk bezoeken en daarvoor is net zo goed geen bewijs." U stelt: de ontmowtingen met God verschilde sterk van elkaar: misschien komt dit doordat het steeds andere 'alien/god/code/formule' waren? En bezoek van de aliens, tja ik vind dat er wel redelijk veel sporen zijn die naar dat idee leiden, alleen kan ik het nog geen bewijs noemen. Misschien is de bijbel wel het grootste bewijs van het bestaan van aliens!! Hoe moet ik het woord visioen voorstellen? Als droom, gedachtegang, geestelijke beleving, psychologische proces?
 2. fourradi

  Aliens vanuit bijbelsperspectief

  Als antwoord ol uw reactie 'Overigens worden er twee verschillende '10 geboden gegeven' (exodus 34:12-26). Ik weet niet of de aliens dat expres deden. Bovendien ging Mozes dus meerdere keren de berg op. Zouden de aliens meerdere keren geland zijn? Zo ja, waarom? De bijbel zegt dus dat God de geboden meerdere keren aan Mozes gaf, maar aliens zouden hier denk ik geen baat bij hebben. Mmm ik weet niet zo goed wat ik hier van moet vinden' 2 verschillende 10 geboden? Misschien komt dit doordat mozes de twee stenen tafelen stuk gooide op de goudenkalf, waarop hij als straf het beloofde land niet in mocht/doordat uit mozes handen de twee stenen tafelen naar de goudenkalf toevlogen die vervolgens stuk ging? Of god meerdere keren op berg sinai is geland, ik weet het niet voor mij is het bekend dat God maar een keer op berg sinai is geland. (Misschien leuk voor u om te kijken naar wetenschappelijke bevindingen op de berg sinai, deze landing heeft namelijk duidelijke sporen achtergelaten)
 3. fourradi

  Aliens vanuit bijbelsperspectief

  Dankl voor de snelle reacties De bijbel geloven, het is erg moeilijk maar dat doe ik wel. Een tweede is dan wel of ik wel geloof wat Hetgeen verteld wat het is en met welk doel Het op aarde is. Op dit moment vind ik weinig logica achter verhalen, tuurlijk sommige dingen zijn wonderbaarlijk in het leven, maar waarom zou ik deze wonderbaarlijke dingen in het leven meteen wijten aan de makkelijkste oplossing hiervoor (God) met alle respect hoor. Ter ondersteuning van mijn stelling raad ik aan voor de geintresseerde om de 'eloihiemschepen' in de bijbel op te zoeken, dan zal er vast begrepen worden waarom ik deze veronderstelling doe. Ook de rookwolk (God) die in de lucht vloog om de joden te beschermen tijdens de opening van de zee tijdens de uittofht uit egypte, wekt de indruk voor mij op dat het hier niet zo zeer gaat om wonderen die verricht werden, maar door technologieen waarvan de mensen nog niet op de hoogte ware. deze rookwolk dook weer op bij de berg sinai, en tijdens de reis door de woestijn naar het beloofde land dook deze wolk wederom op, routebegeleidend. Hoe er over deze rookwolk besproken word in de bijbel lijkt voor mij veel weg te hebben van een hogere kracht, met meer kennis met een verre voorsprong in de technologie. Uiteraard werd dit opgevat als God, maar met de kennis van hedendaags lijken deze bijbelse verhalen veel logischer als ik het woord God door alien vervang. Netzoals bij de oude egyptenaren: de oude egyptenaren hadden vliegtuigmodellen, tekeningen van ruimteschepen, piramides inexactere verhouding naar de sterren dan wij op dit moment zouden kunnen doen. Ook deze goden lijken voor mij meer weg te hebben van organismes die zich of voordoen als God of misgeintrepeteerd worden als God Ik ben heel erg benieuwd naar de reacties en ik hoop op een antwoord met bronnen die deze misopvattingen per direct naar beneden haalt, want ik weet dat het geloof goed is, liefdevol, wijs, eigelijk alles in het positieve, mits er naar geleefd wordt conform de maatschappelijke en universele normen en waarde. Dus geloof niet als middel MISbruiken om macht uit te oefenen, wat al veelste vaak het geval was en is. Ik wil niet meer uit de bijbel lezen, dat roept teveel vragen op, misschien dat ik over een aantal jaar mijn studie in de bijbel vervolg
 4. fourradi

  Aliens vanuit bijbelsperspectief

  Hier het verhaal over mozes en de 10 geboden in het kort: http://www.beleven.org/verhaal/verschij ... en_geboden .
 5. fourradi

