Spring naar bijdragen

Kritisch bekijken van getuigenissen


Aanbevolen berichten

Quote:
Op dinsdag 03 oktober 2006 17:22:56 schreef Hj het volgende:

[...]Ik heb nog eens na zitten denken wat me nou zo ontzettend stoort aan jou manier van geloven. Ik heb steeds het gevoel dat je God voor je laat werken door zo op getuigenissen en genezingen te hameren. In de bijbel zijn maar een paar voorbeelden te lezen van God die op deze manier werkt.

en ik maar denken dat Jezus (en later ook Zijn volgelingen) aan de lopende band zieken genas en wonderen deed en dat de bijbel er vol van staat (zowel in het OT als in het NT)...

Link naar bericht
Deel via andere websites
  • Antwoorden 594
  • Created
  • Laatste antwoord

Top Posters In This Topic

wat een vreemd topic zeg.. gaan we er hier nu echt over discuseren of dat wat gebeurd in het leven mensen echt van God komt of van satan, of God nog steeds wonderen hier op aarde doet, of Jezus wel genoeg over genezing sprak om er in te geloven, of we niet christenen bang maken met de waarheid.. ik schrik hier best van, vannochtend toen ik de eerste post zag dacht ik ohh, daar word toch niet opgerageerd. we zijn christenen, weten allemaal (of in ieder geval de meeste) de waarheid, kennen het evangelie (niet allemaal even goed) en weten dat we niet horen te oordelen.

en nu.. 8 pagina's!! 8 pagina's met een discusie, of de getuigenissen van christenen waar zijn. er word gezechd dat er opeens veel meer getuigenissen gepost worden. prijs de Heer, zou ik zeggen, want dat betekend dat God werkt, en dat wij christenen, God de mogelijkheid geven te werken.

weet je, in een deel van Exodus en een deel van Deuteronomium kunnen we lezen over de Isrealieten die naar het beloofde land gaan.

deze reis zou elf dagen duren. 11 dagen!! maar, toen kwamen ze bij berg Horeb, en hier hebben ze om heen gelopen, bij stil gestaan, ze dachten dat ze bij het beloofde land waren. het was er mooi en leuk. maar God had hen een land beloofd vol van melk en honing, een beloofd land. 40 jaar!! ja echt, 40 jaar, zijn ze bij berg Horeb gebleven. ze dachten dit is wat God beloofd heeft. en dus een reis die 11 dagen zou duren, duurde 40 jaar!! omdat ze dachten DIT heeft God beloofd, dit is het land dat over vloeid met melk en honing. maar na 40 jaar, kwamen ze er achter dat ze niet in het beloofde land waren. ze waren 40 jaar lang gebelven bij berg Horeb.

en zonder te oordelen weet ik dat er hier mensen zijn, die al een hele lange tijd bij HUN berg Horeb staan, die denken dit is wat God beloofd heeft, dit is mijn beloofde land, dat stroomd van melk en honing. maar ik wil je nu vertellen dat je er niet bent.. je bent bij berg Horeb, en daar is het ook mooi, heel mooi zelfs, maar weet je, het beloofde land, is zoveel mooier. het is vol van melk en honing. dus ik zou zeggen, haal je reis in, en zorg dat je er geen 40 jaar over doet!!

Samengevoegde post 03-10-2006 18:31:33:

Quote:
Op dinsdag 03 oktober 2006 18:26:54 schreef hopeloos het volgende:

[...]

en ik maar denken dat Jezus (en later ook Zijn volgelingen) aan de lopende band zieken genas en wonderen deed en dat de bijbel er vol van staat (zowel in het OT als in het NT)...

hihi, ik heb zelfs een tijd gehad, dat ik de genezings verhalen maar over sloeg, het waren er zo veel, ik wist dat God ze genas haha.. doe ik nu niet meer hoor!! ik vind het prachtig

Link naar bericht
Deel via andere websites

Quote:
Op dinsdag 03 oktober 2006 17:56:26 schreef DetectedDestiny het volgende:

Hey Marcoooooo,

Je mag mijn "gave van onderscheiding" wel even lenen hoor. Dan kun jij die getuigenissen ook op waarheid beoordelen.

