Spring naar bijdragen

Gaitema

Members
 • Aantal bijdragen

  2303
 • Geregistreerd

 • Laatst bezocht

Over Gaitema

 • Rang
  CrediBakvis
 • Verjaardag 05/24/1980

Contact Methods

 • MSN
  ghkollenstaart@hotmail.com

Profile Information

 • Geslacht
  Man
 • Interesse
  muziek, mensen
 • Beroep
  orderpikker

Recente profielbezoeken

Het blok recente bezoekers is uitgeschakeld en wordt niet getoond aan andere gebruikers.

 1. Gaitema

  We laten zonden voor niets achter.

  Op een dag dacht ik: "o God, was ik maar iemand anders. Iemand die niet zo veel gezondigd had, zodat ik gewoon net als Jezus zonder een slecht geweten met U hoefde te leven. Dat iemand anders dan mijn zonden had gedaan, maar ik met U in het reine leefde! Het lijkt me zo heerlijk om een goed mens te zijn en altijd te zijn geweest, maar ik ben het niet." Toen schoot een gedachte door mijn hoofd, waarin God tegen me leek te spreken: "wat heb Ik er aan, als iemand anders die zonden had gedaan? Ik wil de zonde uit de wereld helpen en ook bij jou! Wees nieuw geboren en begin, alsof je niet meer die gene bent die gezondigd heeft, maar een goed mens bent. Dat is opnieuw geboren worden! Werk met Me mee om daarmee andere mensen te bereiken. Ik ben blij als de zonde uit heel de wereld verdwenen is!" Daarbij, Samuel zei tegen het volk van God: "Ga niet de weg die je niets oplevert en je niet bevrijdt, omdat het niets is!" Als we ons bewust zijn, van dat zonden niets is en God geeft alles is, wat maken we ons nog langer druk om niets? We nemen alles van Hem aan en laten niets achter.
 2. Gaitema

  HSV Edge Lined

  De zwaarste kringen lezen nog de Statenvertaling. De HSV is meer populair onder de iets minder zwaardere kringen (PKN-bonders bijvoorbeeld) populair en onder evangelischen. Die zijn wat kleurrijker. Dat zie je al aan hoe ze gekleed gaan. Vooral op de zondag.
 3. Gaitema

  Na hoe lang verkering trouwen?

  Volg je intuïtie. Ik was na een relatie van een half jaar al gaan samenwonen. Met de bedoeling te gaan trouwen. Dat was vanwege het financiële plaatje. Binnen een jaar waren we getrouwd. Maar ik was dan ook 35. Als ik jullie was zou ik nog even genieten van de tijd. Van God moet je nog helemaal niks én het huwelijk is erg duur. Handig is het om eerst goed te sparen. Daar krijg je geen spijt van.
 4. Gaitema

  Vraag inzake Mattheüs

  Dat heb ik me dus ook afgevraagd en ik moet constateren dat het vaak echt om christenen ging. Ik denk dat je als christen je zo met de duivel in kan laten, dat Jezus dan Zijn kandelaar uit je weg neemt en de Heilige Geest zich dan terug trekt, totdat je Hem weer om hulp aanroept. Ik heb immers ook verhalen meegekregen van christenen die van zulke demonen na het bezoeken van zo'n valse blessing bijvoorbeeld weer bevrijdt zijn. Doordat christenen hen opvingen en voor hen baden voor bevrijding. Dit moet een waarschuwing zijn voor ons. Ook wij kunnen ons zo met demonen inlaten, door het gevaar op te zoeken.. Ga niet naar een waarzegger, ga geen glaasje draaien. Neem niet alles van christenen klakkeloos aan..
 5. Gaitema

  Vraag inzake Mattheüs

  Dat is mijn stelling theologisch ook, maar de praktijkvoorbeelden van christenen die zich inlaten met occultisme vertonen wel "toestanden" waar zij zich in verkeren, waar je als christenen voor uit de weg moet gaan. Voor een christen is het levensgevaarlijk om alles voor zoete koek aan te nemen, door bijvoorbeeld de opwekking van Todd Bentley te bezoeken of zijn geloof toe te passen of je toetst de geesten niet of ze wel uit God zijn, omdat de Heilige Geest je toch wel zou beschermen. Door zich in te laten met occultisme. Of wat dacht je van Jomanda bezoeken? Een dominee deed dat eens. Toen hij op zo'n tafel voor Jomanda moest gaan liggen en zij met hem bezig ging, had hij het gevoel door midden gezaagd te worden. Ik houd me dan liever niet bezig met de vraag of je bezeten kan worden of niet, maar heb dan zo iets van: "laat je niet met demonische activiteiten in!" En zo lees ik die Bijbeltekst ook.
 6. Gaitema

  Vraag inzake Mattheüs

  Het zijn demonen Kaasjeskruid. Dit kan je niet met elkaar organiseren. Maar ik laat het hier bij. Ik heb de waarschuwing doorgegeven. Christenen die denken dat de duivel hen niets meer kan maken en zich gerust met het occulte inlaten en met dwaalleringen, moeten dat maar op eigen risico doen.
 7. Gaitema

  Vraag inzake Mattheüs

  Wat ik ook op de Bijbeltekst vindt staan is wat deze christenen in Engeland is overkomen, toen hun pastor met de zegen van de Lakeland Opwekking van Todd Bentley in hun kerk aan kwam: Door de Heilige Geest geen demonen mogelijk? Ik vrees van niet.. Jezus dwingt niet. Als we ons laten verleiden door demonen, dan laat Jezus je gerust je gang gaan. Echter als je Jezus weer aanroept, dan kan Hij jou ook er van bevrijden. Ik vind dan dus ook de stellingname dat een christen geen last van demonen kan hebben soms heel gevaarlijk.
 8. Gaitema

