Spring naar bijdragen

Marnix

Members
 • Aantal bijdragen

  216
 • Geregistreerd

 • Laatst bezocht

  Nooit

Over Marnix

 • Rang
  CrediGup

Contact Methods

 • MSN
  sheeps_for_dpc@hotmail.com

Profile Information

 • Interesse
  sport, computers.... en vooral God
 1. Marnix

  Geen sex buiten huwelijk??

  dus de Bijbel moeten we op dit punt niet te serieus nemen? Leuk wat Jezus zei, maar het slaat nergens op? (Zie de tekst van Aime)
 2. Marnix

  Geloof je dat je niet ziek hoeft te

  Ik geloof niet dat je niet ziek wordt als je echt gelooft. Gelukkig maar, ik ken een hoop mensen met een rotsvast geloof in Christus, die toch ziek zijn. En denk eens aan Job. God zegt dat er niemand is met zo'n groot geloof als Job. En toch werd hij ziek. Ziekte kan wel een gevolg zijn van ongeloof (Paulus zegt zelfs dat het de reden is waarom er in een gemeente niet weinigen zijn ontslapen) maar je kan niet zeggen dat ziekte dus altijd een gevolg is van ongeloof. Gelukkig maar. Anders zouden alle oprechte gelovigen van ouderdom sterven en niet door ziekte. Dan zouden er weinig overblijven.
 3. Marnix

  Geen sex buiten huwelijk??

  Quote: Op dinsdag 22 mei 2007 16:02:02 schreef danielle_v het volgende: er zijn natuurlijk mensen die geen kinderen kunnen krijgen. degene die vruchtbaar zijn nemen ze gewoon. Das makkelijk praten, en werkt achteraf... maar van tevoren kan je dus niet zeggen: Ik neem kinderen... want je weet nog niet of je vruchtbaar bent.
 4. Marnix

  Geen sex buiten huwelijk??

  Quote: Op dinsdag 22 mei 2007 15:54:08 schreef danielle_v het volgende: [...] je neemt ze wel. Zeg dat maar eens tegen mensen die geen kinderen kunnen krijgen. Die weten dat je ze niet neemt, zo van, als je er zin in hebt maak je ze. Natuurlijk kan je als je die mogelijkheid hebt om kinderen te krijgen, er voor kiezen ze niet te nemen, maar dat is wat anders dan dat je er voor kan kiezen ze wel te nemen.
 5. Marnix

  Geen sex buiten huwelijk??

  Liedewij, het begin van leven is de bevruchting, de samensmelting van zaadcel en eicel. Daarom worden de andere werkingen van de pil en bijvoorbeeld een zaadlozing niet als abortus gezien. Gelukkig maar, anders zou het betekenen dat voor ieder nieuw leven er eerst miljoenen moorden moeten worden gepleegd, weet je hoeveel zaadcellen er verloren gaan in de poging een kind te krijgen. Verder moet je niet doen alsof we hier gek zijn en niets van de vrouwelijke cyclus weten. Het is een wetenschappelijk bewezen feit dat er een hele kleine kans is dat er bij pilgebruik toch een eicel bevrucht raakt, en de pil dan als backup zeg maar er voor zorgt dat die eicel zich niet kan innestelen in de baarmoederwand. Een vrij grote groep medici ziet dit als abortief omdat ze bij de bevruchting van de eicel het leven begint en dus geen leven wordt voorkomen, maar de bevruchte eicel doodgaat omdat het zich niet kan innestelen. Een andere groep medici lost dit op door pas van leven te spreken als de bevruchte eicel zich ingenesteld heeft, omdat hier bloed en voeding door wordt gegeven wat noodzakelijk is voor het leven. Samengevoegd: Quote: Op dinsdag 22 mei 2007 08:48:30 schreef Liset het volgende: Nu ik zo een paar opmerkingen heb gelezen over de pil zijn er toch een paar vragen naar boven gekomen. Dit natuurlijk omdat ik een paar dingen persoonlijk aantrek aangezien ik zelf de pil slik. Ik ben vanaf m'n 14e de pil gaan slikken omdat ik een ernstige vorm van acné had; na 2 weken was het weg. Echt helemaal als sneeuw voor de zon verdwenen! Ik vind het dus een prachtmiddel. Ook had ik ineens geen heftige buikpijn meer als ik ongesteld werd.. Als ik getrouwd ben, zal ik het ook nog steeds gebruiken omdat ik er vorig jaar achter ben gekomen dat als ik ermee stop, dat ik dan weer helemaal onder de acné ga zitten. Pas als ik zwanger wil worden, dan stop ik ermee. Is dit dan erg? Wat een herkenbaar verhaal, mijn vriendin heeft precies hetzelfde. Lang leve de Diane 35!
 6. Marnix

  Geen sex buiten huwelijk??

