Spring naar bijdragen

GreenEyes

Members
  • Aantal bijdragen

    73
  • Geregistreerd

  • Laatst bezocht

    Nooit

Over GreenEyes

  • Rang
    CrediGup

Profile Information

  • Interesse
    Katten, honden, medemensen, muziek (Radiohead, Coldplay, Keane), populaire wetenschap

Recente profielbezoeken

Het blok recente bezoekers is uitgeschakeld en wordt niet getoond aan andere gebruikers.

  1. GreenEyes

    The God Delusion

    Als agnost ben ik vooral geinterresseerd in het feit dat Dawkins in dit boek - voor zover ik begreep - beargumenteerd dat er zoiets is als een falsificeerbare 'Godhypothese.' Waarschijnlijk probeer ik dit boek binnenkort in het originele Engels aan te schaffen, om te zien wat hij daarvan heeft gebrouwen.
  2. Quote: Op woensdag 30 januari 2008 21:00:05 schreef ThomasM het volgende: 2. Ik heb helaas geen link naar het onderzoek voor je, maar heb wel meerdere keren gehoord dat onderzocht is of samenwonen van tevoren tot stabielere huwelijken leidt, en uit dat onderzoek is gebleken dat dit niet zo is. Of zelfs het tegendeel, als ik het goed heb, dus dat mensen die trouwen zonder eerst samen te wonen, vaak een stabieler huwelijk hebben dan mensen die dat wel doen. Quote: Op donderdag 31 januari 2008 08:49:20 schreef ThomasM het volgende: Ik heb ook niet gezegd dat het niet kán
  3. Quote: Op zaterdag 22 december 2007 22:23:59 schreef MarinusCopy het volgende: Nou ik vind hem ergens heel passend voor dit topic. Net als je sig trouwens Dank je. En dat laatste is puur toeval - het staat op een t-shirt van me - maar inderdaad.
  4. Quote: Op zaterdag 22 december 2007 13:01:25 schreef MarinusCopy het volgende: Van wie is deze? Ik vind het een bijzonder mooie quote namelijk.. Het komt oorspronkelijk uit een gedicht van Sarah Williams, maar het is vooral bekend door het feit dat het op de gedenksteen van een beroemde astronoom - John Brashear - en zijn vrouw staat.
  5. Met een paar maanden waarschuwing denk ik dat ik al mijn zaken wel zo'n beetje op orde zou hebben; alle ruzies bijgelegd en alle gevoelens uitgesproken. In de laatste zes uur.. zoals het nu is.. zou ik buiten zijn, ergens stil en alleen, en naar de sterren kijken voor het einde.. "We loved the stars too fondly to be fearful of the night."
  6. Quote: Op zaterdag 17 november 2007 16:37:13 schreef Pius_XII het volgende: * Heb je wel eens 'gevoelens' gehad voor mensen van hetzelfde geslacht? * Zo ja, wat doe je ermee? * Hoe staat het in verhouding tot je geloof? Ben (wanhopig) verliefd geweest op zowel meiden als jongens, en heb.. fysieke.. gevoelens voor beide geslachten. Ik kan niet anders concluderen dan dat ik biseksueel ben. Hetzelfde wat ik altijd doe: het verprutsen? Okee, minder cynisch antwoord: ik eindig toch vooral in relaties met mannen omdat ik nogal verlegen en passief ben, en de extra complicaties
  7. GreenEyes

    Gedichten-topic 3

    Winter in Amsterdam Miniscule mice, dodge thundering trains, then forage some fries. Dizzying swarms, of swift-fleeing birds, cloud snap-frozen skies. Black solemn stems, with wisp-white tendrils, that claw at the sky. Half-sunken boats, house camouflaged swans, as herons traipse by. Scarf-obscured men, stroll past purple lights, spy window-trapped girls. Whereas I take, a keener int'rest, in ice-cream at Swirls.
  8. Quote: Op donderdag 20 december 2007 10:49:43 schreef Mattijs het volgende: [ knip ] En daar kun je van vinden wat je wilt, maar ik beschouw dat als waarheid. Wat dat voor consequenties heeft voor eenieder. Ik weet het niet. Er zijn er genoeg waarvan ik hoop dat ze in de hemel komen, ik ben blij dat ik dat oordeel niet hoef te vellen. Het spijt me, maar ik ben nieuwsgierig: Gezien de (eeuwige) repercussies van het niet accepteren van deze, in jouw ogen, waarheid, is het niet een vreselijk gevoel onzeker te zijn over, of te vrezen voor, het lot van naasten na hun aardse
  9. GreenEyes

    A letter from hell

    Het enige gevoel dat dit filmpje mij ontlokt is dat ik blij ben dat ik me geen zorgen hoef te maken over het lot van mensen die ik liefheb na de dood, of het lot van hen die reeds zijn heengegaan. Ik heb me vaak afgevraagd hoe het moet zijn om te geloven dat vrienden of familieleden - als je ze niet een waarheid weet in te zien waarvan je zelf van overtuigd bent - naar een plaats gaan waar je ze, in de eeuwigheid na je eigen, fysieke bestaan, nooit meer zult zien. En waar het, volgens velen, sowieso niet erg plezant vertoeven is.
  10. GreenEyes

    Gedichten-topic 3

    Paranoia Wrede wervels waterdamp hebben het op mij voorzien; in complot met randen, drempels, en computers bovendien.
  11. GreenEyes

    Gedichten-topic 3

    Recognition No Narcissus, me, but sometimes I chance- albeit but briefly- a cursory glance: At the pond on the wall; a girl dwells therein whom I somewhat resemble, though we're not much akin. Frequently smiling and beautiful, she; whereas I'm forlorn and not so comely.
  12. GreenEyes

    Gedichten-topic 3

    (Zelf geschreven, ja. Slaat zelfs op mijn huidige liefdesleven.) Dank je wel hoor..
  13. GreenEyes

    Gedichten-topic 3

    Speeltuin De koele stilte is geen straf; Ik wieg heel zachtjes heen en weer - schaapachtig en behoedzaam - en vraag me ietwat droevig af: sinds hoe lang is het ook alweer, dat ik me op een schommel schaam?
  14. Naar mijn weten betreft microevolutie de veranderingen in de frequentie van bepaalde genen binnen een populatie (en dus ook binnen een soort). Zodra deze veranderingen ertoe leiden dat de populatie in kwestie zich niet meer kan voortplanten met andere van dezelfde soort, is er, per definitie van de term, een nieuwe soort ontstaan, en kan men feitelijk van macroevolutie spreken. Vaak doelt men echter vaak vooral op veranderingen op iets grotere schaal - het ontstaan van hogere taxa - met het bezigen van de term; of de gerelateerde theorie van gemeenschappelijke afstamming van alle soorten.
  15. GreenEyes

    Waar gaan dieren heen?

    Ik heb het aan mijn trouwe viervoeter gevraagd, en hij, als ik zijn ietwat schuingehouden koppie, bruine ogen en lichte staartkwispeling correct interpreteer, blijkt van mening te zijn dat hij al in de hemel is.
×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

We hebben cookies op je apparaat geplaatst om de werking van deze website te verbeteren. Je kunt je cookie-instellingen aanpassen. Anders nemen we aan dat je akkoord gaat. Lees ook onze Gebruiksvoorwaarden en Privacybeleid