Spring naar bijdragen

Aanbevolen berichten

  • Antwoorden 553
  • Created
  • Laatste antwoord

Top Posters In This Topic

Bij de moslims ligt het toch iets anders dan bij Christenen.

Bij moslims is de islaam iets 'heiligs' in de breedste betekenis van het woord. Je mag er niet mee spotten en het is al helemaal not done om informatie daarover te verspreiden waar er enige twijfel in zou kunnen zitten (zo mag iemand pas de koran in het openbaar interpreteren/vertalen nadat hij/zij is benoemd tot 'mufassir' dan pas is hij/zij daartoe bevoegd)

Niet dat ik hiermee zeg dat Christenen minder van God houden. Maar de Christenen zijn er in de loop der jaren 'schouderophalend' over geworden, aangezien het hen persoonlijk toch niet kan baten noch schaden.

Verder zien we dat bijv. bij het Christendom lang niet zo 'serieus' wordt genomen als dat de meeste moslims dat doen met de islam.

Zo is het bijv. niets verbazingswekkends dat er meiden achter de ramen staan met een kruisje om hun nek.

Wat ik hiermee wil zeggen is dat de verhouding 'praktiserende moslims' en verhouding 'praktiserende christenen' of de verhouding tussen christenen die zich begaan voelen met het christendom en de moslims die erg begaan zijn met de islaam heel erg verschilt.

Zo gaan er in verhouding (dus het precentage, niet het aantal) veel minder christenen naar de kerk dan moslims naar de moskee om maar een voorbeeld te noemen.

Verder probeer ik hiermee niet goed te praten wat gelovigen doen waar de religies juist tegen zijn, zo dienen we altijd in ons achterhoofd te houden en bij onszelf en bij God eerlijk en oprecht ten rade te gaan of het wel rechtvaardig is waar we mee bezig zijn.

Hieronder 2 verzen die dat verder onderbouwen:

"Jullie die geloven! Wees standvastig voor God als getuigen van de rechtvaardigheid. En laat de afkeer van bepaalde mensen jullie er niet toe brengen niet rechtvaardig te zijn. Wees rechtvaardig, dat is dichter bij godvrezendheid." (Koran 5:8)

"God gebiedt rechtvaardig te handelen, goed te doen en aan de verwanten giften te geven en Hij verbiedt wat gruwelijk, verwerpelijk en gewelddadig is ...." (Koran 16:90)

Link naar bericht
Deel via andere websites
Gast Anon_phpbb

Quote:

[...]

Vind je het niet apart dat je je nu ineens gaat beroepen op juridische argumenten? Want diezelfde juridische argumenten geven Wilders
alle
vrijheid om zich te uiten in Nederland, terwijl jij wilt dat hij zichzelf censuur oplegt. Ergens snijd je dus jezelf in de vingers door het over deze boeg te gooien.

Nee, want ik wou enkel aangeven dat daar een oplossing voor is. Toevallig heb ik die oplossing gehaald uit het Nederlands recht. Het zijn dus niet 'dezelfde juridische argumenten'.

Quote:

Dit is niks anders dan zeggen "hoe kan je nu echt messen blijven fabriceren als je weet dat sommige mensen elkaar daarmee vermoorden?"

Ik vroeg gewoon over deze kwestie ; wat is erger? Je stil houden of brandende ambassades, doden etc.. en jij antwoordt daarop dat je stil houden erger is. Ik snap dus niet precies wat je met het voorbeeld probeert te zeggen.

