Spring naar bijdragen

Machiavelli

Members
  • Aantal bijdragen

    10.185
  • Geregistreerd

  • Laatst bezocht

Alles door Machiavelli geplaatst

  1. Machiavelli

    Hoe is Judas gestorven?

    Helemaal niets .
  2. Machiavelli

    Geen echte vrede

    Hij was in vijandelijke militaire dienst bij een bezettende macht. Als hij al als slachtoffer moet worden gezien, dan wel één aan de verkeerde kant. Wat de hypocrisie van Nederlanders in en na de oorlog ermee te maken heeft ontgaat mij. Wij herdenken niet de hypocrisie, we herdenken niet hen die zichzelf onterecht een heldenmantel hebben omgedaan. Wij herdenken hen die hun leven hebben gegeven. En om daarbij een prutsgedicht (vind het niet bijzonder goed) over een oud-oom die russen en waarschijnlijk burgers heeft afgeschoten aan het Oost-front in dienst van een vijandelijke mogendheid pa
  3. Machiavelli

    Homoseksualiteit

    Volgens wie? Daar komt God vast van onder de indruk. Als God bestaat en Hij is inderdaad kwaadaardig komt hij vast niet onder indruk hiervan en zit jij met de gebakken peren.
  4. Machiavelli

    Welk boek lees je?

    Earth Abides van George R. Stewart.
  5. Machiavelli

    Geen kerk

    Ik vraag mij af hoe iemand het NT kan lezen en de kerk als iets slechts in zichzelf kunnen zien .
  6. Heeft het goede slechts waarde als het voortkomt uit een keuze? Is het bij elkaar blijven als man en vrouw slechts goed als men de keuze heeft om te scheiden?
  7. Er is uit de Bijbel geen absoluut verbod op slavernij te halen. Wel wordt er de Israëlieten een aantal beperkingen mbt. slavernij opgelegd en vind je in het Nieuwe Testament een gebod om binnen de gemeente geen onderscheid te maken tussen slaaf en vrije.
  8. Door een slap verwaterd geluid te laten horen. Oftewel, valt niet te voorkomen. Niet. We zijn achterhaald .
  9. Machiavelli

    Is God wel rechtvaardig?

    Hel. Eeuwige verdoemmenis. Genocide. Marteldood voor Zijn eigen Zoon. Ik kan je wel een rij bijbelverzen geven waar Gods handelen wordt beschreven en handelen dat door vrijwel iedereen veroordeeld zou worden als God niet degene was geweest die handelde. Ik kan -als je wilt- ook nog wel een rij zaken uit Rome noemen die door vrijwel iedereen als onrechtvaardig worden gezien, maar waarvan de claim is dat het Gods wil is. De enigen die Gods handelen ten allen tijde als rechtvaardig zullen zien zijn mensen die al geloven in een God die per definitie rechtvaardig is.
  10. Machiavelli

    Is God wel rechtvaardig?

    God doet wat Hij niet wil?
  11. Machiavelli

    Is God wel rechtvaardig?

    Dat betwijfel ik. God is namelijk Zijn eigen maatstaf voor rechtvaardigheid. Er is geen hogere moraal dan God zelf.
  12. je zou de zoekfunctie kunnen gebruiken?
  13. Hadden de Babyloniërs vast verloren ruimtetechnologie waardoor men zich elders heeft kunnen vestigen.
  14. Vast, maar ik ben erg gehecht aan mijn Kerk. Die is dat ik wél wat in te brengen heb. Ik ken meerdere mensen die afgevaardigen zijn geweest bij classisvergaderingen en synodes en met de getalsverhoudingen wordt er bij ons naar het grondvlak geluisterd, die maken namelijk het grootste deel van de synode uit. Je bedoelt dat knippen en plakken dat jullie zo wanhopig ontwijken? Even kijken: Hoelang doen jullie al over eenheid met de Oosters-Orthodoxe Kerken? Vast een tikje langer dan de Hervormde, Gereformeerde en Lutherse Kerken deden op één te worden. En hebben die gesprekken ook al
  15. Ah nee, sorry, ik spreek geen rooms en moederkerk, katholiek, kerk en dergelijke zijn dus termen die ik ook mag gebruiken voor een reformatorische Kerk. Ik heb wel inspraak. Omdat Computoon in deze met de aanklacht kwam. Als hij stelt dat wij wat fout doen is het niet meer dan goed beschaafd gebruik om dat aan te tonen. Als jullie niets willen aantonen en in de matra's blijven hangen -fine by me-, maar ik ben niet degene die stelt en weigert iets aan te tonen. Waarom? Ik stel niet dat het zo is. Jíj stelt dat ze -ook in het verleden- niet klopt. Relevant hoor. Dat protestant
  16. Omdat het niet te rijmen valt met de mens als beelddrager Gods, het conlicteert met de Menswording van Christus (die in een verheerlijkt mensenlichaam ten hemel vaarde!) en volstrekt niet logisch is.
  17. Ik ben daar al. Sorry, misschien was je hier niet mee bekend, maar ik ben lid van een kerk met een presbyteriaal stelsel. Juist ja. Kun je ook aantonen dat er niets is veranderd of is dat slechts een geloofsartikel? Als dat laatste het geval is -niks mis mee- hoef ik het verder namelijk niet serieus te nemenn.
  18. Machiavelli

    Is God wel rechtvaardig?

    Is het relevant of God rechtvaardig is?
  19. *gaap* Hoe roomsen uit eeuwen kerkgeschiedenis zo'n ongelooflijk saai, wereldvreemd en idioot verhaal kunnen brouwen blijft mij verbazen. Was ik zo ontzettend onduidelijk? En voor vraag en antwoord 80 gecorrigeerd wordt zou ik graag eerst degelijk bewijs willen hebben dat die indertijd niet correct was. Dus als je degelijk bewijs hebt dat die indertijd niet klopte, dan lees ik dat graag, maar het simplistische opdreunen van mantra's over het geloof dat nooit veranderd is, de kerk die het gewloof altijd vastgehouden heeft bla bla bla, maakt geen enkele indruk als je het niet gelooft of een a
  20. Dat vroeg ik mij oo af toen er werd gezegd dat wij naar de 'moederkerk' terug zouden moeten keren... Volgens mij niet en zeker niet door een kerk met leergezag. Ik ben wel degelijk in staat om zaken te veranderen. Behoorlijk ontwijkend trouwens, eerst de stelligheid dat v&a 80 niet klopt en vervolgens niet thuis geven als er om concreet bewijs daarvoor wordt gevraagd.
  21. Dat weet ik. Wel durf ik met zekerheid te stellen dat God géén intelligent leven geschapen heeft, naast de mens. (Nu ja, tenzij Engelen daaronder vallen.)
  22. Jullie zouden kunnen beginnen met terugkeren naar het evangelie, dan ga ik met liefde en veel plezier naar de Rooms-Katholieke Kerk. En voor vraag en antwoord 80 gecorrigeerd wordt zou ik graag eerst degelijk bewijs willen hebben dat die indertijd niet correct was.
×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

We hebben cookies op je apparaat geplaatst om de werking van deze website te verbeteren. Je kunt je cookie-instellingen aanpassen. Anders nemen we aan dat je akkoord gaat. Lees ook onze Gebruiksvoorwaarden en Privacybeleid