Spring naar bijdragen

Polygamie


Aanbevolen berichten

  • Antwoorden 82
  • Created
  • Laatste antwoord

Top Posters In This Topic

Ik denk niet dat je het enige bent die dit probleem heeft. Denk dat iedereen zich dat wel is afvraagt als hij/zij wat ouder begint te worden en nog geen vaste partner heeft. Ik vind het een erg lastig onderwerp, maar wil je wel wat dingetjes geven hoe ik er zelf tegen aankijk. Misschien heb je er niks aan, leg het dan naast je neer en neem er asjeblieft geen aanstoot aan..

1) Goed om je te realiseren dat je voor God geschapen bent. Je ultieme doel is God en niet een levenspartner, zelfs als je een levenspartner krijgt van God is God daarin het doel. Hij zal de glorie krijgen voor het geluk dat Hij het koppel schenkt en door het koppel zal Hij zijn plan verder uitwerken in de wereld(vaak komt er dan een gezin en gezinnen zijn toch de stenen van de maatschappij/kerk). Dus jij en ik zijn voor God geschapen en ik denk dat dat ook simpelweg betekent dat God voor ons genoeg is/kan zijn. Psalm 63 zegt het zo: "Uw goedertierenheid is immers beter dan het leven". En ik weet dat dit soms echt ontzettend last kan zijn, tell me about it :) Maar God is beter, mooier, grootser dan wie of wat dan ook. En je hebt een relatie met Hem, Hij kan je dusdanig vervullen dat de leegtes die je hebt in je leven draagbaar zijn.

(overigens: ik denk dat het sowieso gezond is als iemand pas in een serieuze relatie treed als hij/zij dit enig sinds begrijpt. Want als je in een relatie gaat en voldoening eist van hem/haar omdat je niet je voldoening in God vindt is dat ook niet echt handig. Want hoe geweldig je partner ook zal zijn, aan die eis zal hij/zij niet kunnen voldoen.)

2) Single zijn blijven heeft absoluut ook zijn voordelen. Prima als mensen me hierop afschieten dat ze me te hard vinden, maar ik heb nu eenmaal de mentaliteit om overal het beste uit te halen. Als ik het bekijk(en ook zeker vanuit de Bijbel) dan heeft single zijn ook zijn voordelen. Paulus spreekt er ook over, prima als je wilt trouwen. Maar als je zonder vrouw bent kun je de tijd/energie/toewijding die je anders aan je vrouw geeft in het Koninkrijk van God stoppen. En daarnaast ook gewoon in de 'simpele' dingen van het leven. Als vrijgezel heb je veel meer tijd voor je eigen hobby's e.d.

Dat is hoe ik er een beetje tegenaan kijk. Heb er zelf niet zoveel moeite mee, ben nog maar 19(bijna 20). Ben nu tevreden met mijn leven en hoef echt niet per see een vriendin. Als ik de DE dame tegen het lijf loop heb ik toch geen keuze en zal het ongetwijfeld ook mooi en goed zijn, maar dat zien we dan wel weer.

Link naar bericht
Deel via andere websites

×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

We hebben cookies op je apparaat geplaatst om de werking van deze website te verbeteren. Je kunt je cookie-instellingen aanpassen. Anders nemen we aan dat je akkoord gaat. Lees ook onze Gebruiksvoorwaarden en Privacybeleid