Spring naar bijdragen

Thorgrem

Members
 • Aantal bijdragen

  15690
 • Geregistreerd

 • Laatst bezocht

Over Thorgrem

 • Rang
  CrediOrca

Profile Information

 • Geslacht
  Man
 • Locatie
  Salland
 • Religie
  Katholiek

Recente profielbezoeken

Het blok recente bezoekers is uitgeschakeld en wordt niet getoond aan andere gebruikers.

 1. Thorgrem

  Het vereren van de Heilige Maagd Maria

  Dat gaat hier vast niet meer gebeuren. En ik denk ook niet dat Credible daar nog een geschikt medium voor is. Wat mij betreft kan het topic weer gewoon op slot.
 2. Thorgrem

  Het vereren van de Heilige Maagd Maria

  Zoals reeds gedacht dus. Je bent hier slechts om je eigen (on)geloof aan de man te brengen. Op mij maak je daar geen enkele indruk mee. Slechts de zoveelste met een andere mening. /care Wel jammer dat je daarmee wederom een topic verstoort die oa met behulp van een moderatoroproep net een andere weg aan het inslaan was. Een weg van verdieping en verbreding in plaats van polarisatie en oppervlakkig geschreeuw.
 3. Thorgrem

  Het vereren van de Heilige Maagd Maria

  Het verschil kan je gewoon hier in dit topic wel terugvinden. Succes.
 4. Thorgrem

  Het vereren van de Heilige Maagd Maria

  Je stelt een vraag en krijgt netjes antwoord. Ondanks dat het zelf sinds dit topic al wel een of meerdere keren is langsgekomen. Dat antwoord zint je niet en je pleurt er gewoon weer een andere bijbeltekst lukraak tegenaan. Wat verwacht je nou? Dat mensen je niet oprechte vragen dan nog beantwoorden? Overigens slaat je aangehaalde tekst nergens op in deze context +want vereren en dus niet aanbidden) en toont slechts aan dat je het antwoord van RF niet serieus neemt.
 5. Thorgrem

  Is de Statenvertaling nog van deze tijd?

  Kan er geen poll ingevoerd worden waar we kunnen stemmen? Dan is in een opslag duidelijk wat men hier zoal vindt van dit vraagstuk.
 6. Thorgrem

  Het probleem kindermisbruik

  Die regel kent de RKK niet bij mijn weten. Door politieonderzoek ja (mocht je andere suggesties hebben dan hoor ik het graag). Slachtoffers kunnen dat initiëren. Wat ik van Sjako begrepen heb is dat slachtoffers inmiddels aangemoedigd worden om aangifte te doen. @sjako verbeter me gerust als dat niet het geval is. Dat vind jij. Wat kunnen ze dan nog meer doen? Op basis van verstoorde verhoudingen. Ik neem aan dat binnen een JG geloofsgemeenschap ook gewoon menselijke afspraken gemaakt kunnen worden. Kan je hier wat meer over zeggen @sjako Jij vind het een slechte reactie. Ik heb geen flauw idee waar ik deze agressie aan te danken heb. Ik benader dit onderwerp overigens vanuit mijn achtergrond als voormalig leerkracht. Een achtergrond waarbij ik meer dan gemiddeld kennis heb opgedaan van kindermisbruik. Ik zie kindermisbruik als een maatschappelijk probleem. Vele organisaties hebben er mee te maken en te maken gehad, ook het onderwijs. In alle gevallen is het eigenlijk zeer moeilijk te voorkomen omdat intermenselijke relaties vrijwel altijd op basis van vertrouwen zijn. Ik sta open voor verbetervoorstellen. Ik lees niet alles in dit topic, maar ben benieuwd naar jouw voorstellen. Hoe zouden ze dan wel moeten handelen? Heeft het zin om uit je plaat te gaan over zaken waar je toch niets aan kan veranderen? Ik vind het bijzonder ernstig en het doet mij geestelijk pijn om erover te praten. Niet in de laatste plaats omdat ik kinderen in de klas heb gehad die misbruikt waren en ik er dus gezichten bij heb. Ik heb echter ook gevallen meegemaakt waarbij beschuldigingen niet hardgemaakt konden worden (dan wel verzonnen waren door moeder) en waar (onterecht) beschuldigden door een ware hel gingen met die last. Ik discuteer hier echter op basis van rationaliteit en niet uit emotie.
 7. Thorgrem

