Spring naar bijdragen

wateengedoe2

Members
 • Aantal bijdragen

  6220
 • Geregistreerd

 • Laatst bezocht

  Nooit

Over wateengedoe2

 • Rang
  CrediShark

Contact Methods

 • Website URL
  http://kattekliek.wordpress.com/

Profile Information

 • Beroep
  gifboer

Recente profielbezoeken

Het blok recente bezoekers is uitgeschakeld en wordt niet getoond aan andere gebruikers.

 1. wateengedoe2

  Twitter

  Quote: Op vrijdag 10 december 2010 17:21:07 schreef Luxuria het volgende: wrom post je nog dan? Voor geval er mensen zijn die mij kennen van mijn actieve tijd op credible en willen weten waar ik gebleven ben, en die evt nog contact willen houden.
 2. wateengedoe2

  Twitter

  Quote: Op woensdag 24 november 2010 10:49:09 schreef Mister_L het volgende: Zijn er ondertussen meer twitterende Crediblers bijgekomen? Ja! (Nou ja, eigenlijk een twitterende ex-credibler, want hier ben ik weg(2)) Zie twitter.com/kattekliek.
 3. wateengedoe2

  Electrische fiets voor 'pendelen'

  Nog steeds veel plezier van de fiets; al is het natuurlijk wel erg flutweer om te fietsen nu. Ik heb 'm voor z'n eerste servicebeurt weggebracht en er komen ook winterbanden (met spikes) op. Anders hoeft het nu maar één keer dooien en daarna snel weer te gaan vriezen, en ik kom niet meer vooruit Vandaag (alleen sneeuw) ging het nog wel; op de rechte stukken fietste ik nog gewoon 20 à 25 km/u (tot verbazing van div. scholieren )
 4. wateengedoe2

  Electrische fiets voor 'pendelen'

  Quote: Op donderdag 11 november 2010 21:14:07 schreef Hongerige Wolf het volgende: Houd op! Ik word hier hartstikke broeds van. ook al een tijdje uit te vogelen of ik eigenlijk recht op vaderschapsverlof heb. (is toch maar 2 dagen, dus probeer liever gewoon mede-zwangerschapsverlof van 3 maanden te krijgen )
 5. wateengedoe2

  Electrische fiets voor 'pendelen'

  Quote: Op woensdag 10 november 2010 22:48:18 schreef RobertF het volgende: Het mooie, wateengedoe2, is dan ook nog dat elektrische bakfietsen al daadwerkelijk bestaan. Samengevoegd: Quote: Op donderdag 11 november 2010 08:40:53 schreef Hongerige Wolf het volgende: Over fietsen met draagdoek: je hebt tegenwoordig toch ook zo'n soort schildpaddenschild waar je je kind in kunt stoppen? Dat zou voor de draagdoekfiets-sceptici nog een oplossing kunnen zijn. Voor hen misschien, maar voor mij i.i.g. niet (tenzij het verplicht wordt). Ik vind het al butt dat een wat ouder kind gelijk met stoel en al helemaal ingesnoerd in de auto moet zitten, als je een km door een 30 km-zone naar de crèche moet rijden. Op de snelweg, OK. Maar binnen de bebouwde kom is het al heel wat minder onveilig met kinderen 'los' in de auto. Quote: (Zit ik hier nu echt serieus na te denken over veilig fietsen met kinderen?) Blijkbaar!
 6. wateengedoe2

  Electrische fiets voor 'pendelen'

  Quote: Op woensdag 10 november 2010 22:37:44 schreef Dagmar het volgende: Oja en thanks voor de antwoorden Voorlopig zit het nog lang niet in het budget of plan hoor, maar vast handig om te weten U is welkom En die dingen zijn ook tweedehands te koop, scheelt een stuk. Wel moet je dan extra letten op de kwaliteit van de accu; dat die niet 'op' is (lange proefrit maken is het devies).
 7. wateengedoe2

  Electrische fiets voor 'pendelen'

  Quote: Op woensdag 10 november 2010 22:37:44 schreef Dagmar het volgende: Over fietsen met draagdoek: Ja dat wordt door sommige instanties afgeraden. Er is 1 geval bekend waarvan de combi fietsen+draagdoek tot een dodelijk ongeluk leidde. Nou weet ik de cijfers van ongelukken met kinderen in fietszitjes en autostoeltjes niet precies, maar ook daar gebeuren dodelijke ongelukken mee. Ook ben ik nog nooit een duidelijke onderbouwing waaróm het dan gevaarlijk zou zijn tegengekomen. Dat, dus (trouwens idem dito over kinderen bij je in bed laten slapen, maar da's weer een andere discussie ) Samengevoegd: Quote: Op woensdag 10 november 2010 22:37:44 schreef Dagmar het volgende: En zoveel draagmama's ken ik niet maar het overgrote deel fiets ook zonder problemen. Mocht ik ooit mama worden (D.V.) en ik loop geen hernia op tijdens de bevalling (ook D.V. ), dan word ik ook fietsend draagdoekmama* * Bij draagmama denk ik toch ergens anders aan
 8. wateengedoe2

