Spring naar bijdragen

Borrelnootje

Members
  • Aantal bijdragen

    60
  • Geregistreerd

  • Laatst bezocht

    Nooit

Alles door Borrelnootje geplaatst

  1. De laatste aflevering (+ items) van Homo Zoekt Kerk is nu te zien op link en link !
  2. Quote: Op dinsdag 12 januari 2010 16:52:04 schreef Propje het volgende: [...] Ik probeer dus een kerk te vinden die voor Bijbel kiest, niet een kerk die alles accepteert wat ik fijn zou vinden.. Ik snap dit punt en vind je hier goed en duidelijk in. Maar toch ligt het aan ieders interpretatie van de Bijbel. En die verschilt vaak tussen kerken.
  3. Quote: Op dinsdag 12 januari 2010 15:22:33 schreef Propje het volgende: [...] ik heb ook nog niet gekeken maar idd krijg ik ook t gevoel dat er een kerk bij de mens gezocht wordt, ipv dat de mens zich aanpast aan Gods woord.. Jij doet waarschijnlijk precies hetzelfde, want jij (en ik ook) zoekt waarschijnlijk de kerk die het beste bij je past.
  4. Quote: Op dinsdag 12 januari 2010 13:57:29 schreef Eli7 het volgende: Eerste opmerking iig alvast na aanleiding van de titel van het programma: Met een titel 'Homo zoekt kerk' ga je volgens mij best wel uit van de mens en wat zijn wensen zijn. Maar is het juist in de kerk niet zo dat mensen zich zouden moeten conformeren naar wat God wil? Het zou niet zo moeten zijn dat er voor ieder groepje een eigen kerkje is. De kerk is voor iedereen, maar dan wel op Gods voorwaarden. Je hebt zeker een goed punt. Ik heb voor deze titel en insteek gekozen omdat de IKON veel traditionele kerke
  5. Hallo leden van Credible, De afgelopen maanden ben ik bezig geweest om het programma Homo Zoekt Kerk te ontwikkelen/maken. En zie hier het resultaat; link Ik ben benieuwd wat jullie hiervan vinden en hoop jullie mening te horen! Dus ik kom af en toe even op credible kijken om te reageren. Veel kijk plezier! Groet, Robert
  6. Degene die They Sold There Souls For Rock And Roll heeft opgezet komt diep uit de metal scene waar hij ook vreemde dingen heeft uitgespookt. Maar betekent niet dat Rock muziek meteen van de duivel is. Ik zit zelf ook in een wat zwaardere band, en geniet volop van rock. Ik heb de film niet gezien maar hoorde van mijn broers dat ze daardoor niet konden slapen hun vraag "Maar dan zit overal iets duisters achter". Ook een website die er mee bezig is; link
  7. Quote: Op woensdag 11 november 2009 15:57:40 schreef Barbapapa het volgende: [...]De mening van christenen is de Bijbel. De vraag is hoe je deze ook leest!
  8. sowieso is dat vingertje soms irritant. In mijn eerdere posts zei ik dat het heel modern is om alles maar te weten. Maar goed ik zal niet afdwalen..
  9. Borrelnootje

