Spring naar bijdragen

Holla

Members
 • Aantal bijdragen

  9799
 • Geregistreerd

 • Laatst bezocht

  Nooit

Alles door Holla geplaatst

 1. Holla

  10 jaar Credible: herinneringen.

  Dat herinnerde ik me nog wel, naeva! Ik kijk uit naar je bloemlezing
 2. Holla

  Kritisch bekijken van getuigenissen

  Gunst Fritsdegraaff, als iemand een kritische noot plaatst is dat niet direct een belediging die jij als goed christen zou moeten vergeven toch? Als je verdrietig wordt van kritiek, dan zou je misschien zulke dingen niet op een openbaar forum moeten zetten maar met gelijkgestemden moeten delen. Verder lijkt het mij logisch dat God eerst via de middelijke weg werkt, ipv direct een groot wonder te doen. En het lijkt me dat je daar ook prima van mag/kunt getuigen. Al moet ik toegeven dat ik ook niet zoveel kan met het idee dat God altijd op zo'n gedetailleerde manier ingrijpt.
 3. Holla

  10 jaar Credible: herinneringen.

  En we hebben nu zo veel minder knopjes! Je zou toch zeggen dat het nu gemakkelijker zou zijn
 4. Holla

  10 jaar Credible: herinneringen.

  edit, foutje
 5. Holla

  10 jaar Credible: herinneringen.

  Lijkt me gezellig
 6. Holla

  Koffie!!!

  Ja, we hebben ook maar een filterhouder gekocht, voor als dit niets zou zijn. Écht basic kamperen wordt het zo niet natuurlijk
 7. Holla

  Koffie!!!

  Esther! Jij ook nog steeds hier! Leuk om te zien Ik heb gisteren voor het kamperen zo'n ding gekocht: We hebben ook direct een poging tot koffie zetten gedaan, maar dat was nogal een slappe bak. Heeft iemand hier ervaring mee?
 8. Holla

  10 jaar Credible: herinneringen.

  Ik werd bijna bang dat je naar hetzelfde weekend was als ik ooit, maar blijkbaar heb jij een latere versie van dit weekend geweest? Grappig idee dat ik je nog nooit bewust ben tegengekomen terwijl we toch onze leefomgeving, en een paar vrienden delen, en ik je dus ook tegen had kunnen komen op een weekend in Limburg Dat weekend brengt mij op Pius_XII, en dát brengt me weer op Anastasia, is die hier nog wel eens? En Wonderfulstar, leuk jou hier te zien. Hoe gaat het met je? (Heb altijd meegelezen en meegeleefd met de topics in PP die je ooit had ) Erg leuk om Robert Frans, TBM en Olorin nog steeds actief te zien! Ik heb jullie bijdragen altijd erg gewaardeerd! Ik zag net nog een post van je, RobertF, en ik dacht 'hij heeft nog steeds van die mooie waardevolle bijdragen in persoonlijke topics'. Grappig genoeg kwam ik haar op een heel ander forum weer tegen een tijdje geleden Leuk hoe klein het internet eigenlijk is. (niet dat jij je ook maar half thuis zou voelen om dat forum, dat terzijde ) Ha, ik kwam jullie op dat bewuste forum een tijdje terug ook tegen (kwam er via mijn schoonzus), en wat vond ik het leuk om te zien dat het goed met je gaat! Je hebt volgens mij echt een prachtig gezin Hoi Kurt Volgens mij hebben wij best een tijdje samen op credible gepost, om elkaar pas later via andere wegen tegen te komen En Taam! Tof om te lezen dat het goed met je gaat! Samen op 'Jouw Leven' modereren.. mooie herinneringen! Mystique! Ik had niet verwacht jou ook nog hier te zien, je bent al zo lang niet actief geweest, wat leuk! @Dwarrel: ik heb Mister_L op facebook en hij lijkt wel gelukkig te zijn. Ik spreek hem verder niet echt Spreekt iemand van jullie Eru Iluvatar nog wel eens?
 9. Holla

  Credible.nl 10 jaar

  En geregeld! Ja, ik vind het ook erg leuk oude topics doorlezen enzo, ik word er haast melancholisch gestemd van
 10. Holla

  Credible Herinneringen-Doos!

