Spring naar bijdragen

Gaitema

Members
 • Aantal bijdragen

  3003
 • Geregistreerd

 • Laatst bezocht

Over Gaitema

 • Rang
  CrediRog
 • Verjaardag 05/24/1980

Contact Methods

 • MSN
  ghkollenstaart@hotmail.com

Profile Information

 • Geslacht
  Man
 • Interesse
  muziek, mensen
 • Beroep
  orderpikker

Recente profielbezoeken

Het blok recente bezoekers is uitgeschakeld en wordt niet getoond aan andere gebruikers.

 1. Gaitema

  Het vereren van de Heilige Maagd Maria

  Ja, dat had ik ook door, toen ik er over las.
 2. Gaitema

  Het vereren van de Heilige Maagd Maria

  Vervelend, maar een goede vraag. Zijn mensen niet een soort van gevallen engelen? Ook daar zegt de bijbel IN ZIJN GEHEEL NIKS OVER. 😫
 3. Gaitema

  Het vereren van de Heilige Maagd Maria

  Lastige discussie. Er is een ding wat de bijbel niet verteld, wanneer de geest van ieder mens ontstond, voor het in een lichaam in de baarmoeder van een moeder kwam. Behalve van Jezus. Hij daalde neer van de troon om mens te zijn. Maar ik las in een boek over een bijna dood ervaring dat ieder mens ouder is dan zijn lichaam en elders dat hij al God de rug heeft toegekeerd, al voor hij op de aarde kwam in navolging van Adam. Dat is de erfzonde in werkelijkheid en verder is onze stervelijke lichamen ontstaan als gevolg van de zondeval waarin Adam en Eva voorgegaan zijn. Wij hebben hen erin gevolgd. Wat wel zou kunnen zijn, dat Maria als een engel uit de hemel kwam om de moeder van Jezus te worden. In dat geval heeft ze mogelijk geen deel gehad aan de zondeval. Engelen hebben immers nooit God de rug toegekeerd. Het vervelende is, de bijbel zegt over dit alles HELEMAAL NIKS!
 4. Gaitema

  De hel

  Ik heb zelfs bewust bezocht op internet, getuigenissen gehoord en boeken gelezen.
 5. Gaitema

  De hel

  De praktijk is gewoon dat ik ontdekt heb, dat buiten Jezus om (en New Age/occult) er geen wonderbaarlijke genezingen (tenzij medische) gebeuren. Ik zou het dan als medisch verklaarbaar zien.
 6. Gaitema

  De hel

  Zoals bij Jomanda? Dat kan je zelf wel invullen en dan heb je weer een stok om op mij te slaan. Want daar gaat het jou om.
 7. Gaitema

  Het vereren van de Heilige Maagd Maria

  Daar schrik ik van. Maria had ook gewoon deel aan de erfzonde en was ook een zondaar. Ik wist niet dat katholieken dit geloven.
 8. Gaitema

  De hel

  In het hiernamaals zal het niet anders zijn. Wie hier in het duister zit, is dan niet opeens in het Licht. Ik volgt de serie over de 80 jarige oorlog. Zo gruwelijk. In Naarden werden door de Spanjaarden alle mannen gedood. Op een beestachtige manier. Een organist van de katholieke kerk werd de benen eerst af gehakt en vervolgens gedood. Het had dan ook weinig met geloof te maken dat de ene katholiek de andere dode. Het was Spanje tegen het verzet. Veel Nederlanderse katholieken deden mee in het verzet, omdat ze het in de tijd van crisis zich er niet in konden vinden dat er zware lastenverzwaringen was bij de onderkant van de bevolking en de bovenkant werd ontzien, door de Spanjaarden. De protestanten konden er ook wel wat van wat moorden en plunderen betreft. Kleinere aantallen, maar toch..
 9. Gaitema

  De hel

  Ik volg de lijn zoals de katholieken dat zeggen, maar dan op mijn manier. Je hebt dan wel de bijbel, maar God zit niet gevangen tussen twee kaften. God zal zichzelf echter ook niet tegenspreken. Hij spreekt vandaag nog tot iedereen die Hem horen wil. Hij spreekt zelfs door de liefde in jouw hart. Wie ben ik om daar paal en perk aan te stellen? Echter Jezus is Mijn Heer en ik ben Jezus niet. Het oordeel is aan Hem. Hij is de deur tot het leven.
 10. Gaitema

  't Stamcafé (Praatvaria)

  Oké, en dat weet je allemaal heel zeker? Het kan natuurlijk zo zijn dat al die clowns die je treft toneel spelen en mensen bereid wisten te krijgen in een rolstoel te gaan zitten en even mee te gaan doen in de act. Dat kan natuurlijk, maar wat nou als het nu werkelijk Jezus was die hier genas?
 11. Gaitema

  't Stamcafé (Praatvaria)

  Maar waarom dan? Jezus deed het toch ook?
 12. Gaitema

  De hel

  Ik geloof dan wat in de lijn is met het boek, mijn ervaringen en die van mijn vrouw
 13. Gaitema

  't Stamcafé (Praatvaria)

  Ik niet. Ik zeg dat Hij het nog steeds doet in vrijwel de meeste denominaties, in zo verre dat het toegestaan wordt.
 14. Gaitema

  't Stamcafé (Praatvaria)

  Waarom geneest jouw Jezus niet meer, zoals vroeger?
 15. Gaitema

  De hel

  De ervaringen van de mensen in dat boek sluit aan bij onze ervaringen en dat van mensen nu met soortgelijke ervaringen. Daarom geloof ik dat.
×

Belangrijke informatie

We hebben cookies op je apparaat geplaatst om de werking van deze website te verbeteren. Je kunt je cookie-instellingen aanpassen. Anders nemen we aan dat je akkoord gaat. Lees ook onze Gebruiksvoorwaarden en Privacybeleid