Spring naar bijdragen

Thorgrem

Members
 • Aantal bijdragen

  15416
 • Geregistreerd

 • Laatst bezocht

Over Thorgrem

 • Rang
  CrediOrca

Profile Information

 • Geslacht
  Man
 • Locatie
  Salland
 • Religie
  Katholiek

Recente profielbezoeken

Het blok recente bezoekers is uitgeschakeld en wordt niet getoond aan andere gebruikers.

 1. Thorgrem

  Religieus horizontalisme

  Instructies van de Kerk staan over het algemeen vast en zijn duidelijk ongeacht de gelovige. Instructies van God, zo heb ik in 10 jaar christelijke fora ervaren, zijn nogal aan verandering onderhevig en maar al te vaak en niet geheel toevallig komen ze veelal overeen met de mening van de gelovige. En als de mening van die gelovige dan verandert blijkt dat vreemd genoeg ook dan weer Gods instructies precies overeen komen.
 2. Ik heb hem gewoon onder de negeerfunctie staan. Zie geen bijdragen meer van hem. Aanrader.
 3. Wat een gedoetjes. En dat alles omdat enkele denominaties ivm marketing het kruis willen betwisten.
 4. Thorgrem

  Heeft het jodendom afgedaan voor God

  Aldus de Q fantast. 🤣
 5. Thorgrem

  Heeft het jodendom afgedaan voor God

  Niet helemaal correct. Er zijn meerdere de ensues van priesterschap. Ook leken hebben daar deel aan. Dat kan Robert Frans je ook uitleggen.
 6. Thorgrem

  Heeft het jodendom afgedaan voor God

  Oosters-orthodoxe kerk is ook prima.
 7. Thorgrem

  Vraag inzake Mattheüs

  Nee. Het parasiteert op het christendom, dat is wat anders. Jij gebruikt de bijbel op een manier zoals moslims de koran gebruiken. Prima hoor, maar het is niet christelijk maar heidens. Dat weet ik en ontken ik nergens. Ik beweer dat het bijbelisme wat jij hanteert dwaas is. Niet wat er in de bijbel staat. Ook hier toon je weer religieuze waanzin door te denken dat jouw interpretatie van de bijbel de enige juiste is. Mooie jijbak. Ik heb Jezus Christus aangenomen als God de Zoon. Jij niet. Dat is prima hoor, maar draai je heidense grammofoonplaat fijn af in het forumonderdeel 'levensbeschouwing'. Inmiddels een TR aangemaakt om je onchristelijke leringen te laten verwijderen dan wel verplaatsen.
 8. Thorgrem

  Vraag inzake Mattheüs

  Je verwart je bijbelisme met christendom. Niet elke dwaze theorie die je door interpretatie uit de bijbel kan halen is christelijk. Sommigen zijn soms ronduit antichristelijk.
 9. Thorgrem

  Vraag inzake Mattheüs

  Een onchristelijke uiteenzetting die Jezus Christus, God de Zoon, schoffeert lijkt mij niet gepast in dit geloofsgedeelte.
 10. Thorgrem

  seculier gedweep met de (orthodoxe) islam

  Ik begrijp dat het lastig voor je is. Maar ik ga niet enkele decennia seculiere politieke ontwikkelingen voor je uitkauwen. Als die basale kennis ontbreekt dan kan je simpelweg niet participeren in een topic als deze. Dat is niet erg, zo heb ik ook (door gebrek aan kennis) niets te zoeken in sommige topics waar ik dan ook niet reageer.
 11. Thorgrem

  seculier gedweep met de (orthodoxe) islam

  Zodra er een inhoudelijke reactie komt die de moeite waard is zal ik wel reageren. Maar ik heb niet de indruk dat dit hier op niveau besproken kan worden zonder dat mensen krampachtig in de verdediging schieten. Wat dat betreft kan het ook wel gewoon op slot.
 12. Thorgrem

  Hoe stellen we ons het hiernamaals voor?

  Als Robert Frans mij vraagt voor hem te bidden ben ik toch middelaar tussen Robbert Frans en Jezus Christus?
 13. Thorgrem

  Hoe stellen we ons het hiernamaals voor?

  Dit is primair een reactie op het bijbelisme wat Antoon tentoonspreid met "volg je de bijbel dan..". We dienen Jezus Christus te volgen en dat bied geestelijke, spirituele ruimte om van de letterlijke lezing af te komen en zo tot een volwassener geloof te komen. Wij kunnen ons geen voorstelling maken hoe het er in de hemel uit zal zien, wij kunnen slechts met onze bepekte woordenschat, kennis en ons inbeeldingsvermogen een poging doen aan de hand van hetgeen wij kennen. Dat trachtte ze in de bijbel te doen, zeker niet om een accurate beeltenis van de hemel te geven.
 14. Thorgrem

  Hoe stellen we ons het hiernamaals voor?

  Ik volg Jezus Christus en begrijp dat het beeld wat er in de bijbel geschetst wordt slechts beeldspraak is.
 15. Thorgrem

  Negeer functie

  Gelukt. Thx, kan gesloten worden.
×

Belangrijke informatie

We hebben cookies op je apparaat geplaatst om de werking van deze website te verbeteren. Je kunt je cookie-instellingen aanpassen. Anders nemen we aan dat je akkoord gaat. Lees ook onze Gebruiksvoorwaarden en Privacybeleid