Ja, dat vind ik ook jammer - dat soort opmerkingen.

Net als bijv. laatst ergens die opmerking over omvaldomino.

Dat zijn grapjes die je af en toe als charismatische onderling wel kunt maken. Want af en toe heeft het gewoon wel humor.

Ik weet ook niet hoe ze hier bedoeld zijn. Maar het komt wel een beetje over als kleineren.

Jammer.

Link naar bericht
Deel via andere websites

Quote:
Wat ik dus al op het begin zei is dat je moet toetsen en de geest van onderscheiding vragen en niet zomaar alles klakkenloos aan nemen.

Nou ja kijk, ik heb nogal eens het gevoel dat dingen gezien worden als het waarzaligmakende werk van de Geest terwijl ik dat niet zie. Misschien gebruik ik dan wel de geest van onderscheiding, maar meestal ben ik dan een smerige veroordeler..

Quote:
Nu hou ik wijzelijk me mond in dit topic want krijg een beetje het gevoel of het parels voor de zwijnen gooien is

Antwoord den zot naar zijn dwaasheid niet, opdat gij ook hem niet gelijk wordt.

Quote:
gaan we er hier nu echt over discuseren of dat wat gebeurd in het leven mensen echt van God komt of van satan, of God nog steeds wonderen hier op aarde doet, of Jezus wel genoeg over genezing sprak om er in te geloven, of we niet christenen bang maken met de waarheid.. ik schrik hier best van, vannochtend toen ik de eerste post zag dacht ik ohh, daar word toch niet opgerageerd. we zijn christenen, weten allemaal (of in ieder geval de meeste) de waarheid, kennen het evangelie (niet allemaal even goed) en weten dat we niet horen te oordelen.

Ja hoor, ja hoor ga maar weer aan de haal met de 'oordeeld niet opdat gij niet geoordeeld zult worden' tekst. Dat oordelen gaat over mensen, er is hier niemand die een mens veroordeeld om zijn getuigenis. Er zijn wel mensen die de getuigenis oordelen. In Korinthe 6 ver 12 en 13 staat bijvoorbeeld dit: Want wat heb ik ook die buiten zijn te oordelen? Oordeelt gijlieden niet die binnen zijn? Maar die buiten zijn oordeelt God. En doet gij dezen boze uit ulieden weg. en in Titus 2 staat bijvoorbeeld dit Daarom bestraf hen scherpelijk, opdat zij gezond mogen zijn in het geloof.. Het gaat om het waarom. Iemand afkraken omdat je getuigenissen stom vind is niet goed, maar iemand uit liefde vermanen dat zijn weg, en zijn ervaring misschien wel niet genoeg zijn voor het Eeuwige Leven.. dat is toch juist liefde?

Quote:
het is vol van melk en honing. dus ik zou zeggen, haal je reis in, en zorg dat je er geen 40 jaar over doet!!

Waarom dacht je dat het volk Israel er 40 jaar over deed? Omdat ze niet geloofden terwijl God zelfs bijna fysiek aanwezig was, ze waren ongehoorzaam, ze klaagden tijdens hun reis, ze wilden niet wat God wilden. Je reis eindigd bij je laatste zucht, dan zul je het Hemelse Israel binnentrekken, wat je hier zult voelen en ervaren zijn slechts voorproefjes, in de woestijn van je leven.

Link naar bericht
Deel via andere websites

@ Arjen Acht pagina's lang wordt er de ene harde opmerking na de andere geplaatst, maar deze ging je te ver?

Vreemd!

@all

Ik denk dat iedereen gewoon vrij moet zijn zijn getuigenis of wat dan ook te posten, zolang hij daarme maar niemand doelbewust kwetst.

Mocht je je er dan toch aan storen, dan moet je zulke posts in het vervolg gewoon niet lezen lijkt me!

Link naar bericht
Deel via andere websites

Quote:
Op dinsdag 03 oktober 2006 17:22:56 schreef Hj het volgende:

[...]Ik heb nog eens na zitten denken wat me nou zo ontzettend stoort aan jou manier van geloven. Ik heb steeds het gevoel dat je God voor je laat werken door zo op getuigenissen en genezingen te hameren.

