Spring naar bijdragen

Gaitema

Members
 • Aantal bijdragen

  4657
 • Geregistreerd

 • Laatst bezocht

Berichten geplaatst door Gaitema


 1. Op 11-9-2019 om 22:31 zei Olorin:

  Ik twijfel niet en ben niet bang. Ik blijf namelijk achter aangezien ik er niet in geloof. ;)

  (Ik ga er voor het gemak uit van het verhaal van de opname voor de grote verdrukking enz enz.)

  Op Bijbelse gronden geloof ik dat we eerst de grote verdrukking krijgen. daarover lees ik in Mattheüs 24 voldoende over.  We krijgen voldoende kansen om ons te bedenken. Dus, houd ons in het oog 😁


 2. 3 uur geleden zei Dat beloof ik:

  Dat lokte je zeker.

  Maar wat is de meerwaarde bij een uitspraak van het vermelden dat hij 'bewijsbaar' van Jezus is?

  Ik geloof niet eens dat het bewijsbaar is. Wat denk jij, is het te bewijzen dat Jezus elke  dag door de bijbel heen spreekt? Volgens Kaasjeskruid is het te bewijzen. Ik nam maar even aan wat hij zei en wilde graag jouw reactie daarop zien.


 3. Jezus zegt bewijsbaar dit: 
  "God keert zich tegen hoogmoedigen, maar aan de nederigen geeft Hij genade. Onderwerp u aan God. Bied weerstand aan de duivel en hij zal van u weg vluchten. Nader tot God, en Hij zal tot u naderen. Reinig de handen, zondaars, en zuiver de harten, dubbelhartigen! Besef uw ellendige staat en treur en huil. Laat uw lachen veranderd worden in treuren en uw blijdschap in droefheid. Verneder u voor de Heere, en Hij zal u verhogen. Broeders, spreek geen kwaad van elkaar. Wie van zijn broeders kwaadspreekt en over zijn broeder oordeelt, spreekt kwaad over de wet en oordeelt over de wet. Als u over de wet oordeelt, bent u geen dader van de wet, maar een rechter. Er is één Wetgever, namelijk Hij Die kan zalig maken én te gronde richten. Maar wie bent u, die over de ander oordeelt?"

  Jacobus 4: 6-12


 4. 3 minuten geleden zei Kaasjeskruid:

  Wie zegt er dat het Jezus is die ze hoort? Welk bewijs heb jij daarvoor? Weet je zeker dat ze geen verstoring in de hersenactiviteit heeft? 

  Ik heb bewijzen gezien, die ik jou niet zal gaan tonen.


 5. Je bent er echt alleen op uit mij onderuit te halen en de moderatoren slapen rustig door.

  Ik ben nu op weg naar mijn zus. Ze is meer dan een jaar in de ziektewet geweest, omdat het werk als verpleegster haar lichaam afbeulde. Ze heeft nu een HBO studie gedaan en is nu afgestudeerd als praktijkondersteuner huisarts en heeft tevens een baan daarvoor in Hengelo gekregen. 

  Een WIA is bij mijn vrouw ook tijdelijk. Ook zij gaat reïntegreren. Ik geloof dat het goed komt. 

  Wat profetie betreft: Mijn vrouw hoort Jezus praten. Zoals ik al zei.

  Wat de miljoenen betreft, dat gaat niemand hier wat aan, wat ze in de wanhoop deed en ik destijds in vertrouwen met jou deelde. Dat je dat openbaar zet neem ik jou niet in dank af. 

  Wat voor doel heb je daarmee, behalve mij voor lul zetten, is mij niet duidelijk?

  Wil je dat ik hier over Rwanda verder ga? 

  Of laat je dit verhaal met rust?


 6. 19 minuten geleden zei WdG:

  Dat begrijp ik. Er worden miljoenen geprofeteerd, en het eindigt met een succesvolle WIA. De test was of jullie de miljoenen al gingen uitgeven. De WIA is het uiteindelijke middel en voorziening, dus iets minder dan de toegezegde miljoenen, maar nog altijd ruim genoeg in combinatie met jouw salaris.

  Als het aan jou ligt, dan krijgt iedereen miljoenen. Dat zou ook wel zo eerlijk zijn. Trouwens, mooi project had je in Rwanda. Jammer alleen dat er een oplichter daar aan het hoofd stond, die vooral jouw geld op zijn eigen rekening zette.

  Moet ik even doorgaan over het Rwandaproject of zal je nu vertrouwelijke informatie intrekken? 

  Want ik zeg je, de gave van profetie is een lastig iets. Het is niet dat je mij hiermee te kakken zet, maar mijn vrouw en zij doet bewust niet mee op fora 

  Als je me echt link wil hebben, dan moet je op mijn vrouw gaan schijten. 


 7. 2 minuten geleden zei Dat beloof ik:

  Een verhaal waar bij op het eind alles op zijn pootjes terecht komt is een verhaal dat goed afloopt.

  Een succesverhaal is een verhaal waarbij van begin tot eind alles fantastisch gaat. Dat is bij @Gaitema niet het geval.

  Het is een verhaal waarbij het goed afloopt.

  Goed, laten we weer on topic gaan, dan kan ik weer stoppen met typen.


 8. Het liep goed af! Die miljoenen waren een test om te kijken waar we ons vertrouwen op stellen. We hebben die niet nodig en was toch vooral beloofd voor goede doelen. Niet voor ons 

  Maar daar wil ik het niet over hebben zeg!

