Spring naar bijdragen

dingo

Members
 • Aantal bijdragen

  7809
 • Geregistreerd

 • Laatst bezocht

Over dingo

 • Rang
  Eeuwige dank verschuldigd!

Recente profielbezoeken

994 profielweergaven
 1. dingo

  Met welke doel ben je op aarde?

  Je zegt dat je simpelweg niet kan genieten van de wereldse dingen. Maar misschien moet je verder kijken dan wat in je directe omgeving normaal lijkt. Er zijn domweg heel veel wereldse dingen dus het advies van Robert Frans is wat dat betreft wel een goede. Ook al kom je misschien tot de ontdekking dat je niet geschikt bent voor een contemplatief leven, maar dan weet je in ieder geval welke wereldse dingen je gemist hebt.
 2. dingo

  Tiende van je loon

  Tja, ik kan ook niet zoveel met die tienden waarmee je voor je geloof moet betalen. Ik ben behoorlijk vrijgevig maar ook voor mij geldt dat er geen eind is aan goede doelen. Veel meer dan als dat mijn portemonnee reikt. @Gaitema God wijst je zelf de weg. Niet dat die vrij is van hobbels en gaten in het wegdek maar Hij laat jou en je gezin niet los.
 3. dingo

  Terugkomst/introductie

  Tijd niet gezien Andere Jas, welkom terug!
 4. dingo

  Leven wij in een democratie ?

  We leven met the good, the bad and the ugly democratie. Helaas is er niet veel beters voor handen dan dat.
 5. dingo

  Zullen Joden in de hemel terechtkomen?

  @Chaim bij welke stroming binnen het Judaïsme hoorde jij voordat je agnost werd?
 6. dingo

  Zullen Joden in de hemel terechtkomen?

  Schitterend! De werkelijkheid is waarschijnlijk wat menselijker namelijk dat je de mondelinge Torah wat gemakkelijker aan je eigen inzichten kan aanpassen dan iets wat zwart op wit vastligt.
 7. dingo

  Zullen Joden in de hemel terechtkomen?

  Ja en terecht wat mij betreft want christenen komen erbij en niet in de plaats van de Joden. Dat is afgelopen eeuwen nogal eens onder het tapijt geveegd helaas.
 8. dingo

  Zullen Joden in de hemel terechtkomen?

  Om terug te gaan naar de vraag, ik hou me maar aan wat staat in Rom 2:9 Iedereen die het slechte doet wacht leed en ellende, de Joden in de eerste plaats, maar ook de andere volken.10 Iedereen die het goede doet wacht glorie, eer en vrede, de Joden in de eerste plaats, maar ook de andere volken. 11 God maakt geen onderscheid.
 9. dingo

  Geboorte beperking

  Als ik het goed herinner hebben we in West-Europa gemiddeld 2,3 kinderen nodig om de huidige bevolkingsgraad op peil te houden. (Exclusief immigratie). Dat halen we nu niet en we zien nu tegelijkertijd immigratie en vergrijzing optreden. Ik heb verder niet zoveel met politiek geneuzel over immigratie omdat de geschiedenis leert dat polarisatie alleen maar gewelddadigheden oproept. Ik denk overigens dat het goed is als we de wereldbevolking niet verder laten groeien als we het nog enigszins leefbaar willen houden. Geboortebeperking door het gebruik van voorbehoedsmiddelen lijkt me dan onvermijdelijk.
 10. dingo

  Een mens vanaf de conceptie vs de Bijbel

  Kleine correctie Paulus schrijft dat hij onder druk van Judaïsten niet meer aan tafel van de heidenen plaatsneemt. Dat is juist wat hij hem verwijt maar het maakt de nieuwe spijswet (onthouden van bloed en het verstikte) zoals door de apostelen gezamenlijk besloten niet ongeldig.
 11. dingo

  Seks voor huwelijk stoppen

  JR23 ik heb niet veel tips voor jullie om dit "af te bouwen" en zoals je zelf al aan geeft is nu cold turkey gaan heel moeilijk. Waar ik wel op wil wijzen is dat je heel veel intimiteit en plezier met elkaar kunt hebben zonder penis in vagina contact. Afgezien van het feit dat het minder cold turkey is, is het ook verrijkend voor je latere seksleven. Je leert elkaar fysiek veel beter kennen. Seks is meer alleen maar "de daad". Aangezien "het" niet doen heel moeilijk is wil ik jullie toch adviseren een voorbehoedsmiddel te gebruiken. Als je niet voor de pil wil gaan, denk dan aan een condoom of spiraaltje. Realiseer je dat je als vrouw juist de meeste "zin" hebt als je vruchtbaarheid het hoogst is en het dus een kwestie van tijd is dat je "ineens" zwanger bent. Als laatste jullie kennen elkaar al heel lang het is zeker te overwegen om te gaan trouwen. Ja dan wordt het geen eengezinswoning met auto op de oprit en is het verstandig een kinderwens nog even uit te stellen (kan ook, jullie zijn jong) maar je kan wel gewoon voluit samen zijn.
 12. dingo

  Waar gaat dit forum naartoe?

  Je bent wat mij betreft vrij in wat je wilt posten. Net zo vrij als ik zelf ben om niet te reageren op populistische en anti-islam onderwerpen. Wat jouw mening daar verder over is, heeft ook niet zo mijn interesse.
 13. dingo

  Waar gaat dit forum naartoe?

  Die indruk heb ik ook. Het aantal interessante onderwerpen is de laatste tijd op de vingers van 1 hand te tellen. Dat ligt overigens niet alleen aan Fundamenteel, kennelijk zijn de veel-posters van dit moment ook geïnteresseerd in populisme en anti-islam.
 14. dingo

  Opgeruimd staat netjes.

  Ik kan me zo voorstellen dat er wel andere onderwerpen zijn waarop we kunnen bezuinigen ten behoeve van Giro 555 zonder een stukje cultureel erfgoed op marktplaats te zetten.
 15. dingo

  Schorsing homosexuele priester Pierre Valkering

  Die goede tijden zijn er nooit geweest alleen verandert naarmate je ouder wordt je perceptie van het verleden.
×

Belangrijke informatie

We hebben cookies op je apparaat geplaatst om de werking van deze website te verbeteren. Je kunt je cookie-instellingen aanpassen. Anders nemen we aan dat je akkoord gaat. Lees ook onze Gebruiksvoorwaarden en Privacybeleid