  Er is ook eens een 1 april-grap uitgehaald waar een aantal users erg boos om waren.. iets met een zogenaamde ruzie in de crew en RobertF die uit de crew werd gegooid ofzo.. Robert, weet jij nog hoe dat zat?
 11. Holla

  Goede Tijden, Credible Tijden

  In welk opzicht zijn alle mannen hetzelfde dan, Benedictus? Ik zie ook wel wat overeenkomsten tussen mannen, maar dat vind ik niet per se zo nadelig. Alweer bijna 2 jaar getrouwd. Mensen waren verbaasd als ik zei dat ik getrouwd ben, maar nu ik bijna 2 jaar getrouwd ben valt hun mond helemaal open. Er zijn serieus mensen die je alleen maar dom aan kunnen staren als ze dat horen . Ik dacht altijd dat ik dat wel grappig zou vinden maar het neigt naar irritant inmiddels Maargoed, ik ben onwijs gelukkig en had niet anders gewild. Ik geloof best dat er moeilijke tijden zullen komen, ook bij ons, maar tot nog toe lijkt het zo rimpelloos te gaan; het is gewoon ontzettend gezellig met z'n tweeën
 12. Holla

  Credible Herinneringen-Doos!

  oh ja! Dat was ik al weer helemaal vergeten! Wat zijn er een boel liefdes ontstaan in de loop der jaren, zeg. Ik ben daarin ook niet compleet onschuldig
 13. Holla

  10 jarige als vamp in the vogue

  Ik kan mij vergissen, maar ik denk dat die mevrouw ook niet een echt goed beeld geeft van schoonheid over de jaren. 't Ziet er op die 60-jaar foto toch niet heel natuurlijk meer uit. Waar komt de aanname vandaan dat schoonheid natuurlijk moet zijn? Die aanname doe ik niet. Ik reageer alleen op het idee dat die fotoshoot gaat over schoonheid over de jaren. Het gedeelte 'schoonheid' zou dan nog kunnen kloppen, maar 'over de jaren' niet meer aangezien een wellicht gebotoxte, strakgetrokken, gemake-upte, en gefotoshopte dame daar niets meer over zegt. Ghe, ik zie dat het dus niet een gebotoxte mevrouw van 60 betreft, maar een meisje van 20 waarbij rimpels zijn gecreeërd.. nouja, het punt dat het niet over schoonheid over de jaren gaat, blijft staan
 14. Holla

  10 jarige als vamp in the vogue

  Ik kan mij vergissen, maar ik denk dat die mevrouw ook niet een echt goed beeld geeft van schoonheid over de jaren. 't Ziet er op die 60-jaar foto toch niet heel natuurlijk meer uit.
 15. Holla

  Je vervelen

  Ik merk dat ik mij als volwassene nooit echt verveel omdat ik altijd wel iets zou moeten doen. Maar bij kinderen merk ik dat aan een periode van creativiteit en gekke ideeën vaak een periode van verveling vooraf gaat. Het schijnt ook niet goed te zijn om kinderen altijd uit hun verveling te helpen. Je kunt ze beter gewoon laten betijen (of naar buiten sturen wanneer je het irritant vindt), dat stimuleert uiteindelijk meer.
 16. Holla

  Bewaar je oude AT profiel

  Mijn profiel telt 405 pagina's in Word Thanks crew!
 17. Holla

  Credible Herinneringen-Doos!

  lol ze was altijd wel into filmpjes maken, maar ik herinner me dat ze daarin vaak ronddanste met lange wapperende rokken en blond krullend haar tot op haar middel.. iets anders dan dit, maar wel altijd klooien met bizarre plaatjes en teksten erin, dus in dat opzicht is ze weinig veranderd Grappig om te zien.
 18. Holla

  Credible Herinneringen-Doos!

  Wat leuk dat dit topic er is! Ik wilde pas een soortgelijk topic openen maar ik dacht dat het niets aan zou zijn omdat je gebande users niet mag noemen, relaxed dat dat nu wel kan Ja! Wat bizar was dat! - De ontmoetingen met Michie23 toen hij nog CGK was en mijn woonplaats heel stom vond, de meetings in o.a. Utrecht met Dikkie en Annia, Nath, Raido, Taam, Ol Moth, Magere Jan-hein, Das Fritsel, Gilrea, JoostG, Joëlle, Amaterasu, Huisgriezel, One, Troel, Hester, Levi, Eli7, Mystique, BookerT, enz. - Michie23 en Kimberly - Het internetgeklef tussen Eru Iluvatar en mij - Het parodie-topic 'Virussen bestaan niet' - oohhh en Ann! Wat een mooi meisje was dat, alhoewel a-seksueel Ik vind het ook mooi om de ontwikkelingen van users mee te hebben gemaakt.. users die van evangelisch naar katholiek zijn gegaan, van evangelisch naar gkv, van cgk naar charismatisch-evangelisc. Maar ook users die getrouwd zijn, kinderen hebben, relaties hebben gekregen en weer hebben verbroken.. het is bijzonder om dat zo vanaf een afstandje te mogen meemaken.
 19. We hebben hier meer topics over gehad, maar ik kan ze niet vinden.. zijn die verloren gegaan mods? Ik heb het zelf gedaan en ik zeg niet automatisch dat je het moet gaan doen. Ik kan wel meegaan met wat ..me.. zegt. Je moet dat echt zelf beslissen, wij kunnen dat niet inschatten. Als je specifieke vragen hebt, stel ze, en dan zal ik kijken of ik een goed antwoord heb Wat betreft twijfel over je studiekeuze: Twijfel je tussen bepaalde studies, heb je voorkeuren voor bepaalde vakgebieden, weet je nog niet of je uberhaupt wel wilt gaan studeren?
 20. Holla

