Spring naar bijdragen

ikbenBen

Members
 • Aantal bijdragen

  613
 • Geregistreerd

 • Laatst bezocht

  Nooit

Over ikbenBen

 • Rang
  CrediGup

Recente profielbezoeken

Het blok recente bezoekers is uitgeschakeld en wordt niet getoond aan andere gebruikers.

 1. ikbenBen

  Hoge toon bij een huis?

  Kijk ook op https://www.dvhn.nl/groningen/Bakker-Ba ... 57382.html
 2. ikbenBen

  Vuurtje stoken... waar kan ik nog lucht happen?

  De overlast is nu voorbij en ik wil het vuurtje niet nogmaals gaan opstoken. Wel wil ik strijden voor mensen die hier ook hinder van hebben. Er zijn geen normen in de wetgeving. Dit betekent dat er mensen zijn die hiervan misbruik maken helaas.
 3. ikbenBen

  Vuurtje stoken... waar kan ik nog lucht happen?

  Inmiddels is er aandacht geweest bij Radar: http://www.radartv.nl/uitzending/vorige ... /houtrook/
 4. ikbenBen

  parijs

  Toen de aanslag werd gepleegd werd dit liedje gespeeld door eagles of deatmetal:
 5. ikbenBen

  Vuurtje stoken... waar kan ik nog lucht happen?

  Er zijn zoveel mensen die hier stoken. Dan wordt je zelf de zwarte piet als je daar op een fatsoenlijke wijze wat van zegt. 1 op de 5 mensen heeft een houtkachel. Nederlands Dagblad over houtrook: http://www.houtrookvrij.nl/nieuws/hout- ... f-oktober/ WHO over houtrook: http://www.euro.who.int/en/publications ... th-america In het ND staat dat houtrook 12 maal zo erg is dan gewoon roken. Roken is op vele plaatsen verboden geworden, dus gaan we maar over op houtrook waarbij het bereik nog veel groter is dan de stoker alleen. Er zijn mensen in Nederland die geen geurloze huis en tuin meer hebben omdat mensen de houtkachel als hoofdverwarming gebruiken.
 6. Ik heb niet over het eten van vlees. In het eerste testament moesten mensen ook dieren slachten. Het gaat om deze tekst: 1 Corinthe 6:9-10 Weten jullie niet, dat de onrechtvaardigen het Koninkrijk van God niet zullen beërven? Dwaal niet; hoereerders, afgodendienaars, overspelers, ontuchtigen, die bij mannen liggen, dieven, gierigaards, dronkaards, lasteraars of rovers, geen van hen zal het Koninkrijk van God beërven. Galaten 5:21 Wie zulke dingen bedrijven zullen het Koninkrijk van God niet beërven.
 7. We weten allemaal dat auto's niet goed zijn voor het milieu omdat auto's schadelijke stoffen verspreiden. Mensen die dichtbij snelweg wonen gaan dan ook eerder dood. Is het niet zo dat in een auto rijden een moordenaar zijn? Immers mensen gaan eerder dood door het vervuilen van het milieu. De Bijbel zegt dat moordenaars het koninkrijk van God niet zullen beërven. Maar ook gebruik van energie, denk aan de kolencentrale die onlangs is gebouwd. Is het vervuilen van het milieu niet een zonde? Sommige mensen zeggen we krijgen vergeving van Jezus. Maar we mogen niet blijven zondigen dat de genade toe gaat nemen.
 8. ikbenBen

  Vuurtje stoken... waar kan ik nog lucht happen?

  We strijden niet tegen mensen maar tegen andere machten. 1 op de drie buren heeft hinder van elkaar, volgens tv programma Zembla.
 9. ikbenBen

  Vuurtje stoken... waar kan ik nog lucht happen?

  Het zijn geen kleine ergernissen. Zo zijn er mensen in Alkmaar maar ook in andere locaties die vrijwel altijd in de rooklucht zitten. Deze mensen gebruiken de open haard of houtkachel als hoofdverwarming. Zij zijn letterlijk ziek. Een longarts zag hierin een verband, maar de rechter stelden ze toch in het ongelijk. Gemeentes kunnen overigens weinig doen (aan flinke escalaties) aan burenruzies blijkt uit een uitzending van Zembla. http://zembla.vara.nl/seizoenen/2015/af ... 30-09-2015
 10. ikbenBen

  Vuurtje stoken... waar kan ik nog lucht happen?

