Spring naar bijdragen

Skippy

Members
 • Aantal bijdragen

  3122
 • Geregistreerd

 • Laatst bezocht

Over Skippy

 • Rang
  CrediRog

Recente profielbezoeken

Het blok recente bezoekers is uitgeschakeld en wordt niet getoond aan andere gebruikers.

 1. Skippy

  Autisme en relaties.

  Autisme is iets heel anders dan gewoon niet zo sociaal zijn, zoals veel mensen dat zijn. Autisme is echt een aandoening en veel minder dan de helft van de mensen heeft dat. En als je echt autisme hebt, is het denk ik juist wel goed om dat tegen mensen te zeggen. En dan bedoel ik niet iedereen die je tegenkomt, maar ik zou het wel doen bij mensen waar je veel mee omgaat. Ik heb zelf wel eens mensen met autisme in mijn omgeving gehad, en doordat ik het van ze wist kon ik een stuk beter met hun autistische trekjes omgaan.
 2. Skippy

  De toekomst van Credible

  Heel gek is dat niet, Nederland word steeds minder gelovig. De secularisatie zet nog steeds door. Wel jammer dat het allemaal op zwart gaat. De secularisatie heeft er geen drol mee te maken. De secularisatie stagneert. Maar zelfs op haar hoogtepunt, ging de secularisatie niet zo hard dat het verklaart waarom een christelijk forum in een paar jaar tijd in de problemen komt.Het probleem zit hem erin dat forums gewoon minder populair zijn. Dat geldt niet alleen voor christelijke forums, maar ook voor seculiere forums. Ook daar zie ik veel minder belangstelling voor dan een paar jaar geleden.
 3. Skippy

  Polyamorie kan dat?

  Volgens mij is het ook niet verboden, alleen zijn polygame huwelijken niet mogelijk. Wat op zich logisch is, want dan is het geen huwelijk meer. hu·we·lijk (het; o; meervoud: huwelijken) 1bij wet geregelde verbintenis tussen twee personen; echt(vereniging)2plechtigheid bij een huwelijk - See more at: http://www.vandale.nl/opzoeken?pattern= ... PRLVOGpqSo Ach, de betekenis van woorden wordt wel vaker een nieuwe invulling gegeven. Niet zo heel lang geleden was het nog een verbintenis tussen een man en een vrouw. Pure discriminatie dus van de overheid. Ik vind het dan ook ronduit schokkend dat de voorvechters van het huwelijk tussen twee mensen van het gelijke geslacht zich nu in stilzwijgen hullen. Ik denk dat er wel een heel groot verschil zit tussen het homohuwelijk en een huwelijk meer dan twee personen. Die vergelijking vind ik daarom alleen maar kwetsend voor homo's die graag willen trouwen.
 4. Skippy

  Polyamorie kan dat?

  Volgens mij is het ook niet verboden, alleen zijn polygame huwelijken niet mogelijk. Wat op zich logisch is, want dan is het geen huwelijk meer. hu·we·lijk (het; o; meervoud: huwelijken) 1bij wet geregelde verbintenis tussen twee personen; echt(vereniging)2plechtigheid bij een huwelijk - See more at: http://www.vandale.nl/opzoeken?pattern= ... PRLVOGpqSo
 5. Skippy

  De toekomst van Credible

  Overigens wel goed om op te merken dat het werven van vrijwilligers overal een probleem is. Politieke partijen hebben er last van, kerken, vakbonden, en ga zo maar door. Dat hoort blijkbaar bij de tijdsgeest. Dat is op zich geen teken dat je forum niet goed functioneert.
 6. Skippy

  Polyamorie kan dat?

  En waarom heb je een schuldgevoel als je er zo'n voorstander van bent?
 7. Skippy

  Polyamorie kan dat?

  Laten we even dingen uit elkaar halen: In heel veel (ik denk de meeste) gevallen houdt polygamie in dat een man meerdere vrouwen heeft. Vrouwen is het in deze gevallen niet toegestaan meerdere partners te hebben, alleen mannen. Dit is ook het geval bij polygamie dat je bij sommige mormonen tegenkomt. In veel gevallen heeft dit alles te maken met een zeer vrouwonvriendelijke visie. Bijvoorbeeld dat een vrouw alleen gered zou kunnen zijn als ze getrouwd is. Dus dit lijkt me sowieso niet iets wat je als christenen toe moet staan. Gelukkig wijst de hoofdstroming van de mormonen dit tegenwoordig ook af. Dan heb je nog de polyamorie, waarin de partners (in ieder geval in theorie) gelijkwaardig zijn en dus beiden meerdere partners kunnen hebben. Ik zie het zelf helemaal niet om me heen: de meeste mensen, ook mensen die geen geloof aanhangen, moeten er niet aan denken hun partner te delen met anderen. Het idee dat polyamorie meer geaccepteerd zou worden in deze samenleving en dat we dus als christenen daar ook aan moeten wennen, is volgens mij nergens op gebaseerd. En zelfs als het wel normaal zou worden in deze samenleving, is het niet iets wat je in mijn ogen moet omarmen. Het mooie van een huwelijk is dat je jezelf volledig aan de ander geeft. Dat je samen 1 wordt. Dat je een exclusieve band hebt die je niet met anderen hebt. Dat je je seksualiteit ook alleen met elkaar deelt en niet met anderen. Als je daar met allerlei ingewikkelde constructies anderen bij gaat betrekken, doe je mijns inziens ernstig afbreuk aan het huwelijk. Je kunt het nog zo gezellig hebben met zijn drieen, vieren, vijven, of weet ik veel met hoeveel je bent. Maar dat mooie van een huwelijk ben je dan kwijtgeraakt.
 8. Skippy

