Spring naar bijdragen

bj

Members
  • Aantal bijdragen

    35
  • Geregistreerd

  • Laatst bezocht

    Nooit

Alles door bj geplaatst

  1. bj

    'De Autist'

    Mijn respect!
  2. Bijbelse tijden herleven: sprinkhanenplaag Egypte gepubliceerd dinsdag 5 maart 2013 09:30 door Jeffrey Schipper Bijbelse tijden lijken te herleven in Egypte. In de tijd van Mozes bezorgden sprinkhanen Egypte één van de tien plagen. Momenteel zwerven ruim 30 miljoen sprinkhanen door datzelfde land. Omdat ze met name actief zijn op en rondom boerderijen wordt gevreesd voor honger en economische malaise. Ook RTL-verslaggever Roel Geeraerdts sprak over een "Bijbelse sprinkhanenplaag" die Egypte teistert. Israëlische en Arabische media noemen het een plaag van 'bijbelse proporties'. In Gods
  3. bj

    10 jaar Credible: herinneringen.

    Nou run ik 6 jaar een geloofsforum, maar Credible overtreft het aardig, God's zegen verder!
  4. bj

    'De Autist'

    Ik ben blij voor je, Paul. Is er iemand (of meer) die je geholpen heeft?
  5. bj

    'De Autist'

    Nou Paul, ik kan zeker niet zeggen dat het stuk niet meer van toepassing is, maar er is bv een duidelijke groei van sociale vaardigheden. En hiermee haal ik ook meer voldoening uit contacten. Ik ben vooral blij met reacties hier, waaruit herkenning blijkt. Met name ben ik benieuwd hoe er met 'autisme' omgegaan wordt door betreffenden en hun directe omgeving.
  6. bj

    Eigen levensbeschouwing

    Wat m´n nick in het Engels of van mijn part in ´t Chinees betekent interesseert me niet, ik ziet hier op ´n Nederlands-talig forum. Uit persoonlijke ervaring kan ik zeggen dat het beste wat ik in dit leven ervaren heb de vrede van God was. Op dat moment verdwenen al mijn zorgen - die groot waren! - en kon ik pas sterven. Door mijn bekering ben ik dit leven, de ander en mijzelf meer gaan zien en ervaren door de ogen, ja door de liefde van God, dat maakt mijn leven waardevol.
  7. bj

    Eigen levensbeschouwing

    (Waarin) beschouw je jouw leven als nuttig?
  8. bj

    'De Autist'

    Voor vaak herkenbaar.
  9. bj

    welke sport doe je?

    Fitness, dan weet ik goed wat ik nog aan mijn conditie moet doen.
  10. bj

    Twitter

    https://twitter.com/Geloofsforum Voor opmerkelijk nieuws, interessante discussies en ontspannen babbels
  11. bj

    'De Autist'

    Ik heb m.i. trekjes van Asperger. Het verhaal is trouwens van een kleine 10 jaar terug en inmiddels zie ik dat ik sociaal lekker gegroeid bent.
  12. ‘De Autist’ Wie ben ik? Wist ik het maar.. als anderen het niet weten.. ze geen hoogte van me hebben.. ze niet weten wat ze aan me hebben.. ik afstandelijk lijk.. afwezig.. dingen niet aan lijken te komen.. ik niet reageer zoals de meeste mensen het doen.. ik niet de emoties toon die anderen wel tonen.. ik niet de interesses heb die anderen, de meerderheid wel heeft.. laat staan deze ook te delen.. Wat wil ik? Ik wil zoveel.. maar misschien ook niet.. ik wil anders.. maar het hoort niet.. het is tegenstrijdig.. het confronteert anderen.. en mijzelf.. Ik wil rust.. Vrede.. maar als i
  13. bj

    Christelijke fora

    Dit topic roept ook het volgende bij me op.. Als ook niet-christenen welkom zijn, waar ligt dan de grens, daar je als het goed is een christelijk uitgangspunt hebt..
  14. Zelf ben ik naar een 'genezingsdienst' van Jan Zijlstra geweest en wist niet wat ik er van denken moest. Het getuigenis van Janneke Vlot en haar man waar ik bij was maakten daarentegen indruk op me. Ik heb 'het getuigenis van Jacolien' hier gedeeld omdat het mij echt raakte, ook als ik zie hoe puur de emoties waren. Dat speel je m.i. niet.
  15. Jacolien Bakker: genezen van doofheid en blindheid Bekijk de beelden zelf 0p 19 september 2010 genas Jacolien Bakker van een blind oog en doof oor. Ze bezocht een dienst waar werd gebeden voor zieke mensen. Tijdens de dienst genas God een meisje van een doof oor. Jacolien: "Toen het meisje genezen was zei meneer Zijlstra: 'Maar daar staat nog iemand die doof is'. Mijn oma zei: 'Jacolien dit is voor jou, steek je vinger op!' En mijn moeder zei ook: 'Dit is voor jouw meid!' En zo stak ik mijn vinger op. Evangelist Jan Zijlstra zei: 'Die jonge dame daar, kom naar voren'. Zo liep ik naar voren.
  16. bj

