Spring naar bijdragen

Piebe

Members
  • Aantal bijdragen

    2.493
  • Geregistreerd

  • Laatst bezocht

Waarderingsactiviteit

  1. Like
    Piebe ontving een reactie van Flawless victory in Adam & Eva   
    Dat het niet anders kon impliceert alsnog falen terwijl ik er evenals de rabbi van overtuigd ben dat het Gods wil was dat Adam en Eva zondigden. Het was een draaiboek dat tevoren al vaststond , de mensheid moest vallen opdat er een oorzaak werd gevonden voor de komst van de Messias.
    Voor menigeen is de zonde echter zo bepalend, dat zij voorbij gaan aan het feit dat het scheppingsverhaal niet draait om de zondeval, maar om de (aangekondigde) komst van de Messias oftewel om de verlossing van de zonde.
  2. Like
    Piebe ontving een reactie van Ricky Tjin in Jezus is God   
    Ik verbaas me telkens dat zelfverklaarde Bijbelvaste christenen het hardst beginnen te steigeren als iemand betoogt dat Jezus de Vader en de Zoon, oftewel volledig God is. Maar goed, zelfs Filippus die met Jezus was vond dat zwaar om te verstaan.
    'Jezus zeide tot hem: Ben Ik zo langen tijd met ulieden, en hebt gij Mij niet gekend, Filippus? Die Mij gezien heeft, die heeft den Vader gezien; en hoe zegt gij: Toon ons den Vader?' (Joh 14,9)
    Filippus liet zich begrijpelijkerwijs vermanen met het schaamrood op de kaken, doch heb ik nog geen Bijbelvaste christen getroffen die dat ook deed. Net Schriftgeleerden soms, die Bijbelvaste christenen die hopen dat je de Bijbel leest maar o wee als je de Bijbel ook gelooft.
    Zolang jij niet erkent dat Christus God is, zou je zelf wel eens in de duisternis kunnen zitten. Er staat duidelijk dat de Zoon voor EEUWIG blijft i.t.t. Mozes. Blijkbaar versta jij dat niet en is het Grieks voor je.
  3. Like
    Piebe ontving een reactie van Peter79 in De structuur van Genesis   
    Alhoewel ik het leuk gevonden vind, betwijfel ik of dat zo is. Want als Abraham bereid was zijn lievelingszoon te offeren, waarom zou Noach dan twijfelen aan Gods oordeel dat in onze ogen zo barbaars lijkt. En dat Noach niet meer met God wandelde en dat later uit hem de 12 stammen zouden voorkomen lijkt me wel heel geducht. Het zou betekenen dat Christus is voortgekomen uit een ongelovige. Daar valt natuurlijk tegenin te brengen dat Christus' broers ook niet geloofden.
    Bovendien wist Noach al wat er gebeuren gingen toen hij de ark bouwde, dus ik verwerp de hypothese dat hij niet meer met God wandelde na de vloed.
    En ik weet me in goed gezelschap!
    'Door het geloof heeft Noach, door Goddelijke aanspraak vermaand zijnde van de dingen die nog niet gezien werden, en bevreesd geworden zijnde, de ark toebereid tot behoudenis van zijn huisgezin; door welke ark hij de wereld heeft veroordeeld, en is geworden een erfgenaam der rechtvaardigheid die naar het geloof is.' (Heb 11,7)
    De schrijver noemt Noach een gelovige, dus wandelde hij wel degelijk met God zowel voor als na de vloed.
    Ik heb al zo vaak onderbouwd dat de leer van Paulus mannen en vrouwen volwaardig gelijkstelt en toch is de dame boos op mij. Het is net als met zogenaamde onderdrukte christinnen anno nu, ze willen helemaal niet anders, ze vinden het wel prima want het scheelt een jas verantwoordelijkheid. En Petra is geen vriendin van Jezus, lees haar berichten op Geloofsgesprek maar. Met zulke vriendinnen hoef je geen vijanden.
  4. Like
    Piebe reageerde op Breuk in De structuur van Genesis   
    Ik hoop dat het wel enige interactie op gaat leveren…
    Breukelman:
    “In het eerste hoofddeel (Gen. 5:1-11:26) gaan we eerst in een reeks van tien geslachten – van Adam tot Noach – de zondvloed tegemoet en komen we vervolgens in een reeks van tien geslachten – van Noach tot Terach – van de zondvloed vandaan.
    Het leven van de mensheid wordt ons hier getoond als een leven voor en na de vloed (Gen. 9:28: ‘en Noach leefde na de vloed driehonderd en vijftig jaar’).
    Op de hoofdlijn van dit boek wordt ons nu echter temidden van de mensheid van Adam tot Noach en van Noach tot Terach geslacht voor geslacht het leven van elk der vaders van Israël getoond als een leven voor en na de eersteling. “

