Spring naar bijdragen

Alex Tromp

Members
 • Aantal bijdragen

  2173
 • Geregistreerd

 • Laatst bezocht

  Nooit

Berichten geplaatst door Alex Tromp


 1. Kanonnen, wat een reacties in mijn gedagzeg topic. Okee, had deze gelijk moeten gebruiken, maar ik ben blijkbaar al helemaal geestelijk los dus dat zat niet meer actief in mijn hoofd.

  Dat ik wegga heeft niks te maken met mokken omdat ik mijn zin niet krijg of mensen hier op het forum. Ik had me gewoon voorgenomen om zo trouw mogelijk mee te helpen opbouwen aan het forum door mijn posts (ik geef toe, niet altijd gelukt maar velen laten zich hier wel eens of bijna continue gaan knipoog_dicht.gif ) dus er was duidelijk een leven met credible. 'Ineens' bleek er dus ook een prima leven zonder credible te zijn en dat bevalt me eigenlijk nog iets beter.

  Wat ik hier niet vond waren één of meerdere personen waar het op de een of andere manier mee klikte en waar ik heel diep mee kon gaan (ongeacht of ze het met me eens waren of niet), dus vandaar kan ik het denk heel makkelijk loslaten.

  Dat er nu in het andere topic flink ge-Alex-basht is geeft me nu echter ook een stukje voldoening dat ik het forum links laat liggen. Iemand interesse in een groen credible t-shirt maat XL dat op de allereerst officiele meeting in 2005 nog gedragen is? knipoog_dicht.gif


 2. Ben sinds vrijdag niet meer actief geweest op het forum in afwachting van een overleg met de crew i.v.m. wat 'close encounters of the Quintus kind' knipoog_dicht.gif Over dat overleg is inmiddels uitsluitsel, maar voelde eigenlijk helemaal geen behoefte meer om weer op het forum te gaan lezen en actief te zijn, dus ik denk dat jullie mij voorlopig hier niet meer zullen zien, dus: Later!


 3. Quote:

  Zie je de lichten dan ook als groen als je de bril op hebt, of alleen als je de bril zeg maar als spiegeltje gebruikt?

  In het laatste geval, geldt ook voor mijn fototoestel


  Samengevoegd:

  Quote:

  is dit niet meer een vraag voor het korte vragen topic?
  puh2.gif

  Weet niet, ik bereidde me gewoon voor op uitgebreide antwoorden puh2.gif


 4. Als ik een lamp weerspiegeld zie in mijn brillenglazen of de lens van mijn fototoestel dan zie ik de lamp vaak groen. Weet iemand waar dit door veroorzaakt wordt?


 5. Quote:

  Ik vind het mooi dat je God gevonden hebt, alleen denk ik dat je je geloof in de toekomst te kort doet als je meent dat God Zich bezighoudt met borstverkleiningen.

  Want? God kent immers ieder individu en houdt zich met elk persoonlijk bezig, dus waarom niet? Het gaat er ook meer om dat Hij het mogelijk maakt dat zij de operatie ondergaat dan de operatie zelf, alhoewel ik de chirurg van dienst absoluut een gezegende sturing van zijn handen toewens.

  Quote:
  Iemand wiens benen afgezet zijn zou graag weer willen lopen, toch zijn hun gebeden vanuit jouw oogpunt dan nooit verhoord.

  Dat zegt zij niet, en dat is er op geen enkele manier uit af te leiden.


 6. Quote:

  Oecomenische discussies lijken zich vaak af te spelen t.o. van katholieke leerstellingen, waar Protestanten het dan niet mee eens zijn.

  Dat zijn dan tenminste nog echt protestanten die weten waar het om gaat lijkt mij.

  Voor de rest is er denk ik wel zo'n beetje vergeten dat het doel van de reformatie en alle denominaties die daar uit voort zijn gekomen was om de RKK te hervormen. De RKK graaft zich echter ook in haar eigen loopgraven in en gezien de grote diversiteit van de tegenwoordige denominanties lijkt het me geen succesvolle weg om iedereen weer terug te laten gaan naar de RKK waar enkele zaken gewijzigd worden. Dan verlies je een heleboel breedte in het Christendom die heden ten dage gepraktiseerd wordt. Bovendien zit je met nogal wat cultuurverschillen als je Rooms, Protestants en Charismatisch naast elkaar zet.

  Daarbij zit je ook nog eens met volledig zelfstandige kerkorganisaties die naast elkaar bestaan en die inmiddels hun eigen traditie van soms honderden jaren hebben ontwikkeld.

  Het leergezag in Rome is ook alleen actief op het gebied van Rooms Katholieke leer en niets daarbuiten. Samen met de vroege ontkenningen van de oosterse en koptische kerken van dit centrale leergezag kun je dat dus al snel naar de prullenmand verwijzen. Tel daarbij nog eens de beroepspauzen van Middeleeuwen (er zijn bijvoorbeeld nogal wat de Medici's die 'paus' als carrierekeuze hadden) die een juridische en geen theologische vorming hadden. Maar het heikele punt is volgens mij de opvolging van Petrus door Linus als Paus. Jezus heeft over zijn opvolging niks gezegd, dus waarom kan dit niet naar eer en geweten op de best mogelijke manier voor het moment ingevuld worden? De huidige Paus is voor mij geen geestelijk leider, maar als ik de tekst erken waarin Petrus de sleutels en gezag worden gegeven, zeg ik daarmee nog niet per se iets over het pauselijk gezag in het algemeen. De zendingsopdracht betekent immers dat er over de hele aarde discipelen zouden komen die op verantwoorde wijze als herder over gelovigen zouden kunnen optreden. Om de paus dan te reduceren tot de functionaris die huwelijken kan ontbinden doet de waarheid ook geen eer aan.

