Spring naar bijdragen
-l-a-u-r-a-

Film Geert Wilders

Aanbevolen berichten

link

Hoe zouden wij reageren als Wilders een film maakte tegen de Bijbel?

Ik heb het idee, dat hij niet tegen het christendom ingaat omdat wij niet zo fel reageren als de Moslims. Het lijkt of hij het juist doet om de Islam uit te dagen; ik bedoel in de Bijbel staat bv. ook een uitgesproken afkeur tegen homofilie, maar daar hoor je hem niet over.

Het lijkt wel of het een spel voor hem is; en omdat veel Nederlanders z'n mening delen krijgt hij nog steun ook.

De sukkel..

Deel dit bericht


Link naar bericht
Deel via andere websites

Quote:

Hoe zouden wij reageren als Wilders een film maakte tegen de Bijbel?

Nogal verast, het zou betekenen dat Wilders werken een film maakte. Is weer eens wat anders dan gebakken lucht.

Het zou me niks boeien. Misschien maken ze wel een leuke dvd box met andere films van dat genre zoals de davinci code.

Deel dit bericht


Link naar bericht
Deel via andere websites

Quote:

De sukkel..

dit zegt denk ik meer over jou dan over hem...

Ik snap de ophef niet zo, het lijkt me meer een reclame stund dan een echte redelijke oorzaak. Kijk naar de davinci code, de ophef was in mijn ogen zwaar overdreven en bezorgde de schrijver een hoop gratis publiciteit...

Daarnaast, als je als moslim de wereld op zijn kop zet om een paar cartoons zoals in Denenmarken, dan denk ik dat je in een andere wereld leeft. Er is vrijheid van meningsuiting, sta daarboven of laat een tegen geluid horen maar ga niet zielig doen met geweld en dat soort dingen, dan laat je zien hoe zwak je bent en hoe zwak je in je schoenen staat.

Er is genoeg zooi over christenen verspreid de laatste honderd jaar, ook vandaag de dag nog, maar dat kun je beter accepteren en een manier vinden er mee om te gaan/ het tegendeel te bewijzen dan met geweld op antwoorden. Op die manier laat je zien dat je tegen een stootje kunt en dat je geen geweld nodig hebt om je boodschap ten toon te spreiden. De boodschap is sterk genoeg van zichzelf.

Eigenlijk denk ik vanuit bedrijfskundig oogpunt dat Wilders het zo slecht nog niet doet. Er is een duidelijke roep vanuit de NL bevolking waar hij gehoor aan heeft gegeven, want nog regelmatig komen er peilingen boven water waaruit blijkt dat mening NLder de punten van Wilders ook als belangrijke punten zien. Wilders weet ze gewoon goed te overdrijven en aan te roeren in de maatschappij. Het zijn uiteindelijk de mensen in de maatschappij die iets doen vallen of doorgaan...

Deel dit bericht


Link naar bericht
Deel via andere websites

Ik ben best geinterreseert in zijn film. Ik zou hem wel willen zien en kijken wat het te vertellen heeft. Hij heeft gewoon gelijk in de zin dat er dingen gebeuren en worden uitgesproken waar niemand wat tegen zegt of doet en hij dat wel probeert te doen. En dat vind ik een goede zaak. Ik kijk wel of zijn film bij kan dragen aan dat doel.

Deel dit bericht


Link naar bericht
Deel via andere websites
Gast Anon_phpbb

We kunnen wel allemaal praten over meningsuiting en hoe moslims zouden moeten reageren etc., maar ik denk dat je gewoon naar de realiteit moet kijken .. en dat is dat we gevaar lopen als hij zijn film uitbrengt. Zeker nu er al zoveel aandacht aan is geschonken, net zoals met de cartoons, die veel eerder voor de rellen aanvingen al waren geplaatst. Het gaat om de vraag of het bekendheid heeft, en dat heeft het nu ... het uitbrengen is de laatste stap. Wilders brengt zijn landgenoten in gevaar en dat neem ik hem zeer kwalijk. Daarnaast vind ik dat hij ongeloofelijk overdrijfd.. Maar misschien helpt dit?

link

Deel dit bericht


Link naar bericht
Deel via andere websites
Gast Anon_phpbb

Quote:

Nee, Geert brengt niemand in gevaar, precies degenen waar hij zijn film over maakt brengen ons eventueel in gevaar. En dat zou aangeven dat hij gelijk heeft als er een dergelijke reactie komt.

