Spring naar bijdragen

Thorgrem

Members
 • Aantal bijdragen

  15861
 • Geregistreerd

 • Laatst bezocht

Over Thorgrem

 • Rang
  CrediOrca

Profile Information

 • Geslacht
  Man
 • Religie
  Katholiek

Recente profielbezoeken

Het blok recente bezoekers is uitgeschakeld en wordt niet getoond aan andere gebruikers.

 1. Thorgrem

  Drie-eenheid en het debat

  Essentieel anders. Het staat mij geheel vrij om de katholieke leer deels of geheel te ontkennen. Het zal mij geen enkele represaille opleveren. Mijn katholieke vrienden en dorpsgenoten zullen niet anders met mij omgaan als daarvoor. Ik wordt op geen enkele wijze aangespoord of gedwongen om op fora het katholieke geloof te promoten of te verdedigen. Er kijken geen katholieken van mijn geloofsgemeenschap mee om mij te modereren of aan te spreken op mijn uitspraken alhier. Dat kunnen jij en Antoon niet allemaal beweren zonder te liegen.
 2. Thorgrem

  Drie-eenheid en het debat

  Het is het zoveelste zinloze twistgesprek waarbij beide partijen nimmer tot elkaar zullen komen en waar het WTG haar leden opdraagt de WTG leer te oreren waarbij Jezus als soort van ondergodje wordt neergezet. Dat de TS niet ingaat op de vraagtekens bij zijn sola scriptura uitgangspunt voor dit topic zegt alles. De WTG stukken kunnen namelijk niet buiten hun eigen WTG kaders.
 3. Thorgrem

  Drie-eenheid en het debat

  Nee hoor. Er is geen enkele reden voor anderen om jouw geloof in sola scriptura als kader te stellen in dit twistgesprek. Ik verwerp het sola scriptura en bij deze dus jouw uitgangspunt. Ik zie het nut van dit topic ook niet aangezien dit onderwerp vaak genoeg is besproken en de heilige drie-eenheid op het christelijke deel vaststaat als Waarheid. Op het andere forumdeel staat het een ieder vrij om het om wat voor reden dan ook te verwerpen.
 4. Thorgrem

  UItlokken van een discussie

  Graag een link naar desbetreffend topic. Vooralsnog is mij volstrekt onduidelijk hoe een discussie over de heilige drie-eenheid uitgelokt kan worden aangezien dit een christelijk forum is. Als iemand het bestaan van God steeds noemt op dit forum is dat toch ook volstrekt normaal en geen uitlokking?
 5. Thorgrem

  Leven wij in een democratie ?

  Dit hele topic heeft een vibe zoals; Dieptriest.
 6. Thorgrem

  Leven wij in een democratie ?

  Nee, idd jij roept en spartelt maar wat. Kiest er bewust voor om verzuurd aan de zijlijn te schreeuwen dat alles en iedereen het fout doet. Maar ondertussen te beroerd om zelf een vinger uit te steken.
 7. Thorgrem

  Leven wij in een democratie ?

  Zelfs dat niet. Timmermans heeft verre van 50% van de Nederlandse stemmen gekregen. Ook zijn partij heeft bij lange na niet 50% van de stemmen gehaald. Hoe kom je toch op al die onnozele onzin?
 8. Thorgrem

  Leven wij in een democratie ?

  Ik heb Annie Schreijer-Pierik gestemd. Je 'jullie' kan je dus rustig in je zak stoppen.
 9. Thorgrem

  Leven wij in een democratie ?

  Dat kan ze nu zonder meer ook. De EU ook aan het stemgedrag van de Portugezen te zien. Geen enkele anti-EU partij heeft er voet aan de grond gekregen. Schijnbaar is het EU lidmaatschap van Portugal dus verre van kommer en kwijl volgens de eigen bevolking.
 10. Thorgrem

  Wat de Bijbel afgoderij noemt

 11. Thorgrem

  Leven wij in een democratie ?

