Spring naar bijdragen

Gaitema

Members
 • Aantal bijdragen

  4656
 • Geregistreerd

 • Laatst bezocht

Alles door Gaitema geplaatst

 1. Gaitema

  De Opname

  Een getuigenis van de Opname lijkt me voor liefhebbers interessant om hier te delen: Opnamegetuigenis Ken je angst voor de opname of verlang je er naar? Ben je er klaar voor?
 2. Gaitema

  Smelten Poolkappen?

  Dag Noel! Ik ook even. 😁
 3. Gaitema

  Smelten Poolkappen?

  Het zou zomaar kunnen. 😊
 4. Gaitema

  Eindtijd

  Soms als het over de eindtijd gaat, komen er visies voorbij die me wereldvreemd zijn. Ik maak zelfs mee dat ik een dominee opvattingen hoor uiten die totaal anders zijn, dan de opvattingen die ik van kinds af aan ken. Ik vraag me daarom af welke visies op de eindtijd er nu eigenlijk zijn. Bij deze de vraag naar het toekomstbeeld over Jezus' wederkomst, onder diverse christenen. Zowel de katholieke, protestantse en evangelische opvattingen interesseren mij.
 5. Ik heb vaak onder christenen het idee gehad dat ze het ontmaskeren van wat satan doet niet zo serieus nemen. Ze gaan veel mee op wat goed voelt en denken niet ver genoeg door. Zo werkt de geest van de secularisatie. Iemand zei eens: "Ik merk satan nooit op in mijn leven." Daarop kreeg hij als antwoord: "dat komt omdat je wellicht de zelfde kant als satan op loopt." Veel mensen hebben wel door dat er iets mist in hun levens, maar hebben niet door wat. Ondertussen slagen de kerken er niet in hen het juiste mee te geven om weer bij Jezus uit te komen. Satan gaat in het verborgene door, juist het meest waar hij niet "verdacht gevonden" wordt. Waar men geen zicht op zijn tactieken heeft. Rock en rol, lekker zuipen, vrije lage moraal, lekker lui genieten, hobbies als plaatsevervangende passies in plaats van Jezus, ethische grenzen verleggen, consumentisme, begeerten als heerlijk voorstellen etc.. Heb je ook het idee dat het als trekken aan een dood paard wordt? Omdat de duivel gewoon niet ontmaskerd wordt?
 6. Gaitema

  Profeten

  Voor mij is het geloven dat Hij spreekt. Ik zal het een ander niet kunnen bewijzen.
 7. Gaitema

  Profeten

  Ik geloof niet eens dat het bewijsbaar is. Wat denk jij, is het te bewijzen dat Jezus elke dag door de bijbel heen spreekt? Volgens Kaasjeskruid is het te bewijzen. Ik nam maar even aan wat hij zei en wilde graag jouw reactie daarop zien.
 8. Gaitema

  Profeten

  Ik lokte jou daarmee uit de tent en prikkelde Kaasjeskruid. 😋
 9. Gaitema

  Profeten

  Volgens Kaasjeskruid is het bewijsbaar Jezus.
 10. Gaitema

  Profeten

  Jezus zegt bewijsbaar dit: "God keert zich tegen hoogmoedigen, maar aan de nederigen geeft Hij genade. Onderwerp u aan God. Bied weerstand aan de duivel en hij zal van u weg vluchten. Nader tot God, en Hij zal tot u naderen. Reinig de handen, zondaars, en zuiver de harten, dubbelhartigen! Besef uw ellendige staat en treur en huil. Laat uw lachen veranderd worden in treuren en uw blijdschap in droefheid. Verneder u voor de Heere, en Hij zal u verhogen. Broeders, spreek geen kwaad van elkaar. Wie van zijn broeders kwaadspreekt en over zijn broeder oordeelt, spreekt kwaad over de wet en oordeelt over de wet. Als u over de wet oordeelt, bent u geen dader van de wet, maar een rechter. Er is één Wetgever, namelijk Hij Die kan zalig maken én te gronde richten. Maar wie bent u, die over de ander oordeelt?" Jacobus 4: 6-12
 11. Gaitema

  Profeten

  bewijsbaar zegt Jezus in het woord vandaag: Jacobus 1:19 "Zo dan, Mijn geliefde broeders, ieder mens moet haastig zijn om te horen, maar traag om te spreken en traag tot toorn"
 12. Gaitema

  Profeten

  Vooral door gaan!
 13. Gaitema

  De gave van het geloof.

