Spring naar bijdragen

Knipoog van God


Aanbevolen berichten

Niet echt eerlijk om dit nog te posten, nadat Robertf er voor heeft gezorgd dat degene die het er niet mee eens zijn niet mogen reageren.

Over dat hele broodje verder heb ik geen mening. Fijn voor je dat je er vrolijk van wordt, als je nu een knipoog van God definieerd als een gebeurtenis waarvan je moet glimlachen, of waar je vrolijk van wordt, is dit inderdaad een knipoog van God en dat moet je zeker kunnen plaatsen.

Link naar bericht
Deel via andere websites
  • Antwoorden 559
  • Created
  • Laatste antwoord

Top Posters In This Topic

Ik heb toch even een vraagje voor Kate. Leuk natuurlijk dat je dat zag als knipoog van God, ik heb ook al zoiets meegemaakt en gepost (zie hierboven), maar je zegt 'Vraag je eens af waarom we geen broodje kochten'. Waarom kocht je eigenlijk dan geen broodje? Omdat je geen zin had om naar de winkel te lopen? Ik wil geen ruzie hoor, maar ik snap dit even niet...

Edit op hieronder: Oh zo. Ik had het blijkbaar weer niet goed gelezen. Nu snap ik het wel.

Link naar bericht
Deel via andere websites

Ik baal er idd ook best wel van dat we niet eens meer over onze goede ervaringen met God moegen praten zonder dat onze kop eraf gebeten wordt. Ik snap goed dat Kate dat gratis broodje als een knipoog zag. En ja je kunt gewoon honger hebben, ook als je rijk bent! dat heeft niets te maken met hoeveel je gemiddeld eet, als je maag leeg is en je lichaam heeft bouwstoffen nodig krijg je HONGER, ookal VERhonger je niet. dus nu mondjes dicht erover.

Link naar bericht
Deel via andere websites

Sorry hoor, ik wil best ontopic blijven, maar niet als mijn mening hier even wordt neergehaald en er vervolgens wordt gezegt "en nu mondjes dicht erover". Dat soort dominante trekjes vind ik vrij irritant dus die negeer ik dan ook.

Ik snap best wel dat je blij kunt worden van een gratis broodje os eenm tientje dat je op straat vind of een dame die jou laat voorgaan bij de kassa, maar ik denk gewoon niet dat alle leuke dingen persé altijd van God komen. Dat is gewoon mijn mening, en daarmee probeer ik niemand onderuit te halen die gewoon erg blij is ofzo.

Link naar bericht
Deel via andere websites

Quote:
Op maandag 30 mei 2005 12:50:53 schreef Kate het volgende:

Wie zegt dat Hij dat niet doet?

En buiten dat....Gods knipoogjes zijn voor iedereen, net zoals voor iedereen de zon opkomt.

Voor de verandering ben ik het eens een keer met Kate eens...God knipoogt 24 uur per dag, en naar iedereen maar je moet het wel willen zien.

Ik kan me nog vele knipogen herinneren toen mijn zoontje drie weken oud was, en bij mijn man kanker werd geconstateerd...Het was een ontzettend moeilijke tijd waarin ik ontzettend veel heb geleerd en ook toen waren er vaak knipoogjes van God.

En aangezien we allemaal anders zijn en het leven anders beleven krijgen we ook allemaal andere knipoogjes...Anders betekent echter niet meer of minder.

Met genieten is overigens helemaal niets mis, in tegendeel, wat is er beter en mooier dan genieten ? En daarom vind ik dit een fantastisch topic.

party.gif

Link naar bericht
Deel via andere websites

Ik snap best dat je niets wilt kopen op zondag, Kate, omdat je de zondagsrust in ere wilt houden en niet wilt meewerken aan dit soort zondagse activiteiten. Eerlijk gezegt snap ik ook niet zo goed waarom je dan wel een gratis broodje aanneemt, maar dat ik verder jou keuzes, het ligt er maar net aan waar je principes liggen. smile.gif

Ik bedoelde het ook niet negatief tegenover jou ofzo, maar snap gewoon niet waarom God persé verantwoordelijk zou zijn voor alles wat leuk is, ook als het in mijn ogen niet echt iets belangrijks is. Gevoelsmatige dingen vind ik veel belangrijker dan zoiets.

Maar misschien is het voor jou ook wel gevoelsmatig zoiets. Excuses als ik misschien wat bot overkwam, zo bedoel ik het iig niet. Ik hoop dat je dat wel begrijpt. Tis iig niet mijn bedoeling om mensen afr te kraken of negativiteit te scheppen. puh.gif

Link naar bericht
Deel via andere websites
  • 3 weeks later...

Knipoogknipoog_dicht.gif

Thuis komen van een heerlijke vakantie en twee kaartjes voor de musical mamamia krijgen (via het Nationale KersCadeau)...

