Spring naar bijdragen

Scientology en andere groepen.


Aanbevolen berichten

Mijn oog viel op een artikeltje op geenstijl waarin Tom Cruise schijnbaar een bunker in zijn achtertuin laat zetten. link

Vanuit dat artikel werd doorverwezen naar een andere site: link

Ik zal het verhaal op die site hier neerzetten voor het gemak:

Quote:
Wie is Xenu?

Ik ga je een verhaal vertellen.

Zit je gemakkelijk?

Goed, dan begin ik.

Er was eens (75 miljoen jaar geleden, om meer precies te zijn) een buitenaardse galactische leider, genaamd Xenu. Xenu was de baas over alle planeten in dit gedeelte van de melkweg, inclusief onze eigen planeet, de Aarde, die toen Teegeeack heette.

Xenu had een probleem. Alle 76 planeten waarover hij regeerde waren overbevolkt. Elke planeet werd bewoond door gemiddeld 178 miljard mensen. Hij wilde van al die overbevolking af, en dus bedacht hij een euvel plan.

Xenu vestigde zijn dictatuur met de hulp van huurlingen om de goede mensen en Loyale Officiers te verlaan. Vervolgens riep hij, met behulp van psychiaters, miljarden mensen op voor inkomstenbelastingsinspectie. In plaats van belastingsinspectie kregen ze injecties met een mengsel van alcohol en glycol om hen te verlammen. Daarna werden ze ingescheept in ruimteschepen die sprekend op DC8 vliegtuigen leken (alleen hadden ze raketmotoren inplaats van propellors).

Deze DC8 ruimteschepen vlogen toen naar de planeet Aarde waar de honderden miljarden verlamde mensen opgestapeld met werden rond de hellingen van vulkanen. Toen ze klaar waren met het opstapelen, lieten ze waterstofbommen zakken in de kraters van de vulkanen. Xenu liet alle waterstofbommen tegelijk afgaan en iedereen stierf.

Het verhaal eindigt hier echter niet. Omdat iedereen een ziel heeft ('thetan' genoemd in dit verhaal), was er een truuk voor nodig om zielen ertoe te brengen niet terug te keren. Dus, terwijl er honderden miljarden zielen rondgeblazen werden door de nucleaire stormen, had hij speciale electronische vallen, die alle zielen vingen met electronische stralen (de electronische stralen waren kleverig als vliegenpapier.)

Nadat hij alle zielen gevangen had, en ze allemaal in kisten verpakt waren, werden ze naar enorme bioscopen gebracht. Daar moesten de zielen dagen doorbrengen met het kijken naar speciale 3D films die ze vertelden hoe het leven moest zijn en een heleboel verwarrende dingen. In de films werden valse beelden getoond en werd verteld dat die God, de Duivel en Christus zijn. In het verhaal wordt dit 'implanteren' genoemd.

Toen de films afgelopen waren en de zielen de bioscoop verlieten, begonnen deze zielen samen te plakken, omdat sinds ze allemaal dezelfde film hadden gezien, ze dachten dat ze een en dezelfde persoon waren. Ze kleefden samen in groepen van enkele duizenden. Omdat er nog maar weinig levende lichamen over waren, bleven ze bestaan als groepen en woonden in deze lichamen.

Wat Xenu betreft, de Loyale Officiers wisten uiteindelijk zijn regering omver te werpen, en ze zetten hem gevangen binnen in een berg op een van de planeten. Een krachtveld, gevoed door een eeuwige batterij houdt hem daar vast, en Xenu is daar nog steeds in leven.

Dat is het einde van het verhaal. En dus is heden ten dage iedereen vol groepen van zielen, die 'body thetans' (lichaams-thetanen) heten. Wanneer wij een vrije ziel willen worden, dan moeten we al die 'body-thetans' verwijderen, en veel geld betalen om dat te doen. En de enige reden dat mensen in God en Christus geloven, is omdat het in de film voorkwam die hun body thetans gezien hebben.

Welnu, wat dacht je van dat verhaal?

Wat? Je vond het maar een stom verhaal?

Dat vinden wij ook. Echter, dit verhaal is de kern van het geloof in de religie die bekend staat als Scientologyâ„¢. Als mensen zouden weten over dit verhaal, zouden de meesten er nooit in betrokken raken. Dit verhaal wordt je verteld wanneer je een van de geheime niveaus genaamd OT III bereikt. Daarna word je geacht om telepatisch te communiceren met deze body thetans om ze ertoe te brengen weg te gaan. Je moet een heleboel geld betalen om op dit niveau te komen (of je moet heel hard werken voor de organisatie tegen een erg laag salaris gedurende vele jaren).

