Spring naar bijdragen

Gaitema

Members
 • Aantal bijdragen

  4707
 • Geregistreerd

 • Laatst bezocht

Alles door Gaitema geplaatst

 1. Gaitema

  Bewijs leven na de dood

  Het bewijs is er volgens wetenschappers, er is leven na de dood: https://gfcnieuws.com/dood-gaan-wij-niet-steeds-meer-bewijs-dat-het-leven-heel-mooi-doorgaat-na-de-dood/?fbclid=IwAR3r9GdN6jibGw_rzRAjhMI_pKdzgWt_qRv2j1Cz9r-6m3vQoVFine5J7ZA Hoe kijken jullie hier naar?
 2. Gaitema

  Bewijs leven na de dood

  Bijna dood ervaringen zijn zeer divers. Deze wetenschappers gooiden wel alles op één hoop en trokken hun conclusie, waar ik het overigens niet inhoudelijk helemaal mee eens ben, want inderdaad gaat de meerderheid niet naar de hemel, helaas en zij denken kennelijk van wel. Ook niet iedereen heeft zo'n ervaring. Van ondervraagden in meen ik een ziekenhuis in de VS kwam bij patiënten die op sterven na dood zijn geweest 18 procent van hen met een bijna dood ervaring op de proppen. 82 procent dus niet.
 3. Gaitema

  Bewijs leven na de dood

  Zo leer ik weer eens wat 😉
 4. Gaitema

  Bewijs leven na de dood

  Dat bevredigd mij niet. Mensen zien bij uittredingen dingen gebeuren die ook gebeurden, maar niet vanuit het lichaam waarneembaar waren. Zoals een ruimte er naast, wat twee mensen daar doen en zeggen.
 5. Gaitema

  Bewijs leven na de dood

  Zeker en het maakte hem ook ontvankelijk voor een sterfbedvisioen van een christelijke tante van me, wat ik hem deelde
 6. Gaitema

  Bewijs leven na de dood

  Ik sprak ook een Moslim. Een Marokkaan. Hij was aan het surfen op het water en viel van de plank. Een stroming dreef hem van de plank weg. Op een gegeven moment verloor hij zijn krachten en begon te verdrinken, maar hij zei dat stikken een heerlijke ervaring is. Terwijl hij in het water zonk drong een fel en heerlijk licht dwars door het water heen. Geen zonlicht, want het ging onbelemmerd door alles heen en gaf hem een zalig gevoel. Daarna werd hij door iemand uit het water getrokken.
 7. Gaitema

  Bewijs leven na de dood

  Je zou mensen moeten spreken met uittredingen. Zie kijken op hun lichaam neer. Ik heb een paar gesproken. Één door meditatie en één door drugsgebruik.
 8. Gaitema

  Bewijs leven na de dood

  Het gaat om het artikel en wat daar in staat. En daar wordt het gepresenteerd als een gegeven door wetenschappers, en omdat zij dat zo weergeven, daarom noemde ik dat zo.
 9. Gaitema

  Bewijs leven na de dood

  Het blijkt maar weer. Had ik het dus toch niet mis, dat het wetenschappers zijn. En wat betreft de tegenreacties: Geloof valt niet te betwisten.
 10. Gaitema

  Bewijs leven na de dood

  Oké, ik dacht dat het wetenschappers betrof.
 11. Gaitema

  Bewijs leven na de dood

  Ligt er ook aan welke bijna dood ervaring je hoort. Ik las er ook eens één waarin het gevaar benadrukt werd van het ontkennen van het bestaan van God, dat je daardoor de tunnel naar het licht niet ziet. Maar eerlijk gezegd ook een bijna doodervaring op internet gevonden van een atheïst die het wel vond en als gelovige terug kwam. Had het overigens niet over Jezus, maar wel over al de andere kenmerken. Verstandelijk gezien lijkt me het ook wel lang, "eeuwig", maar alle mensen met dergelijke ervaringen spraken over iets geweldigs, waarvan je niet genoeg kan krijgen.
 12. Gaitema

  Bewijs leven na de dood

  Dat komt door jouw theologie
 13. Gaitema

  Ontmaskerd de werken van satan

  IK BEN de weg, de waarheid en het leven. IK BEN = God. God = Liefde. IK BEN Liefde, die de weg is, de waarheid en het leven.
 14. Ik heb vaak onder christenen het idee gehad dat ze het ontmaskeren van wat satan doet niet zo serieus nemen. Ze gaan veel mee op wat goed voelt en denken niet ver genoeg door. Zo werkt de geest van de secularisatie. Iemand zei eens: "Ik merk satan nooit op in mijn leven." Daarop kreeg hij als antwoord: "dat komt omdat je wellicht de zelfde kant als satan op loopt." Veel mensen hebben wel door dat er iets mist in hun levens, maar hebben niet door wat. Ondertussen slagen de kerken er niet in hen het juiste mee te geven om weer bij Jezus uit te komen. Satan gaat in het verborgene door, juist het meest waar hij niet "verdacht gevonden" wordt. Waar men geen zicht op zijn tactieken heeft. Rock en rol, lekker zuipen, vrije lage moraal, lekker lui genieten, hobbies als plaatsevervangende passies in plaats van Jezus, ethische grenzen verleggen, consumentisme, begeerten als heerlijk voorstellen etc.. Heb je ook het idee dat het als trekken aan een dood paard wordt? Omdat de duivel gewoon niet ontmaskerd wordt?
 15. Gaitema