  Het gesprek heeft simpelweg geen zin. Het enige spijtige is dat mensen afhaken omdat het werkelijk nergens meer inhoudelijk over gaat, er van alles bijgesleept wordt en inhoudelijke antwoorden genegeerd worden en de TS dan denkt dat hij 'gewonnen' heeft. Laat hem lekker in die waan.
 12. Thorgrem

  Leven wij in een democratie ?

  Het gaat weer eens alle kanten op... http://www.carrieretijger.nl/functioneren/communiceren/mondeling/vaardigheden/discussieren
 13. Thorgrem

  Leven wij in een democratie ?

  Volgens mij gaar het Nederlandse geld naar een VN organisatie ten behoeve van het Palestijnse volk. Daarnaast is Hamas in Nederland niet geoormerkt als terroristische organisatie (en in de enkele landen die het al opgenomen hebben als terroristische organisatie betreft het vaak enkel de militaire tak). Ze zal dus wel meer doen dan uitsluitend terrorisme. Dat zal haar populariteit dan ook wel verklaren in Palestijns gebied. Je bent nog niet eens begonnen aan een concreet antwoord hoe dit tegen de democratie ingaat. Dat jij deze vaagheden al concreet noemt zegt wel iets over je gedachtegangen. Of je wordt gewoon even concreet met het oogpunt op democratie en hoe dat geschonden wordt of ik negeer je maar gewoon in dit topic.
 14. Thorgrem

  Leven wij in een democratie ?

  Jullie? Jullie als in Nederlanders, jullie als in CDA'ers, jullie als leden van de plaatselijke fotoclub, jullie als IT'ers, jullie als in iedereen op dit forum die niet slikt wat jij uitbraakt? Als je met jullie de overige forumdeelnemers bedoeld; veruit de meesten hebben de Tweede Wereldoorlog niet meegemaakt. Daarnaast is de bezettende macht ten tijde van de Tweede Wereldoorlog niet democratisch aan de macht gekomen in Nederland maar door militaire verovering. Ik heb je vragen beantwoord. Ik keur antisemitisme niet goed, ik keur humanitaire hulp aan het Palestijnse volk niet per definitie af. Maar stel dat er een democratische meerderheid in het Nederlandse parlement is om wel te doen waar jij ze van beticht hoe zou dat dan niet democratisch zijn? Ik vroeg je om inhoudelijk ook concreet te worden en tot op heden faal je daarin helaas. Ik geef je advies zodat je wat kan doen met je onvrede, afgunst en haat en die negatieve spiraal waar je inhangt kan ombuigen tot iets positiefs, zowel voor jezelf als voor je samenleving.
 15. Thorgrem

  Leven wij in een democratie ?

  Daar heb ik geen aandeel in. Ik neem aan dat mijn regering wel op humanitaire gronden bezig is in de regio. Niet noodzakelijkerwijs mijn idee of wens, maar zo werkt dat in een representatieve democratie. Dat is je reeds eerder uitgelegd. Zo makkelijk werkt een beschuldiging niet. Heeft Nederland bewust onderdelen van de raketten geleverd, logistiek de aanval of op enige andere wijze een militaire bijdrage geleverd? Wat ik vind is niet zo heel belangrijk. Er zijn gewoon algemeen geaccepteerde definities, dat jij die niet accepteert is jouw probleem. Wat voor zin heeft het als je te lui bent om te kijken wat representatieve democratie is? Het is je inhoudelijk meerdere malen uitgelegd hoe democratie werkt en je doet er geen bal mee. Of je doet wat met je onvrede en je gaat neutrale informatie opzoeken of actief deelnemen in de democratie of je blijft zwelgen in je eigen onbegrip en raakt verzuurd. Als ik jou was zou ik voor het eerste kiezen en eens naar politiek op lokaal niveau te kijken. Maak eens een raadsvergadering mee en kijk hoe het er aan toe gaat. Wordt lid van een partij naar keuze en breng punten in tijdens de algemene ledenvergaderingen.
×

Belangrijke informatie

We hebben cookies op je apparaat geplaatst om de werking van deze website te verbeteren. Je kunt je cookie-instellingen aanpassen. Anders nemen we aan dat je akkoord gaat. Lees ook onze Gebruiksvoorwaarden en Privacybeleid