We vertellen je dit verhaal als een waarschuwing. Als je betrokken raakt bij Scientology zouden we graag willen dat je dat doet met open ogen volledig bewust van wat voor soort materiaal het bevat.

De meeste van de Scientologen die in hun Dianeticsâ„¢ centra en zogenaamde 'Kerk' van Scientology werken, kennen dit verhaal niet, omdat het hun verboden is om het te horen voordat ze de 'hogere' niveaus van Scientology bereiken, als ze dat al ooit doen. Degenen die het weten worden gedwongen om het geheim te houden en er niet over te vertellen aan mensen die lid worden van Scientology.

Nu je dit gelezen hebt, ken je hun grote geheim. Laat je echter niet door ons tegenhouden om lid te worden.

Nou vraag ik me af of dit echt de kern (of een deel van) scientology is. Weet iemand hier meer over?

Link naar bericht
Deel via andere websites

Quote:

Zou me niks verbazen.

Maar dit geloofd toch niemand? Ik zou nog eerder in Star Wars geloven.

Quote:

Maaruh, wie kent de Southpark aflevering met Tom Cruise en deze club?
clown.gif

Youtube linkje? Die chef heeft toch ontslag genomen omdat ze de Scientology belachelijk maakten (nadat ze dat al bij verscheidene andere godsdiensten gedaan hadden)?

Link naar bericht
Deel via andere websites

Quote:

Hmmz, als het zo'n groot geheim is, wat bijna niemand kan weten, en als je het al weet, je het nooooit mag vertellen.., waarom staat het dan open en bloot op internet?

Óf het is flauwekul...óf het is flauwekul.
puh2.gif

Hoe dan ook, het is flauwekul. big-smile.gif

Maar misschien is deze zeer geheime, geheime informatie naar buiten gelekt door een afvallige.

Link naar bericht
Deel via andere websites

Quote:

Youtube linkje? Die chef heeft toch ontslag genomen omdat ze de Scientology belachelijk maakten (nadat ze dat al bij verscheidene andere godsdiensten gedaan hadden)?

Dat was op grond van deze aflevering idd.

Hier zie je het fragmentje waar ze de leer uiteen zetten:

link


Samengevoegd:

Quote:

hoe snel kan je offtopic gaan
puh2.gif

Het is redelijk ontopic, omdat het verhaal redelijk overeen komt met de gequote tekst, althans als het over de leer gaat, niet het stuk dat Tom Cruise 'in de kast' zit. rofl.gif


Samengevoegd:

Quote:

[...]

Maar dit geloofd toch niemand? Ik zou nog eerder in Star Wars geloven.

Dat zou ik ook zeggen idd. widegrin.gif

Link naar bericht
Deel via andere websites

Quote:

Hoe dan ook, het is flauwekul.
big-smile.gif

Maar misschien is deze zeer geheime, geheime informatie naar buiten gelekt door een afvallige.

Afvallige...dat zou dan betekenen dat die afvallige al z'n "thetans" kwijt zou zijn en nu 'vrij' kan denken?! widegrin.gif

Ofwel, hij is een über scientologist, want dat is immers hun doel. flower.gif

Dus eigenlijk is het Grote Einddoel van scientology om zo snel mogelijk de scientology te vernietigen. clown.gifhamer.gif

Link naar bericht
Deel via andere websites

Quote:
Maar dit geloofd toch niemand? Ik zou nog eerder in Star Wars geloven.

Waarom? Alleen omdat het verfilmd is, wij geloven eenzelfde verhaal..

Heel lang geleden, in de eeuwigheid was er Ze'v, Ze'v schiep alles en doordat hij hen schiep kwam zijn adem in de wezentjes die Calibani heetten. Er was echter een klein probleem in het Intergalactische Imperium van Lord Ze'v, een van zijn dienstknechten Herbst9 stond tegen hem op en verviel tot de Dark Lord Herbst9.

Herbst9 en zijn aliens werden door Ze'v naar de aarde gebeamd en sloopten daar de boel.

Met wat goodwill kun je Xenu of Herbst9 vervangen door Satan en Ze'v door God. Het is nooit 'belachelijk' wat mensen geloven of het is altijd 'belachelijk' wat mensen geloven.

Link naar bericht
Deel via andere websites

Quote:

Je hebt belachelijk en belachelijk.

Nou ja... Geloven in de oneidnigheid van het heelal en dat koppelen aan een intergalactisch emperium van aliens die crashen op onze planeet enzovoort is wel meer tastbaar dan geloven in een onzichbare, trancendente en ondertussen immanente God die almachtig is maar ondertussen wel zijn hele scheppen naar de kloten laat gaan, lijden toelaat en zelfs 'zijn zoon' naar de aarde stuurt om te sterven...