God IS genezing maar daar hoef ik je geen Bijbeltekst voor te laten zien want jij weet het zo goed.

Quote:
In de bijbel zijn maar een paar voorbeelden te lezen van God die op deze manier werkt.

Klopt, als ze er allemaal in moesten staan was de Bijbel nog niet eens af.

Quote:
Waarom zou God dan hier op Credible en/of bij Michie in de kerk dagelijks genezen en de meeste fantastische getuigenissen bewerkstelligen?

Omdat jullie betere gelovigen zijn of omdat jullie God anders hebben aangenomen?

Nee hoor, omdat God gisteren dezelfde was, vandaag dezelfde is en dat voor altijd zal blijven. Voorlopig kom je dus nog niet van Hem af.

Quote:
Daarnaast vind ik dat je dit soort zaken veel te kritiekloos aanneemt en zonder aan de bijbel te toetsen.

Toetst alles en behoudt het goede, dat doe ik dus ook. Hoe kan je zeggen dat ik daarbij de Bijbel niet gebruik?

Quote:
[...]Er is niks mis met aan jezelf twijfelen het maakt je alleen maar sterker.

Twijfelen maakt een mens sterker? Kan je dat Bijbels onderbouwen?

Quote:
[...]Waar blijft de eigen verantwoording van de mens,

Dit geldt voor iedereen

Quote:
ik vind het vrij gemakkelijk om je hele leven op God af te schuiven en het af te doen als zijn wil.

Zonder Hem kan ik niets, dit zegt Jezus zelfs

Quote:
Ik snap het doel niet van leven als je niet kritisch naar jezelf bent en alles aan God toewijst.

Waarom gebruik je het woord alles? Hoe kan je dit nou beoordelen van die misschien 10 posts die je hebt gelezen.

Quote:
[...]Dit komt op mij ook beledigend over, zo van als je maar goed je best doet dat ervaar je vanzelf iets van God.

Ik heb het hier puur over God met je hart zoeken, daar gaat het om, Hij ziet het hart aan. Dat heeft niets met je best doen te maken.

Quote:
Als je niks ervaart dan zul je wel niet goed je best hebben gedaan.

Ik hoef er anders niets voor te doen, maar dat komt omdat God het doet.

Quote:
Als ik al iets van God ervaar dan is dat mijn persoonlijke geloof en ga ik er niet een fantastisch/fantasievol verhaal over op het forum zetten.

En daar is nou een forum voor, om vrij de dingen te delen die je aan het hart gaan. En je mag helemaal zelf weten wat je ervan vind.

Quote:
[...]Ik geloof niet in God als in Sinterklaas, hoe beter je je best doet hoe meer cadeau'tjes je krijgt. Om daarna fantastisch overdreven aan iedereen te laten zien wat voor moois ik gekregen heb om anderen mee de ogen uit te steken.

Wat een zinloze reactie en volledig verkeerd begrepen. Nergens zeg ik dat ik ook maar iemand de ogen uit wil steken.

Quote:
[...]Zichtbaar werken en niet herkennen, dat moet je even nader uitleggen want dat is volgens mij onmogelijk. Of het moet alleen zichtbaar zijn voor een paar uitverkoren mensen.....

Gods stem verstaan kan niet als je je teveel richt op de dingen die niet van God zijn.

Quote:
[...]Dit vind ik gevaarlijk en heel dicht bij vals profeteren in de buurt komen. Er zijn in het verleden heel veel mensen geweest die deze gedachtengang erop na hielden, van dictators tot sekte-leiders. Het is namelijk oncontroleerbaar, persoonlijk geloof ik er ook niet in.

Tja, ik haal het uit de Bijbel.

Quote:
[...]JIJ gelooft dat, snap je ook dat het misschien mogelijk is dat er mensen zijn die helemaal niet zo opzoek zijn naar aanraking? Die mensen kan het irriteren als jij ze dat steeds te pas en onpas overal laat weten.

Tja wat vind je het belangrijkst, voor mij is dat intimiteit met Papa. Dat anderen daar geen behoeften aan hebben is verder hun keus toch?

