Spring naar bijdragen

Gaitema

Members
 • Aantal bijdragen

  4161
 • Geregistreerd

 • Laatst bezocht

Alles door Gaitema geplaatst

 1. Gaitema

  Duizend jarige vredesrijk

  Ik zou graag van iedereen persoonlijk willen weten wat zij verstaan onder het 1000 jarige vredesrijk. In het bijzonder de gereformeerde en katholieke visie, want die ken ik nog niet. Het is geen vraag om na beantwoorden afgeschoten te worden. Ik wil gewoon zelf oprecht weten hoe het te lezen valt. Aangezien ik zelf nog niet dat absoluut zeker weet.
 2. Gaitema

  Barmhartigheid wil Ik en geen offers

  Wanneer ben je Barhartig?
 3. Gaitema

  Barmhartigheid wil Ik en geen offers

  Robert, ik ben niet zo van de letter. Doe er mee wat je wil, als jou dat goed doet. Wat mijn persoonlijke situatie betreft, we hebben het juridisch loket gebeld en het blijkt dat we gewoon huurdersbescherming hebben. Onze beheerder heeft de regels overtreden. Om de huur op te zeggen moet het schriftelijk naar ons toegestuurd worden en dan dienen we het beiden te ondertekenen. Nou, het is alleen maar over de mail gegaan, dus niet rechtsgeldig. We kunnen gewoon blijven zitten, zolang we willen.
 4. Gaitema

  Barmhartigheid wil Ik en geen offers

  Ik ga er niet over hebben. Dit vreet energie.
 5. Gaitema

  Waarom geloof je

  Een open vraag die ik op Facebook zag voorbij komen lijkt me hier ook mooi om te stellen. Waarom geloof je? Ik zal me zelf stil houden. Ik ben al te veel aan het woord 😁
 6. Gaitema

  Barmhartigheid wil Ik en geen offers

  Dat zal ik dan nog doen. Prima.
 7. Als dat zo is, moet ik voorzichtig zijn.
 8. Genoeg. Een forum is een scherm met letters voor mijn neus, van mensen die ik nooit ontmoet heb in het dagelijkse leven. Ja weet ik wel, echter zelfs bij hen is het een komen en gaan. Ze redden zich ook wel zonder mij.
 9. Gaitema

  Barmhartigheid wil Ik en geen offers

  Er is een tijd van komen en gaan. Dank je
 10. Dat kan ik doen, echter als Paulus dan al zou denken "Ik schut de stof van mijn sandalen en ga verder", dan is het goed om verder te kijken.
 11. Gaitema

  Barmhartigheid wil Ik en geen offers

  Dank je wel. Ik zal dit met me mee dragen. Ik ben niet boos op de mensen hier. Al kunnen zij zich in mijn opvattingen niet vinden. Ik wist ook wel dat mijn bijbeluitleg niemand zou overtuigen. Echter moest ik nu toch mijzelf de vraag stellen of ik nog hier aanwezig kan zijn. Of dat nut heeft. Ik denk het niet. Dit dient voor mij ook als een moeilijke les, om misschien mijn geloof voor mijzelf te houden op sommige punten.
 12. Gaitema

  Barmhartigheid wil Ik en geen offers

  Ik vertrek van dit forum, ik ben het zat. Als iedere christen me af geserveerd, dan hoeft het voor me niet meer.
 13. Sommigen? Er was geen christen te bekennen die het voor me opnam of mijn bijdragen serieus nam. Behalve 1 atheïst en 1 Jehovagetuige. Wel waren er meerdere christenen die mij afschieten, zonder inhoudelijk op mijn bijbeluitleg in te gaan. Voor mij is het wel duidelijk, wat voor signaal er gegeven is. Ik moet weg, zodat Thorgrem weer terug kan komen. Hij staat gewoon mijn vertrek op te wachten en dan wordt hij vol lof en eerbetoon ontvangen.
 14. Sjako, ik stop met dit forum. Ik denk dat ik ook mijn grens moet trekken. Mensen vinden me niet geloofwaardig. Ik ben nog op een ander forum actief. Ééntje is genoeg.
 15. De theologen die de opdracht gaven andersdenkende christenen op de brandstapel te gooien en die zichzelf hebben aangesteld, onder beloningen van de keizer in Rome. Ik zou in die tijd op de brandstapel zijn gegooid. Moet ik aannemen wat zij onder dwang brachten? Zij, die allen Rooms Katholiek waren. Als je jouw mening serieus onderstreept, dan vind je eigenlijk dat iedereen katholiek moet worden. Lid van de snelst krimpende kerk van Nederland. Zo was dat toen ook. Iedereen moest katholiek worden. Ik denk dat ik dit forum ontgroeid ben. Misschien moet ik jullie met rust laten en dit forum aan de theologisch onderrichte christenen over laten. Geeft niet, dit forum biedt duidelijk geen plaats voor mij. Het ga jullie goed!
 16. Gaitema

  Barmhartigheid wil Ik en geen offers

  Je rakelt nogal wat op. Ik geloof dat we in de zesde dag leven en het duizendjarige vredesrijk is de 7de dag. Van huis uit het ik geleerd dat 1 dag voor God gelijk is aan duizend jaar, in mijn synodaal gereformeerde opvoeding. Van een christen met een Messiaanse joodse geloof leerde ik dat de zevende dag het 1000 jarige vredesrijk is en de bijbel spreekt over die dingen. In een 6 daagse schepping heb ik nog nooit geloofd. Maar ik leerde ook iets anders, dat jij moeite hebt met anders denkenden.
 17. Je zou toch niet meer met me praten?
 18. Gaitema

