Spring naar bijdragen

ikbenBen

Members
 • Aantal bijdragen

  613
 • Geregistreerd

 • Laatst bezocht

  Nooit

Alles door ikbenBen geplaatst

 1. ikbenBen

  Satan heerser op aarde?

  De Satan is heerser op aarde zoals het Johannes evangelie ons verteld. Hoe kan ik dat plaatsen? Moet ik denken aan de oorlogen dat de werking van de boze is? En over milieu vervuiling waarin de Satan hier grote invloed heeft op mensen? Ik had van een predikant begrepen dat de Satan zelfs de commandeur is? Weet iemand waar ik dat kan vinden in de Bijbel? Is het opwekkingsliedje 'de Heer regeert niet misleidend'? Denk aan mensen die God de schuld geven aan alle ellende hier op aarde?
 2. ikbenBen

  Hoge toon bij een huis?

  Kijk ook op https://www.dvhn.nl/groningen/Bakker-Ba ... 57382.html
 3. ikbenBen

  Hoge toon bij een huis?

  Hier waar ik dagelijks folders bezorg hoor ik steeds een hoge toon in de tuin. Het gaat om ultrasoon geluid tegen katten. Wie herkend dit hoge piep geluid?
 4. ikbenBen

  Verslavend masturberen

  Wellicht dat ik verslaaft ben? Heb het idee dat het mij sociaal belemmert. Hebben meer mensen dat ook? En verstoort de masturbatie ook de relatie met God? Ben je man/vrouw? En kun jij ook zonder? Of doe je het toch nog?
 5. Sindskort hebben de buren een nieuwe hobby. Vuur stoken. Iets van 15 uur per week stoken zij fikkie's. Dan hoef ik niet meer buiten te zitten omdat ik het erg benauwd krijg, zeker als het windstil is. De hele slaapkamer stinkt naar de rook. Ik durf de buren hier niet op aan te spreken, zijn er meer mensen die hier last van hebben? En zo ja, hoe heb je het opgelost met je buren?
 6. ikbenBen

  Vuurtje stoken... waar kan ik nog lucht happen?

  De overlast is nu voorbij en ik wil het vuurtje niet nogmaals gaan opstoken. Wel wil ik strijden voor mensen die hier ook hinder van hebben. Er zijn geen normen in de wetgeving. Dit betekent dat er mensen zijn die hiervan misbruik maken helaas.
 7. ikbenBen

  Vuurtje stoken... waar kan ik nog lucht happen?

  Inmiddels is er aandacht geweest bij Radar: http://www.radartv.nl/uitzending/vorige ... /houtrook/
 8. ikbenBen

  parijs

  Toen de aanslag werd gepleegd werd dit liedje gespeeld door eagles of deatmetal:
 9. We weten allemaal dat auto's niet goed zijn voor het milieu omdat auto's schadelijke stoffen verspreiden. Mensen die dichtbij snelweg wonen gaan dan ook eerder dood. Is het niet zo dat in een auto rijden een moordenaar zijn? Immers mensen gaan eerder dood door het vervuilen van het milieu. De Bijbel zegt dat moordenaars het koninkrijk van God niet zullen beërven. Maar ook gebruik van energie, denk aan de kolencentrale die onlangs is gebouwd. Is het vervuilen van het milieu niet een zonde? Sommige mensen zeggen we krijgen vergeving van Jezus. Maar we mogen niet blijven zondigen dat de genade toe gaat nemen.
 10. ikbenBen

  Vuurtje stoken... waar kan ik nog lucht happen?

  Er zijn zoveel mensen die hier stoken. Dan wordt je zelf de zwarte piet als je daar op een fatsoenlijke wijze wat van zegt. 1 op de 5 mensen heeft een houtkachel. Nederlands Dagblad over houtrook: http://www.houtrookvrij.nl/nieuws/hout- ... f-oktober/ WHO over houtrook: http://www.euro.who.int/en/publications ... th-america In het ND staat dat houtrook 12 maal zo erg is dan gewoon roken. Roken is op vele plaatsen verboden geworden, dus gaan we maar over op houtrook waarbij het bereik nog veel groter is dan de stoker alleen. Er zijn mensen in Nederland die geen geurloze huis en tuin meer hebben omdat mensen de houtkachel als hoofdverwarming gebruiken.
 11. Ik heb niet over het eten van vlees. In het eerste testament moesten mensen ook dieren slachten. Het gaat om deze tekst: 1 Corinthe 6:9-10 Weten jullie niet, dat de onrechtvaardigen het Koninkrijk van God niet zullen beërven? Dwaal niet; hoereerders, afgodendienaars, overspelers, ontuchtigen, die bij mannen liggen, dieven, gierigaards, dronkaards, lasteraars of rovers, geen van hen zal het Koninkrijk van God beërven. Galaten 5:21 Wie zulke dingen bedrijven zullen het Koninkrijk van God niet beërven.
 12. ikbenBen

  Vuurtje stoken... waar kan ik nog lucht happen?

