Spring naar bijdragen

Levi

Members
 • Aantal bijdragen

  6729
 • Geregistreerd

 • Laatst bezocht

1 Volger

Over Levi

 • Rang
  CrediShark

Contact Methods

 • MSN
  levi@credible.nl

Profile Information

 • Geslacht
  Man
 • Locatie
  Amsterdam
 • Religie
  Joods

Recente profielbezoeken

811 profielweergaven
 1. Levi

  Zullen Joden in de hemel terechtkomen?

  Dat vind ik een gewaagde uitspraak. En vreemd voor iemand zoals jij die op andere punten de bijbel bijzonder letterlijk neemt. Met deze redenatie kun je nooit de visie weerleggen van iemand die zegt dat de opstanding uit de dood slechts een uitdrukking is dat Jesjoea's gedachtengoed niet verloren is gegaan, en dat er nooit iemand letterlijk uit de dood is opgestaan of zal opstaan.
 2. Levi

  Zullen Joden in de hemel terechtkomen?

  Ha-sjamajiem. 'iem' is de meervoudsvorm. Net zoals Jeroesjalajiem. Daarom leggen (veel) christenen uit dat er een Jeruzalem op aarde is, maar ook een 'hemels Jeruzalem'. Vandaar het meervoud, redeneert men. Dus als je gelooft in een hemels Jeruzalem, dan kun je het meervoud van hemelen niet ontkennen, lijkt mij.
 3. Levi

  Zullen Joden in de hemel terechtkomen?

  Dat is het grappige. In Genesis staat het ook in het meervoud. 😊
 4. Levi

  Zullen Joden in de hemel terechtkomen?

  Dan blijft de vraag waarom Jesjoea het hardnekkig in meervoud blijft zeggen. Heeft hij ongelijk?
 5. Levi

  Zullen Joden in de hemel terechtkomen?

  Dus één koning, één koninkrijk van een enkele hemel? Of van de hemelen, zoals Jesjoea het én in een gebed, én een toespraak noemt, én waarvan Paulus letterlijk melding maakt?
 6. Levi

  Op basis waarvan geloven moslims?

  Wie is de naaste dan, met wie je vreedzaam moet omgaan, in het JG geloof?
 7. Levi

  Hoe ik tot het geloof gekomen ben

  Wat is dan de tegenstelling die je in de Talmoed vindt?
 8. Levi

  Zullen Joden in de hemel terechtkomen?

  En ben jij het eens met opvatting 1 of 2? En waarom?
 9. Levi

  Zullen Joden in de hemel terechtkomen?

  Terwijl de sv volgens @Bastiaan73 een reden geeft waarom er maar één hemel zou zijn, vraag ik me af waarom jij die vaak zegt: "maar dát staat er"; en dan letterlijk neemt wat er staat, in dit geval die letterlijke tekst naast je neer zou leggen. Terwijl het sv commentaar suggereert dat de derde hemel een fysieke plaats is, net zoals de eerste de zichtbare lucht, de tweede de sterrenhemel en de derde dan daarboven - zegt Jesjoea dat "het koninkrijk der hemelen" onder ons is. Nu heb ik geen idee hoe het sv commentaar daarover spreekt, want niemand zal beweren dat de sterrenhemel 'onder ons' is. Maargoed, als je dat terzijde schuift blijft nog steeds dat hij wederom meervoud gebruikt. Wat ik me dus afvraag is het volgende. Paulus zegt niet dat hij boven de luchten, en sterren is weggevoerd tot in dé hemel die daarboven is, maar spreekt letterlijk van een 'derde hemel'. Soms gebruiken mensen in gebeden andere taal dan spreektaal: wolliger of meer beeldend of wat dan ook - dus dan zou je nog kunnen denken dat Jesjoea in die context zich uitliet. Maar vreemder is het dat de evangelieschrijvers continu melding maken hoe men hem telkens probeert te pakken op dingen die hij doet, of die hij zegt - terwijl hij dus kennelijk door niemand ter verantwoording wordt geroepen als hij publiekelijk in een toespraak spreekt over 'het koninkrijk der hemelen'. Blijkbaar staat het dus niet ter discussie dat er meerdere hemelen zijn. Het lijkt mij dat het sv commentaar in het licht van andere teksten wat dunnetjes is, en daarnaast vind ik het wel interessant om te weten waarom jij deze teksten die iets letterlijk lijken te zeggen naast je neer ligt, terwijl je aan andere letterlijke teksten als absolute waarheid interpreteert.
 10. Levi

  Zullen Joden in de hemel terechtkomen?

  Dus Jesjoea vergiste zich en zei het per ongeluk in het meervoud? 🤔
 11. Levi

  Zullen Joden in de hemel terechtkomen?

  Het woord 'paradijs' komt uit het NT. In Genesis is slechts sprake van een tuin met - zo u wilt - een bovennatuurlijk tintje. Ik doelde niet op verliefde mensen, en in die zin op een 'zevende hemel', maar simpelweg op de openingszin van het gebed van Jesjoea, dat in het NT vertaald wordt met "Onze vader, die in de hemelen zijt".
 12. Levi

  Zullen Joden in de hemel terechtkomen?

  Welke hemel heb je het eigenlijk over, er zijn er toch meerderen? En in Genesis leefde men 'in de dagen van Noach', en dat was kennelijk ook niet de beste periode van de mensheid...
 13. Levi

  Zullen Joden in de hemel terechtkomen?

  Waaruit leidt je dat af?
 14. Levi

  Zullen Joden in de hemel terechtkomen?

  Het is maar goed dat jullie geloven dat niet alle mensen het eeuwige leven krijgen. 😅 Gaat het Eko-systeem niet naar de knoppen als er geen woestijnen en Polen meer zijn? En als die polen zijn gesmolten, verliezen we dan niet onnoemelijk veel land door de hogere zeespiegel?
 15. Levi

  Zullen Joden in de hemel terechtkomen?

  Stel je voor dat alle mensen eeuwig mogen leven. Hoe zie je dat dan voor je, al die miljarden mensen op dit relatief kleine bolletje? 🤔
×

Belangrijke informatie

We hebben cookies op je apparaat geplaatst om de werking van deze website te verbeteren. Je kunt je cookie-instellingen aanpassen. Anders nemen we aan dat je akkoord gaat. Lees ook onze Gebruiksvoorwaarden en Privacybeleid