Quote:

HJ

Veel liefde en zegen

Link naar bericht
Deel via andere websites

Quote:
Op dinsdag 03 oktober 2006 17:56:26 schreef DetectedDestiny het volgende:

Hey Marcoooooo,

Je mag mijn "gave van onderscheiding" wel even lenen hoor. Dan kun jij die getuigenissen ook op waarheid beoordelen.

Admod note:
In combinatie met je andere uitspraken in het verleden berisping, dus maandban.

There for you believe in your coclussions. With other words. Even a Athiest got to believe in something.

Link naar bericht
Deel via andere websites

Ik zie het probleem eigenlijk niet zo.

Mensen die hun getuigenis willen posten moeten dat maar doen, mensen die daar op willen reageren moeten dat ook kunnen doen, of dat nou positief is of iets minder positief/vragend/onderzoekend.

Je weet immers dat als je een getuigenis post dat je er vragen over kan krijgen, kun je daar niet tegen, post het dan niet.

Persoonlijk kijk ik vrijwel nooit in dit deel van het forum (en post nog minder) omdat ik sommige verhalen gewoon niet geloof of er op zijn minst grote vraagtekens bij zet. Ik zal dan niet zo snel reageren in zo'n topic omdat ik de topic starter niet voor het hoofd wil stoten.

Link naar bericht
Deel via andere websites

Quote:
Op woensdag 04 oktober 2006 22:32:37 schreef Thorgrem het volgende:

Ik zie het probleem eigenlijk niet zo.

Mensen die hun getuigenis willen posten moeten dat maar doen, mensen die daar op willen reageren moeten dat ook kunnen doen, of dat nou positief is of iets minder positief/vragend/onderzoekend.

Je weet immers dat als je een getuigenis post dat je er vragen over kan krijgen, kun je daar niet tegen, post het dan niet.

Persoonlijk kijk ik vrijwel nooit in dit deel van het forum (en post nog minder) omdat ik sommige verhalen gewoon niet geloof of er op zijn minst grote vraagtekens bij zet. Ik zal dan niet zo snel reageren in zo'n topic omdat ik de topic starter niet voor het hoofd wil stoten.

Daar sluit ik me helemaal bij aan smile.gif

Link naar bericht
Deel via andere websites

Toen ik nog voor de televisie werkte, heb ik verschillende programma's over gebedsgenezing gemaakt. In die tijd kreeg ik de gelegenheid met diverse, niet nader te noemen gebedsgenezers op te trekken en hun diensten bij te wonen, maar nog nooit heb ik een echte genezing gezien. Natuurlijk wil ik graag voor die mensen dat ze genezen worden, maar ik vind wel dat je kritisch en eerlijk moet blijven kijken.

Als iemand 'genezen' is, blijkt dat de volgende dag toch niet meer zo te zijn. Dit wordt dan door de gebedsgenezer afgedaan als "Oh, maar u gelooft niet! U moet het tegen uzelf zeggen: u bent genezen!" Die mensen geloven de genezer meteen op zijn woord of durven niet tegen hem in te gaan. Doen ze dit wel, worden ze heel snel van het podium afgevoerd. Of erger: de satan wordt bestraft, omdat hij mensen laat geloven dat ze 'weer' ziek zijn.

Ik geloof dat God mensen kan genezen, maar ik geloof ook dat dit zeer weinig gebeurt. Als mensen over dit soort zaken getuigenissen posten, gaat bij mij meteen een rood lampje branden. Ik denk dat de zieke zijn genezing eigenlijk zo graag wil, dat hij/zij hier zelf in gelooft... Ik ben bang dat gebedsgenezing niet meer dan pure psychologische manipulatie is, zelfs als de gebedsgenezer zelf heilig van zijn bediening overtuigd is.

Hetzelfde geldt voor diverse - lang niet alle - andere getuigenissen. Ik geloof dat God redt, kracht en hoop geeft, troost, inspireert en stuurt, maar dat het daar een beetje mee ophoudt.

Mochten nu al je haren overeind gaan staan: denk ook eens aan de diverse landen waar het zo beroerd gaat. Mensen daar hebben vaak een levende relatie met God, maar ondanks dat, is de levensstandaard uitzonderlijk slecht. Maar wat zie je dan? Dat mensen kracht putten uit hun relatie met God en Hij ze troost. Ze vestigen hun hoop niet op materie of genezing, maar op God, Jezus en de Hemel. Maar dat houdt vrijwel nooit in dat ze beter worden: ze gaan nog zo hard dood aan de gevolgen van AIDS, TBC, Lepra of andere ziekten.