  We strijden niet tegen mensen maar tegen andere machten. 1 op de drie buren heeft hinder van elkaar, volgens tv programma Zembla.
 13. ikbenBen

  Vuurtje stoken... waar kan ik nog lucht happen?

  Het zijn geen kleine ergernissen. Zo zijn er mensen in Alkmaar maar ook in andere locaties die vrijwel altijd in de rooklucht zitten. Deze mensen gebruiken de open haard of houtkachel als hoofdverwarming. Zij zijn letterlijk ziek. Een longarts zag hierin een verband, maar de rechter stelden ze toch in het ongelijk. Gemeentes kunnen overigens weinig doen (aan flinke escalaties) aan burenruzies blijkt uit een uitzending van Zembla. http://zembla.vara.nl/seizoenen/2015/af ... 30-09-2015
 14. ikbenBen

  Vuurtje stoken... waar kan ik nog lucht happen?

  Het is een landelijk probleem. Men beweerd dat 10% van de mensen hinder heeft van de rook. Ik vraag me af hoe dat onderzoek gedaan is. Houtrook lucht is nog schadelijker dan roken. Je laat een kind van 8 ook geen sigaret roken? Dichtbij woningen vind ik niet dat je vuurkorven in werking moet hebben. Een vuurkorf gaat ongefilterd alle fijnstof en andere schadelijke stoffen de lucht in.
 15. ikbenBen

  Vuurtje stoken... waar kan ik nog lucht happen?

  1 oktober wordt het onderwerp besproken in de 2e kamer.
 16. ikbenBen

  Adventisten geloven niet in eeuwige hel?

  Zij zeggen dat de mens niet in de hel komt, zij worden vernietigd. Maar hoe zit het dan met de Bijbel tekst geweeen en tandengeknars? Zij geven aan dat de onsterfelijke ziel een leer is van de Katholieke kerk.
 17. ikbenBen

  Vuurtje stoken... waar kan ik nog lucht happen?

  Je kan beter eerst 'relatie' aangaan met diegene waarvan je hinder hebt. Gesprekken voeren, leren kennen en dan misschien een balletje opwerpen. Er naar toe gaan en zeggen dat je er hinder van hebt, weet ik niet of dat wel zo effectief is. Wij leven steeds meer in een indivudu maatschappij.
 18. ikbenBen

  Vuurtje stoken... waar kan ik nog lucht happen?

  Zolang er geen enkele regels zijn met betrekking tot houtrook heeft dat geen zin. Er zijn meerdere mensen die zo'n vuurkorf gebruiken. Zolang de media het prestenteerd als gezellig en leuk, zal de verkoop toenemen. Het heilige vuurtje wordt niet gedoofd. Ik ken situaties waarbij iemand 50% verminderde longfunctie heeft, moet je niet op rekenen dat die buren daarmee rekening gaan houden. Dat is jouw probleem. De Christen Unie is tegen euthenasie maar een sluipmoordenaar als deze wordt wel toegestaan. En ik wil niet de boeman zijn die mensen gaat waarschuwen hiervoor. Dan keert dat tegen mij. Het zou geen discussie mogelijk moeten zijn als het gaat om gezondheidsschade, het schaden van je integriteit van je lichaam. Je hebt in Nederland géén recht op frisse lucht. Als je de Gamma binnenloopt zie je allerlei houtkachels staan. Ik ken meer mensen die geen gesprek aan durven gaan. Niet iedereen is even mondig of tactisch. Het gaat er om hoe je het brengt, en als je dat niet op een juiste manier doet dan geeft dat vrijbrief voor een ander om misschien nog meer te gaan stoken.
 19. ikbenBen

  Vuurtje stoken... waar kan ik nog lucht happen?