  Electrische fiets voor 'pendelen'

  Quote: Op woensdag 10 november 2010 16:40:56 schreef Dagmar het volgende: Klinkt goed Nu red ik op het moment nog mákkelijk alles op m'n gewone fietsje, maar wie weet wat de toekomst brengt. Is waarschijnlijk z'n investering goed waard als je het ipv een auto gebruikt. Dat denk ik wel :ja: Bovendien voed je hiermee je kinderen niet op tot 'achterbankgeneratie'; als ze zelf kunnen fietsen, kun je ze makkelijk begeleiden zonder zelf heel hard te moeten trappen en daardoor wiebelig te worden (je hóeft natuurlijk geen 25 km/u te rijden ). Quote: Vraagje: zijn ze geschikt om kinderzitjes op te doen? Ja hoor, ze hebben een normale bagagedrager. En je kunt er ook nog bij dan om de accu eruit te halen om die binnen op te laden. Quote: En hoe 'rechtop' zit je of kan je zitten? Zo rechtop als opoe op d'r fiets En zeker op de 'ouwelulleversies' (die ik heb, is voor woon-werkverkeer; er zijn ook heel veel van die fietsen (andere merken) voor mensen die niet zoveel trapkracht hebben en niet keihard of -ver willen fietsen; die hebben ook een wat minder 'sportief' frame) Quote: (Als ik te ver voorover zit kan ik niet met mijn dochter in de draagdoek fietsen, dat hangt veel te veel voor haar nek. En een tweede kiddo zou ik ook graag zo blijven willen vervoeren, ideaal!) Op de fiets zou ik een draagdoek eerder op de rug doen; áls je dan valt (minieme kans) lig jij op je buik en je kind op jou en is er alsnog niks aan de hand (tenminste, alle keren dat ik de afgelopen 15 jaar ben gevallen, was dat plat op mijn buik; kan ook wel een valreflex zijn die eringeoefend is met kung fu vroeger). Zag laatst op internet een Afrikaanse dame in Nederland die Afrikaanse stijl draagdoeken verkoopt en hier ook workshops over geeft; die soort kun je terwijl je ze draag, van voor naar achter en vv. draaien en dan weer strakzetten. Ik kan wel 'ns de link weer opzoeken voor je, als je wilt. Samengevoegd: Quote: Op woensdag 10 november 2010 20:46:25 schreef Hongerige Wolf het volgende: Als ik jou was kocht ik een bakfiets. Ik wil dat ook als ik ooit een kindje koop (áls), maar dan wel een echte bakfiets en niet zo'n hippe nepperd van Bieboebakfiets of hoe heten al die merken. Quote: Op woensdag 10 november 2010 20:48:59 schreef RobertF het volgende: En ik denk ook dat je aan een bakfiets uiteindelijk veel meer zult hebben. Ook heb je zelfs speciale moederfietsen (die ook echt zo heten), die helemaal gebouwd zijn om kind en boodschappen mee te nemen. Bakfietsen trappen wel erg zwaar; een combi (bakfiets met electromotor) zou dus ideaal zijn! Er zijn ook losse electromotoren die je kunt inbouwen (of laten inbouwen) op een fiets - ik weet echter niet hoe goed of degelijk die zijn.
 9. wateengedoe2

  Electrische fiets voor 'pendelen'

  Quote: Op woensdag 10 november 2010 22:04:38 schreef Lent het volgende: [...] OT Dagmar hier ook een draagmama, maar fiets je met de doek???? daar schrik ik van. is echt erg gevaarlijk. Wat is daar gevaarlijk aan? Ja, als je valt, is het niet goed. Maar hoe vaak val je nou met de fiets? Ik kan de keren dat ik gevallen ben in de afgelopen 10 jaar met gemak op 1 hand tellen (en ik maakte zelfs voor aanschaf van die electrische fiets heel wat kilometers). Ik hoor mensen vaker 'vallen' (figuurlijk, dan) over het fietsen met kind in draagdoek. Ik snap dat eerlijk gezegd niet zo. Het lijkt me een stuk gevaarlijker om zo'n stoeltje op het stuur te hebben; dat maakt je fiets instabiel (terwijl je met draagdoek met een kind van ergens tussen 5 en 10 kg niet instabiel wordt). Als er valgevaar is (bijv. sneeuw of ijs), ga je vanzelfsprekend helemaal niet met een kind op de fiets rijden. En in een auto mag een kind dan in een stoeltje zitten, maar als je daarmee een ongeluk krijgt, is het nog steeds gevaarlijk. Het lijkt me sterk dat een kind in draagdoek op de fiets per kilometer meer risico zou lopen. Dagmar, hoor jij dit wel eens vaker van mensen (op straat ofzo, of in je omgeving)?
 10. wateengedoe2