Quote:

Ten eerste: we hebben het hier over Wilders. Dat jij vindt dat Wilders zomaar iets roept "zonder er verder nog over na te denken of het nu wel echt zo goed is om altijd alles maar te kunnen zeggen wat je wilt", is jouw mening. Een heleboel mensen zijn het daarmee oneens, waaronder ik. Let wel: ik vind wat Wilders zegt verwerpelijk, maar vind ook dat hij het recht heeft te uiten wat hij oprecht meent dat goed is voor de samenleving. Hoe wil jij gaan bepalen wie wel en wie niet oprecht iets uit, wie wel en wie niet een provocerende mening uit puur omdat het geuit mag worden? Geef even wat objectieve maatstaven aan de hand waarvan wij kunnen bepalen dat Wilders
geen enkel ander doel
heeft dan de boel overhoop te gooien en een mening te uiten
omdat dat nu eenmaal mag
. Die maatstaven heb jij niet. Die maatstaven zijn namelijk onmogelijk vast te stellen, en daarom is het gevaarlijk om selectief mensen het zwijgen op te leggen, zoals jij bepleit.

Daar droeg ik dus al een oplossing voor aan toch? Die maatstaven zijn niet altijd even duidelijk en dat zal vast heel lastig worden, maar dat is het zo vaak in het recht. We hebben alleen bepaald dat we heeeel streng moeten zijn als het gaat om grondrechten en dat die alleen beperkt kunnen worden door een wet. Mijn mening is dus dat het wel wat losser kan, door te stellen dat het een gerechtvaardigd doel moet hebben en dat begrip vervolgens laten inkleden door jurisprudentie. En dan kan je dus kijken naar de verwachtte reacties, argumenten die de partij aandraagt, de gevaren etc..

Link naar bericht
Deel via andere websites

Quote:

Bij de moslims ligt het toch iets anders dan bij Christenen.

Bij moslims is de islaam iets 'heiligs' in de breedste betekenis van het woord. Je mag er niet mee spotten en het is al helemaal not done om informatie daarover te verspreiden waar er enige twijfel in zou kunnen zitten

Kan wel zijn, maar daar heb ik als niet-moslim niets mee te maken. Voor mijn hebben mo, allah en de koran geen enkele waarde. En ik zou er zelfs geen aandacht aan besteden als moslims niet met enige regelmaat mijn heilige huisjes intrapten.

Geweld nav een cartoon of film is not done. Daarmee zegt een moslim trouwens impliciet dat allah een zwakke god is die mensen nodig heeft om voor hem op te laten komen.

Ik geloof in een samenleving waar we allemaal samen kunnen leven, en de meeste nederlanders geloven daar in inclusief een flink deel van de moslims. Maar dat andere deel van je geloofsgenoten is een andere mening toegedaan en dat kunnen we hier niet hebben.

Een moslim die belangrijke nederlandse waarden verwerpt of zelfs actief bestrijd heeft hier niets te zoeken mi. meningsverschillen zijn één ding maar iemand jouw mening opdringen is een heel ander verhaal.

Link naar bericht
Deel via andere websites

hoe ik over de film van wilders denk:

ik keur het echt niet goed wat hij doet, het lijkt wel of hij de moslims probeerd uit tedagen,

maar wat ik niet begrijp van de moslims dat zij er zo vel op reageren.

ze lopen nu al aan te kondigen dat als die film uit komt er kans is op rellen en weet ik wat allemaal.

hoezo haat en boosheid noparty.gif

Heb je ooit wel eens christen horen zeiken op dingen wat er gezegt wordt over het geloof(christendom)?

en dat t christendom int ootje worden genoemen door comedians.

hoor je ooit wel eens een christen boos worden als er gevloekt wordt?

bijna in iedere film wordt gevloekt en daar hoor je christenen toch ook niet over, maar owe als er ook iets maar met allah lastering is dan ist overal opt nieuws en zijn de moslims boos noparty.gif

Link naar bericht
Deel via andere websites

Quote:

[...]

We zijn het grotendeels eens, maar dit kleine stukje doet toch vragen opkomen. Als een bezopen persoon op een feestje verkondigt dat mijn vrouw een dikke slet is, dan kan hij een klap voor zijn bek krijgen. En dat betekent allerminst dat mijn vrouw niet in staat is zichzelf te verdedigen.

