Spring naar bijdragen

dingo

Members
 • Aantal bijdragen

  7701
 • Geregistreerd

 • Laatst bezocht

Over dingo

 • Rang
  Eeuwige dank verschuldigd!

Recente profielbezoeken

483 profielweergaven
 1. dingo

  Goed rentmeesterschap is dat een Bijbelse principe?

  Het grootste probleem is inderdaad dat er wel genoeg is voor onze behoeften maar niet voor onze begeerten. Aan de andere kant als de schaarste echt nijpend wordt kun je wachten op conflicten met miljoenen doden omdat de have-nots onze westerse welvaart komen halen. Tenslotte is het Romeinse rijk ook aan decadentie en klimaatverandering ten onder gegaan.
 2. dingo

  Verstandiger dat ik weer ga

  Lijkt me een goed idee want je manier van reageren richting sjako was inderdaad onder de maat en speelt bovendien een intrigant als WdG in de kaart. Maar aldoende leert men dus blijf proberen.
 3. dingo

  Dubbele pet

  Dat hoef je (nog) niet, klopt. En die laatste zin betwijfel ik maar daar moet je zelf verantwoording voor afleggen.
 4. dingo

  Dubbele pet

  Ik zie liever jou vertrekken dan sjako. Van zijn goede bedoelingen ben ik overtuigd in tegenstelling tot die van jou.
 5. dingo

  Dubbele pet

  Uiteraard heeft sjako een dubbele pet op: hij is en user en moderator. En die twee rollen van elkaar scheiden doet hij vrij goed. Daarnaast is hij vrij duidelijk in wat bij zijn geloofsovertuiging hoort en plempt hij geen grote lappen WTG teksten neer. Kortom ook al heb ik mijn bedenkingen bij een JG in het moderatieteam, vanuit de oorspronkelijke doelstelling van het forum, sjako doet het best goed.
 6. dingo

  Vergeving, verbittering, genezing

  Zeur niet man en zeg gewoon dat het je eigen website is.
 7. dingo

  Hypocrieten in de kerk.

  Wat wel weer erg hypocriet is.
 8. dingo

  Kan een atheïst in de hemel komen?

  De paus doet hier geen absolute uitspraak over alle atheïsten maar over specifiek deze vader. Die ondanks dat hij zelf atheïst was wel zijn kinderen liet dopen. Dus weer iemand die door zijn daden (en waarschijnlijk het geloof van zijn vrouw) geheiligd kan worden zegt de paus hier.
 9. En anders wel de "deskundigen" die op radio en tv opgetrommeld worden.
 10. Het is wel degelijk prediking van wat het WTG leert. Dat je het er niet mee eens bent, is wat anders. Logisch is het ook, je kan je tijd maar één keer besteden.
 11. Discussie over de Drie-eenheid hoort niet in dit topic thuis. Bovendien kun je van een JG verwachten dat hij zijn geloofsovertuiging verdedigd als je hem daarop aanspreekt. Of hij nou moderator is of niet. Tijd voor een afsplitsing en opruiming van dit topic.
 12. Dank u voor dit duidelijke voorbeeld van de eigen interpretatie van bijbelteksten als enige Waarheid presenteren.
 13. Zo jij kent de Waarheid? Ik ken Zijn naam maar ik zal nooit beweren dat ik alle facetten van zijn mens en God zijn kan doorgronden. Ik mijn beperkingen als mens en zal ook nooit beweren dat mijn interpretatie van de teksten uit de bijbel die over Hem gaan, de enige Waarheid is. En dat is juist wat ik in dit topic frequent zie gebeuren; de eigen interpretatie van teksten uit de bijbel als de Waarheid beschouwen. Dus ik kan de reactie van Quest heel goed plaatsen.
 14. dingo

  Kan een atheïst in de hemel komen?

  Wat ik daarmee wil zeggen is dat je een bijbelcitaat neerplempt zonder enige context. En dus de bijbel laat buikspreken naar wat jou uitkomt. Dat kan ik ook en ik trek het even in het absurde door als voorbeeld. Exact, als reactie op de geciteerde post maak ik daarmee duidelijk hoe ik daarover denk.
 15. dingo

  Kan een atheïst in de hemel komen?

  Psalm 10:4b Er is geen God
×