  Electrische fiets voor 'pendelen'

  Quote: Op vrijdag 06 augustus 2010 13:44:10 schreef wateengedoe2 het volgende: Na een lange testrit op enkele fietsen weet ik het zeker: het wordt de Trek T500+ Grote actieradius, relatief lichte fiets en hij reageert zeer goed op de kracht die je zelf op de pedalen uitoefent en stemt daar de kracht van de motor op af. De derailleurversnellingen vind ik wel ff wennen, maar dat gaat me na een kilometertje of 50 al een stuk beter af dan eerst En de remmen zijn ook wel ff wennen, daar kun je volgens mij nog een vrachtwagen mee stilzetten Het herenmodel met framemaat 50 cm besteld en komt eind okt/begin nov binnen bij de fietsenzaak alhier Nog ff mijn bevindingen nu ik de fiets daadwerkelijk heb. Hij kwam iets eerder binnen dan verwacht, net voor mijn bruiloft begin oktober. Daarna natuurlijk een aantal weken niet gebruikt, vanwege huwelijksreis. Maar sinds vorige week fiets ik er (werk)dagelijks 30 km op – de afstand naar en van m’n werk is 15 km enkele reis. De snelheid van 25 km/u kan ik goed aanhouden; met stilstaan bij stoplichten e.d. kom ik gemiddeld op zo’n 23½ km/u. En het fietst heerlijk In combinatie met een podcastje zijn die 2x40 minuten prima tijdsbesteding en m’n conditie is ook al merkbaar toegenomen. Ondanks de electrische ondersteuning moet je ook zelf wat doen; mijn hartslag is denk ik zo’n 130 à 140 slagen/minuut (hetzelfde als wanneer ik op een vlak stuk zonder wind met een gewone fiets ca. 18 km/u fiets). Ik ben wel een ‘luiwammes’, fiets meestal op de stand met meeste ondersteuning. Volgens de gebruiksaanwijzing heb je dan een kleine actieradius (ca. 20 km op 1 acculading), maar dat klopt niet helemaal. Het is bij mij net iets meer dan 30 km (handig, want nu kan ik steeds heen en weer rijden naar m’n werk, en vervolgens de accu op kosten van de baas opladen ), ook al zit er een heuvelrug(je) tussen. Waarschijnlijk een combi van mijn lage lichaamsgewicht en het feit dat ik zeker met wind-mee vaak boven de 25 km/u (en dus volledig zonder extra aandrijving) fiets. Op lagere ondersteuning heb je een (veel) grotere actieradius, tot 70 km volgens de tabel in de handleiding. Een nadeel van deze fiets is wel, dat hij een halfopen kettingkast met derailleur heeft en daardoor snel vies wordt in het bos waar een deel van de weg naar mijn werk doorheen leidt. Op regenachtige dagen poets ik na thuiskomst de ketting, en ik spuit hem regelmatig in met van dat siliconenspul. Volgende week, na ca. 400 km op de teller, is de eerste servicebeurt - om te zien of alles goed gaat. Ik zal dan nog ff om extra tips voor de schoonmaak van de versnellingen enz. vragen; heb geen ervaring hiermee (nooit een racefiets of mountainbike gehad). Het schakelen met een derailleur gaat me overigens wel goed af. Het is een kwestie van vooruitdenken, aangezien je moet schakelen terwijl je trapt (en niet ff bij een stoplicht nog terug kunt schakelen, dus). Dat was even wennen, maar nu zit ’t er goed ‘in’. Nou, dat dus Ik ben zeer blij met aanschaf van mijn karretje en wellicht is dit aanleiding voor andere crediblers om ook eens een proefritje op een electrische fiets te gaan maken.
 11. wateengedoe2

  [Algemeen] Trouwtopic [2]

  Bedankt allemaal En Anastasia, haha, inderdaad een zeer geslaagd exemplaar hè!
 12. wateengedoe2

  [Algemeen] Trouwtopic [2]

  Quote: Op maandag 08 november 2010 17:15:47 schreef Dwarrel het volgende: * Dwarrel zit ook te wachten op wat familie-trouw-fotos maar ze komen maar niet Een manier om snel aan foto's te komen, is een daggast 's ochtends je eigen camera in de handen drukken
 13. wateengedoe2

  [Algemeen] Trouwtopic [2]

