Spring naar bijdragen

Jalikaatje

Members
 • Aantal bijdragen

  2540
 • Geregistreerd

 • Laatst bezocht

Over Jalikaatje

 • Rang
  CrediRog

Profile Information

 • Locatie
  Ergens tussen noord en zuid

Recente profielbezoeken

Het blok recente bezoekers is uitgeschakeld en wordt niet getoond aan andere gebruikers.

 1. Jalikaatje

  Tijd met God

  Dat is een interessante discussie. Maar niet helemaal op zijn plek in dit topic denk ik :).
 2. Jalikaatje

  Tijd met God

  Hiermee stip je de motivatie aan om dit topic te starten. Er zijn inderdaad zoveel verschillende concrete manieren om tijd met God door te brengen. Ik vraag me er eens af welke manieren er nog meer zijn, naast de manieren die ik mijn leven lang al gebruik. Vandaar dit topic . En omdat ik denk dat we nog best wat van elkaar kunnen leren, juist wanneer iedereen verschillende geloofsbelevingen/-rituelen heeft.
 3. Jalikaatje

  Geestig/Humor/grappig

  Vooral leuk wanneer je bekend bent met de talloze varianten van deze meme van Gru .
 4. Jalikaatje

  Tijd met God

  Heb je daar toevallig bronnen over? Ik ken deze gedachte nog niet, dat de Psalmen als gebeden van Jezus worden gezien. Ik ben nieuwsgierig. Ik heb altijd kunnen waarderen hoe jij de tijd neemt om uitgebreid en onderbouwd te reageren, Robert Frans. Dank.
 5. Jalikaatje

  Wat deed jou glimlachen vandaag?

  Een topic over dagelijks klein geluk (bij gebrek aan een betere omschrijving). Heb je vandaag iets gezien, gehoord, gedaan, gedacht waardoor je mondhoeken zich optrokken tot een glimlach? Deel het hier! Misschien steken we elkaar nog eens aan. TS trapt uiteraard af. Vanochtend op weg naar de trein liep ik door een woonwijk. Daar kwam zojuist een man op een grote zitmaaier aangereden, hij stopte naast mij op het voetbalveldje en bleef daar stationair draaien. Ik besluit hem te begroeten, maar voor ik iets kan zeggen krijg ik van hem de breedste glimlach die ik ooit zag en een luide 'hele goedemorgen mevrouw!'. Ha, van dat soort dingen word ik dus echt heel blij! En, hoewel niet vandaag, nog zo'n parel. Mijn treinhalte voor werk is een eindstation. Ik hoor dus regelmatig de riedel van de conducteur 'vergeet uw eigendommen niet, check uit, etc.'. Vrij standaard, weinig forenzen schenken er aandacht aan. Laatst was er een die het leuker aanpakte. 'Dames en heren, we hebben bij de NS al een hele hoop telefoons en telefoonsopladers verzameld dus u hoeft ons niet meer te helpen onze collectie compleet te maken. Maar hartelijk dank voor alle bijdragen tot dus toe'. En dan kijkt ineens iedereen in de trein elkaar aan en glimlacht schaapachtig.
 6. Jalikaatje

  Tijd met God

  Dank voor alle respons! @Fundamenteel jouw reacties klinken vrij heftig en ervaringsgericht. Op welke manier vind jij God in de stilte, of is het altijd een storm? En wanneer je niets zou ervaren, zou jij dan het idee hebben dat God er niet 'is' op dat moment? @sjako Dank voor de uitnodiging, maar ik heb een kerkgenootschap waar ik mij al thuis weet. Mijn vraag ziet inderdaad op de persoonlijke tijd met God, zonder inmenging van anderen. @Robert Frans Het Getijdegebed ken ik niet. Dank voor de bron erbij. Het ziet er vrij intensief uit, ik ben benieuwd hoe zoiets bijvoorbeeld met een fulltime baan kan worden gecombineerd. Als dat al mogelijk is. Ik begrijp dat jij er per dag een aantal kiest, maar dus niet vasthoud aan 'altijd alles'? Het bidden van alleen de Psalmen klinkt als een mooi gebruik. Het genre van de Psalmen leent zich daar voor (vraagt daar juist misschien om). Stel nu dat je een bezwaard hart hebt, je worstelt ergens mee en die dag is een blije Psalm aan de beurt. Bid je dan na die Psalm ook over je eigen zorgen, of niet meer?
 7. Jalikaatje

  Tijd met God

  Na wat rondgezworven te hebben op dit forum krijg ik het idee dat hier gelovigen (en ongelovigen) uit alle hoeken zitten. Ik ben benieuwd: hoe geven jullie je persoonlijke relatie met God vorm? Kies je ervoor om dagelijks/wekelijks/maandelijks/spontaan tijd apart te zetten en wat doe je in die tijd? Reden dat ik er nieuwsgierig naar ben is omdat ik merk dat ik op zoek ben naar ideeën. Ik maak fases door, soms schrijf ik graag, soms bid ik hardop, soms maak ik een wandeling waarbij ik Hem uitnodig. En soms weet ik het niet zo goed. Dat vertel ik God dan ook. Ik vind het interessant om te horen hoe anderen dit doen. Wie weet zitten er gebruiken/gedachten hierover tussen die mij (of elke andere willekeurige lezer) als helpend worden gezien.
 8. Jalikaatje

  Wie inspireert je en waarom.