  Vraag inzake Mattheüs

  Als je als gelovige toch zondigd, dan sta je in contact met demonen. Of zo iemand bezet of gebonden of wat dan ook heet, vind ik niet interessant. Christenen kunnen niet zonder gevolgen er op los zondigen. Ik ken een getuigenis van een Christelijke vriend van me, die getuigde over een kennis van hem die ook een christen is, maar toch ging glaasje draaien. Die christen wordt nu elke avond bezorgd door demonen. Hij is er als de dood voor. Hij roept echter nooit Jezus aan om er van bevrijdt te worden, al wordt het hem zo vaak gezegd. Ik zie in die getuigenis hoe een christen zoals in deze bijbelvers last kan krijgen van zwaardere demonen dan voorheen. Zie verder ook mijn reactie aan Servant over spreken in tongen en Todd Bentley. Om een ongelovige kan het niet gaan. De eerste demoon kan immers een ongelovige zonder hulp in. Het betreft hier trouwens ook joden. Want Jezus had het toen niet tegen christenen, want die bestonden toen nog niet. Ik denk niet dat het om iemand gaat die niet gelovig is in deze bijbeltekst, zie berichten aan Kaasjeskruid. De eerste demoon kon immers het lichaam niet in. Kennelijk werd de persoon tegen de eerste demoon beschermd. Het betreft hier ook joden en geen christenen en verder heb ik van een vriend gehoord wat er met een christen gebeurde die toch ging glaasje draaien. Die kreeg werkelijk last van demonen. Ik hoor trouwens ook wel eens over christenen die in tongen baden en anderen vertaalden die woorden als vervloekingen van demonen en constateerden dat er sprake was van demonen. Denk ook aan de Lakelandblessing van Todd Bentley. Er zijn christenen die zeggen dat dit niet kan, omdat christenen de Heilige Geest hebben. Die christenen bidden dan zelf ook in tongen en toetsen dat niet. Ik vind dat wel linke soep.
 9. Gaitema

  Vraag inzake Mattheüs

  Een onbekeerde kon door de uitgedreven demoon zonder hulp gewoon weer bewoond worden. Ik denk dat het hier gaat om "grotere verleidingen" waar de gelovige intrapt en door bezet raakt.
 10. Gaitema

  Jezus is de geneesheer

  Mooi voorbeeld. Charismatische gemeentes gaan er ook verschillend mee om. In Ede (de evang.gem. waar we kerkten) ging het zo als bij de char. Baptisten. Zij hadden er een aparte gebedsruimte voor, waar je tijdens de dienst naar toe kon. Soms genezen daar mensen.
 11. Gaitema

  Jezus is de geneesheer

  Dat is waar
 12. Gaitema

  Hoe stellen we ons het hiernamaals voor?

  Die citaat was niet van mij. Trajecto: Klopt. het is tekst die Robert Frans schreef.
 13. Gaitema

  Jezus is de geneesheer

  Dank je Robert Frans. Iets om over na te denken.
 14. Gaitema

  Jezus is de geneesheer

  Precies. Het is wel de bedoeling dat we het evangelie van Jezus gewoon kunnen vertellen en zoals je zegt: de dokter bezoeken zal je niemand afraden. Als ons verteld wordt dat het hier niet de bedoeling is om dat te delen, dan zie ik dat wel als haast verbieden. Ik maak me daar wel zorgen over. Misschien is dit forum dan niet meer de plek om het ware evangelie van Jezus helemaal open en eerlijk te kunnen delen.
 15. Gaitema

  Jezus is de geneesheer

  nog een aantal mooie Bijbelteksten: "Ik, de HERE, ben uw Heelmeester." (Exodus 15) - dus al OUDE TESTAMENT, niks te maken met de apostelen!!!!! "Ik zeg u, wie in Mij gelooft, de werken, die Ik doe, zal hij ook doen, en grotere nog dan deze, want Ik ga tot de Vader." (naar Johannes 14) "Genees de zieken en zeg tegen de mensen: Het koninkrijk van God is dicht bij u." (naar Lukas 10) "Hij genas hen van alle ziekten en kwalen. Ze brachten hem ALLEN die er slecht aan toe waren, mensen met allerlei ziekten en pijnen, bezetenen, lijders aan vallende ziekte en verlamden, en hij maakte hen beter." (naar Mattheüs 4) "Ze brachten verlamden, blinden, kreupelen en doofstommen mee en nog veel andere zieken en legden die aan zijn voeten neer. En hij genas hen." (naar Mattheüs 15) "Blinden en verlamden kwamen daar bij hem en hij genas hen." (naar Mattheüs 21) Ik geloof dat dit letterlijk bedoeld is. Jezus is vandaag de dag nog steeds onze geneesheer, ook als je bij de dokter geneest, komt dat doordat Jezus ook de normale genezingen mogelijk maakt. Zonder God bestaat er geen enkele genezing. God beheerd de schepping en is de Schepper. Buiten Hem om bestaat er geen genezing. Hij heeft het in de hand hoe ons leven verloopt. Hoe lang we hier zijn en of we tegenslagen en ziektes overleven. Jezus beloofd het in Zijn Woord. Hij is duidelijk de Geneesheer.
×

Belangrijke informatie

We hebben cookies op je apparaat geplaatst om de werking van deze website te verbeteren. Je kunt je cookie-instellingen aanpassen. Anders nemen we aan dat je akkoord gaat. Lees ook onze Gebruiksvoorwaarden en Privacybeleid