Spring naar bijdragen

Gaitema

Members
 • Aantal bijdragen

  2099
 • Geregistreerd

 • Laatst bezocht

Over Gaitema

 • Rang
  CrediBakvis
 • Verjaardag 05/24/1980

Contact Methods

 • MSN
  ghkollenstaart@hotmail.com

Profile Information

 • Geslacht
  Man
 • Interesse
  muziek, mensen
 • Beroep
  operator
 1. Het paasverhaal in het Twents

  Ik heb der niks met. Ie beriekt zo allenig Jan Doelel die 't allemoal niet al te serieus nemt. Wie warkelijk Jezus wil vind'n sol hier nie genogge met nemm'n. Arg grappig vind ik 't ook nie. Maar zonder gekheid, waarom moet een mens humor gebruiken om het evangelie te brengen, als Jezus dat zelf niet met humor brengt? Is dat ten diepste niet, omdat de mens het beter denkt te weten hoe het gebracht moet worden, dan hun "saaie" Jezus? Beste mensen: ik reageer alleen hier op. Jezus wil dat we de wereld met haar wereldse aanbod los laten en gaan leven naar Zijn wil. In naastenliefde en navolging van Hem. In genade, door het kruis. Een eeuwig leven, in plaats van een tijdelijk aards bestaan die satan ons best succesvol zou kunnen laten verlopen, maar beter kan je het met tegenslagen doorlopen, om daarin je afhankelijk te weten van Gods hulp, als redder uit iedere nood. Want zo staat het in de Psalmen: "velen zijn de tegenslagen/noden van de rechtvaardigen, maar uit die alle redt de Heere hen,"
 2. Geestelijke wapenuitrusting

  Ik heb nergens gezegd dat Hij in iedereen "woont", twistzieke vrouw. Wat zei Salomo trouwens? " Het is beter om alleen te wonen in de woestijn, dan om met een twistzieke vrouw samen te zijn." Jij komt nu in mijn negeermodus. Je bent nr. 1
 3. Geestelijke wapenuitrusting

  De Heilige Geest is in iedereen. Want God is overal. Mag ik nu verder met dit topic?
 4. Geestelijke wapenuitrusting

  Ik doe uitspraken naar de geloofsleer die ik ontvangen heb. Iedereen kent zijn tala Kanaäns. Immers moet je het toch op een manier uitdrukken. Maar wat ik van jou niet snap, is dat je het nodig denkt te hebben om rotte opmerkingen te plaatsen. Denk je nu werkelijk dat God zo "is"? Ik vind dat we hierdoor ook niet echt verder komen. Het is namelijk mijn doel niet om jou ter discussie te stellen. Ik wil graag nu verder de diepte in. Te beginnen met een getuigenis: in mijn familie pleegde iemand zelfmoord. Daarvoor gaven de meeste mensen hem de schuld er van dat zijn huwelijk gestrand is. Hij was trouwens gereformeerd. Zijn dergelijke woorden van de Heilige Geest of hebben duistere machten er baat bij om hem de dood in te jagen? Een klein detail. Die man had een sociale contactstoornis en zijn vrouw was een grote dromer. Alles moest je haar 2 keer zeggen.. dus hij werd dan boos... Ook zo iets: welke krachten gingen bij hem schuil?
 5. Geestelijke wapenuitrusting

  Het maakt mij geen bal uit waar een demoon zich bevindt. Daar heb ik geen kijk op. Jouw ordinaire opmerking hier zie ik wederom niet als het werk van de Heilige Geest. Het is Gods woord niet. Want ik herken de stem van de Goede Herder Jezus Christus niet in jouw woede en misdragingen. Waarom zou de Heilige Geest mij willen beledigen? Dat zou God nooit doen! Maar als je graag wilt zondigen en dat wil verantwoorden voor de hemelse Rechter, dan ben je geheel vrij dat te doen.
 6. Geestelijke wapenuitrusting

  Het is wat wij uit de bijbel halen en elkaar leren in de evangelische kringen. Er is niks mis met wat hij zegt.
 7. Geestelijke wapenuitrusting

