Spring naar bijdragen

Thorgrem

Members
 • Aantal bijdragen

  15735
 • Geregistreerd

 • Laatst bezocht

Over Thorgrem

 • Rang
  CrediOrca

Profile Information

 • Geslacht
  Man
 • Locatie
  Salland
 • Religie
  Katholiek

Recente profielbezoeken

Het blok recente bezoekers is uitgeschakeld en wordt niet getoond aan andere gebruikers.

 1. Thorgrem

  Jij bent geen christen.

  Heel mooi. Dan is het klaar. Gaat niet gebeuren nu niet en in de komende 2000 jaar ook niet. Zeker niet op detailniveau.
 2. Thorgrem

  Jij bent geen christen.

  De vraag voor jezelf is, waar trek jij die grens? Wat doet het er voor jou toe hoe anderen er over denken?
 3. Thorgrem

  Jij bent geen christen.

  Ik noem iemand een christen als hij/zij in de drie-enige God geloofd. De vraag is of iemand waarde moet hechten aan de mening van een ander. Als jij vind dat je een christen bent dan is het toch klaar?
 4. Thorgrem

  Abortus? ~ Deel 3

  Het is je al vaker uitgelegd dat dit je reinste bullshit argumentatie is. Dat je dit soort 'argumenten' moet gebruiken om je immoraliteit goed te praten...
 5. Thorgrem

  Abortus? ~ Deel 3

  We kunnen inmiddels wel vaststellen dat de moord op 30.000 ongeboren baby's (waarvan slechts een minimaal percentage een medische noodzaak heeft) goed wordt gekeurd door de atheïsten alhier en dat die agressief hun agenda van de dood erdoor willen drukken. Dat belooft nog wat als het christelijke aandeel in deze samenleving nog verder afneemt.
 6. Thorgrem

  Mag een christen zich laten steriliseren

  Wat vind de TS zelf? Voor het zingen de kerk uit is overigens een belachelijk slecht plan als je zwangerschap wil voorkomen.
 7. Thorgrem

  Het Beest

  Ik neem aan dat het bericht verstuurd was via een smartphone. In feite een draagbare compacte computer met evengoed toegang tot internet. Is je zwager nu volgens zichzelf verkeerd bezig?
 8. Thorgrem

  Abortus? ~ Deel 3

  Die gedachtekronkel mag je gerust hebben. Het is onder de christelijke gebruikers alhier algemeen bekend dat met jou geen normaal gesprek over dit soort zaken te voeren valt. Ik stel voor dat je gewoon lekker wegblijft uit dit forumonderdeel en dit topic niet nog verder vervuilt. Het gaat helaas nog veel verder. Een moeder van een ongeboren kind krijgt serieus 3 keer te horen van medisch personeel of abortus geen overweging is voor haar ongeboren kind met een simpele hazenlip, iets wat goed te behandelen is. Statistiek wijst al wel uit dat de overweging niet meer weloverwogen is. 30.000 gevallen gemiddeld in Nederland. Daar moet ook politiek gezien opnieuw aandacht aan geschonken worden. De wet wordt zover opgewekt dat er nu een situatie is ontstaan waarvoor de wet nooit bedoeld is.
 9. Thorgrem

  Abortus? ~ Deel 3

  Het staat je geheel vrij om dit topic links te laten liggen. Dan kan de rest in alle redelijkheid dit onderwerp bespreken.
 10. Thorgrem

  Abortus? ~ Deel 3

  Dat mag je vinden. De vraag is of je onchristelijke mening in dit forumonderdeel wel gewenst zijn. Ik denk van niet. Ik zit in een adoptieprocedure. Wat jij hier insinueert is dat adoptiekinderen geen bestaansrecht hebben. Ook dat mag je vinden, maar wederom is je onchristelijke mening hier in dit forumonderdeel niet gewenst. Graag je eigen topic openen in een niet-geloof deel van dit forum en dit topic niet verder vervuilen.
 11. Thorgrem

  Abortus? ~ Deel 3

  Daar is de wetgeving ooit voor bedoeld. Maar daar is nu bij lange na al geen sprake meer van. Ik zal mijn dochter christelijk opvoeden en hoop dat zij dan de enige juiste keuze maakt en het onschuldige kind niet de manier waarop het verwekt is verwijt. Na de zwangerschap kan ze het kind indien zich er niet mee kan verenigen afstaan ter adoptie. Om het kind zo in alle vrijheid wel een kans te geven.
 12. Thorgrem

  Abortus? ~ Deel 3

  Het gesprek over abortus in Nederland wordt hopelijk nieuw leven ingeblazen en wellicht dat deze Week van het leven daaraan bijdraagt. https://www.kn.nl/verdieping/commentaar/ongeemancipeerd/ "Het is de wereld op z’n kop. Het zou geen kwestie moeten zijn van progressief of conservatief, christelijk of niet-christelijk; geen weldenkend en -voelend mens kan in werkelijkheid vóór abortus zijn. Hooguit kunnen we van mening verschillen over wanneer er uitzonderingen gemaakt mogen worden, maar een menselijk drama is het hoe dan ook, altijd." Ander artikel ter inspiratie; https://www.kn.nl/verdieping/opinie/nieuw-debat-nodig-over-abortusgrens/ Houd vol in de strijd tegen de lichtzinnigheid waarmee abortus ook in Nederland wordt gepleegd.
 13. Thorgrem

  Wedergeboorte!

  1) Dat een groot deel van de christenen geloofszaken ook indirect uit de bijbel halen of via andere wegen op hebben genomen. 2) Dat de bijbel niet uit de hemel is komen vallen en zelf ook traditie is.
 14. Thorgrem

  Wedergeboorte!

  Bijbelisme is geen item in een groot deel van het christendom. Ook de bijbel is een brok traditie.
 15. Thorgrem

  Wedergeboorte!

  De zonde wordt door een mens nooit definitief verslagen. Het is een constante strijd. Ook bij christenen die menen wedergeboren te zijn en daar status mee willen afdwingen. Maak je geen illusies, ook niet over het wedergeboren zijn of worden. Gedenk, mens, dat je stof bent en tot stof zult wederkeren.
×

Belangrijke informatie

We hebben cookies op je apparaat geplaatst om de werking van deze website te verbeteren. Je kunt je cookie-instellingen aanpassen. Anders nemen we aan dat je akkoord gaat. Lees ook onze Gebruiksvoorwaarden en Privacybeleid