    maagd

    Laten we het samen doen!
  10. Borrelnootje

    maagd

    Het is denk ik belangrijk om te weten dat je lichaam een tempel is. En hiet met alle zorg voor te zorgen, net zoals we voor de aarde en alles wat daar in woont moeten zorgen (eerste taak van de mensheid).
  11. Quote: Op woensdag 11 november 2009 14:29:56 schreef RawRanX het volgende: [...] De wortels. De mensen die er voor hebben gezorgd dat de jongens & meisjes niet voor hun geaardheid uit durven te komen. Meten op de pijnbank worden gelegd. En niet dat er weer een documentje komt over een leuke rondreis langs kerkjes en zo. Kan je er zelf dan geen aandacht voor geven. Start een stichting op, geef zelf geluid aan dit onderwerp. Het is goed om kritisch te zijn op programma's. Maar denk aan de mensen waar dit programma wel aansluiting heeft.
  12. Quote: Op woensdag 11 november 2009 14:10:40 schreef RawRanX het volgende: Dat heet geestelijke ontspanning. En heeft helemaal niets en dan ook niets te maken met het onderwerp. Oke
  13. Quote: Op woensdag 11 november 2009 14:04:07 schreef RawRanX het volgende: [...] Nou, ik vraag mij gewoon af hoe die mannen dat doen zo een regenton in elkaar zetten. Ik snap dit antwoordt ook niet. Kan je uitleg geven wat je daarmee bedoelt. Waarvan is je voorbeeld afgeleid.
  14. Quote: Op woensdag 11 november 2009 13:45:43 schreef RawRanX het volgende: [...] De vertakkingen zijn er al. Je moet daarom de wortel uit de grond rukken. En dat met een hoop geweld. Je hebt nu de kans de tegenhangers op de pijnbank te leggen. Langzaam gebeurt er toch wat, bijvoorbeeld (somige kerken) de gereformeerde en hervormde gemeenschappen wilden liever dat het onderwerp niet bestond. Nu komt er langzaam beweging in; RefoAnders. Wie noem je de tegenstander? En zijn deze tegenstanders ook gewoon geen slachtoffers van het systeem?
  15. Ik snap je voorbeeld, goed verwoord. Met vele programma's richten zich op een klein onderdeel van een discussie, soms pakken ze ook echt de bron soms ook weer een vertakking van die bron. We hebben echt een vertakking gekozen.
  16. Quote: Op woensdag 11 november 2009 12:45:01 schreef RawRanX het volgende: Ja, maar, het onderwerp is oubollig. Begrijp je dat? Je weet dat er kerken, en scholen, zijn die homoseksuelen niet toelaten. Je weet dat er nagenoeg geen ruimte is binnen het theologie/kerk/geloof gebeuren. Het probleem wordt al vanuit huis gecreëerd. Als een gereformeerde zijn zoon, of dochter keer op keer met de Bijbel mishandeld, om het zondigen op de pijnbank te leggen. Dat moet je in beeld brengen. Dan heb je een punt om ergens over te praten. Niet wat jij aan het creëren bent. Dat is gewoon onn
  17. Quote: Op woensdag 11 november 2009 10:56:29 schreef RawRanX het volgende: Beetje raar praatje is dat, Borrelnootje. Maar dat is wat ik er van vind. Ik weet ook niet of je Michael Moore al positief moet ontvangen. De heer Moore is nl een ontiegelijke propaganda prostitué. Waar ze in Babylon also also also tegen zouden zeggen. Beetje raar dat je dan oppert dat ik de Nederlandse Moore ben, waar komt dat vandaan....? Als het een grapje is dan begrijp ik het wel. Cheers in dat geval! Hier is het format; Homo Zoekt Kerk; Jonge homo/journalist gaat op zoek naar een kerk die h
  18. Quote: Op woensdag 11 november 2009 10:33:55 schreef RawRanX het volgende: Heeft onze Nederlandse Michael Moore al een idee hoe de docu eruit komt te zien? Ben nu wel benieuwd naar een klein voorproefje. Mooi om te horen, Michael Moore? dat is een compliment Ik mag geen promotie maken op dit forum, dus ik kan je een persoonlijk berichtje sturen! Samengevoegd: Quote: Op woensdag 11 november 2009 10:35:07 schreef Propje het volgende: [...] Maar wat me erg opvalt is dat de grootste supporters van 'respect voor iedereen' en 'iedereen moet zelf toch beslissingen k
  19. Quote: Op woensdag 11 november 2009 10:21:01 schreef Mr. Emilio het volgende: [...] Waarom? Ze zijn wel welkom, maar niet al ze volharden in hun zondige praktijk. Ik heb wel een van een onderzoek gehoord die onder niet christen gehouden werd. De vraag luidde "Wat zijn kenmerken van christenen?" Uitkomst; 1.Veroordelend 2.Hypocriet ik weet dat dit echt NIET alle christenen zijn, maar is wel een soort stokpaartje om af en toe naar te kijken.
  20. Quote: Op woensdag 11 november 2009 10:21:01 schreef Mr. Emilio het volgende: [...] Waarom? Ze zijn wel welkom, maar niet al ze volharden in hun zondige praktijk. Net zoals wanneer ik vreemd zou gaan en weiger met deze zonde te breken. (Hetzelfde geldt voor roken, drinken, je kinderen slaan, de belasting oplichten...) "Ze", "Zij doen het fout". Wees vrienden net zoals Jezus omdat uit te leggen. Ben je dat met ze, dan kan je dat op een liefde volle manier uitleggen. Schreeuw je dat vanuit ons christelijk kasteel dan kan ik me voorstellen dat ze er niks van willen.
  21. Zo zie je maar christenen oordelen net zoals niet christenen. Een uitdaging is om te zien hoe Jezus hiermee om ging.
  22. Quote: Op dinsdag 10 november 2009 16:03:35 schreef annzie het volgende: [...] Ik denk dat je dan ook onderscheid moet maken tussen mensen die alleen homo zijn en mensen die daar ook naar leven, aka mensen die ook een homoseksuele relatie aangaan. Nog één vraag Zou je ze anders behandelen in vriendschap?
  23. Quote: Op dinsdag 10 november 2009 16:04:07 schreef MarinusCopy het volgende: @ Borrelnootje, als onofficiele forumnicht kan ik beamen dat veroordeling hier erg meevalt. We weten elkaars standpunten en verder houden we het meestal gezellig. In een discussie over dit onderwerp wil het nogal eens vonken, maar daar is het een discussieforum voor. Duidelijk, niet de goede plek om verhalen te horen. Topic over!
  24. Quote: Op dinsdag 10 november 2009 15:52:18 schreef RobertF het volgende: Er is genoeg onbegrip over homo's, helaas wel, maar de homoseksuele medemens is ook niet altijd hét vat vol begrip of geduld. gaat het daarom of zij ook niet altijd het vat vol begrip of geduld zijn? Of gaat het erom dat we jezus volgen, dat is naar mijn weten ook door die onbegrip kijken van deze gebroken mensen. Beetje afschuiven; Ja maar zij doen dat ook.
×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

We hebben cookies op je apparaat geplaatst om de werking van deze website te verbeteren. Je kunt je cookie-instellingen aanpassen. Anders nemen we aan dat je akkoord gaat. Lees ook onze Gebruiksvoorwaarden en Privacybeleid