    Die oervloed, daar is wat mee. Lees je steeds dat iemand leefde tot de verwekking van de eersteling, lees je hier dat Noach leefde voor en na de oervloed. Deze grote catastrofe wordt later ook aan Sodom en Gomorra gekoppeld en zal in Joodse oren ook altijd met de ballingschap gehoord worden. Bestaande oude verhalen (ook van omliggende culturen) worden in dienst genomen om het grotere verhaal van Israël te vertellen.
    Riemersma:
    'Noach leefde na de vloed driehonderd jaar en vijftig jaar.' Waar Noach voor de verwekking van zijn drie zonen met God wandelde (!), horen we die zegswijze niet ook 'na de vloed'. Het zal duidelijk zijn: het gebeuren van de vloed heeft bij Noach voor een diepgaande verandering gezorgd, precies omgekeerd aan Henoch. Waar de verwekking van de eersteling als ook de verwekking van de andere zonen en dochters Henoch deed veranderen van iemand die eerst 'gewoon' leefde om daarna met God te wandelen (!), daar is het bij Noach de vloed die hem van zijn wandelen met God afbrengt om daarna 'gewoon' te leven.
    Dat van Noach vervolgens ook niet gezegd wordt zoals van Henoch: 'En hij was er niet meer, want God nam hem op', kan dan ook niet verbazen. Er staat hetzelfde: 'en hij stierf', zoals in Genesis 5 van Adam, Set, Enos, Kenan, Mahalalel, Jered, Metusalech en Lamech meegedeeld wordt.
    Er mogen uitleggers zijn die zich verontwaardigd afvragen waarom Noach niet met God in discussie is gegaan over Gods besluit om de mensheid met de aarde te verdelgen (vgl. Abraham bij Gods besluit om Sodom te doen omkeren) ,niet ontkend kan worden dat de vloed en daarmee de vernietiging van de mensheid wel degelijk wat met Noach gedaan heeft. Het heeft hem ertoe gebracht om na de vloed niet opnieuw met deze God die voor deze vloed verantwoordelijk is, te wandelen!’
  5. Like
    Piebe reageerde op Breuk in Is de hemel volmaakt ?   
    Het woord koninkrijk komt in Lucas 42 keer voor. Is er nog een ander vers, waar staat dat het koninkrijk in je is.
    Lees ook eens andere vertalingen:
    NBV21: ”Maar weet wel: het koninkrijk van God ligt binnen uw bereik.’
    HSV: En men zal niet zeggen: Zie hier of zie daar, want, zie, het Koninkrijk van God is binnen in u. (Bijgevoegde opmerking 17:21 binnen in u - Of: in het midden van u)
    Naardense bijbel: en ze zullen níet zeggen: zie, hier!, of: daar!, want zie, het koninkrijk Gods is in uw midden!
    In het NT breekt God’s koninkrijk door op een bijzondere manier. In dit koninkrijk zijn de rollen omgedraaid: de rijken zijn arm, de eersten zullen de laatsten zijn, de machteloze (als gekruisigde) Jezus ontvangt alle macht. Niet Ceasar maar Jezus is koning.
    Een enkele zin heeft het over Christus leeft in mij:
    Galaten 2:20 Ik ben met Christus gekruisigd; en niet meer ik leef, maar Christus leeft in mij; en voor zover ik nu in het vlees leef, leef ik door het geloof in de Zoon van God, Die mij heeft liefgehad en Zichzelf voor mij heeft overgegeven.
    2 Korinthe 13:5 Onderzoek uzelf of u in het geloof bent, beproef uzelf. Of weet u niet van uzelf dat Jezus Christus in u is? Of het moet zijn dat u op enigerlei wijze verwerpelijk bent.
    Maar vaker is het andersom: wij zijn in of van Christus.
    2 Korinthe 5:17 Daarom, als iemand in Christus is, is hij een nieuwe schepping: het oude is voorbijgegaan, zie, alles is nieuw geworden.
  6. Like
    Piebe ontving een reactie van HJW2 in Wel en wee topic   
    Het klinkt ernstig, heel veel sterkte gewenst @HJW2 en hopelijk beterschap!
    Heb je wel tijd om anderen te toetsen als je zelf druk bent met goede daden dan?
  7. Like
    Piebe ontving een reactie van Flawless victory in Een wereldreligie weer stap dichterbij   
    Dan heeft @sjako de berichten van @leren_schoen niet gelezen of het  moet zo zijn dat je straffeloos andermans moeder voor hoer kunt uitmaken en mensen geweld toewensen zolang je zelf maar joods bent.
  8. Like
    Piebe reageerde op TTC in De brede en/of smalle weg (Bergrede)   
    Interessant, denk je in alle rust en sereniteit over een brug te kunnen lopen, krijg je de knuppel. 
  9. Like
    Piebe reageerde op Flawless victory in Willempies ban   
    Laat je alsjteblieft niet opjuinen. Geef @sjako ruim de kans de zaak te bekijken.  Jij had inderdaad part noch deel aan het hakenkruisgebeuren. Valse beschuldigingen ook nog.
  10. Like
    Piebe reageerde op Flawless victory in Willempies ban   
    Goedzo. Dit gaat alle perken te buiten.
  11. Like
    Piebe reageerde op Fundamenteel in Hoe moeten wij omgaan met lgbq toestanden?   
    Ze zijn nu reversed he. Nu zijn ze über pro lgbqt en pro wereldregering onder een ander narratief.
    Gespiegeld beleid, zelfde doel...
    De transhuman is hun nieuwe Arische ras en daarom brengen ze kinderen in genderdysforie om ze tot hormonen en andere pharmakeia te leiden en volop te experimenteren.
    Als er 1 geloof kleuren- en rassenblind is, is het wel christendom.
  12. Like
    Piebe ontving een reactie van Fundamenteel in Hoe moeten wij omgaan met lgbq toestanden?   
    Gespiegeld dus geen swastika! 🤣
  13. Like
    Piebe reageerde op Hermanos2 in Hoe moeten wij omgaan met lgbq toestanden?   
    Nu doe je zelf hier hetzelfde wat je zojuist iemand anders kwalijk nam. Niet okee. Ook een ban voor jou?
  14. Like
    Piebe reageerde op Fundamenteel in Hoe moeten wij omgaan met lgbq toestanden?   
    Haha... maar wij steunen dat beleid niet. We maken het kenbaar. We hebben gewoon met dezelfde geest als weleer te maken in nieuw jasje.