  Klopt, er is een kleine kans dat de pil abortief werkt, als inderdaad er toch een eicel bevrucht raakt wordt vaak voorkomen dat de eicel zich kan innestelen in de baarmoederwand. Aangezien dit alleen gebeurt als er sprake is van een bevruchting, wat zelden gebeurt, is die kans heel klein. Als de pil elke dag wordt geslikt is die kans nihil, als de pil af en toe wordt vergeten wordt de kans daarmee wel groter.
 7. Marnix

  Klaarkomen zondig?

  zou wel heel sneu zijn als de vrouw onvruchtbaar is... dan zou je namelijk helemaal geen seks meer mogen hebben omdat het dan niet functioneel is. Seks is niet alleen om kindertjes te krijgen, intimiteit met je man/vrouw, ook op seksueel vlak, is een geschenk van God. Hij heeft het niet voor niets lekker gemaakt voor man en vrouw. Ik dacht dat het taboe op seks en het "seks is vies-denken" wel een beetje kwijt waren, maar het schijnt tegen te vallen. Schuldgevoelens zijn helemaal niet nodig, sterker nog, betrek God ook gewoon in je seksleven, dank Hem samen na afloop er maar voor. Of leg het bij Hem neer als je seksleven samen niet zo gesmeerd loopt.
 8. Marnix

  Twee keer naar de kerk?

  Samen is altijd beter, leuker, meer leerzaam etc. En ja, je kan ook altijd alleen door de week zingen en bidden enzo Maar das toch wat anders dan gemeente-zijn he
 9. Marnix

  Twee keer naar de kerk?

  dan zet je een gebedsgroep op, ga je op een bijbelstudieclub met mensen zingen, bidden, bijbellezen, praten, studeren.... of doe je mee aan een alphacursus? Mogelijkheden zat
 10. Marnix

  Twee keer naar de kerk?

  Ik vind twee diensten prima. Meestal ga ik 2x, af en toe 1x. Ik voel me niet verplicht om iedere zondag 2x in de kerk te zitten, maar als ik dat wel doe doe ik het niet met tegenzin. Quote: Op zaterdag 12 mei 2007 20:41:35 schreef Flipper het volgende: Meestal ga ik Des zondagsmorgen naar de ochtenddienst. Voor twee keer kerk komen er niet genoeg mensen meer bij ons (zegt men). Momenteel hebben we ook slechts maar de beschikking over twee organisten. We hadden er drie, maar men kwam erachter dat hij (in z'n ivoren torentje bovenin) tijdens de preek (dan hoeft hij even niet te spelen...) gewoon koffie dronk uit een meegebrachte thermoskan, en daarbij enige broodjes at. Voor mijzelf geen probleem, maar in de kerkenraad dacht men daar toch anders over. Met slechts twee is het altijd schipperen. 't Zou me niet verwonderen als men ook dà à rom maar één (ochtend) dienst per zondag houdt. Flipper Wat?! Mag hij geen orgel meer spelen omdat hij tijdens het luisteren koffie drinkt en een broodje eet? En dat terwijl niemand daar last van heeft? Eten/drinken en luisteren gaan best samen. Maar blijkbaar mag dat alleen als het pepermunt is Borkdude, God woont niet in de kerk. Hij woont inderdaad in de harten van mensen. De kerk is een plek waar die mensen samenkomen, niet meer en niet minder
 11. Marnix

  Je mooiste CD ooit!

  Klopt, het is wel wat anders... even wennen vooral. Ik vind Octane redelijk, Feel Euprhoria matig, maar de laatste cd (Spock's Beard heet die gewoon) wel weer aardig. Natuurlijk blijf je wel wat missen want Neal Morse is onvervangbaar en zonder hem is de zound van de band toch wat minder. Maar goed, Spock's Beard speelt vrijdag 25 mei in Zoetermeer en Neal Morse op 26 mei, dus wie weet gaat Neal Morse nog weleen gastoptreden doen in Spock's Beard aangezien hij dan toch in Nederland is. Ik ben erg benieuwd. Neal Morse heb ik alleen live gezien bij zijn accoustische meer worshipgerichte optredens en nog niet met band, en Spock's Beard is een goede band en live is het helemaal een geweldige show, dan maken ze er echt wel wat moois van.
 12. Marnix

  christelijke muziek

  Als je een beetje compleze en geniale muziek wil Neal Morse. Echt supergoed. Als je er wat van wil horen. stuur dan maar een bericht
 13. Marnix

  Je mooiste CD ooit!

  Quote: Op woensdag 09 mei 2007 19:09:39 schreef Thijs het volgende: Van huis uit Baptist, in sommige landen is dat het tegenovergestelde van katholiek koop best wel veel cd's, en geniet nog an mijn oudere heb alle solo abums van de heer Morse, de prog albums dan Ik ook en die andere 2 albums ook, die zijn helemaal niet zo slecht nog, wel wat meer richting blues. Verder alles van Spock's Beard, een live-dvd van Morse (Zeker de moeite waard als je die tegenkomt!) 2 cd's van Transatlantic en The Transatlantic Demo's. Ga je ook nog naar het concert toe dan?!
 14. Marnix

  Regels kerk

  Precies, de kerk is geen indiviualistisch groepje mensen, waarbij iedereen mag doen wat hij wil en de kerk daar niet over moet zeuren, waarbij sociaal toezicht, vermaning en tucht belachelijk is. Het schaap schaap vraagt zich verontwaardigd af: Waar bemoeien die herders zich mee? Laat me toch lekker mijn gang gaan.
 15. Marnix

  Je mooiste CD ooit!

  niet?!?! Schaam je. Tijd om die eens te gaan luisteren. Behalve als je katholiek bent, dan kan je hem misschien beter maar laten liggen
×

Belangrijke informatie

We hebben cookies op je apparaat geplaatst om de werking van deze website te verbeteren. Je kunt je cookie-instellingen aanpassen. Anders nemen we aan dat je akkoord gaat. Lees ook onze Gebruiksvoorwaarden en Privacybeleid