  Mijn vrouw zit nog gewoon in de WIA trouwens.


 9. 13 minuten geleden zei Kaasjeskruid:

  Er zijn mensen die zich vergist hebben in jou zielige verhaaltjes en met alle goede bedoelingen jou geholpen hebben, ook in financieel opzicht. En toch presteer je het om al twee jaar (in ieder geval, want zolang ben ik aanwezig op dit forum) steeds met hetzelfde zielenpiet verhaaltje aan te komen. Immer kommer en kwel en de verheerlijking daarvan. Jij misbruikt gevoelens van anderen en anderen laten zich misbruiken. Er is dus sprake van tweerichtingsverkeer en beide partijen hebben hun aandeel in het instant houden van jou probleem.

  Er zijn helemaal geen mensen hier die mij financieel ondersteund hebben. Wie zijn dat dan? Enkel mijn eigen ouders soms en mijn huidige en vorige kerk regelden onze verhuizing. 


 10. 9 minuten geleden zei Kaasjeskruid:

  Hij is mijn oudste Broer en ik mag Hem graag volgen. In al mijn doen en laten.

  Het is een gewone Bijbelse opdracht om te onderscheiden en daarin kan ieder kind van God zich oefenen.

  Dus ben ik volgens jou een oplichter die mensen aftroggelde?


 11. 2 minuten geleden zei Kaasjeskruid:

  Houdt zo mogelijk, voor zover het van u afhangt, vrede met alle mensen. (Rom.12:18 , SV)

  Wellicht niet in jou ogen. Maar ik praat jou dan ook niet naar de mond en daar kun jij slecht tegen en mee overweg. Jezus werd genoemd "Vredevorst" en vervolgens wordt dit door veel mensen geïnterpreteerd als dat Hij een bemiddelaar zou zijn tussen strijdende partijen. Zo zouden wij dat dan ook moeten doen. Dit is een heel beperkte visie die geen recht doet aan het geheel.

  Er staat ook in de Bijbel:

  Meent niet, dat Ik gekomen ben, om vrede te brengen op de aarde; Ik ben niet gekomen om vrede te brengen, maar het zwaard. Want Ik ben gekomen, om den mens tweedrachtig te maken tegen zijn vader, en de dochter tegen haar moeder, en de schoondochter tegen haar schoonmoeder. En zij zullen des mensen vijanden worden, die zijn huisgenoten zijn. (Mat.10:34-36, SV)

  En nu? Ik kan je vertellen dat ik dit zwaard aan den lijven ondervind. Jezus hield ongetwijfeld vrede met alle mensen, maar kwam daar vrede door tot stand? Waarom werd Hij ter dood gebracht dan? Hield Jezus vrede met iedereen door ze naar de mond te praten en de waarheid te verloochenen? Er zijn nu eenmaal mensen die de goede boodschap van het evangelie niet uit kunnen staan en ze voelen zich er enorm door bedreigt. Bedreigt door de waarheid! Kan het nog gekker worden?

  Zeg, wees eerlijk: praat jij niet vaak alsof je Jezus zelf bent en denkt iedereen door en door net als Hem te kunnen doorzien? Daaruit oordelen vanuit jouw eigen beperkte zicht op mensen? 

  Dat je me niet gelooft kan. Dat je denkt dat ik dingen fantaseer oké, maar je gaat verder dan dat. Je fantaseert er zelf bij dat ik een oplichter ben en mensen heb afgetroggeld. Je gelooft niet eens dat ik in Renswoude woon, dat kan.. Maar  het gaat mij werkelijk te ver dat je me van oplichting beticht. 


 12. 4 minuten geleden zei Kaasjeskruid:

  Zo lees ik dat niet. In de Bijbel staat dat je vrede behoort na te jagen, maar niet ten koste van de waarheid. En dat mijn manier van reageren jou niet bevalt, dat is toch echt jou probleem.

  Je dient de waarheid niet. Je reageerd vanuit achterdochtigheid en zaait leugens over mij. Een vredestichter ben jij niet. 


 13. 25 minuten geleden zei Kaasjeskruid:

  Als jij op zoek bent naar vriendjes, dan is dat jou goed recht. Ik daarentegen ben niet op zoek naar vriendjes maar naar waarheid en dat is dan weer mijn goed recht.

  Ik zoek geen conflicten nee. In de bijbel staat dat je vrede moet nastreven en geen conflicten. Anders verslind je elkaar. En jij lijkt me meer iemand die een ander graag verslind met als excuus jouw autistische aandoening. 

  50 minuten geleden zei WdG:

  Nou nou, overdrijven is ook een vak.

  Nee, jij vooral respecteerd mijn grenzen niet 

   

  Ik laat het hier bij.  Ik ben duidelijk zat geweest.

   

  Citaat

  Beetje bij beetje begin je toch te kletsen:

   

  Ik zeg alleen dat hij een christen is en gebed kan gebruiken. Meer deel ik niet .. Je kan hem wel persoonlijk vragen waar hij gebed voor nodig heeft.

×

Belangrijke informatie

We hebben cookies op je apparaat geplaatst om de werking van deze website te verbeteren. Je kunt je cookie-instellingen aanpassen. Anders nemen we aan dat je akkoord gaat. Lees ook onze Gebruiksvoorwaarden en Privacybeleid