  Barmhartigheid wil Ik en geen offers

  Laat mij, ik zal in vervolg wel weer de meeloper uithangen en iedereen naar de mond praten. Gelijke monniken, gelijke kappen niet waar.
 19. Gaitema

  Barmhartigheid wil Ik en geen offers

  Hoewel je er volledig naast zit in jouw vergelijking met de Jehovagetuigen, is het wel een stuk gemakkelijker voor mij zo. Wat 6 periodes betreft: dat geloven de meeste Christenen. Calvijn zelfs.
 20. Mis, ik heb het niet van hen en ik geloof niet in alles als hen. Voor mij is Jezus God en Hij was altijd bij God als Het Woord van God. Ik geloof in de hemel zoals jij en een Gehenna, wat ook hel wordt genoemd. Ik geloof in de gaven van de Heilige Geest en de wederkomst van Jezus. De vernietiging van deze aarde en de komst van een nieuwe duizendjarige vredesrijk, met daarna weer een oordeel en dan het paradijs of het poel van vuur. God noem ik ook geen G'd of Jehova. Wel Jahwe, Abba, Vader en God Nee, jij zegt het niet te begrijpen, daarom zie ik het jou ook nergens uitleggen. Ik kan mijn geloof prima uitleggen en mijn beeld van God is helder.
 21. Gaitema

  Barmhartigheid wil Ik en geen offers

  Het kruis dragen doen we in de zin van allerlei aardse dreigingen. Ik heb ook afscheid moeten nemen van mijn oude leven van drank en popmuziek. Ik heb moeten verhuizen. Ik heb mijn huis, vrienden en familie moeten achterlaten in het Oosten om in het midden van het land te wonen. Ik zie ze nu nog maar weinig door de reisafstand, vooral mijn vrienden. Ik heb mijn kerk moeten loslaten. Ik heb mijn auto moeten loslaten. Ik heb mijn muziekvereniging moeten loslaten. Ik heb mijn alleenheerschappij over mijn leven moeten los laten. Ik heb mijn vastigheid aan mijn huis moeten loslaten. Ik heb mijn werk elders moeten opgeven. Ik heb alles achter me gelaten om bij mijn vrouw te zijn. God nam steeds trouwens zaken weg. Een vast contract gaf ik op bij mijn eerste baan. Mijn tweede baan moest ik loslaten door de kredietrisico. Opleidingen heb ik moeten loslaten, omdat ik er niet in slaagde. Al snel in mijn leven kon ik niet meer vertrouwen op een diploma, later niet meer in een vast contract, weer later niet meer op mijn familie en weer later niet meer op een vaste woon en verblijf plaats. Alle zekerheden die deze maatschappij bieden moest ik los laten, zodat ik alleen nog maar God heb om op te vertrouwen. God zei ooit tegen mijn vrouw: "jullie mensen willen zekerheden, en die krijgen jullie ook." Op een dag kwam ik tot de conclusie: "Jezus is mijn werkgever en Hij betaald mijn salaris en bij Hem heb ik een vast contract voor eeuwig"
 22. We gaan er niet uitkomen, dat wist ik al vooraf. We blijven met de leer van de drie eenheid zitten die de termen "personen" geïntroduceerd hebben. Stel jezelf de vraag: hoe kan de Heilige Geest God zijn, de zelfde als de Vader en de Zoon, als Hij een persoon is? Waarom heeft Hij geen naam en waarom doet Hij de wil van de Vader en niet de Vader zelf? Wat gebeurd er trouwens als je het alleen over de Heilige Geest hebt en niet meer over God de Vader en God de Zoon? Steeds meer is het accent in de kerken verschoven van overgave aan Jezus naar het vervuld worden door "de Gaven van de Heilige Geest." Wie heeft er belang bij dat de Vader en de Zoon op de achtergrond raken en de Heilige Geest op de voorgrond gaat treden? Wat gebeurd er als de Heilige Geest helemaal ontkoppeld wordt van God de Vader en Jezus de Zoon? We hadden de Lakeland blessing van Todd Bentley. Bij hem zei een zekere engel Emma dat we niet meer het over het kruisoffer van Jezus moesten hebben. We moesten het over engelen hebben en de "Gaven van de Heilige Geest". Men zou onder andere "dronken worden van de Heilige Geest." Die mensen die dronken waren van de Heilige Geest bleken opeens bezeten te zijn van de demonen. Die moesten weer bevrijdt worden en "dan pas" mocht Jezus weer mee doen. Als we de Heilige Geest echter aanzien voor de Geest van God de Vader en Jezus de Zoon, dan raakt het geheel niet los gekoppeld, maar blijf je in de Liefde van God de Vader en in de wijsheid van Jezus de Zoon; in de kracht en wil van de Heilige Geest. Houd het simpel en raak niet verstrikt in moeilijke leerstellingen die niet te begrijpen zijn. Terug naar jouw touw. 3 stukken die de zelfde touw zijn, betekend in al de stukken dat je God de Vader ontmoet.
×

Belangrijke informatie

We hebben cookies op je apparaat geplaatst om de werking van deze website te verbeteren. Je kunt je cookie-instellingen aanpassen. Anders nemen we aan dat je akkoord gaat. Lees ook onze Gebruiksvoorwaarden en Privacybeleid