Persoonlijk denk ik dat Nederland en andere rijke westerse landen, vooral de V.S., lijden aan welvaartsevanglie. Als God niet geneest, geen mooi getuigenis, visioen of ander teken geeft, dan zijn christenen zo ontevreden als kleine kinderen. (Nee, geen flauwe grappen over dat Jezus wil dat we worden als kinderen, Hij wil namelijk ook dat we volwassen worden)

Kortom: mensen zijn op zoek naar de verkeerde dingen. Richt je liever op God en je naaste in Afrika of Brazilie, dan op wat voor een geweldig getuigenis je wel niet hebt.

P.S.

Ik zie dat het wat lang is geworden, maar vind ieder punt toch te belangrijk om er in te knippen.

Link naar bericht
Deel via andere websites

Quote:
Op donderdag 05 oktober 2006 02:35:05 schreef ChristianN het volgende:

Tenslotte: Persoonlijk denk ik dat Nederland en andere rijke westerse landen, vooral de V.S., lijden aan welvaartsevanglie. Als God niet geneest, geen mooi getuigenis, visioen of ander teken geeft, zijn christenen zo ontevreden als het maar kan.

Kortom: mensen zijn op zoek naar de verkeerde dingen. Richt je liever op je naaste in Afrika of Brazilie, dan op wat voor een geweldig getuigenis je wel niet hebt.

Respect voor deze post.

Link naar bericht
Deel via andere websites

Christian....jouw kritiek is een algemene kritiek die iedereen kan posten. Mijn vraag is, in jouw relatie met god, wat doe jij er aan?

Als je in god gelooft, maar je wilt wel getuigenissen van mensen hun persoonlijke relatie met god schofferen, dan zijn jouw ogen nog niet geopend. Vooral omdat ik meen te weten dat jij nog een thuis zoekt. Zoek goed want ik weet dat alleen voelen ook iets wat god weet. Dus denk na wat je zegt over alleen gelaten worden. Je woorden zijn van reizen, maar een thuis creeeren is net zo moeilijk zoals het voor mensen in afrika net zo moeilijk is om hun eigen thuis te creeeren. Het zou fair zijn als jij met godsliefde liet zien hoe dat moest.

Groet

Link naar bericht
Deel via andere websites

Beste Manu,

Ik heb geen idee waar je op doelt. 'Een thuis creëren'? Ik heb een thuis, sterker nog: ik ben nu thuis knipoog_dicht.gif.

Verder: ik wil niemand beledigen, zoals je stelt. Ik ben alleen huiverig voor al te fantastische getuigenissen, zoals die er vaak zijn onder evangelische- en pinksterchristenen. Je reactie vind ik te scherp; je kunt niet op één post baseren of mijn ogen wel of niet geopend zijn.

Link naar bericht
Deel via andere websites

Ik denk dat ChristianN een gevoel wat onder meerderen van ons leeft behoorlijk goed onder woorden heeft gebracht en, als ik mezelf niet in toom zou houden, zou ik nu 'haleluja' of 'amen' onder zijn stukje tekst posten.

Mazzel,

Levi

Link naar bericht
Deel via andere websites

Getuigenissen krijgen moet ook niet je doel zijn. Als dat zo is ben je niet goed bezig.

Overigens als ik naar mezelf kijk dan denk ik niet dat ik ontevreden zou zijn als ik geen getuigenis had. Al is het wel iets wat je dichter bij God kan brengen. Maar het is wel zo dat er ook mensen *lees: christenen* zijn die per sé een getuigenis oid moeten hebben. Daar heb je wel gelijk in.

Link naar bericht
Deel via andere websites

tja... maar aan de andere kant: Als je wel iets moois hebt meegemaakt, kan ik me voorstellen dat je dat graag wil delen (en ik geloof ook dat het grootste gedeelte van de getuigenissen op dit forum met die intentie gepost zijn).

Wat heeft dat precies met consumptieve religie te maken dan? En waarom wordt dat door sommigen zo afgekeurd?