  Het probleem kindermisbruik

  Je kan moeilijk bij elke beschuldiging zonder enig proces de beschuldigde veroordelen. Iemand is onschuldig totdat zijn/haar schuld is aangetoond.ZO werkt dat in Nederland en andere westerse landen al enige tijd. Ze kunnen de politie/justitie inlichten maar of ze aangifte kunnen doen terwijl ze zelf geen belanghebbende zijn is de vraag. Uiteindelijk zal het slachtoffer zelf aangifte moeten doen. Dat kunnen ze wel aanmoedigen. Maar de tijd dat kerken zelf mochten berechten is al enige tijd voorbij. Bij het daadwerkelijke strafrechtelijke onderzoek, het bepalen van de strafmaat en het uitvoeren daarvan hebben kerkgenootschappen geen rol. Of wou je terug naar de tijd dat kerken wel wereldlijke macht hebben? Er zal vast een tussenoplossing zijn waarbij zulke situaties voorkomen worden.
 8. Thorgrem

  Het oorspronkelijk christendom bestaat niet

  Gewoon op negeren zetten. Dit forum is te mooi om constant in dezelfde neerwaartse spiraal gezogen te worden.
 9. Thorgrem

  Het oorspronkelijk christendom bestaat niet

  Waarmee je voor het gemak maar even oosters-orthodoxe en koptische christendom vergeet. Lol.
 10. Thorgrem

  Het vereren van de Heilige Maagd Maria

  Zelf heb ik de rozenkrans wel eens gebeden en het gaf zeker rust in rusteloze tijden. Ik denk dat ik iig weer een rozenhoedje in mijn broekzak ga doen. Dan zal ik elke keer dat ik mijn hand in mijn broekzak steek er in ieder geval aan herinnerd worden om even een weesgegroetje te bidden. Michaël is een van mijn favoriete heiligen, ik zal deze maand hem wat vaker vragen om bijstand voor de Kerk.
 11. Thorgrem

  Het probleem kindermisbruik

  https://www.rtlnieuws.nl/node/1014236 In 38% van de gevallen is het een familielid.
 12. Thorgrem

  Het probleem kindermisbruik

  Door ervaringen uit het verleden blijkt nou eenmaal dat kindermisbruik in veel gevallen te voorkomen is door bepaalde procedures in te voeren. Toen ik leerkracht in het basisonderwijs was ging ik echt niet alleen met een kind een magazijn in om wat knutselspullen op te halen. Als ik een helpend handje nodig had dan nam ik 3 kinderen mee. Als een kind verdriet had dan nam ik het echt niet op schoot. Een kind alleen laten nablijven zat er ook niet in enzovoort enzoverder. Van de mensen die de kindernevendienst begeleiden, een scoutinggroep begeleiden, meegaan op kamp, coach zijn van een voetbalelftal enzovoort enzoverder wordt nu 'gewoon' een VOG geëist. Simpelweg omdat organisaties zich in willen dekken tegen eventuele beschuldigingen dat iig de organisatie er alles aan heeft gedaan om het te voorkomen. Maar het meeste misbruik vind plaats binnen families. Een opa of oom die oppast en waarvan de familie het echt niet verwacht bijvoorbeeld.
 13. Thorgrem

  Het probleem kindermisbruik

  Voorzorgsmaatregelen moeten altijd genomen worden. Voorkomen is beter dan genezen. Vertrouwen of wantrouwen in een individu heeft er weinig mee te maken.
 14. Thorgrem

  Het oorspronkelijk christendom bestaat niet

  Ik zou nog reageren maar ik denk inmiddels dat Antoon wel van genoeg zinvolle reacties is voorzien. Nu maar hopen dat hij en andere WTG'ers er wat mee doen.
 15. Thorgrem

  Het vereren van de Heilige Maagd Maria

  Bijzonder dat nog niemand gereageerd heeft op het artikel. Schijnbaar is dit forum niet geschikt om hier geloofsopbouwend over te spreken. Mod; sluit dit topic maar. Experiment mislukt.
×

Belangrijke informatie

We hebben cookies op je apparaat geplaatst om de werking van deze website te verbeteren. Je kunt je cookie-instellingen aanpassen. Anders nemen we aan dat je akkoord gaat. Lees ook onze Gebruiksvoorwaarden en Privacybeleid