  Ontmaskerd de werken van satan

  Knap evenwichtig stukje schrijven. Mijn complimenten 😃👍
 16. Gaitema

  Ontmaskerd de werken van satan

  Tja, kwe nie
 17. Gaitema

  Ontmaskerd de werken van satan

  Dan vond ik nog een mooie vandaag: "Leg daarom af alle vuilheid en elke uitwas van slechtheid en ontvang met zachtmoedigheid het in u geplante Woord, dat uw zielen zalig maakt. En wees daders van het Woord en niet alleen hoorders. Anders bedriegt u uzelf." Jakobus 1: 21-22 HSV
 18. Gaitema

  Ontmaskerd de werken van satan

  Ik denk dat we in onze cultuur veel in het hoofd zitten en moeite hebben om je hart te laten spreken.
 19. Gaitema

  Ontmaskerd de werken van satan

  Uiteraard, maar misschien voert het wat ver. Het is voor mij vooral dat ik een beetje snap waar Plume op doelt en ik denk het te snappen nu. Zo kan je eerst veel kennis op doen en daarmee je geestelijk leven verreiken. Je leert bijvoorbeeld wat gezond is voor je lichaam, je welzijn en wat we nodig hebben. God die liefde is, door Jezus Christus aan te nemen in je leven. Je kan echter ook eerst via de andere route zoeken, door eerst te leren wat liefde is, goed voor je welzijn en je lichaam, om vervolgens een ontmoeting met Jezus te hebben en God als de God van liefde te kennen. Ps, wat hij over de geest zegt kan wel kloppen. Ik las eens het verhaal van een vrouw die doof en blind is. Door tast en gevoel ontwikkelde iemand een taalgebruik bij haar. Toen die persoon bij haar het evangelie zo wilde bekend maken, gaf de doof blinde vrouw te kennen dat ze Jezus al ontmoet en gezien heeft. Je geest staat los van je hersens en lichaam an sich. Petrus noemt zijn lichaam ook zijn aardse tent.
 20. Gaitema

  Ontmaskerd de werken van satan

  Zo doende. Dat ben ik met je eens. Sommigen hebben zelfs een Damascuservaring. God greep ze opeens en door die ervaring werden ze gelovige mensen. Ik sprak laatst zo iemand.
 21. Gaitema

  Ontmaskerd de werken van satan

  Nou ja, dan ga ik maar in een gevoel mee, omdat ik het na vaak gelezen te hebben, nog niet snap.
 22. Gaitema

  Gaven van de Heilige Geest

  In het bijzonder je leven geven voor je vrienden, zei Jezus. Hij deed het voor ons en verlangt ook van ons opofferingsgezindheid. Je leven te geven in dienst van God.
 23. Gaitema

  Gaven van de Heilige Geest

  1 Corinthiërs 12-14 spreekt over de gaven van de Heilige Geest en de liefde. Hoe ga je met het streven naar de gaven om?
 24. Gaitema

  Ontmaskerd de werken van satan

  Ik probeer het te snappen, de materie, maar het is knap ingewikkeld. Kan je het in Jip en Janneke taal uitleggen? 🤔
 25. Gaitema

  Gaven van de Heilige Geest

  Er wordt strikt genomen de liefde als hoogste gave en als tweede wordt ook de profetie genoemd. Nou heb ik zoals ik getuig mensen om mij heen in mijn leven met die gave. Het komt er op neer dat ze door een serieuze wanden met God in hun leven en een hele sterke liefde (compassie) voor Hem, zo sterk met God in hun gebeden in contact komen, dat ze Gods stem (op verschillende wijzen) steeds duidelijker verstaan. Eerlijk gezegd kan je dat niet door "meditatie" of zo "zelf" doen. Want God doet het. Hij spreekt je aan. Maar Gods verlangen is er absoluut erop gericht met jou in contact te komen en daarom verlangt Hij van ons overgave, liefde voor Hem en ons vertrouwen in Hem. Verder dat we werkelijk tijd voor Hem vrij maken.
×

Belangrijke informatie

We hebben cookies op je apparaat geplaatst om de werking van deze website te verbeteren. Je kunt je cookie-instellingen aanpassen. Anders nemen we aan dat je akkoord gaat. Lees ook onze Gebruiksvoorwaarden en Privacybeleid