Het zijn allebei leuke verhalen, maar ik denk dat mensen eerder geloven in Xenu dan in JHWH om de stomme reden dat Xenu hip is, een UFO heeft, een leuke naam, afgebeeld mag worden (vermoed ik), concreet is, maar toch ook weer niet direct..

En natuurlijk.. JHWH straft, Xenu niet. Mensen houden van geromantiseerde verhalen over Goed en Kwaad, men geloofd vaak niet meer in het bestaan van Absoluut Goed en Kwaad maar de verhalen blijven mooi. Behalve die van de oude religies natuurlijk.

Maar Eragon, LOTR, Star Trek, Harry Potter, The Matrix of V for Vendetta met allemaal Messiasrollen scoren fantastisch.

Link naar bericht
Deel via andere websites

Dat bovenste verhaal komt aardig overeen met wat ik gehoord heb over wat de 'geloofsovertuiging' van Scientology is. Het meest bizarre is dat de hele beweging, inclusief het achterliggende verhaal overduidelijk gewoon uit de dikke duim van L. Ron hubbard is gekomen. Die was al science fiction schrijver.

Maar als je dit verhaal al belachelijk vindt moet je ook eens kijken naar het ontstaan en de overtuigingen van de mormonen.

(Eveneens briljant samengevat in een South Park aflevering)

Link naar bericht
Deel via andere websites

Hoe humoristisch bepaalde delen van Scientology ook op me over komen, ik vind het niet meer of minder ongeloofwaardig dan grote delen van Christelijke of Islamitische doctrine.. (vind het dan wel altijd leuk om te zien hoe Christenen of andere religieuzen dan weer reageren op Scientology en Mormonen.. hoe 'raar' hun opvattingen wel niet zouden zijn.. uhu..)

Onlangs nog een 'docu' gekeken over de praktijken van de Scientology Church.. van de BBC, in eerste instantie verwachtte ik wat meer kwaliteit, maargoed.. het kwam er eigenlijk op neer dat bepaalde leden van deze groep mensen er in zijn gespecialiseerd om critici te mond te snoeren.. door ze zelf in een kwaad daglicht te stellen. Heel apart.

Link naar bericht
Deel via andere websites

Quote:
PascalPas schreef het volgende:

Hoe humoristisch bepaalde delen van Scientology ook op me over komen, ik vind het niet meer of minder ongeloofwaardig dan grote delen van Christelijke of Islamitische doctrine.. (vind het dan wel altijd leuk om te zien hoe Christenen of andere religieuzen dan weer reageren op Scientology en Mormonen.. hoe 'raar' hun opvattingen wel niet zouden zijn.. uhu..)

Mee eens. Dat is ook 1 van de argumenten op deze website.

Wat mij bij Scientology opvalt is dat het zo overduidelijk om geld gaat. Alles kost geld. Je kunt je 'geestelijk welbevinden' kopen. Zelfs als je het achterliggende verhaal voor waar aanneemt, zou dat je toch aan het denken moeten zetten.

Link naar bericht
Deel via andere websites

Is het heel erg off-topic als ik zeg dat Scientology een geniaal opgezette beweging is om zoveel mogelijk mensen zoveel mogelijk geld uit de zak te kloppen? Dat Jomanda eens stage had moeten lopen bij die L. Ron Hubbard? Dat ik nog liever in George Lucas geloof omdat hij WEL goede films maakt en er lang niet zoveel geld voor vraag?

Link naar bericht
Deel via andere websites
  • 3 months later...

Quote:

Hoe humoristisch bepaalde delen van Scientology ook op me over komen, ik vind het niet meer of minder ongeloofwaardig dan grote delen van Christelijke of Islamitische doctrine.. (vind het dan wel altijd leuk om te zien hoe Christenen of andere religieuzen dan weer reageren op Scientology en Mormonen.. hoe 'raar' hun opvattingen wel niet zouden zijn.. uhu..)

Indeed!

Wat Raido ook al zei:

Quote:

[...]Nou ja... Geloven in de oneidnigheid van het heelal en dat koppelen aan een intergalactisch emperium van aliens die crashen op onze planeet enzovoort is wel meer tastbaar dan geloven in een onzichbare, trancendente en ondertussen immanente God die almachtig is maar ondertussen wel zijn hele scheppen naar de kloten laat gaan, lijden toelaat en zelfs 'zijn zoon' naar de aarde stuurt om te sterven...

worshippy.gif

Link naar bericht
Deel via andere websites

Xenu (also Xemu), pronounced /ˈziËnuË/, according to Scientology founder (and science fiction writer) L. Ron Hubbard, was the dictator of the "Galactic Confederacy" who, 75 million years ago, brought billions[1] of his people to Earth in DC-8-like spacecraft, stacked them around volcanoes and killed them using hydrogen bombs. Scientology holds that their essences remained, and that they form around people in modern times, causing them spiritual harm.[2][3] Members of the Church of Scientology widely deny or try to hide the Xenu story. (Xenu (Wikipedia))