  In mijn gevallen doel ik op demonisch belast zijn. Het kan komen door te luisteren naar vooroordelen bijvoorbeeld. Dat geloof ik altijd. Je bent altijd zelf verantwoordelijk over jouw eigen tong. Met de tong kan je mensen zegenen en vervloeken. Wat je doet, kies je zelf voor. Je hersens zitten zo in elkaar dat het constant in contact staat met de geestelijke wereld. God kan tot je spreken. Engelen, maar ook demonen. Ja zelfs geesten van overleden mensen. Waar je naar luistert heb je zelf in de hand. Kijk, je koos er zelf voor om ordinair op mij te reageren, zoals Joost G dat noemde. Zou de Heilige Geest jou ingegeven hebben om zo met mij om te gaan? Geeft de Heilige Geest ons in om naar popmuziek te luisteren en geestelijke muziek over te slaan? Een horrorfilm te kijken i.p.v. de bijbel te lezen. Geeft de Heilige Geest het in dat we geen zin hebben om stille tijd voor God te nemen? Als we nu eens beginnen na te denken over welke geestelijke machten er achter onze woorden invloed uit oefenen. Gewoon na te denken over de vraag: " zou Jezus zo spreken als ik doe?"
 8. Geestelijke wapenuitrusting

  Wat is het verschil?
 9. Geestelijke wapenuitrusting

  In de kern wel. Echter vond ik dat toen ik daar in zat een groot gemis. Ik vind dat mensen het zo onderschatten welk een invloed dit heeft in iemands gedrag en manier van leven. Dit heeft me vaak verontrust. Bedankt nog dat je mijn visie de ruimte geeft op het forum. Ik merk dat het inderdaad vaak verkeerd begrepen wordt.
 10. Geestelijke wapenuitrusting

  Met andere woorden, jij gelooft niet dat christenen door demonen beïnvloed worden om elkaar zwart te maken. Weet ik dat ook weer. Dan heb je een ander geloof dan ik.
 11. Geestelijke wapenuitrusting

  Daarom is het beter dat ik een kring van mensen om mij heen zoek, die positieve energie geven en niet steeds met een oordeel over die, die en ik klaar staan.
 12. Geestelijke wapenuitrusting

  Het mij schijnheilig noemen kan niet van de Heilige Geest komen. Daar doelde ik op. Ik zeg daar tegen: "satan! Ik ben niet schijnheilig, maar heilig door Zijn bloed!" Er wordt hier ook beweerd dat wat ik zeg in tegenspraak is met elkaar. Maar wat ik zeg is juist wat ik geleerd heb en waarin ik een kern van waarheid zie zitten. Het enige wat oordelen over christenen opbrengt, is weerstand. Niemand is daar ooit beter van geworden en het is ook wat anders dan liefdevol iemand terecht wijzen. De toon waarop dat gaat laat dat vaak wel zien. Ik heb enkele mensen ontmoet die de gave van profetie hadden en woorden van God voor me hadden. Geen van die woorden waren negatief. Wat het minst positief klonk was de woorden: "Gerwin hoort Mijn stem niet, omdat hij geen geloof heeft, maar dat komt wel goed met hem". Dit was het antwoord op mijn vraag waarom ik Gods stem niet hoor. Ik vroeg dus om die reactie.. Niet veel later begon God toch tot me te spreken. Ik moest mijn geloof er in trainen en het hielp. Wat jullie woorden doen, is dat geloof weer onder uit halen. Al de negativiteit over mijn woorden is een boodschap van: "jij kan dit wel zeggen, maar dat is Gods Woord niet." Het zou anders zijn als er gezegd werd: "ik denk dat het hier en daar iets anders ligt." Echter nu krijg ik de indruk dat het geloof is dat Gaitema veel kletst, maar weinig van de Heilige Geest zegt. Moet ik dat geloven of tegen satan zeggen: "jij wil dat ik mijn vertrouwen op God verlies, ga weg van mij!" Stel dat ik de stemmen die tegen mij zeggen dat veel van wat ik zeg niet van de Heilige Geest is, niet naar Gods Woord is, dubbelzinnig is en getuigd van zwakheid en schijnheiligheid door mij geloofd wordt. Ook dat de genen die hier op het forum worden beschuldigd een welvaartsevangelie aan te hangen en voor mij broeders zijn, door mij in twijfel getrokken wordt. Het zou betekenen dat ik mijn geloof grotendeels verlies! Mijn vertrouwen in de Heilige Geest verlies! Het zou betekenen dat ik niet meer Gods Woord kan doorgeven, omdat ik doof ben geworden voor Gods Woord! Het rampzalige zou dan zijn dat al mijn bijdragen dan werkelijk door het rijk der duisternis gevuld zullen zijn! Demonen zouden dan jullie aanvallen en jullie aanklagen! Ik zou een plaag voor jullie kunnen worden! Omdat de Heilige Geest dan uit mij weg getrokken zou zijn, door mijn ongeloof! Nou ja, niet zozeer weg, maar stil in mij is geworden. God zou dan weliswaar nog zijn waar ik ben, maar niets meer tot me kunnen zeggen, omdat ik Zijn stem niet meer herken. Om Gods stem te verstaan moet je geloof hebben en daarom moeten wij elkaar niet veroordelen, maar bemoedigen!
 13. Geestelijke wapenuitrusting