  De toekomst van Credible

  Eens met Annatar. En je kunt toch een oproepje plaatsen? Vraag of er mensen zijn die willen helpen Credible te behouden, omdat er anders helemaal een eind komt aan het forum. Als een enkeling wil heb je al genoeg. En als niemand wil, doek je de boel alsnog op.
 9. Skippy

  De toekomst van Credible

  Ik merk zelf ook al veel langer dat Credible niet meer is wat het geweest is en ik kom zelf ook alleen nog sporadisch. Maar ik vind het eerlijk gezegd een beetje sneu voor de mensen die aan het huidige Credible gehecht zijn. Is het niet mogelijk Credible in een heel erg afgeslankte vorm te laten bestaan? Dus geen marketing en werving meer, niet meer proberen een jongere doelgroep te bereiken, enz. Dan heb je in principe maar 1 of 2 gemotiveerde personen nodig die alleen even de boel blijven modereren.
 10. Skippy

  Ik ben atheïst

  Dat zal het zijn. _'> Ik ben weg uit dit topic. Volgens mij hoort dit topic sowieso niet in dit forumgedeelte thuis, als het al thuishoort op dit forum.
 11. Skippy

  Ik ben atheïst

  Beste FavourNoFiction, Je komt binnen op dit forum met deze houding: * Het eerste wat je doet op dit forum, is een topic openen waarin je een spervuur aan vragen op ons afstuurt. Dat komt vooral over op christelijke forummers als een aanval, als een soort bekeringsdrang. En niet alsof je daadwerkelijk geïnteresseerd bent in de antwoorden. * Je zegt dingen als: "Misschien had ik het anders moeten formuleren voor de mensen die niet langer dan 2 seconden nadenken." En "ik kan me zo voorstellen dat jullie zeldzaam geconfronteerd worden met redenen waarom God niet bestaat." Om de een of andere reden voel ik me dan niet erg serieus genomen. * Je gaat er klakkeloos vanuit dat christenen niet geloven in de evolutietheorie. Dat suggereert dat je geen flauw idee hebt waar je het over hebt. * En wat ik het ergste vind: iemand heeft een topic geopend waarin zij vertelt dat ze aan een depressie lijdt. En het enige wat jij doet is een boek over evolutie aanraden. Volgens mij heb je zelf dondersgoed door dat een boek over evolutie niet helpt bij een depressie. Dus kom ik tot de conclusie dat je je punt wil maken en dat je daarvoor iemand gebruikt die hulp zoekt voor haar depressie. Dat vind ik ronduit walgelijk. Vraag jezelf nou eens af wat je wil. Als je echt bereid bent een serieus gesprek aan te gaan, en als je bereid bent ook naar andere mensen te luisteren en iets te leren, dan ben je van harte welkom. Maar dan zou ik je aanraden om je heel anders op te stellen. Want met zo'n toon, ben ik absoluut niet bereid om serieus op je in te gaan.
 12. Skippy

  Ik ben atheïst

  Nog een tip: vraag jezelf eens af waarom je zo onzeker bent dat je per se wil geloven dat mensen met een andere overtuiging dom zijn.
 13. Skippy

  Ik ben atheïst

  Klopt. Normaalgesproken leef ik in een soort bubbel, zodat ik in sprookjes blijf geloven. Ik ga nooit in gesprek met mensen die anders denken. Naast dat ik in God geloof, geloof ik ook nog in Sinterklaas, kabouters en in de tandenfee. Ik denk ook nooit zelf na, daar krijg ik alleen maar hoofdpijn van. Maar nu ik jouw hoogst-intelligente vragen zie, schrik ik me te pletter. Goh, daar had ik nooit over nagedacht! Ik val zowat van mijn geloof af. (Om de een of andere reden krijg ik enorm de neiging om sarcastisch op jou te reageren. Goedbedoelde tip: vraag jezelf eens af hoe dat komt.) Het zal je verbazen hoeveel mensen echt zo denken. Ik ken(de) een hoop mensen die in God geloven en niet eens de bijbel hebben gelezen. Voor iemand die zichzelf een denker noemt weet jij ook niet bepaald veel van het geloof, volgens mij.
 14. Skippy

  Ik ben atheïst

  Er is een verschil tussen een troll en een provocateur. Ik ben hier net 5 minuten op dit forum maar ik kan me zo voorstellen dat jullie zeldzaam geconfronteerd worden met redenen waarom God niet bestaat. Klopt. Normaalgesproken leef ik in een soort bubbel, zodat ik in sprookjes blijf geloven. Ik ga nooit in gesprek met mensen die anders denken. Naast dat ik in God geloof, geloof ik ook nog in Sinterklaas, kabouters en in de tandenfee. Ik denk ook nooit zelf na, daar krijg ik alleen maar hoofdpijn van. Maar nu ik jouw hoogst-intelligente vragen zie, schrik ik me te pletter. Goh, daar had ik nooit over nagedacht! Ik val zowat van mijn geloof af. (Om de een of andere reden krijg ik enorm de neiging om sarcastisch op jou te reageren. Goedbedoelde tip: vraag jezelf eens af hoe dat komt.)
 15. Skippy

  Depressie

  Klopt, het is wetenschappelijk bewezen dat boeken over de evolutietheorie mensen uit een depressie helpen. Psychologen halen dat ook massaal aan. Vroeger deden psychologen nog aan cognitieve therapie en dat soort onzin. Tegenwoordig geven ze gewoon een college over evolutie en hoppa, psychische ziektes zijn genezen.
×

Belangrijke informatie

We hebben cookies op je apparaat geplaatst om de werking van deze website te verbeteren. Je kunt je cookie-instellingen aanpassen. Anders nemen we aan dat je akkoord gaat. Lees ook onze Gebruiksvoorwaarden en Privacybeleid