Spring naar bijdragen

*nath*

Members
 • Aantal bijdragen

  7646
 • Geregistreerd

 • Laatst bezocht

  Nooit

Alles door *nath* geplaatst

 1. Ik hoorde vanmorgen iemand wat verontrustends zeggen over de verwerking van delen van menselijke foetussen in onze voedingsmiddelen. Hierdoor ben ik nu wat gaan neuzen via Google en kwam ik wel verschillende sites tegen waarop met het heeft over het gebruik van cellen uit menselijke foetussen(HEK293 cellen) voor onderzoek en ontwikkeling van smaakversterkers. De cellen komen dus niet in ons eten terecht, maar de smaakversterker wel. Dit vind ik enigszins zorgwekkend. En afgaande van de verschillende sites schijnen er veel grote bedrijven achter te staan. Of in ieder geval het bedrijf Senomyx, wat de onderzoeken uitvoert, te ondersteunen. Ik weet niet in hoeverre ik dit serieus moet nemen, maar ik overweeg dan wel te stoppen met het kopen van producten van die fabrikanten. Weet iemand er meer van? Ik kan namelijk geen concrete onderzoeken vinden, enkel blogs. http://www.snopes.com/politics/medical/pepsi.asp
 2. *nath*

  Gebruik foetussen voor smaakversterkers

  Ik weet er niet genoeg van om me zinnig te kunnen uiten over stamcelonderzoek. Het is in ieder geval wel iets waar ik me meer in wil verdiepen. Wellicht dat iemand er wat meer over kan vertellen. Ik vind het vooral lastig, omdat het in deze gaat over embryonale cellen. Maar voor nu zie ik niets verkeerds in onderzoek op cellen die nooit een baarmoeder hebben meegemaakt. Maar dan krijg ik alsnog twijfels bij onderzoek op bijvoorbeeld navelstrengbloed. Gewoon een onderbuikgevoel wat op niets gebaseerd is. Maar als het een industrie zou blijken te zijn waarin wel grootschalig onderzoek wordt gedaan met geaborteerde embryo's zou ik het wel degelijk erg vinden. En zou ik het meer dan normaal vinden dat het onderzoek illegaal gemaakt zou worden.
 3. *nath*

  Gebruik foetussen voor smaakversterkers

  Dat ben ik volledig met je eens, maar ik krijg zo'n verhaal op m'n dak en vraag me af of er mensen zijn die er meer van weten. Daarom opende ik het topic. Als er grootschalig gebruik zou worden gemaakt van menselijke embryo's zou ik het wel een kwalijke zaak vinden, maar ook omdat er geen duidelijke bronnen zijn verwacht ik dat het allemaal wel mee valt.
 4. *nath*

  Drum n bass

  Dat schijnt leuk te zijn, ja. Vriend van me zit achter de lichtknoppen.
 5. *nath*

  Drum n bass

  Ik heb een periode best veel dnb geluisterd. Dit is mijn favoriet: Ik ben ook naar redelijk wat dnb feestjes geweest en zo. Ook naar dubstepfeestjes, maar dat trok me toch veel minder dan dnb. Ik luister het tegenwoordig bijna niet meer. Misschien ook maar beter ook, want dan hoef ik ook niet naar die feestjes. Daar stond ik altijd stil terwijl iedereen stond te dansen, maar ik ben echt een stijve hark als het om dansen gaat.
 6. *nath*

  Gebruik foetussen voor smaakversterkers

  Linkje? Ik denk dat hij deze http://www.lifesitenews.com/blog/confused-about-the-pepsi-fetal-cell-issue-here-are-the-facts/ gelezen heeft. Maar daar zeggen ze ook dat het gaat om gekweekte cellen, maar van menselijke embryo's. Maar als het enkel gaat om een cellijn vanuit die ene cel uit 1972 maak ik me geen zorgen, maar als ze het gaan hebben over meerdere menselijke embryo's, dan vraag ik me wel af hoe lang ze er dan mee bezig waren(/zijn). Ik blijf het een raadselachtig geheel vinden.
 7. *nath*

  Gebruik foetussen voor smaakversterkers

  Ja, was zelf ook gaan zoeken naar iets van s-nummers of zo, maar idd kom je daar via Google niets over tegen. Zal een aanduiding zijn van het bedrijf zelf. Hieronder een link met een lijstje van de fabrikant. http://senomyx.com/flavor_programs/appTech.htm
 8. *nath*