    Gelovigen leven langer

    Daar heb je m.i. een punt. Uit eigen ervaringen met medechristenen herken ik de positieve punten sterk, maar merk ik ook struikelen hierin. De negatieve zaken ervaar ik niet als vrijwel volledig afwezig maar als soms tot vaak ook aanwezig. Maar, dankzij God overheerst het positieve genoemde.
  17. bj

    Gelovigen leven langer

    Gelovigen leven langer Wie in Jezus gelooft, leeft langer. Dat is de uitkomst van een onderzoek dat is uitgevoerd door de Christian Medical Fellowship in Londen. De artsen Alex Bunn en David Randall pluisden ruim 1200 internationale studies en 400 artikelen in vakbladen na. In 81 procent van de gevallen kwam naar voren dat het geloof een positieve uitwerking op patienten had. In slechts 4 gevallen was er sprake van een negatieve uitwerking. De rest was neutraal. Ze vergeleken ook, in een langjarig onderzoek, gelijke ziektebeelden bij gelovigen en niet-gelovigen. Totaal werden 21.000 mense
  18. Wow, dat is een heel andere look, maar dan wel een mooie!
  19. bj

    Christelijke fora

    Quote: Op vrijdag 11 maart 2011 11:59:00 schreef Ursa het volgende: [...] Ik vind het een bijzondere vraag. Waarom zou een christelijk forum zich moeten onderscheiden van andere fora? Een christelijk forum onderscheidt zich simpelweg meestal omdat het georganiseerd is door christenen. Iedereen is welkom, maar in tegenstelling tot sommige andere fora, is niet 'alles' mogelijk. Er wordt respect gevraagd voor elkaar religieuze traditie, en er zijn soms restricties aan de discussies, zoals bijv. het subforum 'Geloof Algemeen' dat binnen de kaders van het Apostolicum blijft. Andere
  20. Waarin moet christelijke fora zich onderscheiden van andere fora?
  21. bj

    "Geloof is niet nodig..."

    Jawel, is geloof niet nodig voor een gelukkig leven?
  22. 'Geloof is niet nodig voor gelukkig leven' Een humanistische groepering is dinsdag een advertentiecampagne gestart. Daarin wordt verklaard dat atheïsten en niet-religieuzen zonder God een goed en zinvol leven kunnen leiden. 'Je hebt God niet nodig om te hopen, zorg te dragen, lief te hebben en te leven', staat op een advertentie. De humanistische organisatie Center for Inquiry (CFI) wil op basis van de wetenschap, rede, gelijkheid en humanistisch waarden een seculiere samenleving bevorderen. Volgens voorzitter Ronald A. Lindsay zijn de advertenties gericht op het wegnemen van een aa
  23. bj

    U heeft mij gemaakt

    Quote: Op vrijdag 18 februari 2011 23:29:50 schreef WonderfulStar het volgende: Sja, waarop moeten mensen spontane reacties geven? Zoals gezegd, een topic over abortus bestaat al, dat wordt daar besproken dus. En een discussiepunt lokt als het goed is meer uit dan 'ja' of 'nee'. Idd, maar het stukje lokt ook een reactie als die van Eulogia uit en daar ben ik blij mee.
  24. bj

    U heeft mij gemaakt

    Ik zou het stukje niet bepaald een anekdote noemen en waarom gelijk een discussiepunt? Ik hou van spontane reacties, waar ik dikwijls op inhaak. De meesten zullen hier tegen abortus zijn als christenen, dus om voor of tegens is het mij niet te doen.
  25. bj

    U heeft mij gemaakt

    De bron mag van me verdwijnen, ik moet zeggen dat met deze 1e reactie de lust ontnomen wordt om verder door te praten. Jammer.
×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

We hebben cookies op je apparaat geplaatst om de werking van deze website te verbeteren. Je kunt je cookie-instellingen aanpassen. Anders nemen we aan dat je akkoord gaat. Lees ook onze Gebruiksvoorwaarden en Privacybeleid