    Factcheckers zien de swastika niet, wie wel?
  15. Like
    Piebe ontving een reactie van Hermanos2 in Hoe moeten wij omgaan met lgbq toestanden?   
    Spijtig maar geen beter seizoen om buiten te vertoeven, tot ziens!
  16. Like
    Piebe reageerde op Hermanos2 in Hoe moeten wij omgaan met lgbq toestanden?   
    Ik neem vast afscheid van je funda. Ik spreek je wel weer over drie maanden. 
  17. Like
    Piebe ontving een reactie van Flawless victory in Heb uw naaste lief als uzelf   
    Christenen krijgen het voor elkaar door te vertrouwen op Christus die het wel heeft voldaan, op wie vertrouw jij? Of wou je soms beweren dat JIJ heilig bent?
  18. Like
    Piebe ontving een reactie van Flawless victory in Willempies ban   
    De wortel van die boom is Jezus (Openb. 22:16) en Paulus leert dat Abraham gerechtvaardigd werd door God VOORDAT hij besneden was (Rom. 4:9-12). Abraham werd gezegend toen hij nog een voorhuid had en dus een heiden was.
  19. Like
    Piebe reageerde op Hermanos2 in Willempies ban   
    Ik ben het met je eens. 
    Paulus vroeg zich terecht af, wat is een Jood?
  20. Like
    Piebe reageerde op Flawless victory in Een wereldreligie weer stap dichterbij   
    Binnen het jodendom gaan er stemmen op die christenen willen vermoorden (zie video).  Dus laten we ook voorzichtig zijn het jodendom op een voetstuk te plaatsen. De `religieuzen ´ zijn aan de winnende hand in Israël.  De Joodse - Talmoedische religie is minstens net zo erg en wreed als de islamitische religie of de Roomse inquisitie.
    Op 2 minuut 20 (en verder, maar 2 minuut 20 zegt al genoeg)
    Mod sjako. Beetje oppassen met opruiende filmpjes van YouTube. Ik ken geen Jood die een Christen zou willen vermoorden omdat hij Christen is. Ik wil vanaf nu geen antisemitische filmpjes meer zien! Ondertussen is, terecht, het filmpje van YouTube gehaald.
    @Petra. Let je op? Vrouwenrechten staan er belabberd voor in het talmoedisch jodendom. Bekijk svp de hele video.
  21. Like
    Piebe reageerde op Thinkfree in Abortus   
    Abortus is kindermoord, in jouw positie ben je op zijn minst medeschuldig.
    Net als de rest die zulke idioterie steunen.
  22. Like
    Piebe ontving een reactie van TTC in De brede en/of smalle weg (Bergrede)   
    Humor is een goeie leerschool en uit het gebrek er aan is ook lering te trekken. Bijvoorbeeld hen die roepen 'word als een kind' maar zelf niet tegen een grapje kunnen die dwingen de oplettende leerling de leerstof tussen de regels te zoeken.
  23. Like
    Piebe reageerde op Fundamenteel in Abortus   
    Abortus is moord. Daarmee veroordeel ik de vrouw niet maar de daad.
    Euh neen? Het punt is dat de keuze vaak niet bij de vrouw ligt maar onder dwang van haar partner of ouders gebeurt.
    Abortus is kindermoord. Het is binnen christendom gelijk aan infanticide.
  24. Like
    Piebe reageerde op Petra. in Willempies ban   
    Ja, het is niet makkelijk. Helemaal als er hoogoplopende emoties meespelen. 
    Daarom denk ik dat het ook niet verkeerd is om er nog 's over na te denken en op terug te komen, als de boel weer wat bekoeld is. 
    Je tekst bij de mod break "je laat nu weer je ware aard zien... Spaanze Nazi muziek presenteren aan een Joods persoon".. 
    Is niet mals. Drie maanden ban ook niet. Helemaal (inmiddels) wetende dat het 1) geen Nazi muziek was. 2) niet geplaatst was door een antisemitisch persoon om antisemitisme te propaganderen, maar integendeel iemand die dat juist niet is.  3) een protest reactie was met nationalistische oorlogspropaganda met een gebaar zoals ook door fascisten is gebruikt, op een YT van Chaim wat ook geen gewone muziekvideo was maar nationalistische oorlogspropaganda met een tekst die ook als slogan door fascisten is gebruikt. 
     