  Gebruik foetussen voor smaakversterkers

  Wat zijn S nummers? Het bedrijf zelf duidt de stoffen aan met een S en dan een nummer. Vandaar dat ik het even een s-nummer noem. Zou prioriteit nummer 1 niet moeten zijn om eerst te checken of dit waar is of niet? Als het niet waar is, is een hele discussie over dit onderwerp zinloos geworden. Blijkbaar.
 9. *nath*

  N.E.R.D.[2]

  Haal het weg! Het angstzweet breekt me uit als we het gaan hebben over code. Gelukkig was php best aardig te doen, totdat MySQL erbij kwam kijken. Nooit wat van gesnapt. Maar ja, ik ben dan ook niet voor niets na m'n P gestopt met ICT. (Soms achteraf wel jammer)
 10. *nath*

  Gebruik foetussen voor smaakversterkers

  Ja, daar zat ik ook al aan te denken. De naam van de stof weet ik niet, maar wel dat het niet om een E-nummer gaat. Kan natuurlijk zijn dat die stoffen nog niet goedgekeurd zijn door de E.U. Het bedrijf Senomyx maakt geen e-nummers, maar s-nummers. En als ik kijk op de website van dat bedrijf zie ik dat hun smaakversterkers niet in producten die verkocht worden in Europa worden gebruikt. Dus zal het hier allemaal wel meevallen. Maar wat zouden we kunnen doen als t niet om een hoax gaat en er wel foetussen gebruikt zouden worden? We kunnen er sowieso niet omheen dat er rare dingen gebeuren in de wereld.
 11. *nath*

  Gebruik foetussen voor smaakversterkers

  Van een volwassen persoon zou ik het wel een ander idee vinden, want deze heeft er dan zelf akkoord voor gegeven. Een geaborteerde foetus vind ik wel degelijk anders. Dat is ook een mens, maar in wording, zonder een keuze. En ik hoef niet bewust bedrijven te spekken die op die wijze achter abortus staan.
 12. *nath*

  Gebruik foetussen voor smaakversterkers

  Het schijnt dat dat bedrijf nog steeds cellen uit nieuwe foetussen gebruikt, maar goed. Zoals ik zeg heb ik alleen info uit blogs. Maarals het alleen die ene cel uit 1972 betreft vind ik het wel een ander verhaal worden. En ik gaf ook al aan dat t niet om de verwerking van foetussen in onze voedingsmiddelen gaat, maar enkel het gebruik voor onderzoek. Ik kan geen feiten noemen, omdat ik ze niet ken. Maar waar rook is brandt wel vuur..
 13. *nath*

  Fooi

  Ik geef in NL ook nooit fooi. Hier krijg je in de horeca een uurloon en m.i. doen ze dan gewoon hun werk. En ik heb nooit meegemaakt dat iemand zo z'n best deed dat het indruk maakte en ik wat extra's zou geven. Wel vind ik dat als ik ergens dusdanig goed geholpen word en dat men echt z'n best doet, dat ik best wat extra's kan doen. Maar dan in de vorm van chocolaatjes, taart of flesje wijn. (of dat nu voor die persoon bij z'n werk hoort of niet) In het buitenland geef ik doorgaans wel fooi in de horeca, omdat ik niet weet hoe het er in andere landen aan toe gaat qua uurloon e.d.
 14. *nath*

  Het korte-vragen-topic [17]

  Ik weet niet of je hem intussen al gevonden hebt, maar hier is ie: Ik zie hoe je soms niet mee mag doen Of bang bent dat ze vervelend doen Plagen is leuk, maar vaak gaan ze veel te ver Het is niet altijd gemeen bedoeld Maar niemand die ziet hoe jij dat voelt Vind je ’t wel leuk om ’s ochtends naar school te gaan? En ik wou dat ik jou soms helpen kon Maar ik durf het niet alleen Want de lol is pas leuk als je samen lacht Dan doet niemand meer gemeen Maar ik zie hoe je soms niet bang meer wordt Terug lacht als er gescholden wordt Dan zijn ze stil, dat hadden ze niet verwacht En de volgende keer ga ik naast je staan En niemand komt er langs Want de lol is pas leuk als je samen lacht En wij lachen samen Wij lachen samen het langst!
 15. *nath*

  Welke muziek heb je vandaag geluisterd?