Dat terwijl ik het met mij vriend erover had om dat samen eens te gaan doen, super tof dusbig-smile.gif

Enne nu 400 emails van credible ordenen die binnen gekomen zijn tijdens mijn vakantiesmile.gif

Link naar bericht
Deel via andere websites
  • 1 month later...

Een knipoog van God..?

Bij ons hangt al jaren klein stenen tegeltje in de w.c. met daarop de tekst:

De Liefde is:

geduldig,

vriendelijk,

nooit afgunstig,

noch jaloers,

schept niet op,

is niet trots,

of hoogmoedig,

niet zelfzuchtig,

ruw of haatdragend.

(naar 1 Kor. 13)

Het hing aan een touwtje met een soort van plaksticker, vanmorgen hing alleen het touwje nog aan de muur.

Oei.. mijn tegeltje stuk...

Maar nee, het was nog helemaal heel terwijl het toch op de harde tegels was gevallen...

Tja... schoot het door me heen....

Echte Liefde is sterk... heel sterk....

Ervaarde het vanmorgen als een 'knipoog van God'.. had ik net even nodig..

Link naar bericht
Deel via andere websites

Voor donderdag en vrijdag avond was na een warme dag veel onweer en zware regenbuien voorspeld.

Donderdag hadden wij met de gemeente en de wijk waar wij ons sonrise project hielden een bbq. Eerst was er zelfs sprake van om het maar af te blazen!

Uiteindelijk is het doorgegaan, en het heeft die hele avond amper geregend! (behalve dan tegen het eind toen iedereen naar huis ging, een par spetters!!)

Vrijdag hadden we een championship van alle wijken in Haarlem. Er was sprake van zo'n groot noodweer dat er overna werd gedacht om het niet door te laten gaan. Uiteindelijk is het wel doorgegaan en heeft het de hele middag en avond niet geregend!!!

Vrijdag was er veel wateroverlast in bepaalde plaatsen. Iemand zei alsof het leek dat de buien bleven hangen onder de grote rivieren en maar neit naar het noorden opschoof.

God is Groot! Hij heeft de macht over alles, ook over het weer!!!

Link naar bericht
Deel via andere websites

Ik ben het helemaal met jou eens krokeledokus.

Het weer op zich brengt mij helemaal in extase over Gods grootheid, tenminste als je er oog voor hebt.

Hoe het KNMI met al zijn instrumenten en waarnemingen er toch iedere keer, vooral met onweersbuien er weer naast zit.

Wat een natuurgeweld met instromende warme lucht en uitstromende koelere lucht en onweerstaanbare prachtige luchten en rolwolken, hier word ik stil van en erken de grootheid van God.

Het rommelen van de donder zie ik als de stem van God.

En indirect als een knipoog.

Hoewel ik persoonlijk het jammer vond dat het hier in het oosten zo weinig heeft geonweerd.

Link naar bericht
Deel via andere websites

Volgens mij ben ik de enige die geniet van de zomer van 2005 in Enschede. De mensen zijn zo down hier. De kerk zondag zat helemaal vol, en toe we er uit kwamen, je raad het al, regen en nog eens regen. En de mensen keken gewoon teleurgesteld echt waar. Kan aan mij liggen, maar je gaat toch niet naar de kerk om te bidden voor mooi weer of zo.

Link naar bericht
Deel via andere websites

Quote:
Op maandag 08 augustus 2005 18:46:59 schreef onemangang het volgende:

Als bidden werkelijk het weer zou beinvloeden, dan zouden alle mensen er dagelijks voor bidden en zouden we voortdurend goed weer hebben...

wat een domme opmerking zeg. Het is toch elke dag goed weer?! Of denk je dat elke dag zon zo goed is? Het moet toch ook een keer regenen en stormen.

En waarom zou God alles verhoren wat je bid? Een vader of moeder geeft zijn kindje toch ook niet alles waarom het vraagt?

Link naar bericht
Deel via andere websites

Quote:
Op maandag 08 augustus 2005 18:46:59 schreef onemangang het volgende:

Als bidden werkelijk het weer zou beinvloeden, dan zouden alle mensen er dagelijks voor bidden en zouden we voortdurend goed weer hebben...

Als ik vroeger zat te klagen over de regen zei mijn moeder altijd "Als er geen regen zou zijn, zouden de plantjes niet groeien. En dan zouden de boeren geen vruchtbare grond meer hebben, en jij geen eten meer hebben. En geen water uit de kraan. En dan zou iedereen hier in armoede leven."

Dus toen ging ik altijd bidden voor zon als ik vrij was en naar buiten wilde. En als ik thuis of op school zat ging ik bidden voor regen.

Link naar bericht
Deel via andere websites
  • 4 weeks later...

×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

We hebben cookies op je apparaat geplaatst om de werking van deze website te verbeteren. Je kunt je cookie-instellingen aanpassen. Anders nemen we aan dat je akkoord gaat. Lees ook onze Gebruiksvoorwaarden en Privacybeleid