  Ik heb niet gezegd dat je bezeten bent. Een christen kan niet bezeten zijn. Ik benoem wat je aan het doen bent, door toe doen van een demoon. Ik heb geleerd dat demonen misbruik maken van christenen. Zoals ik al zei. Dat maakt jou nog niet tot zijn bezit. Je bent van Jezus! God zei dank zeg! Maar die demoon zorgt er voor dat wij er onderling niet uit komen. Misschien doet een demoon dat bij mij ook wel en zegt de Heilige Geest dat ik moet zwijgen en dit forum moet verlaten. In ieder geval snap je geen bal van wat ik bedoel met dat dat weer God en dan weer de duivel met ons bezig is. De realiteit waar ieder christen als zondaar in zit. Heb ik trouwens gezegd dat ik zuiver reageer en het allemaal weet? Ik ben geestelijk klein en heb een klein geloof. Ik moet het vooral van mijn liefde hebben. Mijn vrouw is veel sterker dan ik. Maar hier vind ik niks. Om kwart voor 4 moet ik uit bed. Dan moet ik naar mijn werk. Dit forum doet mij duidelijk geen goed. Daarom stop ik hier mee. Ik moet het geestelijk voedsel elders zoeken. Dit voedt mij niet.
 14. Geestelijke wapenuitrusting

  Door anderen in hun geloof aan te gaan vallen, zoals jij doet en jullie doen? Waar dit forum steeds vol van is? Weet je hoe Jan Trapman jullie soort christenen noemt? Kuikens in een nest dat met elkaar ruzie maakt. Hij leerde mij als een arend te gaan vliegen, al gaat dat met vallen en op staan. Hij leerde mij uit dat nest te stappen. Dat ik nog zwak ben, komt omdat ik nog oefen als een arendskuiken. Als ik opstijg, dan stijg ik op de kracht van de Heilige Geest op naar boven en kom ik dichter bij God. Dan hoor ik het gekwetter in het nest niet meer. Ik vrees dat ik dat alleen kan doen, door uit dit nest te stappen en verder te zwijgen. Aan jullie oordelen heb ik niks! Maar God oordeelt over mij niet!
 15. Geestelijke wapenuitrusting

  Het maakt geen barst meer uit. Het is mij wel duidelijk hoe jullie over mij denken Kaaskruidje en Dolce Vita! En ja Dolce Vita, je hebt mijn geloofsrichting waar ik in zit als welvaards evangelie omschreven, naar aanleiding van dit topic. Precies waar ik tegen ageer in dit topic, voer jij uit. Ik kan mijn slaap niet meer vatten en voel me enorm aangevallen in mijn geloof de laatste 2 dagen. Ik moet morgen wel weer om 5 uur op mijn werk zijn. Dingo heeft gelijk. Ik weet nu genoeg. Ik vrees dat ik het geen wat ik hier zoek niet kan vinden. Hier wordt mijn geloof niet opgebouwd en alleen maar afgebroken. Allerlei verwijten krijg ik hier aan mijn hoofd geslingerd. Mijn geloof wordt hier door het slijk gehaald. En nog even, en dan wordt mijn vrouw ook door het slijk gehaald. Dat heb ik op een ander forum al eens mee gemaakt. Wat voor mij daar de reden was om te stoppen. Ik werd daar gewoon verketterd. Daarom stop ik met dit topic en helaas toch weer met dit forum. Het is beter voor mij dat ik toch dit tijdperk van Credible afsluit. Ik vind hier niks..
×