Spring naar bijdragen

Zion13

Members
  • Aantal bijdragen

    743
  • Geregistreerd

  • Laatst bezocht

    Nooit
  1. Ik zou adviseren om een opleiding te gaan doen waarvan je zeker weet dat het je leuk lijkt. Of natuurlijk bidden of je pabo leuker mag gaan vinden, maar ik weet niet hoe serieus je die woorden van een atheïst moet nemen.
  2. Quote: "Bonaventura" schreef het volgende: Hoeveel maagden krijg je minder? Het gaat waarschijnlijk niet om maagden, maar om druiven (link). @MC: Ik doe niet mee, er is inderdaad geen doorkomen aan.
  3. Ik denk dat het beter is om je geld nuttig te besteden. Kopen wat je zelf nodig hebt, dan kijken wat je voor een ander over hebt. Er zijn teveel dingen op deze wereld die geld nodig hebben, maar je kan in ieder geval een deel steunen. Zelf ga ik na de vakantie (momenteel gaat dat nl. niet lukken) een overzicht maken van het geld wat ik binnenkrijg en wat ik werkelijk nodig heb. De rest kan ik dan op een betere manier besteden (hetzij sparen voor toekomst, hetzij investeren in een goed doel). PS. Teveel kan niet, tenzij je jezelf ermee benadeelt in je primaire behoeften.
  4. Ik moet zeggen dat ik bij een katholieke kerk meer uitstraling van God de Schepper zie en bij evangelische gemeenten meer God de Vader (of eigenlijk beter gezegd God de Pappa, wat ik nooit eerbiedig heb gevonden).
  5. Zion13

    Waarom geloven?

    Ja, Pius, jij ook. Maar dat was toch al bekend? Alleen snap ik nog steeds niet hoe je naast erkenning van de wetenschap nog katholiek kan zijn. Wat houdt het symbolisch geloven dan in, hoe geloof je dan? Maar goed, misschien weet je 't zelf niet eens.
  6. Zion13

    Waarom geloven?

    Geloven is persoonlijk inderdaad, maar niet heilig. Je kan geloven wat je wilt, maar niet alles uitleven. Wil je uitleven wat je gelooft, dan zal je het eerst moeten toetsen, lijkt me. Maar volgens mij dwalen we nu een beetje af (of eerlijker: ik dwaal nu een beetje af).
  7. Ik ben het daar volledig niet met je eens, Pius. De ontwikkeling van de wetenschap begon al voor het christendom en ging gewoon door. Was er geen christendom, dan had het zich wel op een andere manier ontwikkeld. Ik snap trouwens even niet waarom je het communisme er hier bij haalt.
  8. Zion13

    Waarom geloven?

    Het is niet zo dat je erop vertrouwt dat het niet waar is, maar je vertrouwt er niet op dat het waar is. Dat is een verschil. Je hebt 'niet geloven dat het waar is' en 'geloven dat het niet waar is'. De eerste komt volgens mij meestal voor. Ik vertrouw erop dat de wetenschap een (redelijk) goed beeld geeft van de werkelijkheid, (interpretatie van) de feiten. Ofwel, ik geloof in de wetenschap (wat ben ik toch een heiden ).
  9. Quote: "Olorin" schreef het volgende: Ik denk zelf dat materialisme tunnelvisie is. Als materialist kijk je door een koker. Je ziet zo een stukje van werkelijkheid die buiten wat je met die koker ziet nog veel groter is. Wat je ziet is werkelijk. Alleen door het beperkte perspectief kun je zo wel de verkeerde conclusies trekken. Daar ben ik het niet helemaal mee eens. Het is geen koker die zorgt voor een afscheiding binnen de werkelijkheid, maar een grens die zorgt dat onwerkelijkheid geen werkelijkheid wordt. Quote: "Machiavelli" schreef het volgende: Ik heb niet zo
  10. Ik las eens een uitspraak waar een (kleine?) kern van waarheid in zit: "Mannen geven liefde in ruil voor sex, vrouwen geven sex in ruil voor liefde." Mannen zijn inderdaad visueler ingesteld. Dat wil natuurlijk niet zeggen dat ze niet echt van de vrouw kunnen houden, maar het visuele kan een obstakel zijn. Vrouwen zijn meer voor het lichamelijk contact in de zin van een veelzeggende aanraking (knuffel, hand vasthouden). Correct me if I'm wrong. Mijns inziens moet je de balans zien te vinden. Vrouwen zien er nu eenmaal vaak goed uit. Wees blij. Andersom is het volgens mij wat minder, vr
  11. Zion13

    Waarom geloven?

    Vandaar dat ik vroeg naar jou definitie van God. Nu is definitie misschien niet het juiste woord, maar: wat betekent God voor jou? Ik bedoel, wat heeft jouw zienswijze als toegevoegde waarde voor jou?
  12. Het is natuurlijk dat vrouwen nu eenmaal een effect (kunnen) hebben op de mannen. Het is maar net hoe je ermee omgaat.
  13. Zion13

    Waarom geloven?

    @vrijeFreddy: Iedereen gelooft, maar de vraag is wat. Ik zie 'geloven' als 'erop vertrouwen dat het waar is'. @IM: Zie je de geloofsbelijdenis dan als 'spreekwoordelijk'? (aangezien je in je voorbeeld een gedicht aanhaalde waar je donker gebruikte als aanduiding van het negatieve)
  14. Zion13

    Waarom geloven?

    @IM: Ik zal het anders formuleren. Wat geloof je eigenlijk?
×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

We hebben cookies op je apparaat geplaatst om de werking van deze website te verbeteren. Je kunt je cookie-instellingen aanpassen. Anders nemen we aan dat je akkoord gaat. Lees ook onze Gebruiksvoorwaarden en Privacybeleid