Spring naar bijdragen

Thorgrem

Members
 • Aantal bijdragen

  15529
 • Geregistreerd

 • Laatst bezocht

Over Thorgrem

 • Rang
  CrediOrca

Profile Information

 • Geslacht
  Man
 • Locatie
  Salland
 • Religie
  Katholiek

Recente profielbezoeken

Het blok recente bezoekers is uitgeschakeld en wordt niet getoond aan andere gebruikers.

 1. Thorgrem

  Christelijke informatiedag seksueel misbruik

  Dat ze deze 300 daders mogen achterhalen en indien ze nog leven voor het gerecht mogen slepen. Ook degene die dit geweten hebben en er geen melding van hebben gemaakt bij de autoriteiten zouden voor het gerecht moeten verschijnen. Aan de hoogste boom met dit uitschot.
 2. Thorgrem

  Online Bijbels / Voor- en nadelen van diverse vertalingen

  Kaasjeskruid heeft volgens mij nergens gezegd dat A. Piet een JG is of iets met het WTG te maken heeft. Wat hij mijn inziens trachtte aan te geven is dat indien een JG iets meld en daarbij expliciet zegt dat het niets van het WTG van doen heeft er een adder onder het gras zit. Die ervaring kan hij hebben lijkt mij.
 3. Thorgrem

  Online Bijbels / Voor- en nadelen van diverse vertalingen

  Dat is toch een van die bijbelisten van 'goedbericht'?
 4. Thorgrem

  Online Bijbels / Voor- en nadelen van diverse vertalingen

  Ik zie de toegevoegde waarde niet. Ga aan de universiteit Hebreeuws en oud Grieks studeren als je er interesse in hebt maar ga niet zelf knutselen en daar conclusies uit trekken.
 5. Thorgrem

  Waarom moeten wij wedergeboren worden?

  Dat klopt, dat staat er ook niet direct in. Zoals zoveel christelijke zaken niet. Het is echter wel wat de katholieke Kerk geloofd; Kan men zonder het Doopsel gered worden? Omdat Christus gestorven is voor het heil van allen, kunnen ook zonder Doopsel diegenen gered worden, die omwille van het geloof sterven (Doopsel van bloed), de geloofsleerlingen, en ook allen die door de genade daartoe gedreven, zonder Christus en de Kerk te kennen, oprecht God zoeken en zich inspannen zijn wil te volbrengen (Doopsel van begeerte). Wat betreft de kinderen die zonder Doopsel gestorven zijn: de Kerk vertrouwt hen in haar liturgie toe aan de barmhartigheid van God. https://www.rkdocumenten.nl/rkdocs/index.php?mi=600&doc=663&id=235 Ik ben zeker niet van plan om jou of wie hier dan ook te overtuigen om katholiek te worden. Mensen stellen vragen en ik geeft daar soms vanuit katholiek perspectief antwoord op. Niet meer en niet minder. Die uitleg kan je aannemen of verwerpen, het is mij om het even.
 6. Thorgrem

  Waarom moeten wij wedergeboren worden?

  Klopt. De doop door begeerte echter wel. Een uitzondering.
 7. Thorgrem

  Waarom moeten wij wedergeboren worden?

  Dat mag je gerust denken. Ik bedenk de theologie die ik hier plaats echter niet zelf, de Katholieke Kerk heeft dat in haar 2000 jaar bestaan voor mij uitgedacht. En dat theologie meer is dan letterlijk of plat de bijbel lezen is heb ik ook niet zelf bedacht. Maar als jij je daar prettig bij voelt geloof dat dan gerust.
 8. Thorgrem

  Waarom moeten wij wedergeboren worden?

  Dit is theologie, dat gaat even net iets dieper dan letterlijk of plat bijbellezen. Waar je het kan vinden haalde je zelf aan aal in het voorbeeld wat je gaf.
 9. Thorgrem

  Waarom moeten wij wedergeboren worden?

  Doop der begeerte. Een uitzonderingspositie.
 10. Thorgrem

  Waarom moeten wij wedergeboren worden?

  Hoe wordt het eerste Sacrament van de initiatie genoemd? Het wordt vooral het Doopsel genoemd, naar de centrale rite waarmee het gevierd wordt: dopen betekent “onderdompelen” in het water. Wie wordt gedoopt, wordt ondergedompeld in de dood van Christus en verrijst met Hem als een “nieuwe schepping” (2 Kor. 5, 17). Het wordt ook “het bad van de wedergeboorte en vernieuwing door de heilige Geest” (Tit. 3, 5) genoemd, of ook wel “verlichting”, want de gedoopten worden “kinderen van het licht” (Ef. 5, 8). https://www.rkdocumenten.nl/rkdocs/index.php?mi=600&doc=663&al=252&highlight=wedergeboorte
 11. Thorgrem

  Waarom moeten wij wedergeboren worden?

  Wedergeboren is voor mij niet meer of minder dan gedoopt worden.
 12. Thorgrem

  Verbieden leer WTG en islam in onderdeel geloof

  Bullshit. Elke jood is hier welkom. Behalve als die zich ontpopt tot iemand die het christendom en het nt komt bestrijden zoals de persoon in kwestie die jij nu aanhaalt.
 13. Thorgrem

  Verbieden leer WTG en islam in onderdeel geloof

  Ik zie geen reden waarom de forum regels aangepast zouden moeten worden. Het werkt al jaren prima zo met een groot grijs gebied.
 14. Thorgrem

  Joodse visie en opvattingen

  Ik heb mijn zegje gedaan. Heb geen enkele behoefte aan een gesprek met iemand die anti christelijk is. Dat is wel ff een paar stappen verder dan het ontkennen van de godheid van Jezus, atheïstisch zijn of een andere religie aanhangen.
 15. Thorgrem

  Joodse visie en opvattingen

  Wat heeft die anti christelijke visie (waarvan deze persoon blijk gaf na wat opmerkingen over deze bijdrage) hier op dit forum te zoeken? Ook in het levensbeschouwingen deel heeft een vijandige anti christelijke visie geen plaats denk ik.
×

Belangrijke informatie

We hebben cookies op je apparaat geplaatst om de werking van deze website te verbeteren. Je kunt je cookie-instellingen aanpassen. Anders nemen we aan dat je akkoord gaat. Lees ook onze Gebruiksvoorwaarden en Privacybeleid