Spring naar bijdragen

Thorgrem

Members
 • Aantal bijdragen

  15878
 • Geregistreerd

 • Laatst bezocht

Over Thorgrem

 • Rang
  CrediOrca

Profile Information

 • Geslacht
  Man
 • Religie
  Katholiek

Recente profielbezoeken

Het blok recente bezoekers is uitgeschakeld en wordt niet getoond aan andere gebruikers.

 1. Thorgrem

  Uitlokken van een discussie

  Blij dat je principieel niet stemt Fundamenteel. Manmanman wat maak je er een potje van.
 2. Thorgrem

  Uitlokken van een discussie

  Er zijn geen achterstallige rekeningen in NAVO verband. Probeer het nog eens.
 3. Thorgrem

  Abortus

  Alsof atheïsten niet tegen abortus kunnen zijn. Lol. En als vrouwen zo graag abortus willen terwijl daar geen enkele medische noodzaak voor is dan gaan ze maar fijn naar zo'n land waar ze volgens jou wel persoonlijke vrijheid kennen. Geen enkele reden waarom de Nederlandse staat dat zou moeten faciliteren.
 4. Thorgrem

  Uitlokken van een discussie

  Een EU leger zou fijn zijn. Ik ben voor verdere federalisering van de EU. Graag dan wel uit de NAVO stappen als EU lidstaten.
 5. Thorgrem

  Uitlokken van een discussie

  Eens.
 6. Thorgrem

  Uitlokken van een discussie

  Gaat dit nog over het "uitlokken van een discussie". Of is dit gewoon een dumptopic waar random maffe theorieën gedumpt kunnen worden? Misschien is het voor Credible goed om dit soort geneuzel te beperken tot 1 topic. Het liefst achter een inlogmuur opdat mensen niet de indruk krijgen dat dit forum uitsluitend voor freaks bedoeld is.
 7. Thorgrem

  Rentmeesterschap

  Perfect wordt het niet. Maar ik heb 100 keer liever het Nederlandse polderen dat een twee of een partijen stelsel waarbij er geen compromis nodig is.
 8. Thorgrem

  Rentmeesterschap

  Ik denk dat je wat te veel rondhangt in wat marginale christelijke groeperingen.
 9. Thorgrem

  Rentmeesterschap

  Dat is een vrij simpele; omdat er op korte termijn geen enkel alternatief is en het een verspilling van kapitaal is. Onze kolencentrales zijn met de hoogste standaard gebouwd en berekend op een x aantal jaren dienst. We kunnen ze sluiten, gevolg is dat we uit Duitsland energie moeten importeren. Die gaan het vervolgens opwekken met verouderde bruinkoolcentrales. Gevolg is onder de streep meer milieuvervuiling en hogere kosten voor de burgers. Politiek dien je realistisch te voeren en niet activistisch. Tenminste als je rentmeesterschap serieus neemt.
 10. Thorgrem

  Rentmeesterschap

  Hoor je het niet tijdens de dienst of viering? Merkwaardig het komt namelijk regelmatig aan bod in veel kerken waar ik kom (PKN en RKK). Het CDA heeft rentmeesterschap overigens als een van de pijlers. https://www.cda.nl/standpunten/uitgangspunten/ Christenen staan niet vooraan omdat activistisch links vooraan staat elkaar te overschreeuwen om aandacht.
 11. Thorgrem

  Hoe we aan de Bijbel gekomen zijn

  Dit is al een denkkader wat niet uit de Schrift komt. Nogal intern tegenstrijdig dus.
 12. Thorgrem

  Islamscholen

  Geen idee hoe de Belgische wetgeving is en de praktijk mbt scholen.
 13. Thorgrem

  Islamscholen

  Er zijn in Nederland enkele scholen met een joodse religieuze grondslag. En velen met een christelijk religieuze grondslag. Volgens mij ook nog een met hindoeïstische grondslag. En natuurlijk ook een aantal met islamitische grondslag. En van rechts. Iets met grondwet en fatsoenlijk met elkaar omgaan. Wat het met mijn reactie te maken heeft ontgaat mij. Wil je nu een sticker? Verre van. Een islamitische school verplicht islamitische ouders namelijk niet om hun kinderen daarheen te sturen. Die kinderen kunnen ook gewoon naar de openbare of christelijke school. Soms geeft de onderwijskundige grondslag voor ouders de doorslag en als je als ouder enthousiast bent over bijvoorbeeld het jenaplan onderwijs en er is enkel een openbare jenaplanschool in de buurt dan is de keuze snel gemaakt. Dan kies je er toch voor om je kinderen niet naar het islamitische onderwijs te sturen. Vrij simpel lijkt me.
 14. Thorgrem

  Islamscholen

  Dat hoeft niet. Je kan ook in het algemeen tegen door de staat gefinancierde scholen op religieuze of levensbeschouwelijke grondslag zijn.
 15. Thorgrem

  Verkiezingen 2017

  Inmiddels gaat er een beerput open nu Tweede Kamerlid Femke Merel van Kooten uit de PvdD is gestapt. https://www.ad.nl/politiek/cultuur-binnen-partij-voor-de-dieren-verziekt~abdc5bf8/ Wat vinden de PvdD stemmers van deze ontwikkelingen?
×

Belangrijke informatie

We hebben cookies op je apparaat geplaatst om de werking van deze website te verbeteren. Je kunt je cookie-instellingen aanpassen. Anders nemen we aan dat je akkoord gaat. Lees ook onze Gebruiksvoorwaarden en Privacybeleid