Spring naar bijdragen

Alex Tromp

Members
 • Aantal bijdragen

  2173
 • Geregistreerd

 • Laatst bezocht

  Nooit

Over Alex Tromp

 • Rang
  CrediBakvis

Profile Information

 • Interesse
  Christelijk geloof, mijn vrouw, boeken, mountainbike/wielrennen, computers, fotografie
 • Beroep
  facilitair beheerder
 1. Alex Tromp

  Baby boom

  Quote: Op vrijdag 01 augustus 2008 20:16:10 schreef Luxuria het volgende: hij heeft je gemaild dat je je met je eigen zaken moest bemoeien? Hij heeft inderdaad gemaild, maar het kwam er eigenlijk op neer dat ik me nog veel meer in hen moest verdiepen.
 2. Alex Tromp

  Baby boom

  Zonder op de details in te gaan kan ik uit betrouwbare bron lezen dat Quintus (van Anoeska) ook stukjes op credible leest
 3. Alex Tromp

  de SuperPabo

  Ik hoorde een recentelijk afgestudeerde juf nogal sneerend over dit idee praten dat het alleen maar een stunt zou zijn om meer mannen het onderwijs in te trekken. Maar een beetje academische vorming voor docenten of wie dan ook is nooit weg natuurlijk.
 4. Alex Tromp

  Jezus in het OT

  Quote: vergrieksen. Helleniseren dus.
 5. Alex Tromp

  Hij heeft mij aangeraakt

  Quote: Op woensdag 30 juli 2008 12:47:52 schreef mohamed het volgende: Ik vind het mooi dat je God gevonden hebt, alleen denk ik dat je je geloof in de toekomst te kort doet als je meent dat God Zich bezighoudt met borstverkleiningen. Want? God kent immers ieder individu en houdt zich met elk persoonlijk bezig, dus waarom niet? Het gaat er ook meer om dat Hij het mogelijk maakt dat zij de operatie ondergaat dan de operatie zelf, alhoewel ik de chirurg van dienst absoluut een gezegende sturing van zijn handen toewens. Quote: Iemand wiens benen afgezet zijn zou graag weer willen lopen, toch zijn hun gebeden vanuit jouw oogpunt dan nooit verhoord. Dat zegt zij niet, en dat is er op geen enkele manier uit af te leiden.
 6. Alex Tromp

  Een Protestants scenario...

  Quote: Op vrijdag 25 juli 2008 16:33:50 schreef Pius_XII het volgende: Oecomenische discussies lijken zich vaak af te spelen t.o. van katholieke leerstellingen, waar Protestanten het dan niet mee eens zijn. Dat zijn dan tenminste nog echt protestanten die weten waar het om gaat lijkt mij. Voor de rest is er denk ik wel zo'n beetje vergeten dat het doel van de reformatie en alle denominaties die daar uit voort zijn gekomen was om de RKK te hervormen. De RKK graaft zich echter ook in haar eigen loopgraven in en gezien de grote diversiteit van de tegenwoordige denominanties lijkt het me geen succesvolle weg om iedereen weer terug te laten gaan naar de RKK waar enkele zaken gewijzigd worden. Dan verlies je een heleboel breedte in het Christendom die heden ten dage gepraktiseerd wordt. Bovendien zit je met nogal wat cultuurverschillen als je Rooms, Protestants en Charismatisch naast elkaar zet. Daarbij zit je ook nog eens met volledig zelfstandige kerkorganisaties die naast elkaar bestaan en die inmiddels hun eigen traditie van soms honderden jaren hebben ontwikkeld. Het leergezag in Rome is ook alleen actief op het gebied van Rooms Katholieke leer en niets daarbuiten. Samen met de vroege ontkenningen van de oosterse en koptische kerken van dit centrale leergezag kun je dat dus al snel naar de prullenmand verwijzen. Tel daarbij nog eens de beroepspauzen van Middeleeuwen (er zijn bijvoorbeeld nogal wat de Medici's die 'paus' als carrierekeuze hadden) die een juridische en geen theologische vorming hadden. Maar het heikele punt is volgens mij de opvolging van Petrus door Linus als Paus. Jezus heeft over zijn opvolging niks gezegd, dus waarom kan dit niet naar eer en geweten op de best mogelijke manier voor het moment ingevuld worden? De huidige Paus is voor mij geen geestelijk leider, maar als ik de tekst erken waarin Petrus de sleutels en gezag worden gegeven, zeg ik daarmee nog niet per se iets over het pauselijk gezag in het algemeen. De zendingsopdracht betekent immers dat er over de hele aarde discipelen zouden komen die op verantwoorde wijze als herder over gelovigen zouden kunnen optreden. Om de paus dan te reduceren tot de functionaris die huwelijken kan ontbinden doet de waarheid ook geen eer aan. Ik denk niet dat het mogelijk is vanuit Protestants noch welk ander perspectief, maar dat het ook niet wenselijk is. Er wordt in deze kwestie nog steeds gedacht in vereniging binnen een (Rooms) katholieke kerk, maar dat is organisatietechnisch onmogelijk, daar wordt geen mens beter van. De kern van hechte, kerkelijke gemeenschap ligt immers in kleine groepjes van maximaal 13 mensen zoals in het geval van Jezus zelf.
 7. Alex Tromp

