Spring naar bijdragen

Jerommel

Members
 • Aantal bijdragen

  637
 • Geregistreerd

 • Laatst bezocht

Over Jerommel

 • Rang
  CrediGup

Profile Information

 • Interesse
  raison de etre

Recente profielbezoeken

Het blok recente bezoekers is uitgeschakeld en wordt niet getoond aan andere gebruikers.

 1. Jerommel

  Vrouwen in het ambt

  Kennen protestanten Jezus Christus dan niet het hoogste gezag toe?
 2. Jerommel

  Hoelang bestaat de aarde al?

  Heb jij dit topic wel doorgelezen, er worden voorbeeld gegeven waarom men uitkomt op de leeftijd van 4,6 miljard jaar oud. Waarom kom je niet is met voorbeelden waarom dat niet zou kloppen? Dat valt me namelijk bij jou op, je zegt vaan een hoop maar je komt met geen enkele bron of bewijs. De bewijslast ligt bij hen die claimen het te kunnen bewijzen. Oftewel, als je gelooft in dat de aarde oud is, dan ben je niet goed in je hoofd. Nee, je begrijpt het weer niet...
 3. Jerommel

  Hoelang bestaat de aarde al?

  Heb jij dit topic wel doorgelezen, er worden voorbeeld gegeven waarom men uitkomt op de leeftijd van 4,6 miljard jaar oud. Waarom kom je niet is met voorbeelden waarom dat niet zou kloppen? Dat valt me namelijk bij jou op, je zegt vaan een hoop maar je komt met geen enkele bron of bewijs. De bewijslast ligt bij hen die claimen het te kunnen bewijzen / tot waarheid uitroepen.En ze bakken er niet veel van. Oftewel, als je gelooft in dat de aarde oud is, dan ben je niet goed in je hoofd. Zoals gewoonlijk begrijp je er weer niets van...Ik ga je maar negeren denk ik.
 4. Jerommel

  Hoelang bestaat de aarde al?

  Ach man, dat doe jij toch ook.Jij praat de labjassen en stropdassen na, en iedereen die God meent te kunnen ontkennen.
 5. Jerommel

  Hoelang bestaat de aarde al?

  1. Zoals elders al aangegeven: de argumenten voor 6000 jaar zijn precies even makkelijk toe te passen op een schepping 5 minuten geleden. Het bezwaar tegen creationisme is niet dat het niet kan, maar dat het niets toevoegt. Op geen enkel vlak. Het is alleen een wat ingewikkelde manier van zeggen "ik neem de Bijbel op punten waar ik er geen last van heb letterlijk" 2. Zoals elders al aangegeven: aangezien het hele creationisme niets toevoegt, heeft het ook geen enkele betekenis voor welke variant van geloof dan ook. Het is slechts een onnodig gecompliceerde manier om te zeggen dat je de Bijbel letterlijk neemt op een punt waar dat verder toch niets uit maakt. Daar klopt niet veel van, RK diaken...En je zou m.i. ook beter kunnen weten. Het gaat er namelijk, uiteraard, om wat war is en wat niet waar is. Zo kijken we naar de gegevens, de dingen die aantoonbaar zijn, waarbij de emoties niet mee mogen tellen. Ja, dat is moeilijk, zo niet onmogelijk. Maar het streven is de Waarheid te kennen. Lijkt me niet iets dat "niets toevoegt" of "geen waarde heeft".
 6. Jerommel

  Menselijke Evolutie

  Man, je snapt zelf niet eens waar je het over hebt. Je vroeg me de ET te beschrijven, en je gaat er niet eens op in. Ga fietsen stelen ofzo.
 7. Jerommel

  Hoelang bestaat de aarde al?

  Beetje cynisch misschien, maar je pikt er zo uit wie de wereld volgen en wie niet.Ja, dat is helaas wel een ad hominem argument...
 8. Jerommel

  Drogredenen

  Ah mooi, een ad hominem in een topic over drogredenen! JA, dat had ik ook kunnen schrijven...
 9. Jerommel

  Menselijke Evolutie

  Dan ga je uit van een behoorlijke aanname ik heb al laten zien dat er geen evolutionaire linken naar elkaar zijn, niet een. de resultaten laten afzonderlijke schepping zien beste heer of dame Humanist er is niets wat naar een gemeenschappelijke voorouder verwijst ook de stamboom gemaakt door evolutionisten blijkt niet te kloppen je kan de bijbel en de wetenschappelijke resultaten geloven of de heren avolutionisten, met hun hypothese en boeken voor mij niet zo moeilijk Voor mij ook niet.De feiten (en het gebrek er aan) spreken voor zich. Sowieso is "gunstige genen door mutatie" nauwelijks mogelijk, maar hele systemen kunnen niet geleidelijk ontstaan én het overleven.
 10. Jerommel

  Drogredenen

  Altijd weer frappant wie hier met de arrogantie van anderen schermt.
 11. Jerommel

  Hoelang bestaat de aarde al?

  We weten niet hoe lang de aarde bestaat. Er zijn wel theorieën en ideeën over, natuurlijk, maar dan ga je van een aantal vooronderstellingen uit die niet te bewijzen zijn. Daar hoef je verder geen expert in het veld voor te zijn.
 12. Jerommel

  Wat is het tijdperk van de duivel?

  Maar dat is de definitie niet. Ante Christos betekent immers "alternatieve Christus", dus een alternatief voor de Weg, en natuurlijk een brede weg, voor iedereen.
 13. Jerommel

  Renate Verbaan presenteert The Passion

 14. Jerommel

  Wat is 'de wereld'?

  Dank je voor die Bijbelse onderbouwing.
 15. Jerommel

  geloof en eten

  Compleet schaamteloos sleur en pleur werk van je eigen post, Pinkeltje. Thanks.
×

Belangrijke informatie

We hebben cookies op je apparaat geplaatst om de werking van deze website te verbeteren. Je kunt je cookie-instellingen aanpassen. Anders nemen we aan dat je akkoord gaat. Lees ook onze Gebruiksvoorwaarden en Privacybeleid