Hmmmm, dan ben jij primitiever dan mij. Ik zal nooit door verbale ellende overgaan tot geweld. Vooral ook omdat ik verbaal een stuk ellende ben als je me kwaad krijgt. Noem mijn vent een .... en je weet niet wat je meemaakt. Nog nooit deden woorden zo veel pijn. GRRRRRRR!!!!

Maar goed: de moslims zijn op ons feestje, vergeet dat vooral niet. En ze zijn van harte welkom, maar ze moeten niet gaan zeuren over de ongestenigde homo's, de ongesluierde vrouwen en de opgegeten varkens en opgedronken biertjes. Daar is ruimte voor in NL net als er ruimte is voor de islam.

Link naar bericht
Deel via andere websites
Gast Anon_phpbb

Het verbaasd mij echt dat hier best vaak wordt gezegd; christenen worden toch ook niet boos als dit en dat gebeurd. Ik weet niet of je daar nu zo trots op moet zijn. Waarom zou je niks laten horen/boos worden als er in iedere film wordt gevloekt? Wat dat betreft heeft trotse moslim echt een punt en begrijp ik wat hij bedoeld.

Link naar bericht
Deel via andere websites

Quote:

Het verbaasd mij echt dat hier best vaak wordt gezegd; christenen worden toch ook niet boos als dit en dat gebeurd. Ik weet niet of je daar nu zo trots op moet zijn. Waarom zou je niks laten horen/boos worden als er in iedere film wordt gevloekt? Wat dat betreft heeft trotse moslim echt een punt en begrijp ik wat hij bedoeld.

tussen boos en boos zit een verschil.

tuurlijk reageer ik ook als iemand bij mij in de buurt vloekt, maar ik ga niet de boel op stelte zetten zoals de moslims dat doen.

hier mee wil ik niet zeggen dat ik moslims over 1 kamp scheer maar bedoel meer de moslims die er de media voor opzoeken en gaan rellen.

ik ken ook moslims die dat afkeuren.

en met die moslims die dat afkeuren kan ik (kunnen wij christen) prima samen leven.

laat elkaar in onze waarden en steek elkaars ogen niet uit.

wat heeft toch voor zin om tegaan rellen en op die manier boos te worden zoals we nu zien op t nieuws.

Link naar bericht
Deel via andere websites

Quote:

Werden Christenen maar is goed boos,en zeggen hoe ze er werkelijk over denken.Zachte heelmeesters maken stinkende wonden.

Laten christenen maar gewoon democratisch blijven. brandstapels hebben een grote uitstoot van broeikasgassen -----> slecht voor het milieu....

Link naar bericht
Deel via andere websites

Quote:

Hoe zouden wij reageren als Wilders een film maakte tegen de Bijbel?

Ik heb het idee, dat hij niet tegen het christendom ingaat omdat wij niet zo fel reageren als de Moslims. Het lijkt of hij het juist doet om de Islam uit te dagen; ik bedoel in de Bijbel staat bv. ook een uitgesproken afkeur tegen homofilie, maar daar hoor je hem niet over.

Het lijkt wel of het een spel voor hem is; en omdat veel Nederlanders z'n mening delen krijgt hij nog steun ook.

Omdat Wilders een racist en xenofoob is. Hij heeft dezelfde taktiek als de nazi's tijdens WO2 wat betreft de joden. Er zijn genoeg historici die het verband met Goebbels hebben gelegd..

Dat hij geen film maakt over de Bijbel, die veel gewelddadiger is dan de Qura'an, zegt genoeg over zijn hypocrisie.

Link naar bericht
Deel via andere websites

Quote:

[...]

Omdat Wilders een racist en xenofoob is.

Even kijken: wilders basht alleen moslims. Dat maakt hem en niet racistisch (godsdienst is geen ras) en niet xenofoob (niet alles wat vreemd is is moslim)

Quote:
Hij heeft dezelfde taktiek als de nazi's
tijdens
WO2 wat betreft de joden.

