Spring naar bijdragen

Muzikale smaakverandering


Aanbevolen berichten

  • Antwoorden 142
  • Created
  • Laatste antwoord

Top Posters In This Topic

Quote:

[...]

Nee. Maar dat stel ik ook niet. Die vastheid heb ik zelf ook. Maar ik zie wel eens dat mensen op den duur alleen nog maar naar de muziek van hun jeugd luisteren. Niet alleen de style maar zelfs de zelfde artiesten.

Zelfs daar heb ik niets op tegen. Niet iedereen vindt het belangrijk om steeds nieuwe dingen te leren kennen, als je favoriete bands hebt die je na tien jaar nog steeds fantastisch vindt kan ik me best voorstellen dat mensen niet de behoefte hebben om verder te kijken.


Samengevoegd:

Ach, ik weet niet, open staan voor nieuwe dingen is leuk en ik hecht er zelf ook belang aan, maar muziek leren kennen is nu eenmaal niet iedereen z'n ding, en je eigen hobby verheffen tot regel voor iedereen die graag muziek luistert vind ik ook wat overdreven. Laat mensen toch rustig alleen maar luisteren wat ze al tien jaar luisteren, als ze geen behoefte hebben om meer te leren kennen missen ze vast ook niks essentieels.

Link naar bericht
Deel via andere websites

Ach, ik verhef mijn hobby niet zozeer tot regel hoor. Van mij mag iedereen doen en laten wat hij wil. Maar voor oprechte muziekliefhebbers lijkt het me toch een must. Ik luister overigens ook nog steeds naar bands en artiesten die ik tien jaar geleden goed vond. (Gelukkig had ik toen al een goede smaak. widegrin.gif)

Link naar bericht
Deel via andere websites

Tien jaar geleden leerde ik geloof ik net de spice girls kennen, misschien is dat nog iets minder lang geleden. Nuja, ik was hoe dan ook een hippe tienjarige, met of zonder muzieksmaak. puh2.gif

En als iemand echt gigantisch veel met muziek bezig is en daar een enorme interesse in heeft zal het inderdaad wel een must zijn om ook nieuwe dingen te leren kennen. Maar voor de gemiddelde persoon die naast zoveel andere drukke dingen in zijn leven ook eens intens kan genieten van een goede plaat vind ik het echt niet erg als die interesse in nieuwe muziek er helemaal niet is.

Link naar bericht
Deel via andere websites

Tien jaar geleden was ik 13/14 (ben nu bijna 24). Toen luisterde ik voornamelijk naar the Rolling Stones, Radiohead, the Beatles, (het oude) Live, Nirvana, NoFX, Rancid, Sex Pistols, (het oude) Greenday, U2, Iron Maiden, veel harde metal, wat hiphop, house en top40.


Samengevoegd:

Wat betreft je tweede opmerking: eens. (Al kan ik me een volledige desinteresse (extreem voorbeeld) in muziek niet voorstellen.)


Samengevoegd:

Overigens is een artikel van mijn hand over Johnny Cash ('De melancholie en religie van Johnny Cash') in Katholiek Nieuwsblad gepubliceerd. (Onlangs ook al een artikel over Bob Dylan: ik heb een positieve invloed. widegrin.gif)

Link naar bericht
Deel via andere websites

Nu zou ik kunnen zeggen wat ik allemaal luisterde op die leeftijd maar dat zou tamelijk belachelijk zijn aangezien ik eerder in dit topic al een obsceen lange post gewijd heb aan mijn muzikale smaakverandering. puh2.gif

(En zeg maar tegen die vrienden van je, stairs to nowhere is het zeker, dat ze gesmaakt worden in Leuven, een vriend van me vindt ze behoorlijk goed.)

En proficiat met je artikels, moet leuk zijn. smile.gif

Link naar bericht
Deel via andere websites

1. Ik houd er gewoon van om met mijn smaak te koop te lopen. puh2.gif Nee, zonder gekheid, ik houd gewoon van praten over muziek en over dat wat ik mooi en goed vind - en waarom ik dat vind en waarom ik andere dingen niet goed vind, et cetera.

2. Stairs To Nowhere ís ook gewoon een goede band. (Voor alle andere mensen, meelezers en ander gespuis: www.myspace.com/stairstonowhere). In de FRET van of juli óf september verschijnt een interview met hen (door mij geschreven).

3. Heeft die vriend van jou contacten in België (of jij) met bijvoorbeeld concertzalen e.d.? Ik weet zeker dat ze maar al te graag daar op zouden treden.