Nu ben je gewoon niet realistisch. De mensen op deze wereld gedragen zich niet allemaal zoals zou moeten. Er lopen moordenaars, verkrachters etc. rond. Daar moet je rekening mee houden en je gedragingen aan aanpassen. Je gaat toch ook niet voor een pitbull die bekend staat als zeer gevaarlijk, staan en hem uitdagen en wanneer hij je vervolgens aanvalt en verwond zeggen 'maar hij had zich moeten gedragen!'. En dit gaat nog enkel over de persoon zelf, maar wat als er kinderen rondlopen in de buurt van die pitbull? Die breng je ook in gevaar. Hetzelfde geldt dus voor Wilders.

Zijn wss negatieve film gaat over de Koran. ENKELE moslims kunnen dat beantwoorden met geweld. Daarnaast kwetst hij nog vele anderen. Dus wat je zegt klopt ook niet helemaal ..

Deel dit bericht


Link naar bericht
Deel via andere websites

Quote:

Aan de andere kant, wat is er gebeurd met de samenleving wanneer je geen mening meer mag geven over een geloof uit angst voor geweld?

Mjah... Eigenlijk is dat juist door de hele geschiedenis heen de normale gang van zaken geweest, tref de ander in het hart van z'n convicties en er komen gevolgen.

Juist de invloed van eeuwenlang Christendom heeft dat uiteindelijk enigzins weten te verzachten, maar dat neemt niet weg dat het mechanisme nog steeds springlevend is.

Soms heb ik het idee dat Nederlanders wel eens denken onder een kaasstolp te leven.

Verder vind ik al dat geneuzel over Wilders en de Islam net zo zinloos als de discussie of de Nazi's nu erger waren dan de communisten of niet.

Deel dit bericht


Link naar bericht
Deel via andere websites

Ik ben geen fan van Wilders. Ik ga niet op hem stemmen, maar er moet opgetreden worden tegen de islam. Of ten minste dat deel van de islam wat zonder problemen ongeveer alles beledigt maar niet beledigt wenst te worden. De moslims zijn geen zondebok. Als je constant mensen beledigd, dan kun je er op wachten dat iemand jou gaat beledigen. Dat is wat nu gebeurt. constant tegen het westen aantrappen op alle mogelijke manieren en dan kwaad worden als iemand jou heilige huisjes omver trapt is gewoon stompzinnig. En dat is precies waar een flink deel van de moslims last van heeft.

Ze hebben het er zelf naar gemaakt uiteindelijk. Ze hebben gevraagd, nee gesmeekt om beledigt te worden en ja je krijgt wat je toekomt. Ik heb er geen probleem mee om de islam te beledigen. Die religie heeft mij tot op het bot beledigd. Laat die film maar komen zou ik zeggen. Laat de moslims hun ware gezicht maar zien. Of dat nu een gezicht is van vrede of van oorlog maakt me niet uit.

Als ze de film gewoon negeren zou het het beste zijn, maar zo niet: ik heb geen zin om over eieren te lopen in ons land. Nu is het de profeet die je niet mag beledigen morgen is het beledigend als je zonder hoofddoek over straat gaat als vrouw.

Islam is prima als wij er maar geen last van hebben en dat moeten moslims maar eens snappen. Goedschiks of kwaadschiks maakt mij niet zo veel uit. Als we toegeven aan de maatschappelijke gijzeling die een deel van de moslims er op na houd dan is de NL rechtstaat voorbij.

Deel dit bericht


Link naar bericht
Deel via andere websites

Quote:

Ik ben best geinterreseert in zijn film. Ik zou hem wel willen zien en kijken wat het te vertellen heeft. Hij heeft gewoon gelijk in de zin dat er dingen gebeuren en worden uitgesproken waar niemand wat tegen zegt of doet en hij dat wel probeert te doen. En dat vind ik een goede zaak. Ik kijk wel of zijn film bij kan dragen aan dat doel.