Ja in mijn dorp lopen alle moslims met een rode halve maan, nu ja alle: meer dan de helft is al afgevoerd naar vernietigingskampen. Nah, voor zover ik heb kunnen ontdekken hebben moslims vandaag nog precies dezelfde rechten als mij.

Quote:
Er zijn genoeg historici die het verband met Goebbels hebben gelegd.

Grappig genoeg zijn er ook genoeg historici die verbanden hebben gelegd wat betreft de islam. En in je fake islampartijtopic laat jij bijvoorbeeld de fascistische kant van de islam zien. verder wil ik graag een bron bij je bewering

Quote:
Dat hij geen film maakt over de Bijbel, die veel gewelddadiger is dan de Qura'an, zegt genoeg over zijn hypocrisie.

De bijbel zal best gewelddadiger zijn, maar dat betekent niet dat de lezers gewelddadig zijn. Moslims zijn ovr het geheel genomen het volk van de lange tenen en korte lontjes en daardoor een bedreiging voor onze maatschappij. En films over het christendom zijn er al genoeg gemaakt. En lang voor de uitvinding van de film had je al notoire christenbashers als Nietsche en Voltaire.

Maar om een lang verhaal kort te maken: ligt het niet een klein beetje aan de moslims zelf? Na al dat getrap tegen de heilige huisjes van het westen kun je een tegen reactie verwachten heh?

Link naar bericht
Deel via andere websites

Quote:

(..)

Hoe zouden wij reageren als Wilders een film maakte tegen de Bijbel?

(..)

dat gebeurt al decennialang. Jezus is al zovaak geparodieerd, belachelijk gemaakt en van van alles en nog wat beschuldigd. Ik denk dat je op youtube zo tien films kunt vinden die proberen te bewijzen dat Hij nooit bestaan heeft, of dat Hij eigenlijk Julius Caesar was. Om de zoveel tijd komt National Geographic (of een andere zender) met de zoveelste "schokkende onthulling" over Jezus (altijd weer zwaar speculatief en anti-christelijk). Het is tegenwoordig een hype om kasteelromannetjes over de geheimen van de kerk te schrijven (DaVinciCode) en van alles en nog wat te lasteren en beschuldigen, etc.

Ik ben blij dat Christenen eindelijk ontdekt hebben wat Jezus bedoelde met:

"Gelukkig zijn jullie wanneer ze je omwille van mij uitschelden, vervolgen en van allerlei kwaad betichten. (..) En ik zeg jullie: heb je vijanden lief en bid voor wie jullie vervolgen (..)" (Mat.5:11, 44)

en

"Denk aan wat ik gezegd heb: een slaaf is niet meer dan zijn meester. Ze hebben mij vervolgd, dus zullen ze ook jullie vervolgen; maar wie zich aan mijn woorden gehouden heeft, zal zich ook aan jullie woorden houden. " (Joh.15:20)

Daar is geen woord grieks aan, het is alleen heel erg lastig omdat het tegen onze menselijke natuur ingaat. Wij zijn liever de vervolgende dan de vervolgde partij.

Link naar bericht
Deel via andere websites

Nou heb ik laatst een een parodie geschreven over de RKK-kerk en ik heb nog niets gemerkt van fatwa's. Hey wat zien ik nou? Er staat een fiets met crediblestickers in de voortuin. En de fietstassen zitten vol met stopverf. En die stopverf is verbonden met draadjes aan een mobiele telefoon. En ik en dol op stopverf en mobieltjes Oh nu komt op die telefoon net een SMS-je binnen even lezen hoor: "Hier een kadootje van credible, bye bye ketter" Oh wat lief gauw even credible met die telefoon bellen om ze te bedanken, oh nee, ze bellen mij nu net, wat attent.......


