Spring naar bijdragen

dingo

Members
 • Aantal bijdragen

  7833
 • Geregistreerd

 • Laatst bezocht

Over dingo

 • Rang
  Eeuwige dank verschuldigd!

Recente profielbezoeken

1095 profielweergaven
 1. dingo

  Het hiernamaals

  Hij staat boven de tijd. Prediker 3:11 God heeft alles wat er is de goede plaats in de tijd gegeven, en ook heeft hij de mens inzicht in de tijd gegeven. Toch kan de mens het werk van God niet van begin tot eind doorgronden. Tijd is door God geschapen. Dat kun je ook zien in Genesis 1, dag en nacht bestonden nog niet.
 2. dingo

  Het hiernamaals

  Volgens Jezus leven ze nog. Hoe je dat precies moet zien is dan de volgende vraag. Er vanuit gaande dat tijd voor God niet bestaat zou dit betekenen dat de aardse dood niet voor het hiernamaals geldt.
 3. dingo

  Het hiernamaals

  Mattheus 16:1 Zes dagen later nam Jezus Petrus, Jakobus en diens broer Johannes met zich mee een hoge berg op, waar ze alleen waren. 2 Voor hun ogen veranderde hij van gedaante, zijn gezicht straalde als de zon en zijn kleren werden wit als het licht. 3 Plotseling verschenen aan hen Mozes en Elia, die met Jezus in gesprek waren. Mattheus 22:32 "Ik ben de God van Abraham, de God van Isaak en de God van Jakob.” Hij is geen God van doden, maar van levenden.
 4. dingo

  Hoi

  Hoi, altijd goed om jou hier te zien.
 5. dingo

  Het hiernamaals

  Uiteraard is het voor een 21e eeuwer moeilijk om dit te snappen. Maar de bijbel is niet ontstaan in 2000 na Christus maar een paar honderd jaar voor en na Christus. Op het moment dat je de bijbel buiten deze context wil lezen krijg je inderdaad allerlei zaken die wringen.
 6. dingo

  Het hiernamaals

  Ik neem aan dat in jouw denominatie het gebruikelijk is om een paar doden op te roepen om een overleden broeder of zuster te begraven?
 7. dingo

  Het hiernamaals

  Zonde heeft mij gedood door gebruik te maken van het gebod uit de wet. Daarmee is de wet niet zondig maar de zonde wel dodelijk.
 8. dingo

  Het hiernamaals

  Om het compleet te maken Romeinen 7:7 Moeten we nu vaststellen dat de wet hetzelfde is als de zonde? Absoluut niet. Ik ben me echter pas door de wet bewust geworden van de zonde. Ik zou immers niet weten wat begeerte was als de wet niet zei: ‘Zet uw zinnen niet op wat van een ander is.’8 Maar de zonde heeft van het gebod gebruikgemaakt om begeerten in mij op te wekken, want zonder de wet is de zonde krachteloos.9 Eens leefde ik zonder de wet, maar door de komst van het gebod kwam de zonde tot leven10 en daardoor stierf ik. Het gebod, dat tot leven had moeten leiden, bleek juist tot mijn dood te leiden.11 De zonde heeft gebruikgemaakt van het gebod: ze heeft mij misleid en mij door het gebod gedood.12 Kortom, de wet zelf is heilig en de geboden zijn heilig, rechtvaardig en goed.
 9. dingo

  ongelovigen en kwade geesten

  De mens is/heeft zelf een geest en eentje die in zonde is gevallen en dus ook kwade dingen denkt en doet. Daarom vraag je de hulp van de Heilige Geest; om je eigen lichaam en geest onder controle te houden.
 10. dingo

  Ontwijkende persoonlijkheidsstoornis

  Het heeft geen enkele zin een discussie te voeren met TTC want hij is bezig met een mindfuck game niet met een discussie.
 11. dingo

  Verwarring, escapisme en stigma

  Je zou wat vaker Prediker moeten lezen: zonder God is alles zinloos en weerzinwekkend en eindeloos vermoeiend. Zoals ook deze "discussie" eindeloos vermoeiend is. Als je echt er aan denkt er een einde aan te maken, neem dan contact op met 113. Zij kunnen je haarfijn uitleggen waarom dat (ook) zinloos is.
 12. dingo

  Ontwijkende persoonlijkheidsstoornis

  Weerzinwekkende omstandigheden? Dat hangt toch in sterke mate van je referentiekader af. Ik kan me zo voorstellen dat er heel wat landen zijn waar de omstandigheden heel wat weerzinwekkender zijn dan in Nederland en België. Daarnaast heb je het kennelijk ook over de schuld ontwijkende persoonlijkheidsstoornis want dat men zelfmoord pleegt is kennelijk de schuld van het stigmatiseren en niet van de persoon zelf. Prediker is ook lezenswaardig in dit verband: Prediker 1:18 Want wie veel wijsheid heeft, heeft veel verdriet. En wie kennis vermeerdert, vermeerdert smart.
 13. dingo

  Rentmeesterschap

  God voert zijn plan uit ondanks de satan zodat alles (dus ook het kwaad) uiteindelijk meewerkt ten goede van de mensen. Het meest duidelijke komt uit in Matteus 13:24 Hij hield hun een andere gelijkenis voor: ‘Het is met het koninkrijk van de hemel als met een mens die goed zaad op zijn akker uitzaaide. 25 Terwijl de mensen sliepen, kwam zijn vijand onkruid tussen het graan zaaien en vertrok weer. 26 Toen het jonge gewas opschoot en vrucht begon te dragen, kwam ook het onkruid tevoorschijn. 27 De knechten kwamen de heer des huizes vragen: “Heer, hebt u soms geen goed zaad op uw akker gezaaid? Waar komt dat onkruid dan vandaan?” 28 Hij antwoordde: “Dat is het werk van een vijand.” De knechten zeiden tegen hem: “Wilt u dat wij er het onkruid tussenuit wieden?” 29 Hij antwoordde: “Nee, want dan zouden jullie met het onkruid ook het graan lostrekken. 30 Laat beide samen opgroeien tot aan de oogst, dan zal ik, wanneer het oogsttijd is, tegen de maaiers zeggen: ‘Wied eerst het onkruid, bind het in bundels bij elkaar en verbrand het. Breng dan het graan bijeen in mijn schuur.’”’
 14. dingo

  Uitlokken van een discussie

  De behoefte aan een inhoudelijk forum heb ik wel. Maar niet de behoefte om er weer één te leiden en/of te modereren. Heb ik al lang genoeg gedaan.
 15. dingo

  Rentmeesterschap

  Dat denk ik ook want het rentmeesterschap betekent in mainstream christendom juist dat we goed voor de schepping moeten zorgen, ongeacht wanneer de apocalyps plaatsvindt. En goed rentmeesterschap hoef je van enige politieke partij niet te verwachten omdat bij de eerste de beste regeringsonderhandelingen er een gedrocht van een compromis gezocht wordt.
×

Belangrijke informatie

We hebben cookies op je apparaat geplaatst om de werking van deze website te verbeteren. Je kunt je cookie-instellingen aanpassen. Anders nemen we aan dat je akkoord gaat. Lees ook onze Gebruiksvoorwaarden en Privacybeleid