+ dat er regelmatig uit peilingen blijkt dat er een hoop Nederlanders zijn die zijn ideeen aanhangen...

Quote:

We kunnen wel allemaal praten over meningsuiting en hoe moslims zouden moeten reageren etc., maar ik denk dat je gewoon naar de realiteit moet kijken .. en dat is dat we gevaar lopen als hij zijn film uitbrengt.

Dus moeten we bang in een hoekje gaan zitten en onze mening voor ons houden... Dat klinkt echt als een gezonde situatie, daar komen we vast heel ver mee.

Quote:
Zeker nu er al zoveel aandacht aan is geschonken, net zoals met de cartoons, die veel eerder voor de rellen aanvingen al waren geplaatst. Het gaat om de vraag of het bekendheid heeft, en dat heeft het nu ... het uitbrengen is de laatste stap. Wilders brengt zijn landgenoten in gevaar en dat neem ik hem zeer kwalijk. Daarnaast vind ik dat hij ongeloofelijk overdrijfd.. Maar misschien helpt dit?

Nee, het is niet Wilders die mensen in gevaar brengt, het zijn de mensen die naar geweld grijpen die niet de moed hebben om dingen mondeling te weerleggen, mensen die liever angst inboezemen bij mensen die eerlijk voor hun mening uit durven te komen.

Quote:

Nu ben je gewoon niet realistisch. De mensen op deze wereld gedragen zich niet allemaal zoals zou moeten. Er lopen moordenaars, verkrachters etc. rond. Daar moet je rekening mee houden en je gedragingen aan aanpassen.

Ik denk persoonlijk dat jij niet realistisch ben door angst aan te laten praten en je erin te berusten ipv op te komen voor je rechten...

Quote:
Je gaat toch ook niet voor een pitbull die bekend staat als zeer gevaarlijk, staan en hem uitdagen en wanneer hij je vervolgens aanvalt en verwond zeggen 'maar hij had zich moeten gedragen!'. En dit gaat nog enkel over de persoon zelf, maar wat als er kinderen rondlopen in de buurt van die pitbull? Die breng je ook in gevaar. Hetzelfde geldt dus voor Wilders.

Je vergelijking gaat niet op, we hebben het niet over dieren, maar over een reactie die mensen eventueel kunnen geven. Ik ga niet vrijwillig voor zo'n pittbul staan, maar als het nodig is, maak ik er wel werk van dat die pittbul uit mijn omgeving verdwijnt, maar het voorbeeld gaat hier niet echt op.

@ Tom & MC: inderdaad...

Liefs Diaan

Deel dit bericht


Link naar bericht
Deel via andere websites
Gast Anon_phpbb

Quote:

[...]+ dat er regelmatig uit peilingen blijkt dat er een hoop Nederlanders zijn die zijn ideeen aanhangen...

[...]Dus moeten we bang in een hoekje gaan zitten en onze mening voor ons houden... Dat klinkt echt als een gezonde situatie, daar komen we vast heel ver mee.

Nee je hoeft niet in een hoekje te gaan zitten. smile.gif Je kunt naar school, naar werk, naar vrienden, je kunt alles doen wat je maar wilt en je houdt gewoon sommige ideetjes en meningen voor jezelf, zoals je zo vaak doet uiteindelijk. We moeten het nu niet ineens heel groot maken, alsof er mensen dood gaan als je je mening voor je houdt. Het gaat hier naar mijn mening simpelweg om mening uiten omdat je dat recht nu eenmaal hebt in plaats van dat het echt een goed onderbouwd doel heeft.

Quote:

[...]Nee, het is niet Wilders die mensen in gevaar brengt, het zijn de mensen die naar geweld grijpen die niet de moed hebben om dingen mondeling te weerleggen, mensen die liever angst inboezemen bij mensen die eerlijk voor hun mening uit durven te komen.

