Spring naar bijdragen

aegron

Members
  • Aantal bijdragen

    218
  • Geregistreerd

  • Laatst bezocht

    Nooit

Over aegron

  • Rang
    CrediGup

Contact Methods

  • Website URL
    http://www.boekmeter.nl

Profile Information

  • Interesse
    Lezen en films kijken
  • Beroep
    docent softwaretesten
  1. aegron

    Het miskende genie

    Is dat artikel ook ergens online te vinden?
  2. Quote: Op dinsdag 01 februari 2011 11:33:44 schreef Morphogenesis het volgende: [...] Jij werkt op een pc met alleen een terminal? Nee, maar ik heb een vreselijke hekel aan de schermvervuiling, dus ik heb een egaal blauwe achtergrond en een bureaublad iconen uitgeschakeld. Lekker rustig.
  3. In plaats van het collegegeld verhogen, zou het collegegeld verlaagd moeten worden. En zolang je dan boven een aantal studiepunten blijft (40 of 50 bijvoorbeeld), ga je niks extra betalen. Haal je in een jaar minder studiepunten (tenzij door ziekte oid) ga je het jaar erop meer betalen, totdat je weer op het minimum aantal punten zit. Daarnaast zou het voor iedereen veel makkelijker moeten worden om studies in deeltijd te doen. Dus in plaats van collegegeld per jaar collegegeld per punt. Ik schrijf me voor een vak in van 10 punten dan zou ik voor dat jaar 1800/60 * 10 = 300 euro moeten beta
  4. óf je wilt een kennis economie en gaat dus iedereen (niet alleen studenten) zoveel mogelijk stimuleren om te blijven leren (iedereen minimaal 1 dag per maand aan de studie bijvoorbeeld) en flink stimuleren dat er mensen in het onderwijs willen werken. Of je wilt zo snel mogelijk nep-hoogopgeleiden zo goedkoop mogelijk. Het kan niet allebei. De daden van het kabinet zijn duidelijk: we willen hier geen kenniseconomie. Prima, maar dan moeten we ook in onze woorden eerlijk zijn en gewoon zeggen: we vinden het prima om middelmaat te hebben in Nederland.
  5. Klopt. Het probleem is alleen dat dan iedereen zijn mond moet gaan houden, om dit te voorkomen. En ik hoop misschien ook wel te veel op een stuk rationaliteit bij mensen. Wat mij betreft zou de beste verkiezingscampagne (bijvoorbeeld) zijn om alleen maar een partijprogramma te schrijven en dit te publiceren. Op basis van dat programma mensen laten kiezen en verder niets. Dus niet meer poppetjes kiezen, maar op inhoud. Helaas gaat dat (nog) niet werken.
  6. Lieverd hardop gezegd dan stil gedacht. Daarom zou vrijheid van meningsuiting wat mij betreft redelijk absoluut mogen zijn. Als je niet weet wat mensen denken, kun je het ook niet bestrijden.
  7. Eens met Bonaventura. Mijn vrouw heeft ook met verstandelijk gehandicapten gewerkt en kwam op een gegeven moment vol blauwe plekken en schrammen thuis. Een bewoonster was door het lint gegaan en mijn vrouw moest haar zien te bedwingen. Dat was een meisje van toen 12 jaar... Als die Brandon inderdaad groot, sterk en agressief is, zal dit misschien (hoe spijtig ook) de enige oplossing zijn. Hem naakt in een soort kerker zetten en zijn eten door een luikje naar binnen schuiven lijkt me ook geen optie...
  8. Quote: [...]Je link doet het niet. klik
  9. aegron

    Historiciteit en Geloof

    Quote: Op maandag 20 december 2010 13:47:32 schreef Cornelius van Wijck het volgende: [...]IS dat zo, of speelt hier je eigen gevoel op basis van je opvoeding een zware rol? Ik denk zeker dat mijn opvoeding hier een rol inspeelt, maar ook andere factoren (de visie van mijn vrouw, de potentiële confrontatie met de omgeving (die ik wel aandurf, maar waar ik mijn kinderen niet mee wil opzadelen). Het heeft ook te maken met een stuk (ongefundeerde) angst om je kinderen een heel kostbaar iets te ontnemen. Quote: [...] Niet doen. Hoe minder perfect hoe beter.
  10. Misschien is het wel de matrix die jou laat denken dat de meest simpele oplossing ook de correcte is?
  11. aegron

    Historiciteit en Geloof

    Het 'probleem' is alleen dat God toch een andere categorie is dan Nijntje danwel Sinterklaas... En daarom gevoelsmatig ook een andere benadering vraagt... (de oudste is 3,5 dus vragen over oerknallen zullen nog wel even op zich laten wachten, maar als (te) perfectionistische vader wil je het natuurlijk allemaal wel perfect voorbereiden enzo.. )
  12. aegron

    Historiciteit en Geloof

    Een vraag waar ik zelf mee zit (en die misschien wel een eigen topic nodig heeft) is de volgende: Hoe breng je dit over op kinderen? Dit is iets waar ik zelf wel mee worstel. Zelf heb ik in ieder geval een deel van de historiciteit van de bijbel losgelaten. Maar het heeft weinig zin lijkt me om bij kinderen dit gelijk mee te nemen. Zo van "we lezen nu wel het verhaal uit genesis uit de kinderbijbel, maar eigenlijk is dit niet zo en heeft meneer Darwin daar een heel interessant boek overgeschreven etc." Iemand die daar idee over heeft?
  13. aegron

    Historiciteit en Geloof

    Quote: Op donderdag 16 december 2010 22:53:19 schreef Cornelius van Wijck het volgende: [...]Constateren dat die zondeval geen historisch feit is. Ik wou deze vraag eigenlijk net gaan stellen in het topic Vragen over RKK-Leer, maar nu wordt hij hier al beantwoord. Is dit ook de 'officiële' positie van de Kerk? Ik bedoel: het feit dat er zonde in de wereld is, kan iedereen zien, maar (als ik het goed begrepen heb) is de doop binnen het Katholieke verstaan toch het breken met de erfzonde? Hoe moet ik dit dan rijmen met het feit dat er geen moment is dat die erfzonde onts
  14. aegron

    Science fiction

    Science Fiction is voor mij nog redelijk onontgonnen gebied. Ik heb wel wat gelezen, maar vooral ook heel erg veel nog niet. Fantasy daarentegen Wat ik heb gelezen was vrij aardig tot erg goed.
×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

We hebben cookies op je apparaat geplaatst om de werking van deze website te verbeteren. Je kunt je cookie-instellingen aanpassen. Anders nemen we aan dat je akkoord gaat. Lees ook onze Gebruiksvoorwaarden en Privacybeleid