Samengevoegd:

Nog even een tekst voor de mensen die vinden dat wilders de film niet moet maken OMDAT er misschien gewelddadig op zal worden gereageerd:

"Een volk dat voor tirannen zwicht, zal meer dan lijf en goed verliezen, dan dooft het licht…"

Link naar bericht
Deel via andere websites

Quote:

[...]

Kan wel zijn, maar daar heb ik als niet-moslim niets mee te maken. Voor mijn hebben mo, allah en de koran geen enkele waarde. En ik zou er zelfs geen aandacht aan besteden als moslims niet met enige regelmaat mijn heilige huisjes intrapten.

Geweld nav een cartoon of film is not done. Daarmee zegt een moslim trouwens impliciet dat allah een zwakke god is die mensen nodig heeft om voor hem op te laten komen.

Ik geloof in een samenleving waar we allemaal samen kunnen leven, en de meeste nederlanders geloven daar in inclusief een flink deel van de moslims. Maar dat andere deel van je geloofsgenoten is een andere mening toegedaan en dat kunnen we hier niet hebben.

Een moslim die belangrijke nederlandse waarden verwerpt of zelfs actief bestrijd heeft hier niets te zoeken mi. meningsverschillen zijn één ding maar iemand jouw mening opdringen is een heel ander verhaal.

Dat jij als niet-moslim daar niet mee te maken hebt, best. Jij zou er ook het minst last van ondervinden. Maar ik heb het voornamelijk over de mensen die alles met (of eigenlijk tegen) de islaam hebben. Als moslim-zijnde voel je je persoonlijk aangevallen als de islaam aangevallen wordt.

Dat betekent niet dat de islaam zwak is ... net als bijv. mijn broer ... hij is veel sterker dan mij ... maar alsnog zou ik me gekwetst voelen als er iets slechts over hem wordt gezegd (en in het ergste geval - wat onislamitisch is - wraak nemen). Daarmee wil ik zeggen dat de islaam niet 'verdedigd' wordt daardoor maar dat het een 'natuurlijke en emotionele' reactie is wat daarop volgt. Die reactie is juist een 'gezonde' reactie, dat je je betrokken voelt bij hetgeen wat en wie je bent en daarvoor zelfs door het vuur gaat, dat is pas liefde.

En wat bedoel je precies met de Nederlandse waarde? Is dat hetgeen waar nederland trots op is? Dat is toch iets 'waardevols' wat Nederland bezit. En uiteraard bestrijd ik of ben ik tegen enkele Nederlandse "waarde" zoals coffeeshops en 'de rode lampenzone'. Ik vind niet dat dat iets is waar Nederland trots op hoeft te zijn, voor mij hebben zulke dingen juist helemaal geen waarde ... voor mij zijn deze zaken waardeLOOS ... dus daarom heb ik volgens jou hier niets te zoeken?!?

Link naar bericht
Deel via andere websites

Quote:

En wat bedoel je precies met de Nederlandse waarde? Is dat hetgeen waar nederland trots op is? Dat is toch iets 'waardevols' wat Nederland bezit. En uiteraard bestrijd ik of ben ik tegen enkele Nederlandse "waarde" zoals coffeeshops en 'de rode lampenzone'. Ik vind niet dat dat iets is waar Nederland trots op hoeft te zijn, voor mij hebben zulke dingen juist helemaal geen waarde ... voor mij zijn deze zaken waardeLOOS ... dus daarom heb ik volgens jou hier niets te zoeken?!?

Eén van de Nederlandse waarden is een zekere ongeinteresseertheid in wat anderen met hun leven doen. Als iemand iets doet waar iemand anders last van heeft dan zien we graag gerechtigheid, maar voor de rest denken we dat de gemiddelde mens prima in staat is om zelf beslissingen te nemen.