  Ik denk niet dat het mogelijk is vanuit Protestants noch welk ander perspectief, maar dat het ook niet wenselijk is. Er wordt in deze kwestie nog steeds gedacht in vereniging binnen een (Rooms) katholieke kerk, maar dat is organisatietechnisch onmogelijk, daar wordt geen mens beter van. De kern van hechte, kerkelijke gemeenschap ligt immers in kleine groepjes van maximaal 13 mensen zoals in het geval van Jezus zelf.


 7. Quote:

  is niet achterlijk. als je verteld dat je vrijwilligerswerk in buitenland doet ben je helemaal je-van-het. als je verteld dat je het in nederland doet is het vaak maar zo-zo.

  Ver weg voor hulpverlening wekt bewondering; het kost immers een bak geld om er alleen maar te komen je moet je minimaal laten vaccineren om de basisgevaren tegen te laten gaan.

  Ben het niet eens met het 'zo-zo' als reactie als je in Nederland aan de gang gaat, dat is in ieder geval niet mijn ervaring. En zeker niet toen ik via de UVV in een verzorgingshuis aan de slag ging, maar de betreffende UVV afdeling bleek een bolwerk van oude zeuren en een iets te opdringerige vrijwilligerscoordinator annex Herbalife dealer. Ben maar niet blijven hangen tot ze de UVV grotendeels hadden kunnen verjongen.


 8. Quote:

  Maar ik denk wel dat ik zo'n laf figuur zal zijn die een ruggenprik wil als ik niet meer weet waar ik het zoeken moet van de pijn of van de stress/ zenuwen.

  Dat is mijn hele punt, ze is nooit op dat punt aangekomen....


  Samengevoegd:

  Quote:

  Is het nemen van kinderen niet altijd vragen om stront? De eerste twee jaar althans?
  widegrin.gif

  In minimaal 4 verschillende kleuren....


  Samengevoegd:

  Quote:

  @Alex tromp; Dus omdat ze op tv zijn mag jij met stront smijten?

  Jij ziet er blijkbaar ook geen enkele reden in om niet te reageren op dingen die je niet aanstaan, so go figure...

  Quote:
  Ik vraag me trouwens af; Als je in je omgeving net zo'n stel ziet, praat je er dan niet over op deze manier?

  Wij staan andere jonge ouders waar mogelijk met raad door de omstandigheden iets minder daad te hulp. De toon is wat anders, maar tussen dat TV fenomeen en bevriende ouder stellen zit nogal een verschil.

  Quote:
  Wat gebeurt er in Mediterrane landen onder de jeugd? En hoe weet je precies dat dat komt door het niet exact naleven van de drie r'en?

  Dat gaat veel verder dan de jeugd, de hele cultuur, bevolking en sfeer stralen daar een gebrek aan RRR uit.


 9. Een mooi moment deze ochtend:

  Las vanochtend in de krant dat gemeente De Bron in Weert geen geluidsversterking meer mag gebruiken na klachten van omwonenden. Michiel Veenstra belde vanochtend in zijn uitzending op 3FM met de predikant van deze gemeente om hier wat meer informatie over te krijgen. Er werd niet alleen gesproken over het probleem zelf, maar de predikant kreeg ook genoeg gelegenheid om een paar mooie dingen over het geloof te vertellen big-smile.gif

  Sorry, niet echt een discussie, maar wilde het toch even noemen.


 10. Quote:

  Ja.. en? Ze wou dus waarschijnlijk wel graag kinderen, maar zag nog steeds vreselijk tegen de bevalling op. Moet je dan geen kinderen 'nemen' omdat de bevalling je zo erg lijkt?

  Nee, je moet alleen niet zeuren over een onvermijdelijke implicatie.

  Quote:
  In veel andere (warme) landen gaan kinderen overal mee naar toe, slapen ze gewoon op wat voor bed er ook maar is, zijn die kinderen dan allemaal onhandelbaar ofzo?

  Als ik zo eens kijk wat er in Mediterrane en Afrikaanse landen onder de jeugd gebeurt dan durf ik toch wel te zeggen dat het zijn weerslag heeft.

  Quote:
  niet zo mee bemoeien.
  smile.gif

  Met mensen die meedoen aan een programma waarvan van tevoren bekend is dat kijkers er juist heel interactief mee kunnen omgaan. Om Bert Visscher nog maar eens aan te halen 'soms vraag je ook gewoon om stront' puh2.gif


 11. Quote:

  Waar haal je dit trouwens vandaan? Zeg je dit alleen maar omdat ze het leuk vinden om hun kindje overal mee naar toe te nemen?

  Minimaal 2 van de 3 R'en ontbreken bij hen.


  Samengevoegd:

  Quote:

  Wat ik in het verhaal van haar heb gehoord, is dat ze vreselijk tegen de bevalling opzag

  Ze was niet echt per ongeluk zwanger of zo....

×

Belangrijke informatie

We hebben cookies op je apparaat geplaatst om de werking van deze website te verbeteren. Je kunt je cookie-instellingen aanpassen. Anders nemen we aan dat je akkoord gaat. Lees ook onze Gebruiksvoorwaarden en Privacybeleid