4. Dank je wel. En ja, iedere schrijver is enigszins narcistisch en wordt enigszins opgewonden van het feit zijn eigen naam op het gedrukte papier te zien staan. Zo ook ik. Nu is dit een stage, dus is het logisch dat er artikelen van mijn hand verschijnen, maar ook in andere blaadjes en op websites komt mijn naam steeds vaker voor. En terecht! puh2.gif

Link naar bericht
Deel via andere websites

Over muziek praten IS dan ook leuk. En nuttig ook, via vrienden leer je zo veel goede dingen kennen. Ik lift ook gewoon schandalig mee op de muziekkennis van mijn vriendenkring. puh2.gif

Contacten, hmmm, niet echt. We zijn zelf vooral bezig met fuiven, optredens organiseren we af en toe ook wel maar dat zit allemaal nogal binnen (een brede interpretatie van) het gothicgenre, ik zou niet meteen iets in Leuven weten voor STN. In Antwerpen is de rots misschien nog een optie (cd-winkel/cafe/zaaltje), ik volg hun programmatie niet zo dus ik weet niet goed of het in hun kraam zou passen, maar ik heb de uitbater alvast nooit op slechte muzieksmaak kunnen betrappen, ook al neigt hij persoonlijk meer richting metal en neem ik aan dat dat ook wel zal blijken uit wat ze daar doen in de rots. Nuja, stuur ze eens naar http://www.de-rots.be/, misschien krijgen ze er iets mee gedaan. Maar zelf kan ik er niets in regelen, de uitbater in kwestie is mijn ex en onze huidige relatie is niet van die aard dat mijn naam noemen enige positieve invloed kan hebben. puh2.gif

En ik kan er wel inkomen, dat narcisme. En ben je zo goed dan, dat het terecht is? puh2.gif


Samengevoegd:

Tiens, net effe op de website van de rots zitten rondkijken en tot mijn verbazing zag ik mijn ex helemaal niet bij het team staan, effe rondgezocht en blijkbaar is hij er een tijdje geleden al mee gestopt, dat wist ik nog niet. Goed ja, ze kunnen natuurlijk eens proberen of ze daar iets gedaan krijgen, maar van het huidig team ken ik niemand dus ik heb geen idee wat voor muzieksmaak ze hebben en of ze op een of andere manier open zouden staan voor iets als STN, als ik de website bekijk vermoed ik ook eerder van niet.

Link naar bericht
Deel via andere websites

1. Ik ben blij dat je het met me eens bent. Overigens is meeliften niet zo'n probleem, dat doet in wezen iedereen. Ik ook. Ik krijg ook tips van mensen die ik ken, van vrienden, van andere liefhebbers, et cetera. En natuurlijk zoek ik ook vrij veel zelf op - maar dat is nu eenmaal mijn obsessieve liefde voor muziek.

2. Ik zal STN doorsturen naar www.de-rock.be: wie weet. widegrin.gif Overigens, een kennis van me (zanger van Diesel Disko: link -> nog steeds niet hun nummers online, eikels) heeft een nummer van STN opgenomen (een cover dus, hij is ook de producer geweest van de cd van STN: Adieu Delicate Atheist): link Leuk!

3. Ik weet niet of ik goed ben. Nu ja, ik kan in ieder geval zeer aardig schrijven. Ik vind het ook erg leuk. Ik weet nog niet helemaal waar mijn hart ligt: bij journalistiek en essays of bij fictie, of bij allebei. Ik heb niet veel erg actueel bewijsmateriaal, maar op mijn weblog staan een paar verhalen (www.betweenthedays.web-log.nl) die echt nog bedoeld zijn als oefeningen.

Link naar bericht
Deel via andere websites

Weet ik, ik heb er al eens wat op zitten lezen. Het sprak me op het eerste zicht niet speciaal aan, maar slecht vond ik het ook niet. En al je in allebei goed bent en van allebei houdt, waarom niet dan he.

Later eens naar het nummer luisteren, nu geen zin om mijn muziek af te zetten voor iets anders.

En als je je vrienden doorstuurt, doe het dan wel naar de juiste link. puh2.gif Maar serieus, ik vrees ervoor, ik heb de indruk dat ze zich op een andere stijl richten. Met mijn ex kon ik nog redelijk gokken dat hij de muziek een kans zou willen geven, maar dat bleef al een gok, hierbij lijkt het me eerlijk gezegd verloren moeite. Maar ze mogen natuurlijk altijd he.

(Maar Andreas heeft ons in een ander topic al terechtgewezen en nu zijn we hier onderhand ook wel off-topic bezig, als je nog wilt antwoorden doe je dat misschien beter in mijn profiel.)