  Kamperen Zuid-Frankrijk

  En niet alleen refo's uit zuid-holland.. ik ben daar ook geweest toen ik 5 was
 21. Holla

  Keukenprins(ess)entopic [3]

  He dat is ook een handige manier! Ik heb ze ooit gemaakt door een rondje vloeibare chocola op plasticfolie te smeren en dat over een bekertje te hangen zodat je, als de chocola hard is, ook een kommetje krijgt. En toen heb ik er chocolademousse in gedaan; een heeeel erg machtig toetje
 22. Holla

  Onwetend kerkvolk.

  Maar het verschilt wel wat per kerk hoor. Ik denk dat heel veel gereformeerde bond-kindertjes (PKN), en dan vooral uit de wat lichtere stroming die tegen confessioneel aanschurkt, geen cathechismusvragen/kort begrip uit hun hoofd hoeven te leren. Terwijl in de zwaardere kerken de kinderen vaak op scholen zitten van dezelfde snit, waar ze wel veel van dat soort dingen uit hun hoofd leren. En verder worden dingen als de Dortsche Leerregels en de Nederlandse Geloofsbelijdenis ook behandeld, evenals de kerkgeschiedenis. En beide kerken hebben dezelfde basis, namelijk de 3 formulieren van Enigheid. Wanneer mensen zulke dingen niet op school leren, leren ze ze nergens. Want in de preek gaat het daar niet over, en op cathechesatie kom je dat soort zaken tegenwoordig ook amper meer tegen.
 23. Holla

  Votum en groet

  tjah... ik heb pas nog iets gelezen waarvan ik dacht dat het ook mooi zou zijn als zegen.. hebbes: De HEERE, onze God, zij met ons, gelijk als Hij geweest is met onze vaderen; Hij verlate ons niet, en begeve ons niet; Neigende tot Zich ons hart, om in al Zijn wegen te wandelen, en om te houden Zijn geboden, en Zijn inzettingen, en Zijn rechten, dewelke Hij onzen vaderen geboden heeft. En dat deze mijn woorden, waarmede ik voor den HEERE gesmeekt heb, mogen nabij zijn voor den HEERE, onzen God, dag en nacht; opdat Hij het recht van Zijn knecht uitvoere, en het recht van Zijn volk Israël, elkeen dagelijks op zijn dag. Opdat alle volken der aarde weten, dat de HEERE die God is, niemand meer; En dan iets aangepast; met name de eerste twee verzen zijn mooi Het is de zegen van Salomo bij de inwijding van de tempel, in Koningen 8.
 24. Holla

  Votum en groet

  Ik kan natuurlijk niet voor iedereen spreken en mijn ervaring hoeft niet voor iedereen te gelden, maar juist bij de zegenbede en bij de votum en groet let ik op; mijn geloof wordt er door opgebouwd. Soms kan het ontzettend bemoedigend zijn om te weten dat er in elke kerkdienst weer gezegd zal worden dat God niet zal laten varen wat Zijn hand begon. Dat doet me vaak meer dan een psalm of lied, terwijl de liederen elke keer verschillen. Ik vind het jammer dat er gesuggereerd wordt dat deze dingen langs {haast} iedereen heen gaan; juist omdat ik het zo anders ervaar. Verder ben ik er niet op tegen om de zegenbede of het votum en groet een keer in andere bewoordingen te doen. Er staan nog prachtige andere gedeelten in de Bijbel die hier geschikt voor zijn inderdaad.
 25. Holla

  Stappen op zaterdagavond

  Ik hou er op zaterdag wel rekening mee dat ik op zondagochtend er op tijd uit wil. Later dan een uur of 2 wordt het nooit en zelfs dat is een uitzondering. Het gaat mijns inziens niet om óf je in de kerk zit, maar ook om hoe je er zit. En met heel weinig slaap is het erg lastig om wat van de preek mee te krijgen.
×

Belangrijke informatie

We hebben cookies op je apparaat geplaatst om de werking van deze website te verbeteren. Je kunt je cookie-instellingen aanpassen. Anders nemen we aan dat je akkoord gaat. Lees ook onze Gebruiksvoorwaarden en Privacybeleid