Spring naar bijdragen

dingo

Members
 • Aantal bijdragen

  7940
 • Geregistreerd

 • Laatst bezocht

Over dingo

 • Rang
  Eeuwige dank verschuldigd!

Recente profielbezoeken

1368 profielweergaven
 1. Ook atheïsten nemen bepaalde zaken aan. Elke levensbeschouwing heeft namelijk dogma's, alles altijd zelf onderzoeken duurt namelijk langer dan één mensenleven. Overigens voor de topicstarter "de christenen" bestaan niet. Er bestaan wel christelijke stromingen met soms onderling grote verschillen.
 2. dingo

  Kindermisbruik binnen JG-gemeenschap

  Statistisch gezien is de kans op misbruik bij een sportvereniging groter dan in een geloofsgemeenschap. Simpelweg omdat er bij een sportclub meer kinderen zijn. Neemt niet weg dat er een gedocumenteerd rapport ligt met geverifieerde aantallen over misbruik in de gemeenschap van JG. Kijkend naar die aantallen en kijkend naar het totaal aantal JG in Nederland is het bepaald meer dan 0,001 procent. Het kan heel goed dat de hier aanwezige JG zelf inderdaad er geen kennis van hebben. Gezien het gesloten karakter van de gemeenschap maar ook omdat men het niet "kan" geloven dat het in hun omgeving gebeurt of gebeurd is.
 3. dingo

  Kindermisbruik binnen JG-gemeenschap

  Dat kan maar dat verandert er niets aan dat ook zij die het evangelie begrijpen maar een misdrijf begaan, voor de wereldse rechter moeten verschijnen en een passende straf opgelegd krijgen.
 4. dingo

  Kindermisbruik binnen JG-gemeenschap

  Maak kennis met de gevolgen voor de slachtoffers van misbruik en je beseft dat kindermisbruik een misdrijf is. De slachtoffers krijgen levenslang en als het aan jou ligt gaan de daders vrijuit. Denk je nu echt dat dat christelijk is? Lees jij dat in het evangelie of ergens anders in het Nieuwe Testament? 30 We kennen immers degene die gezegd heeft: ‘Het is aan mij om te wreken, ik zal vergelden,’ en ook: ‘De Heer zal oordelen over zijn volk.’ 31 Huiveringwekkend is het te vallen in de handen van de levende God!
 5. dingo

  Kindermisbruik binnen JG-gemeenschap

  Ja de overheid draagt het zwaard niet tevergeefs. Het is niet volmaakt maar wetteloosheid is nog erger.
 6. dingo

  Kindermisbruik binnen JG-gemeenschap

  Wereldlijke rechtspraak is zeer wenselijk omdat het om misbruik en dus een misdrijf gaat. Het gaat niet aan om in deze wereld maar er op los te zondigen en vervolgens te zeggen dat iemand die straf verdient gewoon vrijuit mag gaan. Dat zeg je bij een moord of diefstal ook niet dus waarom zou het bij misbruik anders zijn? Die door Jezus geredde persoon hoort gewoon in de gevangenis zijn straf uit te zitten. Ik geef antwoord op een vraag, het zou aanleiding kunnen zijn voor een nieuw topic.
 7. dingo

  Kindermisbruik binnen JG-gemeenschap

  Jezus is niet door een mens bij Maria verwekt en heeft dus geen deel aan de erfzonde.
 8. dingo

  Kindermisbruik binnen JG-gemeenschap

  Ik zie de relevantie van je vragen niet. Waar ik op reageerde is jouw stelling dat de slachtoffers in een vorig leven dader zijn. Dat staat zeker weten niet in Nieuwe Testament. En het staat ook los van of er wel of geen vergeving voor is, dat is namelijk niet aan mij maar aan het slachtoffer en aan God. Nog eens los van die vergeving moet er gewoon aangifte gedaan worden en een rechter een uitspraak doen over de strafbaarheid en strafmaat.
 9. 1 youtube filmpje is voor jou misschien genoeg als bron maar voor de rest van de deelnemers duidelijk niet.
 10. dingo

  Kindermisbruik binnen JG-gemeenschap

  De zin kan wat duidelijker maar de slachtoffers werden niet door de onderzoekers nog eens gevictimaliseerd maar door de "oudsten". Die dus volgens ZENODotus niet capabel genoeg waren om het misbruik te onderzoeken.
 11. dingo

  Kindermisbruik binnen JG-gemeenschap

  Het "alleen mannen" heeft betrekking op de "oudsten" van de JG niet op de onderzoekers.
 12. Tja, ik heb helemaal niets met de RKK. En de deelnemers op Credible die daar lid van zijn zullen je schoppen tegen "de kerk" inmiddels ook wel negeren.
 13. dingo

  Kindermisbruik binnen JG-gemeenschap

  Het gebruik van de stijlfiguur waarmee je heel sarcastisch het tegenovergestelde zegt van wat je bedoeld.
 14. dingo

  Kindermisbruik binnen JG-gemeenschap

  Je tekst is anders behoorlijk veroordelend. Er zit een groot verschil tussen beoordelen en veroordelen. Ik beoordeel zelf wat ik ergens van vind. Het veroordelen van mensen laat ik aan de wereldse en hemelse rechters over.
×

Belangrijke informatie

We hebben cookies op je apparaat geplaatst om de werking van deze website te verbeteren. Je kunt je cookie-instellingen aanpassen. Anders nemen we aan dat je akkoord gaat. Lees ook onze Gebruiksvoorwaarden en Privacybeleid