Dus als de buurman het lekker vind om haring te eten tijdens het douchen, dan vind je dat wellicht raar, maar dan heb je zoiets als: "Als hij zich daar lekker bij voelt, dan (enzovoort)"

Lang verhaal kort: bemoei je niet te veel met andermans leven.

Link naar bericht
Deel via andere websites

Quote:

Het verbaasd mij echt dat hier best vaak wordt gezegd; christenen worden toch ook niet boos als dit en dat gebeurd. Ik weet niet of je daar nu zo trots op moet zijn. Waarom zou je niks laten horen/boos worden als er in iedere film wordt gevloekt? Wat dat betreft heeft trotse moslim echt een punt en begrijp ik wat hij bedoeld.

Ja, dit vind ik juist zo zwak. Dat het lijkt alsof christenen zo weinig waarde hechten en zo weinig van hun geloof houden, dat ze het niet eens zo erg vinden.

Als je voor iets/iemand echt intense liefde hebt: Tuurlijk roept het dan emoties op (wordt je bijv. boos) dat laat juist daardoor zien dat je het niet pikt en verbitterd raakt en weet ik veel wat allemaal.

Tegenwoordig als bijv. onze vriend wordt uitgescholden vinden we dat erger dan dat God (of een profeet) wordt uitgescholden. Dit bewijst nogmaals de mate waarin we van God (en van de profeten) houden.

We hebben toch geen hart van steen, of zijn er door de loop der jaren door alle harde uitspraken onze harten verhard?

En uiteraard zullen er altijd mensen zijn die er op de verkeerde manier daarop reageren, iedereen reageert erop op de manier dat hij/zij dat het beste kan, dus waar hij/zij goed in is (en blijkbaar zijn de allochtonen in NL over het algemeen daar goed in, kijk alleen maar naar de universiteiten of hogescholen, heel weinig allochtonen te bekennen) dat is dan een natuurlijke reactie veelal voortkomend uit emoties zoals woede, brok, etc. en niet of nauwelijks voortkomend vanuit het islamitisch noch rationeel denken.

In IEDERE situatie vermaant de koran ons om het hoofd koel te houden, geduldig te blijven en om rechtvaardig te handelen, alsook in dit geval: ("Jullie die geloven! Wees standvastig voor God als getuigen van de rechtvaardigheid. En laat de afkeer van bepaalde mensen jullie er niet toe brengen niet rechtvaardig te zijn. Wees rechtvaardig, dat is dichter bij godvrezendheid." (Koran 5:8))

Uiteraard vind ik dat Wilders een punt heeft (evenals elk andere politicus) maar het zit de meeste moslims de manier waarop dwars het kan toch allemaal een stuk toleranter, vriendelijker, socialer, meer aan elkaars gevoelens denken, meer gericht tegen de moslims niet islaam etc. Dat is ook waartoe de islaam oproept, om rekening te houden met elkaars gevoelens, als de andere partij lange tenen heeft ... dat je je eigen tenen wat korter maakt en dat je 'meeveert' en van zulke dingen.

En wat er gebeurd door de islamitische hangjongeren die niet of nauwelijks de islaam praktiseren (bijv. rellen) komt niet door de islaam zelf. Zelfs één vd meest kritische moslimcriticus (Hans Jansen) zegt in een artikel in De Telegraaf dat de islaam juist niet gevaarlijk is door de Koraan maar door de moslims zelf. (zie interview op http://www.telegraaf.nl/binnenland/3127723/__Koran_jachtakte__ _.html?p=2,1) ergens aan het einde. Ik vind het jammer dat dit vaak geassocieerd wordt met de islaam. De mensen die de islaam wel praktiseren (de moskeegangers meestal) die zie je niet rellen, oid.


Samengevoegd:

Quote:

[...]

Eén van de Nederlandse waarden is een zekere ongeinteresseertheid in wat anderen met hun leven doen. Als iemand iets doet waar iemand anders last van heeft dan zien we graag gerechtigheid, maar voor de rest denken we dat de gemiddelde mens prima in staat is om zelf beslissingen te nemen.