  Net Skyradio in de auto op gehad. Nu tijd voor het album Ammonia Avenue van Alan Parsons Project.
 16. *nath*

  Metalcafé

  Die versie doet me nogal denken aan de band Dance Gavin Dance. Die hebben beetje zo'n sound en wisselingen in hun nummers. (weet niet goed hoe ik het anders moet omschrijven).
 17. *nath*

  Metalcafé

  Ik ga t zo eens luisteren.
 18. *nath*

  Metalcafé

  Ja, lekker he. Naast Callisto geen christelijke, maar zaken als Pelican, Windmills by The Ocean, Transmission0, Blackwaves en Omega Massif zitten boven in de voorkeurlijst. Och ja Callisto.... fijne band Trouwens Hands is ook een band die die richting op nijgt Ja, Hands is erg fijn. Paar mooie platen afgeleverd. Give Me Rest vind ik ook geweldig. Laatst The Sound of Earth gekocht, ook erg prettig. Callisto is overigens ook een band die ik wel kan waarderen. Iemand bekend trouwens met de band My Epic? Is geen metal, maar experimentele rock o.i.d. maar wel van Facedown. Ik vind het wel erg lekker.
 19. *nath*

  (Black)-Metal, kan dat? [3]

  Van mij hoeft het ook echt niet in de kerk gespeeld te worden. Alhoewel ik het geweldig zou vinden om de voorganger van mijn ouders' kerk eens een nummer te horen schreeuwen of grunten. Ik zou toch raar staan te kijken als er ineens een metal nummer gespeeld zou worden in de kerk. Puur omdat het, zoals je zelf al zegt, niet past bij de liturgie. Veel mensen kunnen zich niet identificeren en God groot maken met metal, omdat het gewoon vaak simpelweg niet te verstaan is of te hard naar de smaak van de meesten. Prima, ik kan makkelijker een Psalm, gezang, Johan de Heer, opwekking, etc. meezingen, dan dat mensen lekker mee kunnen grunten met metal.
 20. *nath*

  (Black)-Metal, kan dat? [3]

  Misschien denkt God wel als hij ons ziet "Ik heb jullie de Psalmen gegeven en jullie komen aan met deze troep." Of juist richting de tegenstanders "Ik ben blij een keer wat anders te horen, dan altijd maar diezelfde liedjes" We zullen het nooit weten De boodschap lijkt me nog altijd belangrijker dan de aankleding van een lied.
 21. *nath*

  Metalcafé

  Ja, leuk! Luister het met enige regelmaat sinds vorig jaar april. Toen kwam het nummer Crowns uit. Edit: blijkbaar kan ik op m'n iPad geen filmpie erbij zetten.
 22. *nath*

  Christmas Rock Night

  Ik wil er al jaren heen, maar helaas zal het er dit jaar waarschijnlijk weer niet van komen.
 23. *nath*

  Stap uit de Facebook-roes, het is nep

  Ik ben het erg gedeeltelijk mee eens. En ik dacht hetzelfde als Raido, als het gaat om enkel het laten zien van de positieve dingen (en soms wat aangedikt). Ik heb gemerkt dat ik snel uit verveling Facebook door ging pluizen en mensen kijken met wie ik het contact verloren had. En dan lijkt iedereen zo'n prachtig leven te leiden, waardoor ik me meer te kort voelde schieten. Sinds dien probeer ik me te beperken in het gebruik van Facebook. Want toen ik iemand sprak merkte ik dat diegene z'n leven ook niet zo roze kleurig was de afgelopen jaren, terwijl het allemaal zo mooi leek te zijn. Ik vind het jammer dat Facebook het telefoongesprek vervangen heeft. En dat het je eigenlijk qua communicatie beperkt, in ieder geval ervaar ik dat zo.
×

Belangrijke informatie

We hebben cookies op je apparaat geplaatst om de werking van deze website te verbeteren. Je kunt je cookie-instellingen aanpassen. Anders nemen we aan dat je akkoord gaat. Lees ook onze Gebruiksvoorwaarden en Privacybeleid