Spring naar bijdragen

In welk boek ben je nu bezig? [2]


Aanbevolen berichten

Paradise Lost heb ik geërgerd aan de kant gegooid. Wat een draak van een boek zeg! Ondertussen ben ik ook bezig met De Drie Musketiers (erg aardig) en Blood & Iron van Elizabeth Bear (erg goed).


Samengevoegd:

Quote:

Ik ben nu bezig met het enige echte boek met het verhaal over koning Arthur.

De rest van de (moderne) Arthur verhaaltjes die bestaan zijn gewoon een aftreksel van dit boek.
yes.gif

Je weet dat Mallory zich vooral op anderen baseerde?

smile.gif

Link naar bericht
Deel via andere websites
  • Antwoorden 447
  • Created
  • Laatste antwoord

Top Posters In This Topic

Quote:

Paradise Lost heb ik geërgerd aan de kant gegooid. Wat een draak van een boek zeg!

Doorzetten loont hier wel bij hooryes.gif.

Quote:

Je weet dat Mallory zich vooral op anderen baseerde?

smile.gif

Dat neemt niet weg dat Mallory voor de meeste Arthurliteratuur van vandaag de dag de voornaamste bron is. Veel meer dan bijvoorbeeld Chretien de Troyes.

Link naar bericht
Deel via andere websites

Quote:

[...]

Doorzetten loont hier wel bij hoor
yes.gif
.

[...]Dat neemt niet weg dat Mallory voor de meeste Arthurliteratuur van vandaag de dag de voornaamste bron is. Veel meer dan bijvoorbeeld Chretien de Troyes.

Maar daarom is het nog niet hét Arthur verhaal smile.gif

Er zijn oudere bronnen die imho een stuk leuker en leesbaarder zijn. En ook T. H. White's The Once and Future King vind ik een stuk leuker smile.gif

(maar goed smaken verschillen knipoog_dicht.gif )

Link naar bericht
Deel via andere websites

Quote:

Bruidsbrieven uit de cel van Dietrich Boenhoeffer

ook als je niet reformatorisch of christelijk ben is de moeite waard om te lezen. Dit is een briefwisseling tussen een gevangen dominee en zijn verloofde en deze briefwisseling is behalve authentiek ook nog zo verschrikkelijk lief.

Bonhoeffer is qua dat soort dingen altijd aan te raden.

Link naar bericht
Deel via andere websites

Quote:

Hmm, ik lees momenteel de Donald Duck van deze week, telt dat ook?

Tuurlijk, waarom niet?


Samengevoegd:

Quote:

Ik probeer meer de Bijbel te lezen, maar dat schiet er bij in. Momenteel ligt
de Belijdenissen
van Augustinus naast mijn bed.

Mooi boek. yes.gif

Dat boek had ik des tijds van mijn ouders (op mijn verzoek puh2.gif) voor m'n doop gekregen.

Link naar bericht
Deel via andere websites

Ik ook wel. Maar goed, hij is dan ook volgens mij de meest "protestantse" kerkvader.

Iemand als bijv. Gregorius spreekt me toch minder aan, maar goed, kan ook liggen aan m'n gebrek aan kennis over die mensen.

Maar Augustinus 'belijdenissen' vind ik dan ook één van die tijdloze boeken. Zo'n boek dat na 1500 jaar nog steeds heel erg actueel is.

Link naar bericht
Deel via andere websites

Hij word in protestantse kring nog steeds gelezen, er zijn zelfs gereformeerde basisscholen die naar hem vernoemd zijn, ondanks zijn 'paap-zijn'knipoog_dicht.gif.Ik heb het boek uit de bibliotheek van mijn helaas overleden opa gekregen, en dat was een baptist, een echte evangelical dus smile.gif. Ik vind het ergens wel mooi dat christenen van diverse pluimage hem waarderen.

Link naar bericht
Deel via andere websites
  • 2 weeks later...

Ik ben sinds kort ook begonnen met 'the God delusion' van Richard Dawkins.

Tot nu toe vind ik het een leuk boek. Het leest lekker weg en boeiend om te lezen. Hij is soms een beetje kort door bocht en soms kloppen z'n voorbeeldjes niet helemaal (tja, hij is bioloog. knipoog_dicht.gif) en hij geeft erg veel aandacht aan dingen die m.i. niet zo relevant zijn voor z'n betoog. Bijv., hij geeft veel aandacht aan dat Einstein geen theïst was. Tja, als hem dat blij maakt... knipoog_dicht.gif

Verder vind ik het verrassend dat ik het redelijk met hem eens ben met de punten die hij noemt, al zijn ze soms wat kort door de bocht en z'n historische voorbeeldjes zijn niet altijd zo handig gekozen. Maar ik ben het tot nu toe met de observaties redelijk met hem eens. En z'n conclusies zijn ook leuk, vooral die je vervolgens ook breder kunt trekken, niet alleen religie maar de gehele menselijke samenleving, of conclusies die je om kunt draaien en tegen hem kunt gebruiken.

Kortom, het boek geeft vind ik veel inzicht in zijn (en daarmee een hele groep atheïsten) denken. Erg leerzaam. Ook vind ik het tot nu toe een aanrader voor christenen die wel tegen dat soort boekjes kunnen en het is denk ik een mooi middel van pre-evangelisatie en geloofsopbouw. Zijn boek vind ik, zonder dat het z'n bedoeling is, een opbouwend boek voor het christelijk geloof.

Link naar bericht
Deel via andere websites

×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

We hebben cookies op je apparaat geplaatst om de werking van deze website te verbeteren. Je kunt je cookie-instellingen aanpassen. Anders nemen we aan dat je akkoord gaat. Lees ook onze Gebruiksvoorwaarden en Privacybeleid