Dus als de buurman het lekker vind om haring te eten tijdens het douchen, dan vind je dat wellicht raar, maar dan heb je zoiets als: "Als hij zich daar lekker bij voelt, dan (enzovoort)"

Lang verhaal kort: bemoei je niet te veel met andermans leven.

Ik vind dat niet typisch een Nederlandse waarde. Ik vind dat meer een universele (islamitische) waarde. Ik bedoel, als ik bijv. in Belgie ben heb ik ook liever dat iedereen zich met zijn/haar eigen zaken bemoeit, ongeacht in welke land ik ben.

Zo is de islaam ook. Dat je het eigenlijk al druk genoeg met jezelf moet hebben om jezelf te verbeteren, uiteraard: Een beter wereld begint bij jezelf. (in eerste instantie tegen mezelf) En als iedereen nou over zichzelf nadenkt of hij/zij wel goed genoeg bezig is, dan zijn we al een stuk verder denk ik.

Verder bestaat er een sahih-hadith die zegt: 'Als men zich niet bemoeit met zaken die hem niet aangaan is dat een teken dat men zich goed aan de regels van de Islam houdt.' (overgeleverd door al-tirmidi e.a.)

Maar voor de verandering neem ik hier wel genoegen mee omdat ik slaap begin te krijgen sleepey.gif

truste alvast flower.gif

Link naar bericht
Deel via andere websites

Quote:

[...]

Ja, dit vind ik juist zo zwak. Dat het lijkt alsof christenen zo weinig waarde hechten en zo weinig van hun geloof houden, dat ze het niet eens zo erg vinden.

het zou best kunnen -- en dat is jammer -- dat sommige christenen het eigenlijk niks kan schelen of niet lijkt te raken.

Quote:
Als je voor iets/iemand echt intense liefde hebt: Tuurlijk roept het dan emoties op (wordt je bijv. boos) dat laat juist daardoor zien dat je het niet pikt en verbitterd raakt en weet ik veel wat allemaal.

Het gaat erom of het een grapje of een keiharde belediging is. Ik weet dat God gevoel voor humor heeft (daar zijn wel wat bijbelse voorbeelden bij aan te geven als je wilt), maar óók dat Hij er niet zoveel prijs op stelt als men Hem wil beledigen.

Als mensen uit zijn op beledigen, dan wordt ik daar óók boos over, maar ik kan niet negeren dat Jezus zei:

"Gelukkig zijn jullie wanneer ze je omwille van mij uitschelden, vervolgen en van allerlei kwaad betichten. (..) En ik zeg jullie: heb je vijanden lief en bid voor wie jullie vervolgen (..)" (Mat.5:11, 44)

en

"Denk aan wat ik gezegd heb: een slaaf is niet meer dan zijn meester. Ze hebben mij vervolgd, dus zullen ze ook jullie vervolgen; maar wie zich aan mijn woorden gehouden heeft, zal zich ook aan jullie woorden houden." (Joh.15:20)

Het is te verwachten dat God en/of christenen belachelijk gemaakt worden. Jezus kondigde het al aan, en zo is het ook gegaan. Maar Jezus zei ook dat we moesten bidden voor wie ons vervolgen (en ongetwijfeld ook voor diegenen die ons beledigen -- wat minder erg is dan vervolgen). Jezus riep op om nota bene voor onze vijanden te bidden. Dat is moeilijk -- veel liever zou je ze soms in elkaar timmeren -- maar Hij heeft gezegd dat het zo beter is.

Link naar bericht
Deel via andere websites

×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

We hebben cookies op je apparaat geplaatst om de werking van deze website te verbeteren. Je kunt je cookie-instellingen aanpassen. Anders nemen we aan dat je akkoord gaat. Lees ook onze Gebruiksvoorwaarden en Privacybeleid