Spring naar bijdragen

Thorgrem

Members
 • Aantal bijdragen

  15279
 • Geregistreerd

 • Laatst bezocht

Over Thorgrem

 • Rang
  CrediOrca

Profile Information

 • Geslacht
  Man
 • Locatie
  Salland
 • Religie
  Katholiek
 1. Na lange tijd weer eens naar de viering/dienst

  Ja hoor. Er is netjes contact met mij opgenomen. Een welkomsbrief en maandelijks het parochieblad en natuurlijk de actie kerkbalans.
 2. Vandaag was het dan eindelijk eens zo ver. Ik was leuk genoeg al vroeg wakker en fris en fruitig. Dus ik dacht; waarom ook niet. Ik ben al (denk ik) bijna een jaar niet naar de kerk geweest. Kan iets korter zijn kan ook iets langer zijn. In de tussentijd verhuisd (al ruim voor de jaarwisseling) dus het is maar afwachten wat je tegen gaat komen. Niet enkel om de lokale geloofsgemeenschap maar ook qua kerkgebouw. In mijn vorige geloofsgemeenschap kende ik de mensen, niet in de laatste plaats door het vrijwilligerswerk wat ik in de kerk gedaan had. Hier niemand. Een kleine drempel om te overwinnen dus. Uiteindelijk viel het allemaal reuze mee. De viering was inhoudelijke prima, een aardig mannenkoor. Het geluid was even wennen evenals de manier van spreken van de priester van dienst. De ambiance was zelfs aangenaam verrassend. Het kerkgebouw blijkt een prachtige basiliek te zijn met gigantische glas in lood ramen wat voor een hele open en lichte ruimte zorgt. De benaming basiliek zal een kerk wel niet voor niets verdienen. Nu was mijn vorige kerk ook geen onaardig gebouw (understatement), maar dit is toch wel van een andere orde. Ik heb niet veel mensen gesproken, maar dat komt vanzelf wel weer. Al met al hoop ik dat dit een frisse start was voor hernieuwde interesse in een wat regelmatigere kerkgang. Ben jij ook wel eens lange tijd niet naar de kerk gegaan? Zo ja, hoe waren jouw ervaringen? Hoe stap je een nieuwe geloofsgemeenschap in na verhuizing?
 3. Actieve donorregistratie.

  Ja hoor. Het opt-out principe heeft het voor mij moreel verwerpelijk gemaakt. Ik heb me na een jaar of 20 dan ook uitgeschreven als donor. Lichamen van overleden mensen zijn geen staatsbezit. Men zou geen bezwaar hoeven aantekenen indien men geen staatsbezit wil zijn. Maar goed, dit alles is slechts een herhaling van zetten.
 4. Actieve donorregistratie.

  Dankzij deze wet is onduidelijk of er uit vrije wil is gekozen de organen af te staan. In Nederland is met deze wet orgaanroof gelegaliseerd tenzij je als burger daar bezwaar tegen aantekend.
 5. Actieve donorregistratie.

  Ik neig naar de wens dat er een keurmerk voor organen wordt ingevoerd waaruit moet blijken of het orgaan vrijwillig en bewust is afgestaan of afkomstig is uit gelegaliseerde orgaanroof. In dat laatste geval zou het denk ik immoreel zijn het te accepteren.
 6. Actieve donorregistratie.

  Dat zou kunnen. Maar dat wekt de indruk dat het orgaandonor zijn een puur egocentrische daad is. Verschikkelijk hoe D66 iets wat in beginsel mooi is zo heeft aangetast. Ik stel voor om er een raadgevend referendum over te houden. O wacht...
 7. Als christen moet je elke zondag naar de kerk!

  Interessante vraag. Zelf ben ik niet zo'n vaste kerkganger maar denk dat het zeker goed is om in ieder geval een paar keer in de maand te gaan. Met veel tegenzin gaan lijkt me echter ook niet gezond voor je geloofsleven.
 8. Knightfall (serie)

  Ik stuitte via Youtube bij toeval op de serie Knightfall. Iemand die al 1 of meerdere afleveringen heeft gezien van deze serie en daar wat over wil delen? En is het historisch allemaal een beetje correct qua hoofdlijnen? Het verhaal zelf zal wel geromantiseerd en fictief zijn. Wiki; https://en.wikipedia.org/wiki/Knightfall_(TV_series)
 9. Feedback: Een aantal vragen voor een schoolopdracht!

  Ik weet wel wat er stond. En acht het terecht dat het verwijderd is. Dit is een christelijk forum. Er komt hier iemand die vanuit christelijk perspectief antwoord wil op vragen. Dan is een athistische, gnostische, islamitische enz visie offtopic. Je bent met je aanmelding hier akkoord gegaan met de doelstellingen van Credible. Die heb je te respecteren. Zo te zien doe jij dat niet. Ik neem aan dat je zelf de uitgang weet te vinden? Zo niet dan hoop ik dat de crew je daar een handje bij helpt. Verbaal agressieve neo-atheïstische keyboard warriors met hun bekeringsdrang kunnen we missen als kiespijn.
 10. HSV Edge Lined

  Ik heb slechts 2 van de NBV's hier staan (1 gewone met deuterocanonieke boeken, en 1 huwelijksbijbel met deuterocanonieke boeken) en een Willibrord '95 ook al weer met deuterocanonieke boeken. Ik kan je dus helaas geen foto's laten zien voor een vergelijking.
 11. HSV Edge Lined

  Wat wil je horen dat nog niet gezegd is?
 12. HSV Edge Lined

  Ik verbaas me eigenlijk over de versieringen op deze bijbel. Ik dacht dat de kringen waarin deze vertaling gelezen worden zo van sober hielden. Ik hou er echter wel van.
 13. Online Bijbels / Voor- en nadelen van diverse vertalingen

  Dat geloof ik zonder meer.
 14. Sleepwet

  Hoop doet leven. Zonder hoop geen toekomst.
 15. Sleepwet

  Het is idd een raadgevend referendum. De regering is voornemens om de wet doorgang te laten vinden. Als we nu allemaal heel hard 'nee' zeggen door massaal nee te stemmen bij het referendum dan luisteren ze misschien. Waarschijnlijk niet hoor, maar dan hebben we in ieder geval een mooie reden extra om politici te wantrouwen. Kamerleden hoeven bij hun stemgedrag ook niets te onderbouwen indien ze dat niet wensen. Zo heeft Pechtold (je weet wel die corrupte D66 leider) als zeer groot voorstander voor het verdrag (nee, het was en is geen handelsakkoord, het gaat veel verder) nog nooit het verdrag daadwerkelijk gelezen maar wel voor gestemd. Wat ik zelf ga stemmen bij dit referendum weet ik nog niet. Zal me er tzt wel eventjes in verdiepen.
×

Belangrijke informatie

We hebben cookies op je apparaat geplaatst om de werking van deze website te verbeteren. Je kunt je cookie-instellingen aanpassen. Anders nemen we aan dat je akkoord gaat.