Spring naar bijdragen

dingo

Members
 • Aantal bijdragen

  7954
 • Geregistreerd

 • Laatst bezocht

Over dingo

 • Rang
  Eeuwige dank verschuldigd!

Recente profielbezoeken

1424 profielweergaven
 1. Je hebt op dit forum een negeerfunctie die ik je kan aanbevelen. Dan zie je hooguit nog een citaat van je genegeerde gebruikers in de berichten van niet genegeerde gebruikers.
 2. Zoals gezegd heb ik het als verduidelijking toegevoegd met de opmerking dat volgens mij veruit het grootste deel van de atheïsten, naturalistische atheïsten zijn. Iets wat jij niet tegengesproken of weerlegd heb tot zover. Mijn redenatie met een extra verduidelijking staat nog steeds overeind. Ik zie dus geen enkel dilemma. Ik kan me niet aan de indruk onttrekken dat je of nogal selectief leest of van kwaadwillendheid van de deelnemers hier uit gaat. Het nut van deze discussie wordt daardoor nogal beperkt vandaar dat ik het aantal reacties in dit topic vanaf nu in principe op het rantsoen zet van één reactie per dag.
 3. Ik had al het woord naturalistische toegevoegd omdat jij graag dat onderscheid wilde hebben. En nee dat kun niet omdraaien x=0 maakt niet automatisch dat 0=x is. Of niets bovennatuurlijk = 0 maakt niet dat bovennatuurlijk = 1 is. Bovennatuurlijk kan alles zijn van 1 .. 1+n maar geen 0. Voor de rest constateer ik dat dit een zinloze discussie aan het worden is.
 4. Nope, als theïst ga ik er vanuit dat de werkelijkheid bestaat uit waarneembare natuur en bovennatuurlijke zaken. Welk etiket je aan dat bovennatuurlijke hangt is een kwestie van geloof en ik geloof niet in Allah, Zeus of Poseidon sowieso niet in een multi-godendom. Kort gezegd je kunt een redenering niet zomaar omdraaien. Je kunt niet geloven in God of goden maar dat wil niet zeggen dat omgekeerd als je in God gelooft je ook automatisch in goden gelooft.
 5. Prima dat jij dat vindt, be my guest.
 6. naturalistisch bijv.naamw. Volgens de overtuiging dat de werkelijkheid bestaat uit de waarneembare natuur en dat er niets bovennatuurlijks is. Een naturalistische christen kan ik me niets bij voorstellen gezien de definitie.
 7. Ik had inderdaad er bij moeten vermelden dat ik het heb over naturalistische atheïsten hoewel volgens mij dat het merendeel van de atheïsten is. De niet naturalistische atheïsten worden zo ver ik weet als agnost gezien. Voor de rest is mijn visie gewoon leven en laten leven, een ieder maakt zijn eigen keuzes op dit vlak. Blijft staan dat deze keuzes gevolg zijn en of gevolgen hebben voor je levensbeschouwing.
 8. Ik vind het prima als jullie blijven beweren dat een atheïst geen opvattingen heeft over het leven en over de manier hoe je het beste kunt leven: be my guest.
 9. Atheïsme staat niet los van levensovertuiging maar als jij dat graag wil geloven of die site graag wil geloven; be my guest.
 10. Zoals ik al zei heeft ook een atheïst een levensovertuiging, een onderdeel van die levensovertuiging is dat God niet bestaat.
 11. Wat ik al eerder aan gaf: jij weet niet wat ik wel of niet geloof maar je weet wel welke levensovertuiging ik heb. Een levensovertuiging is dus meer dan wel of niet ergens in geloven.
 12. Je hoeft niet in een leer te geloven om een levensovertuiging te hebben.
 13. Fout! Atheïsme heeft als uitgangspunt dat iets wat voor mensen niet meetbaar is ook niet bestaat. Dat is een hele grote aanname die alleen aannemelijk te maken is door er om heen te redeneren.
 14. Ik heb het niet over geloven, ik heb het over levensbeschouwing, je weet helemaal niets van mijn geloof of niet geloof wel over mijn levensbeschouwing. Wijs mij maar een levensbeschouwing aan die geen enkele aanname doet over hoe de werkelijkheid er uit ziet.
 15. Ook atheïsten nemen bepaalde zaken aan. Elke levensbeschouwing heeft namelijk dogma's, alles altijd zelf onderzoeken duurt namelijk langer dan één mensenleven. Overigens voor de topicstarter "de christenen" bestaan niet. Er bestaan wel christelijke stromingen met soms onderling grote verschillen.
×

Belangrijke informatie

We hebben cookies op je apparaat geplaatst om de werking van deze website te verbeteren. Je kunt je cookie-instellingen aanpassen. Anders nemen we aan dat je akkoord gaat. Lees ook onze Gebruiksvoorwaarden en Privacybeleid