Spring naar bijdragen

Disciple of Christ

Members
 • Aantal bijdragen

  18
 • Geregistreerd

 • Laatst bezocht

  Nooit
 1. Disciple of Christ

  Een ongewoon gesprek met God

  Quote: Zou God gedifferentieerd lesgeven? Ik bid nl. altijd hetzelfde en ben zo bij de boeken waar Disciple of Christ voor waarschuwt gekomen. Nee God geeft geen gedifferentieerd les, dat geloof ik niet. Conclusie één van ons zit er radicaal naast en volgt niet de waarheid. Dit vanuit mijn visie dan, volgens Walsch' god zijn er immers meerdere waarheden mogelijk. Maar goed dit topic gaat niet over of het christelijk geloof 'waar' is en ik discussieer daar sowieso niet over, dus ik wens je Gods zegen en bid op dit moment voor jou dat God jou les zal geven uit dezelfde Onderwijsmodule als ik en vele andere christenen.
 2. Disciple of Christ

  Een ongewoon gesprek met God

  Quote: Dat klinkt alsof je je wilt afsluiten voor alles wat niet bijbels is, en vooral niets meer wilt horen en zien buiten het christelijke. Waarom? Waar ben je bang voor? Essie, e.a., Ik geloof dat het voor de satan (in zo'n persoon moet je dan natuurlijk wel geloven) een eitje is om mij te misleiden en om mij om een dwaalweg te brengen. Ik geloof dat wanneer iemand niet voor Christus heeft gekozen, hij of zij een speelbal is voor de satan. Ik realiseer mij dat deze visie heel anders is dan de visie die normaal wordt gevonden in onze maatschappij. Ik hoorde laatst een meisje zeggen dat als ze kinderen krijgt, dat ze ze dan opvoed met kennis over alle religies, zodat het kind op een zeker moment zelf een keuze kan maken. Zo'n opmerking is vanuit mijn perspectief natuurlijk heel raar, want ik geloof dat er maar één waarheid is en dat al het andere niet naar God leidt. Als je tegen iemand zegt: "bekijk alles, lees alles, verdiep je in alles", dan zeg je eigenlijk. Hier is het doolhof, één weg leidt naar de uitgang en de rest niet, zoek maar uit. Hier heb je meteen de reden waarom christenen altijd over Jezus willen vertellen. Ik geloof dus dat het lezen van de boeken van Walsch niet ongevaarlijk is. Misschien dat jij of iemand anders nu denkt aan de uitspraak van Paulus 'onderzoekt alles en behoudt het goede'. Ik denk dat hij dit tegen christenen zei en daarom lees ik ook weleens iets dat niet christelijk is, gewoon om van te leren, maar ik bid altijd vooraf en vraag God of Hij mij wil laten zien wat goed en niet goed is. In één zin, ik geloof niet dat wij enkel op onze eigen ratio kunnen vertrouwen.
 3. Disciple of Christ

  Een ongewoon gesprek met God

  Thanks RobertF, ik weet dat dat topic er is, maar dit is wat mij betreft nog steeds het topic over de boeken van Walsch.
 4. Disciple of Christ

  Een ongewoon gesprek met God

  The Purpose driven life is zeker een beter boek, daar kan je vanop aan. Dat is de engelse versie van het boek 'Doelgericht leven' van Rick Warren. Er komen ook goede dingen uit Amerika! Zoals voor elk christelijk boek, moet je het wel samen met de Bijbel lezen. Rick Warren vertelt immers wel zijn visie op bepaalde christelijke en Bijbelse thema's. Af en toe verwijst hij voor Bijbelverzen naar de Nederlandse vertaling van 'The Message' en dat is een parafrase van de Bijbel en dus een interpretatie. Wat betreft de tekst 'het boek dat uw leven verandert', daar was Neale Donald Walsch het zelf ook niet mee eens zei hij eens in een interview. Die tekst is volgens Walsch bedacht door de Nederlandse uitgever. Dit interview was overigens jaren geleden, dus zo erg vind hij het blijkbaar ook weer niet. Ik moet nog denken aan een tekst uit het nieuwe testament waar Paulus schrijft dat al wie een ander evangelie verkondigd dan God door hem in zijn brieven vervloekt is. En je kan van mij aannemen dat de boeken van Walsch een ander evangelie verkondigen. Er schiet mij maar één ding te binnen. Walsch schrijft dat de zondeval in werkelijkheid de eerste zegen was, namelijk het uitoefenen van een vrije wil en de mens is dus niet door zijn zonde afgescheiden van God. Nou dat is volgens mij een ander evangelie. Hij stelt ook dat de Bijbelse geschriften geen autoriteit bezitten. Nou dan is voor mij elke discussie klaar.
 5. Disciple of Christ