  Aliens vanuit bijbelsperspectief

  Hi, Her en der heb ik veel gelezen over aliens, nou ben ik erg benieuwd naar hoe christenen naar dit onderwerp kijken. Ik kan begrijpen dat onderstaande vragen/beweringen beledigend opgevat kunnen worden, wat uiteraard niet mijn bedoeling is. Ik schrijf dit puur uit oprechte leergierigheid, omdat ik merk dat ik dwalend ben in het geloof in God. Ten eerste: Doordat niemand ooit kan bedenken hoe God eruit ziet, wat voor vorm het heeft (als het uberhaupt fysiek waarneembaar is) en onze technologieen in de oude tijd niet zo verontwikkeld zijn als hedendaags kom ik tot de vraag: Hetgeen dat zich verkondigt als God, is dat daadwerkelijk ook God: Kan het niet zo zijn dat door ons onwetendheid wij een ander wezen/organisme/alien/robot/geest etc etc zien als god? -> dit heeft mij geleidt tot de volgende vraag: al is het een ander `bestaand iets', als dat iets volmaaktgoed is en ons daadwerkelijk heeft gecreerd en tot de almacht over ons wereld beschikt, maakt dat toch niet uit wat het is? Want om het voor de mensen begrijpelijker te maken koppelen we de naam God eraan. Ten tweede heb ik mij verdiept in de ontmoeting van mozes en God op de berg sinai. (Had ik me er maar niet in verdiept, want nu 'dwaal' ik nog verder af, of juist niet?) mij is opgevallen dat er in dit verhaal wordt gesproken over godsschip die landde op de berg sinai, mozus werd vervolgens opgeroepen om de berg te beklimmen. Dit deed mozus samen met nog 2 anderen (kan nu even niet op de naam komen) vervolgens werd de toegang tot de berg alleen verleend aan mozus, de anderen die samen met mozus de berg opwouden was de poort tot de berg gesloten. Het joodse volk keek naar de berg sinai en zag dat het bedekt was onder grote rookwolken. Toen mozus eenmaal op de top van de berg sinai was, sprak hij aangezicht aangezicht met God en rijkte Hij de 10 geboden aan Mozes. U snapt waarschijnlijk al waar ik met dit verhaal heen wil gaan: zal er sprake zijn van een ruimteschip/alien 'godsschip, rook wolken, aangezicht met god, poort tot de berg alleen geopent voor mozes'? Men beschikte in die tijd eenmaal niet over woorden, kennis, te technologieen zoals wij dat nu doen en interpreteerde zulke 'wonderen' (ongekende/onerkende technologie)misschien als godswerk? Ik kan wel nog een paar voorbeelden noemen, maar goed wellicht als ik hier een rationeel antwoord op kan krijgen ik mijn vervolg vragen niet meer hoef te stellen. Nogmaals, ik open deze topic met alle respect naar jullie en de christendom toe en mocht het beledigend of dom klinken vanuit een ander perspectief is het dus niet mijn bedoeling dat het dan zo opgevat zou worden.
 6. fourradi

  dag des oordeels komt eraan

  Oke ik zal er opletten. oke oke nu weet ik hoe christenen dat zien.
 7. fourradi

  dag des oordeels komt eraan

  30 jaar is niet zo lang.. want de koran is heel lang geleden geschreven en dat ze dat kunnen verspellen vind wel bijzonder.over de middeleuwen wist ik niet ik weet wel dat in de middeleeuwen de mensen die iets tegen christelijke geloof had op de brand stapel terecht kwam..
 8. fourradi

  dag des oordeels komt eraan

  Ik heb met iemand die in het islam gelooft gepraat over dag des oordeels en volgens hem staan de feiten die hij opnoemde ook in de bijbel maar als het waar is wat hij zegt dan moet eigenlijk iedereen mensen snel laten bekeren voordat het te laat is. dit zijn zijn feiten hoe je ziet dat het er aan komt en hoe het is voorspelt in de koran. - de man gaat als een vrouw doen en een vrouw als een man ( dat zie ik nu vaak al gebeuren ) - de zon komt op op een andere plek dan normaal ( 2011 of 14 gaat dat ook inderdaad gebeuren zoek het maar op ) - wat goed is word gezien als slecht en wat slecht is als goed - er komt meer haat tegen geloven ( metal bandjes enzo )
 9. fourradi