Link naar bericht
Deel via andere websites

Quote:
Op donderdag 05 oktober 2006 12:22:09 schreef Michie23 het volgende:

Kijk naar Pinksteren, wat deed men het eerst toen de Heilige Geest kwam?

Belangrijker lijkt mij om te kijken wat men voorafgaand deed, wat het dus mogelijk heeft gemaakt dát de Heilige Geest kwam.

Men bleef op de plaats waar Jezus gezegd had dat zij moesten blijven. Ze waren eendrachtig bijeen en wijdden zich vurig en eendrachtig aan het gebed.

Mazzel,

Levi

Link naar bericht
Deel via andere websites

Quote:
Op donderdag 05 oktober 2006 12:22:09 schreef Michie23 het volgende:

Kijk naar Pinksteren, wat deed men het eerst toen de Heilige Geest kwam?

'Een ieder hoorde de Petrus spreken in zijn eigen taal' smile.gif

Als er dus Russen in jou kerk zijn, zou je spreken gewoon in het Nederlands maar de Russen zouden het in het Russisch horen?

Link naar bericht
Deel via andere websites

Quote:
Op donderdag 05 oktober 2006 13:13:25 schreef Raido het volgende:

[...]'Een ieder hoorde de Petrus spreken in zijn eigen taal'
smile.gif

Als er dus Russen in jou kerk zijn, zou je spreken gewoon in het Nederlands maar de Russen zouden het in het Russisch horen?

Verder lezen dan je neus lang is: Wij allen horen hen in onze eigen taal spreken over Gods GROTE daden.

smile.gif

Link naar bericht
Deel via andere websites

Quote:
Op donderdag 05 oktober 2006 10:39:16 schreef ChristianN het volgende:

Beste Manu,

Ik heb geen idee waar je op doelt. 'Een thuis creëren'? Ik heb een thuis, sterker nog: ik ben nu thuis
knipoog_dicht.gif
.

Verder: ik wil niemand beledigen, zoals je stelt. Ik ben alleen huiverig voor al te fantastische getuigenissen, zoals die er vaak zijn onder evangelische- en pinksterchristenen. Je reactie vind ik te scherp; je kunt niet op één post baseren of mijn ogen wel of niet geopend zijn.

Nou ik kan je verklaren dat mijn getuigennis geen fantast verhaal is, en wil ik je graag uitnodigen om zelf met mensen in mijn omgeving over te onder vragen en ik je het zelf laat zien.

Daarnaast, iemand zijn beleving is persoonlijk en tot relatie creeerend met god. Als je zelf geen getuigennis hebt, wil dat nog niet zeggen dat andere dat wel hebben. Kijk, dat jij bedgenezing hebt gefilmd of zo wil nog niet zeggen dat het niet gebeurt. Alleen het verschil is, wat ik mensen in mijn omgeving probeer uit te leggen is dat god zich niet laat testen.

Ik heb hier een getuigennis gelezen, waar ik eerlijk over zeg, wat moet ik er mee? Maar als ik naar mijn eigen ervaring kijk, komt het over een fantast verhaal, alleen ik beleef het anders. Hoe vertel ik iemand op een forum, zonder fantastisch over te komen, dat ik de afgelopen winter met min 1 gewoon in een t-shirt snachts naar huis liep van stappen omdat ik mijzelf bijna letterlijk voel branden en zo warm heb dat ik nog zweette als ik buiten in de kou stond.

Ik weet alleen dat de heilige geest zelf bepaald in mij wanneer die werkt. Als ik soms de zelfde bewuste rock kroeg binnen kom, dan is er alleen maar rock de hele avond, maar vaak veranderd de muziek in wat ik vertelde

Soms kan ik muziek sturen, maar soms ook niet. Het is geen geestes gave waar je permanent van kan gebruiken, maar wel dat het op sommige momenten bezit.

Misschien dat dit zo duidelijke is

Link naar bericht
Deel via andere websites

×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

We hebben cookies op je apparaat geplaatst om de werking van deze website te verbeteren. Je kunt je cookie-instellingen aanpassen. Anders nemen we aan dat je akkoord gaat. Lees ook onze Gebruiksvoorwaarden en Privacybeleid