     
    Wel kijk maar naar je eigen emoties n.a.v. Willempies aanhoudende gezuig en gewaarschuw etc. richting JG. Ik denk dat het gevoel op het aanhoudende gezuig en gewaarschuw tegen het christendom, religekkies, complotwappies e.d. vergelijkbaar is. 
    Dat gezegd hebbende, zijn imo alle ad hominem vreselijke boosdoeners, die zijn niet gericht op inhoud maar slechts op persoonlijk beledigen. Maar blasfemie is niet zomaar uit het wetboek van strafrecht geschrapt. Kritiek mogen geven op religie en vrijheid van meningsuiting zijn belangrijke mensenrechten, maar imo moet dat op inhoud kunnen i.p.v. op de persoon. 
    Ik had bedacht om een -Ad Hominem /gescheld/belediging meldingen- topic te maken, en ze daar te verzamelen, zodat het inzichtelijker wordt hoe enorm enorm enorm vaak het gebeurt. 
     
  25. Like
    Piebe reageerde op fyg in Hoe kunnen we vaststellen of Bijbelse personen echt bestaan hebben ?   
    Ik ben het met je eens dat de discussies of een bijbelpersoon heeft bestaand, maakt de boodschap van het boek (bv Daniel ) zwak
     
×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

We hebben cookies op je apparaat geplaatst om de werking van deze website te verbeteren. Je kunt je cookie-instellingen aanpassen. Anders nemen we aan dat je akkoord gaat. Lees ook onze Gebruiksvoorwaarden en Privacybeleid