  Drama treft Nederlanders in Kenia

  Quote: Op dinsdag 29 juli 2008 22:57:18 schreef Dwarrel het volgende: is niet achterlijk. als je verteld dat je vrijwilligerswerk in buitenland doet ben je helemaal je-van-het. als je verteld dat je het in nederland doet is het vaak maar zo-zo. Ver weg voor hulpverlening wekt bewondering; het kost immers een bak geld om er alleen maar te komen je moet je minimaal laten vaccineren om de basisgevaren tegen te laten gaan. Ben het niet eens met het 'zo-zo' als reactie als je in Nederland aan de gang gaat, dat is in ieder geval niet mijn ervaring. En zeker niet toen ik via de UVV in een verzorgingshuis aan de slag ging, maar de betreffende UVV afdeling bleek een bolwerk van oude zeuren en een iets te opdringerige vrijwilligerscoordinator annex Herbalife dealer. Ben maar niet blijven hangen tot ze de UVV grotendeels hadden kunnen verjongen.
 8. Alex Tromp

  Baby boom

  Quote: Op dinsdag 29 juli 2008 21:48:12 schreef Diana het volgende: Maar ik denk wel dat ik zo'n laf figuur zal zijn die een ruggenprik wil als ik niet meer weet waar ik het zoeken moet van de pijn of van de stress/ zenuwen. Dat is mijn hele punt, ze is nooit op dat punt aangekomen.... Samengevoegd: Quote: Op dinsdag 29 juli 2008 19:38:16 schreef Josminator het volgende: Is het nemen van kinderen niet altijd vragen om stront? De eerste twee jaar althans? In minimaal 4 verschillende kleuren.... Samengevoegd: Quote: Op dinsdag 29 juli 2008 19:57:21 schreef Luxuria het volgende: @Alex tromp; Dus omdat ze op tv zijn mag jij met stront smijten? Jij ziet er blijkbaar ook geen enkele reden in om niet te reageren op dingen die je niet aanstaan, so go figure... Quote: Ik vraag me trouwens af; Als je in je omgeving net zo'n stel ziet, praat je er dan niet over op deze manier? Wij staan andere jonge ouders waar mogelijk met raad door de omstandigheden iets minder daad te hulp. De toon is wat anders, maar tussen dat TV fenomeen en bevriende ouder stellen zit nogal een verschil. Quote: Wat gebeurt er in Mediterrane landen onder de jeugd? En hoe weet je precies dat dat komt door het niet exact naleven van de drie r'en? Dat gaat veel verder dan de jeugd, de hele cultuur, bevolking en sfeer stralen daar een gebrek aan RRR uit.
 9. Alex Tromp