En als Wilders zijn film niet uitbrengt is er niks aan de hand. Dus hij is een aanleiding en daarmee brengt hij mensen in gevaar, ben je het daar echt niet mee eens? smile.gif Dat kan hoor... maar ik begrijp het niet helemaal dat mensen het zo zien.. Dat ze zeg maar alleen kijken naar wie de directe schuldige is.

Quote:

[...]Ik denk persoonlijk dat jij niet realistisch ben door angst aan te laten praten en je erin te berusten ipv op te komen voor je rechten...

Als ik kijk naar wat er bij die cartoonrellen is gebeurd, en welke maatregelen Nederlandse ambassades al hebben genomen dan vind ik het niet helemaal irreeel om te verwachten dat het gevaarlijk kan zijn.

Je rechten gebruiken mag, maar wel als het zin heeft en niet enkel omdat dat recht er nu eenmaal is. Dat stelt de wet niet zozeer, maar ik vind dat dat wel een norm zou moeten zijn. En je moet de belangen ook tegen elkaar afwegen. Is je stil houden over dit punt net zo erg als afgebrande ambassades, doden, gevoel van onveiligheid, slechte economische positie etc..

Quote:

[...]Je vergelijking gaat niet op, we hebben het niet over dieren, maar over een reactie die mensen eventueel kunnen geven. Ik ga niet vrijwillig voor zo'n pittbul staan, maar als het nodig is, maak ik er wel werk van dat die pittbul uit mijn omgeving verdwijnt, maar het voorbeeld gaat hier niet echt op.

Alleen omdat het over dieren gaat? smile.gif Wat ik bedoelde is; er is een kans op gevaar als je 'iets' doet en toch doe je dat 'iets'.

Of bedoel je misschien dat er niet echt sprake is van een dreigend gevaar in dit geval?

Deel dit bericht


Link naar bericht
Deel via andere websites

Ik ben het helemaal met Marinus Copy eens!

Mijn doopnaam is Martinus dus lijkt veel op jouw naam, misschien heeft het daarmee te maken.

Ikzelf ben ook geen Wilders fan. Maar er moet wel iemand een minder sociaal gewenst standpunt verkondigen omdat andere politici gewoon te laf zijn. Als we hiervoor zwichten is dat het begin van het einde. Nieuwe Nederlanders moeten maar eens erkennen dat dezelfde vrijheid ervoor heeft gezorgd dat zij zich hier konden vestigen en hun geloof beleiden.

Niet voor zwichten dus voor deze druk dat is al veel te lang gebeurt onder het mom van zielige allochten terwijl het merendeel niet eens vluchteling is maar vrijwillig als gastarbeider is gekomen. Wat moet ik daar anders over zeggen als tweede generatie vluchteling.


Samengevoegd:

ThomasM heeft naar mijn mening totaal ongelijk. Hij meent dat Wilders er verantwoordelijk voor zou zijn dat een steeds grotere groep bereid is geweld te gebruiken terwijl een volwassen persoon altijd nog zelf verantwoordelijk is voor zijn daden. Maar er zijn natuurlijk ook mensen die zelfs minderjarige inzetten widegrin.gif

Deel dit bericht


Link naar bericht
Deel via andere websites

Wat als ik willekeurig kerken op zou blazen vanwege de uitlatingen van mevrouw Lont? Zou je Lont dan ook verantwoordelijk houden? nee, dat dacht ik al....

Zo is het ook met Wilders.

Mensen die nav een film oid anderen willen doodmaken, zijn achterlijk en verdienen het niet om in een land als nederland te leven. Hooguit in de gevangenis. zonde van het belastinggeld, maar je moet wat met het afval van de samenleving als je tegen de doodstraf bent.

En dat is dat jihad-tuig. Ik zou nog niet op ze urineren als ze in de brand stonden. Over onwaardig leven gesproken.

Deel dit bericht


Link naar bericht
Deel via andere websites
Gast Anon_phpbb

Quote:

[...]