  Dat zie ik anders 😁
 14. Gaitema

  Profeten

  Ik heb bewijzen gezien, die ik jou niet zal gaan tonen.
 15. Gaitema

  Profeten

  Je bent er echt alleen op uit mij onderuit te halen en de moderatoren slapen rustig door. Ik ben nu op weg naar mijn zus. Ze is meer dan een jaar in de ziektewet geweest, omdat het werk als verpleegster haar lichaam afbeulde. Ze heeft nu een HBO studie gedaan en is nu afgestudeerd als praktijkondersteuner huisarts en heeft tevens een baan daarvoor in Hengelo gekregen. Een WIA is bij mijn vrouw ook tijdelijk. Ook zij gaat reïntegreren. Ik geloof dat het goed komt. Wat profetie betreft: Mijn vrouw hoort Jezus praten. Zoals ik al zei. Wat de miljoenen betreft, dat gaat niemand hier wat aan, wat ze in de wanhoop deed en ik destijds in vertrouwen met jou deelde. Dat je dat openbaar zet neem ik jou niet in dank af. Wat voor doel heb je daarmee, behalve mij voor lul zetten, is mij niet duidelijk? Wil je dat ik hier over Rwanda verder ga? Of laat je dit verhaal met rust?
 16. Gaitema

  Profeten

  Als het aan jou ligt, dan krijgt iedereen miljoenen. Dat zou ook wel zo eerlijk zijn. Trouwens, mooi project had je in Rwanda. Jammer alleen dat er een oplichter daar aan het hoofd stond, die vooral jouw geld op zijn eigen rekening zette. Moet ik even doorgaan over het Rwandaproject of zal je nu vertrouwelijke informatie intrekken? Want ik zeg je, de gave van profetie is een lastig iets. Het is niet dat je mij hiermee te kakken zet, maar mijn vrouw en zij doet bewust niet mee op fora Als je me echt link wil hebben, dan moet je op mijn vrouw gaan schijten.
 17. Gaitema

  Profeten

  😁 Er zijn nog wel gebedspunten, maar dat noem ik maar niet, want dat noemt er één hier emotripperij, manipulatie, oplichterij en afpersing. Dus gewoon afwachten wat God doet 😋
 18. Gaitema

  Profeten

  Oké, prima 😊
 19. Gaitema

  Profeten

  Het is een verhaal waarbij het goed afloopt. Goed, laten we weer on topic gaan, dan kan ik weer stoppen met typen.
 20. Gaitema

  Profeten

  Het liep goed af! Die miljoenen waren een test om te kijken waar we ons vertrouwen op stellen. We hebben die niet nodig en was toch vooral beloofd voor goede doelen. Niet voor ons Maar daar wil ik het niet over hebben zeg! Mijn vrouw zit nog gewoon in de WIA trouwens.
 21. Gaitema

  Profeten

  Oké, nou, dank de Heer daar voor. Hij is goed. Eind goed, al goed.
 22. Gaitema

  Profeten

  Trouwens: Mijn verhaal is een succesverhaal, want nooit heb ik aan iets tekort gehad, omdat Jezus voorzag in al het nodige. Huis, werk, vrouw, kind, geld, eten en drinken en een kerk, familie en vrienden.
 23. Gaitema

  Profeten

  Er zijn helemaal geen mensen hier die mij financieel ondersteund hebben. Wie zijn dat dan? Enkel mijn eigen ouders soms en mijn huidige en vorige kerk regelden onze verhuizing.
 24. Gaitema

  Profeten

  Dus ben ik volgens jou een oplichter die mensen aftroggelde?
 25. Gaitema

  Profeten

  Zeg, wees eerlijk: praat jij niet vaak alsof je Jezus zelf bent en denkt iedereen door en door net als Hem te kunnen doorzien? Daaruit oordelen vanuit jouw eigen beperkte zicht op mensen? Dat je me niet gelooft kan. Dat je denkt dat ik dingen fantaseer oké, maar je gaat verder dan dat. Je fantaseert er zelf bij dat ik een oplichter ben en mensen heb afgetroggeld. Je gelooft niet eens dat ik in Renswoude woon, dat kan.. Maar het gaat mij werkelijk te ver dat je me van oplichting beticht.
×

Belangrijke informatie

We hebben cookies op je apparaat geplaatst om de werking van deze website te verbeteren. Je kunt je cookie-instellingen aanpassen. Anders nemen we aan dat je akkoord gaat. Lees ook onze Gebruiksvoorwaarden en Privacybeleid