  Het is een landelijk probleem. Men beweerd dat 10% van de mensen hinder heeft van de rook. Ik vraag me af hoe dat onderzoek gedaan is. Houtrook lucht is nog schadelijker dan roken. Je laat een kind van 8 ook geen sigaret roken? Dichtbij woningen vind ik niet dat je vuurkorven in werking moet hebben. Een vuurkorf gaat ongefilterd alle fijnstof en andere schadelijke stoffen de lucht in.
 11. ikbenBen

  Vuurtje stoken... waar kan ik nog lucht happen?

  1 oktober wordt het onderwerp besproken in de 2e kamer.
 12. ikbenBen

  Vuurtje stoken... waar kan ik nog lucht happen?

  Je kan beter eerst 'relatie' aangaan met diegene waarvan je hinder hebt. Gesprekken voeren, leren kennen en dan misschien een balletje opwerpen. Er naar toe gaan en zeggen dat je er hinder van hebt, weet ik niet of dat wel zo effectief is. Wij leven steeds meer in een indivudu maatschappij.
 13. ikbenBen

  Vuurtje stoken... waar kan ik nog lucht happen?

  Zolang er geen enkele regels zijn met betrekking tot houtrook heeft dat geen zin. Er zijn meerdere mensen die zo'n vuurkorf gebruiken. Zolang de media het prestenteerd als gezellig en leuk, zal de verkoop toenemen. Het heilige vuurtje wordt niet gedoofd. Ik ken situaties waarbij iemand 50% verminderde longfunctie heeft, moet je niet op rekenen dat die buren daarmee rekening gaan houden. Dat is jouw probleem. De Christen Unie is tegen euthenasie maar een sluipmoordenaar als deze wordt wel toegestaan. En ik wil niet de boeman zijn die mensen gaat waarschuwen hiervoor. Dan keert dat tegen mij. Het zou geen discussie mogelijk moeten zijn als het gaat om gezondheidsschade, het schaden van je integriteit van je lichaam. Je hebt in Nederland géén recht op frisse lucht. Als je de Gamma binnenloopt zie je allerlei houtkachels staan. Ik ken meer mensen die geen gesprek aan durven gaan. Niet iedereen is even mondig of tactisch. Het gaat er om hoe je het brengt, en als je dat niet op een juiste manier doet dan geeft dat vrijbrief voor een ander om misschien nog meer te gaan stoken.
 14. ikbenBen

  Vuurtje stoken... waar kan ik nog lucht happen?

  Wanneer je rokerswaren gaat kopen staat er op 'roken is dodelijk'. Maar bij houtrook wordt dit niet vermeld terwijl dat 30% schadelijker is. KWF Kankerbestrijding krijgt geld van de houtstook lobbyisten en vermeld op hun website dat het niet bewezen is dat houtrook kanker veroorzaakt. Dit terwijl de WHO heel iets anders zegt. Maar goed, de bijbel leert ons de aarde is in barendsnood. En niemand die dit tegen houdt dat de schepping vernield wordt. http://www.kwf.nl/over-kwf%5Cpages%5Cst ... iging.aspx In het perspectief dat in de eindtijd zullen zijn, zullen er steeds meer burenruzies gaan komen. Vijandschap tussen de mensen.
 15. ikbenBen

  Vuurtje stoken... waar kan ik nog lucht happen?

  Ik ben van mening dat jij de onenigheid met je buurman over rookoverlast zelf moet oplossen. Begin er eens mee je buurman op hoogte te stellen dat jij het als overlast ervaart. Hierin (tenzij ik eroverheen gelezen heb) acht ik jou in gebreke. Het zou van den zotte zijn dat de overheid hier tijd en energie (en dus gemeenschapsgeld) aan zou moeten besteden terwijl jijzelf nog niet eens een poging ondernomen hebt. Het gaat er om dat jouw gezondheid geschaad wordt. Daarover moet je bedelen bij je buren om alsjeblieft te willen stoppen? De overheid heeft nota bene vele reclame spotjes gedaan over 'roken we lossen het samen wel op' gedaan. Dit terwijl houtrook nog veel schadelijker is. WHO geeft aan dat houtrook oorzaak is van longkanker. De overheid via de GGD geeft ook voorlichting over veilig vrijen, dat dan ook maar afschaffen? Het artikel geluidsoverlast ook maar gaan afschaffen? Je moet het maar met je buren oplossen! Weg met regels en de tien geboden!
×

Belangrijke informatie

We hebben cookies op je apparaat geplaatst om de werking van deze website te verbeteren. Je kunt je cookie-instellingen aanpassen. Anders nemen we aan dat je akkoord gaat. Lees ook onze Gebruiksvoorwaarden en Privacybeleid