  Quote: Op maandag 08 november 2010 17:07:30 schreef annzie het volgende: Wat een práchtige gezichtsuitdrukkingen! Ja, echt sprekend hè, die verliefde blik Quote: En een mooie jurk zeg en volgens mij hadden jullie een supergoede fotograaf Dank je! En ja, die fotograaf was goed; ze had echt oog voor compositie, kleur en detail
 14. wateengedoe2

  [Algemeen] Trouwtopic [2]

  Quote: Op dinsdag 12 oktober 2010 15:39:49 schreef annia het volgende: Klinkt alsof het mooi was. Ik ben zo benieuwd naar het verhaal als wateengedoe terug is!! Beter laat dan nooit, hè Ben weg(2) van credible, maar over m'n bruiloft post ik natuurlijk nog wel wat! Allereerst iedereen bedankt voor jullie gelukswensen! En dan nu ff verder bijlezen in het topic en dan post ik wat meer. Quote: Hier nog drie dagen. Begint nu wel heeeeeel dichtbij te komen. Ben echt met de laatste dingen bezig (voornamelijk cadeautjes voor anderen) en vanavond komt de ambtenaar nog langs, want die was vorige week ziek. Vandaag zijn we overigens precies 5 jaar bij elkaar. Jij ook van harte proficiat! Samengevoegd: Bijgelezen ... dan bij dezen wat foto's (wel anoniempjes): .. en verder hier nog één en ander! De dag was prachtig, superdelux weer en de indeling bleek van dien aard dat het ook niet van hot naar haar rennen werd. Dat wilden we expres niet; je hoort veel te vaak dat het een gestress is, dat je als bruidspaar veel te weinig van de dag meekrijgt enzo. Nu, wij hebben alles superdelux meegekregen, alle belangrijke momenten in ons geheugen gegrift! Dat er af en toe kleine dingetjes fout gingen (gedoe met draagbare microfoon in de kerk, corsage van m'n verloofde die uit mekaar pleurde en die ik nog ff moest repareren tussen gemeentehuis en kerk ), gaf helemaal niks; eigenlijk is het wonderbaarlijk dat er zoveel goed ging. Ik bedoel, het had ook pijpenstelen kunnen regenen, de auto (een oldtimer) had ermee op kunnen houden, we hadden per ongeluk het verkeerde antwoord kunnen geven enz. Dat gebeurde allemaal niet. Het was werkelijk een onvergetelijke dag, heel mooi en gezellig ook. En om half 11 al in de bruidssuite is ook geen verkeerde planning En drie dagen later zijn we op huwelijksreis vertrokken, twee weken Gran Canaria. Was ook héérlijk! Foto's volgen nog (op mijn blog; linkje zet ik t.z.t. ook hier). En dan nu het samenwonen en het 'leven van alle dag'; is tot nu toe ook superleuk, nog geen echtelijke ruzies gehad
 15. wateengedoe2

  [Algemeen] Trouwtopic [2]

  Quote: Op zaterdag 02 oktober 2010 16:23:00 schreef annia het volgende: Joepieeeeeee! Vandaag proefkapsel en make-up gehad en wat ben ik blij met de studio die ik gekozen heb. Ik las al zoiets op het trouwforum Quote: Ze hebben ook mijn wenkbrauwen geëpileerd, met alleen een draadje garen. Echt knap! (deed wel zeer overigens) Epileren met garen?! Mmm, dat 't bestaat! Ik heb ze vandaag gewoon geëpileerd met een pincet, as usual (niet echt prettig, maar nou ook weer geen grote marteling). En ik heb het nekhaar van mijn moeder geschoren Die kwam zojusit samen met mijn broer de bloembakken voor de kerk brengen en ze vroeg of ik dat ff wilde doen ... Vroeg ik, waarom heb je dat thuis niet door mijn broer laten doen (die heeft veel meer verstand van scheren) .. zegt ze, nee, da's meer een vrouwending Samengevoegd: Quote: Op maandag 04 oktober 2010 03:53:07 schreef Esther het volgende: [...] Er was niet zo heel veel meer te doen de laatste week, in elk geval niks waar familie/vrienden mee konden helpen. Ze hebben overigens wel geholpen met de wedding favours (zakjes met drop) en dat was met z'n drietjes zo gepiept Hier begint ook alles aardig gereedd te zijn enzo. Mag ook wel, want het is al over 4 dagen En volgens het weerbericht wordt het 20 graden en droog ... daar hoef je dus in oktober blijkbaar niet voor in Australië te zijn
×

Belangrijke informatie

We hebben cookies op je apparaat geplaatst om de werking van deze website te verbeteren. Je kunt je cookie-instellingen aanpassen. Anders nemen we aan dat je akkoord gaat. Lees ook onze Gebruiksvoorwaarden en Privacybeleid