  Een ongewoon gesprek met God

  The Purpose driven life is zeker een beter boek, daar kan je vanop aan. Dat is de engelse versie van het boek 'Doelgericht leven' van Rick Warren. Wat betreft de tekst 'dit boek kan uw leven veranderen', daar was Neale Donald Walsch het zelf ook niet mee eens zei hij eens in een interview. Die tekst is volgens Walsch bedacht door de Nederlandse uitgever. Maar wat betreft 'purpose driven life', er komen ook goede dingen uit Amerika.
 6. Disciple of Christ

  Een ongewoon gesprek met God

  Quote: ze wekken wel interesse in God en wat God zou kunen betekenen in je leven.. Ja, daarvan ben ik het levende bewijs, maar goed, dat onze God zo geweldig is dat Hij alles ten goede kan keren, betekent nog niet dat we God op die manier zouden moeten beproeven. Als het zo loopt dat iemand Jezus leert kennen doordat de boeken van Walsch zijn interesse voor het geloof hebben gewekt, dan is dat mooi, maar als geloofsopbouwende boeken kan ik ze alleen maar afraden (haha...maar dat was vast al duidelijk).
 7. Disciple of Christ

  Een ongewoon gesprek met God

  RobertF, Misschien dat er iemand is die de boeken recenter heeft gelezen, want ik ben (gelukkig) een heleboel vergeten. Ik ben nu twee jaar christen en God heeft mijn gedachten aardig goed gereinigd van onzinnige en belastende leugens. Ik weet nog dat het Godsbeeld in Walsch' boeken sterk lijkt op een pantheïstisch Godsbeeld. Oftewel alles om je heen is een stukje God, inclusief wijzelf. De boeken kunnen overigens ook prima door één deur met het boek 'Cursus in Wonderen', dit zou een boek zijn dat door Jezus Christus is geopenbaard. De beide boeken worden veel gelezen in het esoterisch wereldje. In jouw Godsbeeld kan ik mij overigens prima vinden, dank voor je post.
 8. Disciple of Christ

  Een ongewoon gesprek met God

  haha...fun! Wel leuk trouwens dat Walsch in één van zijn boeken schrijft dat God heel gelukkig is met Amerika. Bush is hier overigens ook van overtuigd. Dit is dat dichtimmeren wat Walsch constant doet. Je kan er daardoor moeilijk een spelt tussen krijgen. Je kan dan natuurlijk vragen of het God is die spreekt en of de woorden die Walsch opschrijft onfeilbaar zijn, maar daar dekt Walsch zich vervolgens ook heel aardig tegen in. Hij schrijft namelijk dat alles wat God tegen ons zegt (Walsch stelt namelijk terecht dat God tegen ons allemaal wil spreken op elk moment)door een persoonlijk filter gaat, een soort referentiekader. Dit zorgt ervoor dat twee mensen een boodschap van God totaal anders vertellen. Maar goed, wat maakt het allemaal uit als er toch meerdere waarheden zijn en ieder zijn eigen werkelijkheid schept. Dit is voor mij ook een omgekeerde redenering (cirkelredenering) voor de betrouwbaarheid van de Bijbel. Je moet m.i. (als er maar één waarheid is) een referentiepunt buiten je eigen ervaring om hebben. Dit referentiepunt is voor mij de Bijbel. De cirkelredenering is dan als volgt. Als Jezus werkelijk voor onze zonden is gestorven, dan zullen er wel geschriften zijn van God of van mensen die dit beschrijven. Waren deze geschriften er immers niet geweest, dan zou niemand weten dat Hij voor onze zonden gestorven is en dus is de bijbel waar.
 9. Disciple of Christ