  Winti

  christenen hebben tog windpriesters? ik wil er graag meer over weten.. want sommige zeggen dat ze slecht zijn en je vervloeken en anderen zeggen dat ze je zegenen? in bijlmer heb je soms kwakoe is een festival daar komen veel windpriesters en die maken dan eten maar veel mensen zeggen dat je daar niks moet eten want ze doen foodoo ofzo?
 10. fourradi

  verhalen

  die verhalen bij die link naar mooie verhalen in het archief zijn echt prachtig ik heb ze allemaal gelezen. Samengevoegd: hier is een verhaal over de 2e wereld oorlog en de kerk. ik weet niet of het waar is. toen de 2e wereld oorlog aan de gang was bood de kerk aan om joodse kleine kindere te laten onderduiken wat heel aardig is want zo zijn er weer levens gered. joodse kinderen hebben van hun ouders vanaf kleins af aan geleerd om sjema te zeggen (een gebed). na de oorlog waren veel ouders overleden jammer genoeg, een rabbijn ging de kinderen die nog ouders hadden of bij familie terecht kon ophalen maar de rabbijn kwam bij een kerk aan en die zei dat ze helemaal geen joodse kindjes hebben laten onderduiken. de rabbijn vroeg het na aan de familie die hun kinderen daar lieten onderduiken en hun wisten zeker dat ze in die kerk hun kinderen hebben laten onderduiken. dus de rabbijn ging weer naar die kerk toe en vroeg weer weten jullie zeker dat hier geen joodse kindjes zijn en weer zei de kerk nee toen vroeg de rabbijn kan ik misschien de kinderen zien en dat mocht. hij zag de kinderen en je zag totaal niet dat ze joods waren want ze droegen kruisen enzo. toen alle kinderen bij elkaar waren zei de rabbijn wie deze zinnen kent of voor komt zing, zeg het met me mee dus zo begon hij met het gebed en de kinderen die het gebed kenden herkende het gebed en begonnen het mee te zingen, zeggen en zo zag de rabbijn wie joods was en heeft de kinderen mee naar hun familie genomen . dit verhaal wilt niet zeggen dat de kerk slecht was enzo maar ik vond het wel een mooi verhaal hoe je aan mensen door een heilig gebed kan herkennen wat voor geloof het is.
 11. fourradi

  kaballah = magie?

  gedaan
 12. fourradi

  verhalen

  dankuwel, het is mij mondeling lang geleden verteld daarom is het vol met typfouten en is het niet uitgebreid hoe hij geweigerd werd om bij die ongelovigen te slapen. Samengevoegd: ik heb nog meer verhalen als jullie willen post ik ze ook
 13. fourradi

  verhalen

  ik hou heel erg van verhalen over het geloof. heeft iemand een leuk verhaal post het dan als je wil. deze verhaal vond ik zelf heel leuk ik geef het de titel: op Hem vertrouwen. er was eens een rabbijn die door het land reisde. en die altijd zei toen er wat gebeurde: '' ik vertrouwd op G-d dat wat er ook gebeurd het goed komt '' hij ging dus reizen met zijn papagaai zijn ezel en zijn bagage door het land en kwam terecht op een dorp waar allemaal ongelovigen woonden. het begon al donker te worden en hij moest ergens slapen en elk huis dat hij kwam mocht hij niet slapen. hij zei toen: '' ik vertrouwd op G-d dat wat er ook gebeurd het goed komt ''. naast het dorp was er een groot platteland met daarachter bomen hij ging daar slapen. hij deed zijn kaars aan en ging in het platteland bij de bomen liggen. ineens kwam er een teiger uit het bos en die vermoorde het papagaai en de ezel. de rabbijn zei: '' ik vertrouwd op G-d dat wat er ook gebeurd het goed komt ''. zijn kaars stond nog aan maar toen ging het heel erg waaien en ging zijn kaars uit daarop zij de rabbijn weer: '' ik vertrouwd op G-d dat wat er ook gebeurd het goed komt ''. hij vertrouwde zo erg op G-d maakt niet uit dat zijn vervoer dood was zijn papagaai en hij niks kon zien omdat zijn kaars uitwas hij bleef vertrouwen. later in de nacht kwamen groepen ridders en die staken het dorp in brand en steelden alle spullen en de ridders moorden veel mensen. maar de ridders zagen de rabbijn niet omdat hij niet bij het dorp lag, er geen licht was dus niemand kon hem zien, er geen geluid was omdat zijn ezel en papagaai dood was en de rabbijn bleef in leven. en zo liet G-d zien: wie op mij vetrouwd waak ik over want alles wat ik doe is met goede bedoeling.
 14. fourradi

  kaballah = magie?

  hoe doe ik dat bedoelt u via deze forum of via hotmail?
 15. fourradi

  kaballah = magie?

  in het nederlands maar die woorden zijn echt zo moeilijk en hebreeuws kan ik wel lezen heel moeilijk maar ik weet niet wat betekent dus dan heeft het geen nut en de laatste mogelijkheid die u zei is verboden
×

Belangrijke informatie

We hebben cookies op je apparaat geplaatst om de werking van deze website te verbeteren. Je kunt je cookie-instellingen aanpassen. Anders nemen we aan dat je akkoord gaat. Lees ook onze Gebruiksvoorwaarden en Privacybeleid