Dit is echt een heel gevaarlijk standpunt. Want wie bepaalt er of iemand zijn mening uit "om het mening uiten" danwel "met een echt goed onderbouwd doel"? Dat is hartstikke subjectief. In Irak werden nog niet zo lang geleden bij dichters, die al te openhartig hun zieleroerselen in poëzie omzetten, de tongen afgesneden, of ze werden gemarteld in de gevangenis. Officieel omdat hun mening opruiend en niet constructief zou zijn. Precies datzelfde argument gebruik jij hier om mensen als Wilders te dwingen tot zelfcensuur.

Nogmaals, dat iemand een pestkop is, is afkeurenswaardig, en Wilders is zo iemand. Maar dat neemt niet weg dat hij het recht heeft om te pesten, en dat hij niet schuldig is als mensen die zich door hem gekwetst voelen geweld gebruiken. Of om met Fortuyn te spreken: hoe abject een mening ook is, je moet altijd het recht verdedigen om die mening te uiten. Als je daar aan gaat knabbelen, zoals jij doet, schoffel je de basis onder de vrije democratische samenleving vandaan. Geschillen vecht je uit bij de rechter, via wetgeving oid, maar niet met geweld. Zo simpel is het.

Het maakt me niet uit als ik ga knabbelen aan de democratische samenleving, maar je hebt inderdaad gelijk dat het subjectief is. Daar dacht ik later ook aan. Echter, in veel juridische kwesties gaat het over of iets 'gerechtvaardigd' is. Daar zijn regels omheen gemaakt, die de toetsing weer wat beperken, zodat je dus niet toestanden die jij beschrijft, gaat krijgen. Daar is wel een oplossing voor te vinden dus.. smile.gif


Samengevoegd:

Quote:

[...]

Nee, dat is erger, want het betekent het einde van het ideaal van een vrije maatschappij, dat in Nederland (iig officieel) wordt nagestreefd.

Tsja, dit vind ik dus raar. smile.gif Ten alle koste een punt willen behouden, zonder er verder nog over na te denken of het nu wel echt zo goed is om altijd alles maar te kunnen zeggen wat je wilt. Dat dat dan een einde betekent van het ideaal van een vrije maatschappij vind ik ten eerste een beetje overdreven en ten tweede; dan betekent het maar een einde aan een bepaald idee. Wat maakt dat uit? Hoe kun je nu echt zeggen dat je zelfs mensen wilt opofferen voor de vrijheid van meningsuiting??

Deel dit bericht


Link naar bericht
Deel via andere websites

Ik vind dat Wilders de Islam onnodig uitdaagt; hij spreekt zichzelf een beetje tegen: het grote issue in is Nederland vrijheid van meningsuiting; Wilders doet met deze film hier een beroep op, en probeert vervolgens een ándere vorm van 'meningsuiting' (want zo kan je de Koran zien, vind ik) te laten verbieden..

Vreemde situatie. hamer.gif

Deel dit bericht


Link naar bericht
Deel via andere websites

Quote:

Ik vind dat Wilders de Islam onnodig uitdaagt; hij spreekt zichzelf een beetje tegen: het grote issue in is Nederland vrijheid van meningsuiting; Wilders doet met deze film hier een beroep op, en probeert vervolgens een ándere vorm van 'meningsuiting' (want zo kan je de Koran zien, vind ik) te laten verbieden..

Vreemde situatie.
hamer.gif

Ja en een flink deel van de moslims doet precies hetzelfde maar dan in het kwadraat. Ik heb Wilders nog nooit horen spreken over het afmaken van moslims. Moslims daarentegen.... ach je weet wel.

Denk maar niet dat dat deel van de moslims waar hij tegen ageert veel opheeft met ons. Ik weet niet of je in een land wil wonen waar je met een hoofddoek moet lopen, maar zij willen dat wel.

Deel dit bericht


Link naar bericht
Deel via andere websites

×

Belangrijke informatie

We hebben cookies op je apparaat geplaatst om de werking van deze website te verbeteren. Je kunt je cookie-instellingen aanpassen. Anders nemen we aan dat je akkoord gaat. Lees ook onze Gebruiksvoorwaarden en Privacybeleid