  Een ongewoon gesprek met God

  Zou onze God dan toch een Amerikaan zijn?
 10. Disciple of Christ

  Een ongewoon gesprek met God

  Ik realiseer me dat dit soort berichten en topics alleen maar nieuwsgierig maken en aanzetten tot het lezen van de boeken. Vandaar het volgende gebed, wie bidt er mee? ---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------- Hemelse Vader, dank U wel dat U alles gebruikt, zo ook het internet. Dank U wel voor het Credible forum, waarop broers en zussen elkaar kunnen ontmoeten, elkaar kunnen bemoedigen en van elkaar kunnen leren. Dank U wel Vader dat U mij via een zoekmachine in contact bracht met dit forum en dit topic en dat ik op die manier mag bijdragen aan het verspreiden van Uw waarheid. Het is mijn wens dat ik écht mag bijdragen aan het goede en dat ik niet enkel kritiek lever op hetgeen anderen inspireert. Vader U kent mijn verleden en hoezeer de boeken van Walsch mij indertijd hebben gegrepen. Nogmaals dank dat U mij uiteindelijk heeft geleid naar Uw Zoon, de Weg, de Waarheid en het Leven. Vader, het is mijn verlangen dat iedereen die deze boeken leest, of wil gaan lezen ook mag ontdekken wat er niet goed aan is en gaat inzien dat U het niet bent die in deze boeken 'god' wordt genoemd. Hemelse Vader bereik hun harten alstublieft met Uw waarheid, met Jezus, Uw Zoon, onze Verlosser. In de naam van Christus Jezus bid ik U dit...Amen ----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
 11. Disciple of Christ

  Een ongewoon gesprek met God

  Het goede aan de boeken is dat het oproept tot het doen 'wat liefde zou doen' (net zoiets als WWJD? 'what would Jesus do?') Walsch roept op tot het doen van het goede. De boeken geven een kader voor maatschappelijk verantwoord gedrag. Dit is overigens naast een compliment voor Walsch tegelijkertijd ook het verraderlijke van de boeken, want je zegt tijdens het lezen regelmatig 'ja, dat is zo' en 'ja, dat is goed', en tussen de regels door krijg je ook de religieuze / spirituele visie van Walsch door je strot geduwd. Het gevaar is dat je dat vervolgens ook heel gemakkelijk slikt. Kortom een wolf in schaapskleren.
 12. Disciple of Christ

  Een ongewoon gesprek met God

  Quote: Maar lees wel kritisch. Er staan dingen in die niet kloppen... Staan er dan ook dingen in die wel kloppen? Maar ach ik begrijp Essie wel, het zijn heerlijke boeken, ze lezen lekker weg, zijn begrijpelijk, maar goed ik geloof niet dat het de waarheid is en die boeken lees je toch omdat je verlangt naar waarheid, je leest ze niet enkel om je te vermaken. Als het dan niet de waarheid is, wordt je dus misleid. Het is natuurlijk ook ontzettend aantrekkelijk dat iedereen zijn of haar eigen waarheid mag hebben, dat je je eigen werkelijkheid schept enz. (enkele gedachten van Walsch).
 13. Disciple of Christ

  Een ongewoon gesprek met God

  Hoi, Ik heb al deze boeken gelezen in de tijd voor mijn bekering. Met deze post wil ik iedereen waarschuwen voor deze boeken. In deze boeken wordt een God gepresenteerd die voor veel mensen heel gemakkelijk te accepteren is. Het is echter new-age met een God-sausje. Ik geloofde voor mijn bekering wat er in deze boeken stond en één pluspuntje voor deze boeken (eigenlijk voor God), deze boeken hebben mij uiteindelijk bij Jezus gebracht. Overigens is dit niets nieuws hoor, de leer die in deze boeken wordt gepresenteerd heeft trekjes van de gnostiek, van het Catharisme en van elke andere leer die niet van God komt en in de afgelopen 20 eeuwen geprobeerd heeft mensen bij God weg te houden. De echte fans van deze boeken ergeren zich vast bij het lezen van deze post, want dat had ik ook gedaan in de tijd dat ik een fan was van deze schrijver. Ik ging me pas vragen stellen toen ik zag hoe commercieel meneer Walsch begon te worden. Hij weerlegt deze kritiek overigens al in zijn eerste boek hoor. Dat dichttimmeren van elk gat dat je in die boeken kunt vinden gaat heel geraffineerd. 'god' zegt in die boeken tegen Walsch dat hij rustig geld mag verdienen met deze boeken. En dat doet Walsch dan ook heel goed. Kortom....ik geloof dat dit een dwaalleer is en dat Neale Donald Walsch een dwaalleraar is. De 'god' van Walsch zegt dat we allemaal moeten doen wat liefde zou doen. Nou 'liefde' zou Jezus Christus aannemen als zijn Heer en Heiland. Lees goede boeken...LEES DE BIJBEL!
×

Belangrijke informatie

We hebben cookies op je apparaat geplaatst om de werking van deze website te verbeteren. Je kunt je cookie-instellingen aanpassen. Anders nemen we aan dat je akkoord gaat. Lees ook onze Gebruiksvoorwaarden en Privacybeleid