Link naar bericht
Deel via andere websites
  • 4 weeks later...

Eigenlijk ben ik pas vanaf mijn 11 naar muziek gaan luisteren, das begonnen met metallica, iron maiden enzo, maar tegenwoordig vind ik alle soorten metal eigenlijk wel mooi, ik heb een brede muziek smaak, zo kan ik ook best naar veronica luisteren, maar metal blijft toch mijn favoriet, op dit moment luister ik wat vaker naar technische metal, lekkere solo,s afgwisseld met beukende stukken, metal waar je voor moet zitten.

het gaat mij om de muziek en eigenlijk niet zo zeer om de teksten.

Link naar bericht
Deel via andere websites
  • 2 months later...

het begon met onze Jackson .... Michael Jackson !!

ik gekoof dat ik Wham ook nog heb meegemaakt?

het is dus begonnen met Popmuziek..

mijn moeder had op een gegeven moment een relatie met iemand die van '' Acid House '' hield en draaide dat ook regelmatig

darop gevolgd ook nog eens 2 unlimitid zal vast niet goed geschreven zijn maar goed....

de House muziek kwam in mijn leven...

toen ik 15 jaar was Kwam de Hardcore

de Gabber House.....

ik ben vanaf mijn 15 tot aan mijn 21 jaar '' Gabber '' geweest

niets kon die muziek nog overtreffen

het was De Muziek..

Gek genoeg ben ik op een gegeven moment zelf muziek gaan maken,met als doel Hardcore.....

misschien beetje ''hoogmoedig'' maar ben er eigenlijk steen goed in..

maar ik kreeg het besef, dat als ik deze muziek echt wil delen,dat dat eigenlijk niet de juiste keuze is,omdat ik natuurlijk zelf wat ervaringen heb met het Feesten..

het maken van deze muziek,en dat is best raar,maar ik krijg het gevoel dat ik dan op een slecht pad aan het wandelen ben...

het gaat niet zo zeer om de muziek alleen,maar om het leven dat er aan vast zit........

ik maak en luister niet veel meer naar Hardcore

het is nu vaak gewoon House,Club-House,Electro-House,maar ook piano concerten,Soul, R&B........ wel wat rustiger allemaal...

Link naar bericht
Deel via andere websites

Nee, ik niet. Als groep 8-ter / brugklasse was gabber muziek helemaal hip. Maar ja, dat was dan vooral happy hardcore enzo. Daarna heb ik nog wel trance geluisterd (gabbermuziek heb ik altijd een hekel aan gehad, toen ik ontdekte wat echte gabberzuziek was), was ik was niet een trancer ofzo, ik was meer aan het kijken wat ik nou leuke muziek vond.

Ik heb wel een verleden met hardcore trouwens. Refused is nog steeds de band die één van mijn meest favoriete albums gemaakt heeft.

Link naar bericht
Deel via andere websites

Echt een verleden niet, maar ik heb vrij veel hardcore geluisterd, ook wel bepaalde happy hardcore. Af en toe zet ik nog wel een vette house-, (elektronische) hardcore- of anderszins elektronische plaat op: vooral acid house, uk hardcore (in Nederland niet heel bekend helaas), psychedelische tranche, techno, minimal, et cetera.

Dat gemierenneuk over wat 'hardcore' is, vind ik vermoeiend. In wezen kun je zelfs stellen dat ieder genre zijn hardcorevariant heeft: punk/metal, trance/house, hiphop, et cetera.

Link naar bericht
Deel via andere websites

Ik kom er steeds meer en meer achter dat het niet zozeer een verandering is, alswel een toevoeging.

Vroeger was het heel veel Bob Marley. Daarnaast bands als Counting Crows en Live enzo. En dingen als Pearl Jam, Alice in Chains e.d.

Tegenwoordig is het vooral:

Sting, artiesten als Herbie Hancock en al die sessiemuzikanten enz.

Veel funk zoals Tower of Power e.d.

Nou ja heeeeel breed.

Maar zet ik weer een plaatje van vroeger op, vind ik dat nog steeds even lekker.

Dus ben ik zelf eigenlijk de draad kwijt als het gaat om mijn muziek smaak.

Link naar bericht
Deel via andere websites

×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

We hebben cookies op je apparaat geplaatst om de werking van deze website te verbeteren. Je kunt je cookie-instellingen aanpassen. Anders nemen we aan dat je akkoord gaat. Lees ook onze Gebruiksvoorwaarden en Privacybeleid