  Wauw, wat gaaf! Wil je daar wat over vertellen? Uit de boeken heb ik begrepen dat ze zich af en toe als echte brombeer kon gedragen. Ik kan zulke eerlijkheid erg waarderen.
 9. Jalikaatje

  Wie inspireert je en waarom.

  Corrie ten Boom, dat was een toffe tante. Ik heb twee boeken van haar gelezen. Een over haar tijd in de Tweede Wereldoorlog, een over haar omzwerving op de wereld daarna. En wat ik juist zo kan waarderen is dat ze haar mindere kanten niet toedekt. Ze maakt prachtige dingen mee, maar schrijft ook op dat ze er vaak genoeg gewoonweg geen zin in heeft. Lekker Hollandse dame, maar maakt dingen mee die ik niet achter een Hollandse dame had gezocht.
 10. Jalikaatje

  Ben ik weer

  Hoi! Ik kom mijn hoofd weer om de hoek steken hier. Ik ben benieuwd of er nog 'oude bekenden' zijn van jaren terug. Wie weet. Maar ik maak ook graag kennis met de huidige generatie op Credible :). Hoewel ik mijn oude profiel heb afgestoft leek het me toch wel zo netjes om me in het portaal te her-voorstellen. Dus hierbij! Ik ben Jalikaatje. Toen ik tien jaar geleden mijn profiel aanmaakte vond ik dat een vet gave profielnaam. Met de jaren verandert iedereen en vandaag zou ik vast een andere naam hebben gekozen. Maar om redenen van nostalgie laat ik hem lekker zo. Maar ik ben nog altijd even geïnteresseerd in het lezen van discussies omtrent geloof. En in gezellige ontspanningstopics. Dus daar zal je me vast tegenkomen. Tot dan!
 11. Jalikaatje

  Moet je nou wel of nou niet donor zijn?

  Wanneer je donor wordt, mag men dan jouw lichaam ook gebruiken voor de wetenschap, in plaats van alleen doneren aan een medemens?
 12. Jalikaatje

  Dag van de vergeving

  Bestaat al: Jom Kippoer Weliswaar een Joodse traditie, maar wel waar jij geloof ik op doelt.
 13. Jalikaatje

  10 jaar Credible: herinneringen.

  Kom, ik steek mijn neus hier ook nog even om de hoek Het is toch al weer een hele tijd geleden dat ik me registreerde, en voor die tijd keek ik al een jaartje heel anoniem en stiekempjes mee. Met de tijd veranderd ook de mens, volgens mij is iedere gebruiker wel anders dan hij/zij was bij registratie. Ik weet dat ik er als nieuwe user vooral erg van overtuigd was dat ik allemaal dingen had bij te dragen in discussies die ieders ogen wel zouden openen. Heeft toch een maand of twee gebeurd voor ik van dat fanatisme af was geloof ik Kan er nu om wel glimlachen als ik het bij anderen zie gebeuren. Ohja, dat groene poppetje dat grijnst is trouwens mijn favoriete smiley. Hoewel ik toch al zeker een hele poos al niet meer actief meepost, lees ik nog steeds op de achtergrond mee. Heb nieuwe users zien komen, sommigen ook weer gaan, en af en toe zie ik nog mensen 'uit mijn tijd' langskomen die ook al een poosje wat stiller zijn. Maar er zitten een stelletje die-hards tussen waar credible toch niet zonder kan, naar mijn mening. Zo kan ik bijvoorbeeld de posts van Robertf, intussen Robert Frans, nog altijd enorm waarderen. Ik heb hier ontzettend leuke tijden beleefd, zowel in de onzin-topics als in de serieuze gesprekken. Omdat users komen en gaan behoud je nooit een bepaalde 'flow' of sfeer die er is bij een bepaalde samenstelling, sommige tijden mis ik dan ook wel Maar er is een een tijd van komen en een tijd van gaan, ik trek me weer even stilletjes terug op de achtergrond.
 14. Jalikaatje

  Christelijke romans

  Heb ze niet allemaal gelezen. Sommige vind ik wat creepy (Thr3e, Adam), anderen zijn weer 'gewoon' spannend. Je moet eigenlijk zelf even flapteksten lezen en beslissen, niet mijn mening de jouwe laten beïnvloeden.
 15. Jalikaatje

  Christelijke romans

  Christelijke thrillers? Ted Dekker
×

Belangrijke informatie

We hebben cookies op je apparaat geplaatst om de werking van deze website te verbeteren. Je kunt je cookie-instellingen aanpassen. Anders nemen we aan dat je akkoord gaat. Lees ook onze Gebruiksvoorwaarden en Privacybeleid