Link naar bericht
Deel via andere websites

Ik vind het ergens heel discutabel, dat alien-verhaal. Het kan natuurlijk waar zijn, en dan wordt het krampachtig ontkend door de scientology-mensen omdat het een nogal 'speciale' leer is die alleen geweten mag worden door de hoogste rangen enzovoort, da's mogelijk. Maar ja, het kan ook zijn dat ze dat krampachtig ontkennen omdat het gewoon echt niet waar is, wie weet. Ik ben allesbehalve specialist, mensen die deze beweging echt onderzoeken kunnen zo'n dingen misschien achterhalen, maar op basis van wat boze ex-leden en critici van die beweging zeggen kan ik daar zelf geen oordeel over vellen.

Wat ik wel van scientology weet is dat ze inderdaad veel moeite doen om mensen die hun beweging proberen te ontderzoeken te dwarsbomen, de beruchte documantaire hierover is al eerder genoemd, en ik heb gehoord dat dit voor religiewetenschappers ook wel eens vervelend wordt. Dit geeft mij het idee dat ze wel één en ander te verbergen hebben.

We zijn met de faculteit ooit in hun 'kerk' in Brussel geweest (dat was wel voor de hele controverse) en de indruk die we daar hadden was dat ze heel veel geld, tijd en moeite stoppen in het zo mooi mogelijk laten voorkomen van alles. We werden ontvangen met koffiekoeken en allerlei lekkers, doorheen de rondleiding werden we overal op onze wenken bediend, de mensen die ons rondleidden zagen er allemaal uit alsof ze net door een persoonlijke stylist onder handen genomen waren, hun gebouw was tot in de puntjes rijkelijk afgewerkt, overal hingen foto's en teksten over alle mogelijke positieve scientology-related dingen (uitspraken over hun beweging, foto's van scientology-leden die gingen helpen bij goede doelen, getuigenissen van drugsverslaafden die genezen zouden zijn in de scientology-centra,...), ze hadden de beste hightech-materialen om bezoekers informatie te tonen, we kregen allemaal gratis boekjes en een dvd en foldertjes enzo,... Jammer genoeg bleef de uitleg al bij al vrij vlak, ze draaiden hun ingestudeerde verhaaltje af maar kritische vragen, of vragen die wat meer in de diepte gingen, werden naar ons gevoel heel snel weggewimpeld. In het algemeen liet dit op mij geen goede indruk na, het kwam over alsof ze door al die mooie uiterlijkheden de aandacht probeerden af te leiden van de eigenlijke inhoud van hun leer.

Link naar bericht
Deel via andere websites
  • 1 month later...
  • 1 month later...

CSI-acteur ziet het licht

Eerste acteur verlaat Scientology Kerk

door onze redactie

AMSTERDAM - Een CSI acteur heeft eindelijk het licht gezien. Jason Beghe heeft de Scientology kerk verlaten en heeft er geen goed woord voor over...

De Amerikaanse acteur geeft zijn kritiek op de Kerk tijdens een interview op Youtube . 'Scientology is destructief en je reinste oplichterij. Het is heel erg gevaarlijk voor je geestelijke gezondheid. Het staat je ontwikkeling in de weg. Wat ze beloven wordt gewoonweg niet waargemaakt.'

Jason kwam bij de Scientology Kerk in 1994. In 2005 maakte hij zelfs een promotievideo voor de omstreden sekte. Hij behaalde het vijfde niveau, iets dat alleen collega's Kirstie Alley , Tom Cruise en John Travolta lukte.

'Ik heb geen politieke agenda. Ik wil de mensen gewoon vertellen waar het op staat. Ik ben blij dat ik er vanaf gekomen ben.'

De rest van het interview wordt later deze week op Youtube gepubliceerd.

Bron: link

Iemand hier al wat van gezien op youtube?

Link naar bericht
Deel via andere websites

Quote:

Nee, want er staat het volgende als je op het filpje klikt:

This video has been removed due to terms of use violation.

Zet wel weer extra kracht bij het beeld wat ik van die club heb...

Dat had ik dus ook... Ik baal er nu een beetje van dat ik het filmpje niet woensdag heb bekeken.

Link naar bericht
Deel via andere websites
×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

We hebben cookies op je apparaat geplaatst om de werking van deze website te verbeteren. Je kunt je cookie-instellingen aanpassen. Anders nemen we aan dat je akkoord gaat. Lees ook onze Gebruiksvoorwaarden en Privacybeleid