Spring naar bijdragen

Het grote computerproblementopic


Aanbevolen berichten

  • Antwoorden 666
  • Created
  • Laatste antwoord

Top Posters In This Topic

  • 1 month later...
  • 3 weeks later...

Zo, nu zelf een ingewikkelde vraag.

Ik ben zo nu en dan wat hardware matig aan het proberen, en nu wilde ik is gaan hardware matig overclocken.

Punt is dat ik AMD Athlon X2 heb, die bekend staat voor het slechte overclocken. Toch worden resultaten gezien van 2.4GHz stock snelheid naar 3.2GHz overclocked. Van een AMD Athlon dus. Redelijk dus.

Ik heb een Athlon X2 5600, 2.8 GHz

Als ik dus mijn CPU ga overclocken, kom ik niet verder dan rond de 3.075 GHz Stable. FSB staat op 220, als ik die hoger zet is het BSOD, of tijdens boot krijg ik overclock failure en moet ik de instellingen terug zetten. Multiplier staat op max, 14x. CPU voltage staat op 1.350V, ook max.

Heb ik gewoon een cheap moederbord, of ben ik zo slecht in overklokken, of is mijn cpu waardeloos?

Overigens excuses voor de termen, maar de mensen die in staat zijn om mij te helpen weten wat hier staat knipoog_dicht.gifwidegrin.gif

Link naar bericht
Deel via andere websites

Nee al een aardig tijdje niet meer. Ik kan me wel herinneren uit die tijd dat het CPU voltage juist verlaagd moest worden ipv verhoogd bij bepaalde moederborden. En voor de rest zou het juist van de multiplier moeten komen maar die staat al op zijn max, schrijf je al. Dus nee verder kan ik je niet helpen en ik denk dat je je vraag beter op het forum van tweakers.net kunt stellen.

Link naar bericht
Deel via andere websites

Punt is dat ik een guide heb gelezen van Tweakers, maar dan krijg ik dus zo'n probleem. Overigens is de koeling goed enzo. Voltage kan min. 1.3V zijn. Verder heb ik nog geprobeerd de Multiplier naar 11x of 12x te zetten, en dan de FSB op te schroeven, maar dat resulteerd in een BSOD..

Ik weet het niet meer puh2.gif Tijd voor een PhenomII of een i7 widegrin.gifpuh2.gif

Link naar bericht
Deel via andere websites
  • 3 weeks later...

Whaa.. nog een vraag big-smile.gif

Mijn monitor is dus ten monitorenhemel gerezen, en ik ga dus een nieuwe kopen.

Samsung SyncMaster 2233RZ GeForce 3D Vision Bundle

Met deze monitor krijg je door Direct3D van DirectX, PhysX en nog een driver van Nvidia daadwerkelijk 3D beelden te zien.

Dan krijg je dus zo'n effect.

Dit komt dus omdat het beeldscherm 120hz heeft, dus 120x per seconde het beeld ververst. Als je die bril opzet, word per oog 60x per seconde het beeld ververst. Om en om. Daardoor krijg je 3D beeld.

Okè, heel fijn Morpho, maar wat is je vraag?

Wie heeft ervaring hiermee? Is dit überhaupt wel leuk. Of anders: Neemt de kans op hartkwalen toe als ik F.E.A.R. speel..?

En ik weet dat eind dit jaar een andere variant op de markt komt die 3D beelden maakt zònder bril. Die weet dus hardware matig in het beeld per oog 60x te verversen.

Dus wie heeft ervaring met een 3D scherm..?

Reviews is per gebruiker verschillend. De een vind ietsjes 3D al helemaal top, terwijl ik graag wil dat de kogels letterlijk om m'n oren heen vliegen, en dat de soldaten m'n beeldscherm uitkomen etc.

Help..

Link naar bericht
Deel via andere websites

Sorry Morph, ik zou het niet weten. Persoonlijk vind ik dingen die je beeldschermen uitkomen een erg overdreven video-ervaring. Consuminderen is ook wat waard.

Een andere vraag: bij mijn moeder's computer kan zij ik geen geluid krijgen bij YouTube filmpjes. uitzendinggemist.nl geeft wel geluid, dus het treedt niet bij alle streaming video op.

Specs: model Acer Aspire T140, AMD Athlon 64 3000+, nVidea GeForce6... serie (herinner het me niet precies meer) en volgens ikzoekonderdelen.nl is de audio controller: AUDIO BD.SB.AUDIGY2.24BIT.7.1, al zegt dat mij weinig (is geïntegreerd met het moederbord, als ik het wel heb).

Probleem van geen geluid bij YouTube speelt met Internet Explorer, maar ook met Firefox. Iemand de verlossende tip waarmee ik haar blij kan maken?

Link naar bericht
Deel via andere websites

Dank je Michiel. De YouTube (volume) slider heb ik al geprobeerd, die stond goed. Het geluid ontbreekt op de Youtube site zelf, niet (alleen) bij embedded video's. Maar je tweede link kan helpen. Met die tips in de hand zal ik mijn moeder's computer onderhanden nemen, als ik weer eens in het westen van het land ben.

Link naar bericht
Deel via andere websites
  • 2 weeks later...

Morpho heeft een vraag. Ik heb dus nu 2 monitoren, 1 voor gamen, en films, en de andere voor al het werk wat niet kan op de andere monitor als ik film kijk of aan het gamen ben.

Ideaal, want ik als Supreme Nerd God wil wel de temperaturen weten van mn GPU, CPU, CPU Core 1 & 2, GPU omgeving, Und so weiter.

Maar goed, ik heb de taakbalk door een programma uitgebreid naar de tweede monitor, zodat ik ook daarop kan minimaliseren. Programma heet Ultramon.

Wat ik echter mis, is de system tray bij de 2e monitor. Klonen is niet de bedoeling, en ik wil van die monitor niet m'n primaire monitor maken, gewoon op secundaire monitor houden, maar met systemtray, zodat ik ik Everest die mijn geniale temperaturen afleest, daarin kan minimaliseren, evenals Outlook en ander soort programma's.

Okee, een heel lulverhaal, maar wie wat ik bedoel en wil mij helpen? big-smile.gifsmile.gif

Link naar bericht
Deel via andere websites

×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

We hebben cookies op je apparaat geplaatst om de werking van deze website te verbeteren. Je kunt je cookie-instellingen aanpassen. Anders nemen we aan dat je akkoord gaat. Lees ook onze Gebruiksvoorwaarden en Privacybeleid