  Baby boom

  Quote: Op dinsdag 29 juli 2008 00:10:24 schreef Luxuria het volgende: Ja.. en? Ze wou dus waarschijnlijk wel graag kinderen, maar zag nog steeds vreselijk tegen de bevalling op. Moet je dan geen kinderen 'nemen' omdat de bevalling je zo erg lijkt? Nee, je moet alleen niet zeuren over een onvermijdelijke implicatie. Quote: In veel andere (warme) landen gaan kinderen overal mee naar toe, slapen ze gewoon op wat voor bed er ook maar is, zijn die kinderen dan allemaal onhandelbaar ofzo? Als ik zo eens kijk wat er in Mediterrane en Afrikaanse landen onder de jeugd gebeurt dan durf ik toch wel te zeggen dat het zijn weerslag heeft. Quote: niet zo mee bemoeien. Met mensen die meedoen aan een programma waarvan van tevoren bekend is dat kijkers er juist heel interactief mee kunnen omgaan. Om Bert Visscher nog maar eens aan te halen 'soms vraag je ook gewoon om stront'
 10. Alex Tromp

  Jerusalem's Enemies

  Nou dat schopt kont zeg, de combinatie 'Adrie', een stilstaand plaatje op youtube en geen tekst.....
 11. Alex Tromp

  Fototopic [Algemeen]

  Eentje maar? Moet je hier eens een bak water in de tuin gooien, heb je de keuze uit minstens 20... Maar mooie slak en mooie foto's zo gekleurd heb ik ze hier nog niet gezien.
 12. Alex Tromp

  Baby boom

  Quote: Op maandag 28 juli 2008 13:19:40 schreef hopeloos het volgende: Waar haal je dit trouwens vandaan? Zeg je dit alleen maar omdat ze het leuk vinden om hun kindje overal mee naar toe te nemen? Minimaal 2 van de 3 R'en ontbreken bij hen. Samengevoegd: Quote: Op maandag 28 juli 2008 13:19:40 schreef hopeloos het volgende: Wat ik in het verhaal van haar heb gehoord, is dat ze vreselijk tegen de bevalling opzag Ze was niet echt per ongeluk zwanger of zo....
 13. Alex Tromp

  Baby boom

  Quote: Op maandag 28 juli 2008 10:19:43 schreef hopeloos het volgende: Maar ze had wel een whiplash.... Misschien dat het daar iets mee te maken had? Ik kan voorstellen dat je je met zoiets extra zorgen maakt over de bevalling Mogelijk, maar dan ga je toch niet vooral roepen dat het allemaal zo lekker pijnloos kan op die manier.
 14. Alex Tromp

  Eeuwig brandend licht

  Quote: Op maandag 28 juli 2008 11:30:37 schreef Sacerdos het volgende: Perfekte uitleg;Alleen het gebruik van de paarskaarsis bij de protestanten verkeerd. Ja, een paaRskaars is zeker verkeerd....
 15. Alex Tromp

  Apple iPhone & iPad

  Quote: Op maandag 28 juli 2008 08:51:39 schreef PascalPas het volgende: Onder 'design' wordt meer het gebruikersgemak van de vormgeving verstaan. Niet meer, maar in gelijke mate. De iPod was immers ook een exercitie in vormgeving van de MP3 (eh AAC ) speler en de zeker gezien de iPod Touch 'staat de iPhone volledig in deze traditie' Quote: PDA's en smartphones waarvan er 13 in een dozijn zitten. Dat klopt en het is uiteindelijk gereedschap, dus hoe meer in een dozijn, hoe beter wat mij betreft. Apple holt dat principe flink uit met dit soort exercities dus eigenlijk verdienen ze straf (zegt iemand die de Palm IIIe nog een paar jaar in gebruik heeft gehad)
×

Belangrijke informatie

We hebben cookies op je apparaat geplaatst om de werking van deze website te verbeteren. Je kunt je cookie-instellingen aanpassen. Anders nemen we aan dat je akkoord gaat. Lees ook onze Gebruiksvoorwaarden en Privacybeleid