  Wanneer je rokerswaren gaat kopen staat er op 'roken is dodelijk'. Maar bij houtrook wordt dit niet vermeld terwijl dat 30% schadelijker is. KWF Kankerbestrijding krijgt geld van de houtstook lobbyisten en vermeld op hun website dat het niet bewezen is dat houtrook kanker veroorzaakt. Dit terwijl de WHO heel iets anders zegt. Maar goed, de bijbel leert ons de aarde is in barendsnood. En niemand die dit tegen houdt dat de schepping vernield wordt. http://www.kwf.nl/over-kwf%5Cpages%5Cst ... iging.aspx In het perspectief dat in de eindtijd zullen zijn, zullen er steeds meer burenruzies gaan komen. Vijandschap tussen de mensen.
 20. ikbenBen

  Vuurtje stoken... waar kan ik nog lucht happen?

  Ik ben van mening dat jij de onenigheid met je buurman over rookoverlast zelf moet oplossen. Begin er eens mee je buurman op hoogte te stellen dat jij het als overlast ervaart. Hierin (tenzij ik eroverheen gelezen heb) acht ik jou in gebreke. Het zou van den zotte zijn dat de overheid hier tijd en energie (en dus gemeenschapsgeld) aan zou moeten besteden terwijl jijzelf nog niet eens een poging ondernomen hebt. Het gaat er om dat jouw gezondheid geschaad wordt. Daarover moet je bedelen bij je buren om alsjeblieft te willen stoppen? De overheid heeft nota bene vele reclame spotjes gedaan over 'roken we lossen het samen wel op' gedaan. Dit terwijl houtrook nog veel schadelijker is. WHO geeft aan dat houtrook oorzaak is van longkanker. De overheid via de GGD geeft ook voorlichting over veilig vrijen, dat dan ook maar afschaffen? Het artikel geluidsoverlast ook maar gaan afschaffen? Je moet het maar met je buren oplossen! Weg met regels en de tien geboden!
 21. ikbenBen

  Vuurtje stoken... waar kan ik nog lucht happen?

  Ik vind dat de overheid dit dient op te lossen. Zolang zij hier niet voor waarschuwen dat houtrook schadelijk is? En er op aanspreken kan gevolgen hebben, misschien nog meer gaan stoken. Of gewoon doorgaan. Want in de eindtijd zullen er steeds meer mensen komen die verhard zijn en geen rekening houden met een ander. Op http://www.rookoverlast.bromtonen.nl kun je lezen dat alle 2e kamerleden het eens zijn je moet het zelf oplossen met de buren, dus geen regelgeving! Zelfs de Christen Unie wil niets hierin doen. Exacte link: http://vuurkorfoverlas.forum2go.nl/stan ... en-f2.html Hij geeft geen sublinks.
 22. ikbenBen

  Vuurtje stoken... waar kan ik nog lucht happen?

  Vrijwel alle politieke partijen zijn van mening dat rookoverlast lokaal aangepakt dient te worden. Dit staat te lezen op http://www.rookoverlast.bromtonen.nl
 23. ikbenBen

  Adventisten geloven niet in eeuwige hel?

  Ik heb verschillende boeken gelezen maar vind ze vaag helaas. De adventisten uitleg gevraagd over het gehuil en tanden knarsen. Maar daarop krijg ik geen antwoord. Gaan de mensen terwijl ze het vuur in geworpen worden tandenknarsen en huilen? Hoelang leeft een mens nog als je 'm in een poel van vuur gaat gooien?!
 24. ikbenBen

  Zon staat stil Jozua 10

  De zon staat stil. Maar we hebben toch geleerd dat de aarde om de zon heen draait? Als de zon dan stil staat zal de aarde verder gaan draaien? In de Bijbel staat ook dat je geen valse getuigenis mag geven. Of wordt er een uitzondering gemaakt op onwetendheid? Het woord van God is door God geïnspireerd maar kennelijk komt de kennis van God dan niet aan? Of heeft iemand een antwoord hierop dat het toch wel klopt? Of moeten we toch geloven in de holle aarde theorie?
 25. ikbenBen

  Satan heerser op aarde?

  Gelezen Joyce Meyer strijd in je gedachten. Zij zegt dat het demonen zijn die slechte gedachten in jouw brengen. Maar ik denk dat er ook gewoon slechte gedachten in je eigen hart voort kunnen brengen?
×

Belangrijke informatie

We hebben cookies op je apparaat geplaatst om de werking van deze website te verbeteren. Je kunt je cookie-instellingen aanpassen. Anders nemen we aan dat je akkoord gaat. Lees ook onze Gebruiksvoorwaarden en Privacybeleid